и официјално РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИМЕТО - ГЛАСАЈ ТУКА

реферндум за името - генерална проба бр 1

• НЕ за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 264 86,3%
  • ДА за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 42 13,7%

• Вкупно гласачи
    306

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Дрн, дрн, дрн....
Грујо го продава името, Грујо е херој, СДСМ го продава името, Бране херој... И така едно две-три страни без факти...

Плус оној дечконо кој вели ебати демократијата, 30% владееле над сите други. Нека каже некој подобар систем на управување....

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Дрн, дрн, дрн....
Грујо го продава името, Грујо е херој, СДСМ го продава името, Бране херој... И така едно две-три страни без факти...

Плус оној дечконо кој вели ебати демократијата, 30% владееле над сите други. Нека каже некој подобар систем на управување....
Ah,pa ti se javi i ja izdigna temata na ekspertsko nivo :)

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Него, шо мака ги фатила овие 27 кои гласале за... не прочитав на темава толку мина со таков став...

Дај нека образложат. Можда ќе им се придружиме во мислењето :back:

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Да ве ебам и вмроовци и сдсмовци копитари едни,откажете се од тие партите посрани за да видиме бел ден.Решение е да ги отераме у пичку матер веќе еднаш.

Него, шо мака ги фатила овие 27 кои гласале за... не прочитав на темава толку мина со таков став...

Дај нека образложат. Можда ќе им се придружиме во мислењето :back:
Најверојатно дел од нив имат кликнато грешно,за дел од секунда и јас ќе бев еден таков.

illusioner

Happyrotter
Член од
20 јуни 2007
Мислења
774
Поени од реакции
15
имаше една поговорка ... Секоја империја се распаѓа самата одвнатре

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
A kako toa jas eftino go davam?! Kaj ti toa go vide? I kolku ti e tebe bitno ,koga cel saat ovde go branis Gujo? Pa ne treba be novi izbori ,posto toj dojde na vlast da go socuva imeto od losotiive! Sto ke kaze na novite izbori? Sto ti e tebe, razmisluvas li bar malku vo toa negovo branenje? Ma daj, e od takvi kvazipatrioti preku glava , uste ke se fatat za tvojot patriotizam .Ma nemoj.
A moeto bitno ostavi mi go na mene, vazi? Nikako ne e tvoe pa da znaes sto mi e bitnoto . Svasta
p.s. vie sakate za vas nekoj drug da ja odigra valkanata rabota, pa vo uslovi na apsolutna vlast vo drzavava na drug da ja svalite krivicata. Golemite patrioti,ako bea protiv i menuvanje i kompromisi ,ke izlezese dvolicniot i ke recese ' Ma kakvo menuvanje ime" ,ko sto znae drsko da odgovori za se. A ne ovde negovive sledbenici ke go branat uste be , za sramoti ste.
Vo boenkava podolu:

Shto ti bitno, da se sochuva imeto ili da dokazesh deka Grujo e predavnik i manipulant.

Da,bitno mi e da se dokaze deka Gujo e manipulant, i deka saka da si igra so narodot, a izbori za imeto imase, toj rece deka nema da go menuva,pa milioni pari potrosi na reklami da go digne nacionalniot identitet na makedoncite (ko da sme degeni i ko da ne si go znaeme) i site vie da barate od nego taka i da ostane. I ke nema potreba od izbori. Zasto da se trosat uste par miliono pari za nesto sto e veke izglasano,NELI?
Bas radi toa sto mi e stalo do imeto.
Tokmu poradi toa,sto igra skrieno celo vreme, sto laze.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Na izbori Grujo dobi i za imeto mandat.Neka ne se povikuva na narod.
Referendum ne treba da ima .Cisto kaza ednite sakat da ne prodadat a nie sme za Makedonija i ke go cuvame imeto.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
имаше една поговорка ... Секоја империја се распаѓа самата одвнатре
Znachi kako shto tvrdime Gruevski skapuva odnatre.

Vo boenkava podolu:
Dali ti kazhal nekoj shto znachi na forum da pishuvash so mnogu golemi bukvi, so boldirani bukvi, ili so vkluchen Caps Lock? Velat deka toa pretstavuvalo "derenje", ama jas mislam deka mozhe da znachi i lechenje na kompleksi. I obid da se nametne nekoj, nemajki drug nachin. Znachi ako mnogu ne me biva za nadvoreshna politika, za psihologija veruvaj mi me biva.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
во најновата изјава пренесена од сител во 4 претседателот Иванов јасно даде на знаење дека РЕФЕРЕНДУМ КЕ ИМА!

Сега за прв пат се става крај на плачипичкосувањата по берберници, тротоари па и тука по форумиве. Судбината името на нашата земја, нашиот идентите народ, идеали и жртви се доверени во наши раце.

Сега сите имаме шанса да направиме нешто, но сите имаме и одговорност и отчет....

па да убрзаме..пробен балон бр 1. Кајгана реферндум за името - гласај сега
Би сакал една интервенција во прашањето за анкетата што си ја поставил. Зборчето гласам би било подобро да го избришеш затоа што создава забуна. Пример ако некој излегол на референдум тој фактички излегол да гласа, а кога веќе излегол би требало да гласа со Не или со Да. Значи би требало:

1. Не за промена на уставното име Република Македонија.

2. Да за промена на уставното име Република Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom