Пекол лето или кочан зима?

• Креатор на темата Креатор на темата Nightwalker
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате?

• Пекол лето

Гласови: 233 51,0%
  • Кочан зима

Гласови: 165 36,1%
  • Двете

Гласови: 59 12,9%

• Вкупно гласачи
    457
Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Актуелниве горештини кои ја зафатија Македонија деновиве, како и темата за Кое годишно време ме потсетија да ве прашам: дали за вас поподносливи се екстремно високите температури преку лето или пак екстремно ниските температури во зима? Нормално, за двете ситуации има соодветни решенија: клима уреди, ладала (попознати како лепези), топла облека, греалки/печки, но тоа не го менува фактот дека некогаш не можеме да ја поднесиме горештината или студот. Кој е вашиот став?

Зима. Не дека го сакам тоа време ама според мене полесно ќе ми биде да облечам 300 ствари на мене и да излезам на -30 степени, отколку да неможам ни гол да излезам на +40 степени.

Зима нормално. Кога ќе помислам на тооооооопло лето ми се мачи, а кога ќе помислам на снеег...аххх...:pipi:

Сепак би одбрала пеколно лето ..

јас надвор 15 степни кога е сум смрзната а не на -30 :nesvest:

Кога е лето, кога ми е многу топло, посакувам во моментот да е зима и обратно.

Иако повеќе сакам ладно, би рекла лето, затоа што ако ништо друго не сум оптеретена со милион партали на мене.

...

Подобро пекел зима че соблечам гол че шетам низ дома че пуштам климата че се ладам него кочан зима да неможам да сте стоплам а не да излезам надвор

Зима бре,дефинитивно!
Кога е над 45ц. не ми е до ништо.
Ко Шарпланинец би ископал некоја дупка и би легнал у неа да одмарам.
Па уште и ако некој `спроведе` некое пиво... :)

Нз ладно полесно поднесувам.

Јас пролет сакам, ама не е тоа битно за темава.:icon_lol: Така што ќе одберам пекол лето, затоа што сакам кога е топло, зимата како зима не ја мразам толку, ме нервира фактот што треба да носам милион работи на мене, па док соблечам капут, па шал, па дебел блузон...аиии, ќе се напнам, нема да ми се излезе од дома.:icon_lol:
Затоа златно лето..ммммм...:vozbud:

За лето се би дал, шо знам едноставно зима е тапа, сите мрзеливи, депресивни...
Летоска ладење, пичиња, плажи :vozbud:

Зима, се знае.
Зошто? Ладно е, нема сонце, има многу снег, најомилените ми спортови се практикуваат во зима [покрај спиењето], иии.. НЕМА СОНЦЕ!
Обожавам кога ми замрзнуваат образите на -10. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom