اختيارين أحلاهم
اسامة شخصيا
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 90
- Поени од реакции
- 5
Порано важеше 6 месеци но мислам дека веќе е променето и важи неограничено, точно ли е ова???
Pa so ogled na toa deka site ti baraat izvod ne postar od 6 meseci, ke ides da si izvadis nov a stariot isto kako da ne vaziСекогаш важел неограничено. Разликата е во тоа што некаде ти бараат извод не постар од 6 месеци, ама тоа не значи дека стариот не важи повеќе.
на "стариот" одиш и ти маваат нов печат,датум и потпис,и исто како нов да си извадил,ти важи наредни 6 месеца...Pa so ogled na toa deka site ti baraat izvod ne postar od 6 meseci, ke ides da si izvadis nov a stariot isto kako da ne vazi
Лани сите вадеа пред уписите нови изводи и се чекаше по 5 саати, ако си од Скопје. Инаку мислам дека воопшто не ни бараа да биде нов. Некој прошири дезинформација само.Јас за на факултет да се запишам сега треба да вадам извод и државјанство.
Ај некој нека ме упати оти поима немам што документи да понесам и каде треба?:smir:
Znaci ne e dezinformacija tuku vo sekoja institucija kade sto ti baraat izvod ne smee da bide postar od 6 meseci.Jas koga se zapisuvav na fakultet pted 5 godini mi baraa nv izvod a ne pa sega na ovie generaciiЛани сите вадеа пред уписите нови изводи и се чекаше по 5 саати, ако си од Скопје. Инаку мислам дека воопшто не ни бараа да биде нов. Некој прошири дезинформација само.
Да, доколку е изводот потврден од матичната служба, пред не повеќе од 6 месеци, т.е. ако не му мавнале печат и потпис од одговорен службеник.ама и зависи за каде ти е изводот. јас на пример ќерка ми ја запишував во прво одделение и ми бараа каков било извод, чисто за податоците.
Не им беше важно од кога е изводот.
Ако е заверен, како што реов погоре, не мора да биде нов.Лани сите вадеа пред уписите нови изводи и се чекаше по 5 саати, ако си од Скопје. Инаку мислам дека воопшто не ни бараа да биде нов. Некој прошири дезинформација само.
Погоре коментирано...Znaci ne e dezinformacija tuku vo sekoja institucija kade sto ti baraat izvod ne smee da bide postar od 6 meseci.Jas koga se zapisuvav na fakultet pted 5 godini mi baraa nv izvod a ne pa sega na ovie generacii