и официјално РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИМЕТО - ГЛАСАЈ ТУКА

реферндум за името - генерална проба бр 1

• НЕ за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 264 86,3%
  • ДА за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 42 13,7%

• Вкупно гласачи
    306
Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Aha,sega te razbrav. Ti si za novi izbori. Ama pa neli sega imavme izbori,ili ovie izbori ke bidat za imeto,demek nezadovolni gragani?
Ne nezadovolni gradjani tuku simnuvanje na maskive koi nashive politichari gi nosat so godini. Edno zboruvaat drugo pravat. Sega izborive ke imaat samo edno prashanje, IMETO, pa ke nema mesto za lazenje i prazni vetuvanja.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Ne nezadovolni gradjani tuku simnuvanje na maskive koi nashive politichari gi nosat so godini. Edno zboruvaat drugo pravat. Sega izborive ke imaat samo edno prashanje, IMETO, pa ke nema mesto za lazenje i prazni vetuvanja.
Pa nigde vo svetov nema takvi izbori,ili ja mozebi ne sum cula, toa sto ti go mislis se narekuva so poimot -Referendum . Edno prasanje, a odgovori mozni-valjda 2, Da ili Ne. Iliti Za ili Protiv.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Moja nikogash.
Izbori se edinstveno legitimno i demokratsko izjasnuvanje.
da be Izbori .....Demokratija....51 posto im kazuva na 49 posto kako da ziveat ili vo ovoj slucaj 30 % im go odreduvaat zivotot na ostatokot od lugeto .Da ti se mocam jas u demokratijata .......koja opcija ti podrzuvas ? Izbori haha.....i dvete najgolemi partii se pod golem pritisok da go smenat imeto ..SDSM odi na javna agenda a Vmro odi na skriena agenda koja posle izborite ako malku gledas pojasno ne e tolku skriena tuku se pretvora vo kompromis i toa "razumen" .Ima mnogu luge i vo SDSM i vo VMRO koi sakaat da go zacuvaat imeto ama pritisokot e strasen i vlogot e golem.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Pa nigde vo svetov nema takvi izbori,ili ja mozebi ne sum cula, toa sto ti go mislis se narekuva so poimot -Referendum . Edno prasanje, a odgovori mozni-valjda 2, Da ili Ne.
Kako ti shto velis bilo mozno pred 1993godina so ushte eden uslov, site partii vo Makedenija da se za nemenuvanje na imeto.
Bidejki ne e taka, imame i partii koi se za dodavki, pridavki, kompromisi...izbori se edinstveno reshenie a od toa onie koi sakaat da manipuliraat-da go promenat imeto a da nemaat odgovornost, najmnogu se plashat.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Kako ti shto velis bilo mozno pred 1993godina so ushte eden uslov, site partii vo Makedenija da se za nemenuvanje na imeto.
Bidejki ne e taka, imame i partii koi se za dodavki, pridavki, kompromisi...izbori se edinstveno reshenie a od toa onie koi sakaat da manipuliraat-da go promenat imeto a da nemaat odgovornost, najmnogu se plashat.
Pa sega, malku si mi cuden sto zboris. Imase izbori ,edna partija,citaj vemeroto,dobi na tie izbori bas radi taa naglasena politika za nemenuvanje na imeto. Znaci zasto pak izbori ako se dosledni na svojata politika, za razlika od drugite koi , kako sto velis ti ,gi znaeme kakvi se.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Pa sega dali se citas sto zboris. Imase izbori ,edna partija,citaj vemeroto,dobi na tie izbori bas radi taa naglasena politika za nemenuvanje na imeto. Znaci zasto pak izbori ako se dosledni na svojata politika, za razlika od drugite koi kako sto velis ti gi znaeme kakvi se.
Jas se chitam i znam shto pishuvamam, dali ti znaesh shto sakash.
Ako navistina ti e celta nemenuvanje na imeto a kako shto velish, VMRO DPMNE otstapuva od cvrstiot stav okolu imeto i ti treba da barash novi izbori ili celta ti e da se smeni imeto ama toa da ne go storat tvoite.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Jas se chitam i znam shto pishuvamam, dali ti znaesh shto sakash.
Ako navistina ti e celta nemenuvanje na imeto a kako shto velish, VMRO DPMNE otstapuva od cvrstiot stav okolu imeto i ti treba da barash novi izbori ili celta ti e da se smeni imeto ama toa da ne go storat tvoite.
Pa ne se izjasnuva,bara referendum , se krie zad narodot, toa e problemot,oni sakaat da se skrijat, e toa e e*enje na narodot,bas radi nivnoto beganje od odgovornost.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Shto ti bitno, da se sochuva imeto ili da dokazesh deka Grujo e predavnik i manipulant.
Da,bitno mi e da se dokaze deka Gujo e manipulant, i deka saka da si igra so narodot, a izbori za imeto imase, toj rece deka nema da go menuva,pa milioni pari potrosi na reklami da go digne nacionalniot identitet na makedoncite (ko da sme degeni i ko da ne si go znaeme) i site vie da barate od nego taka i da ostane. I ke nema potreba od izbori. Zasto da se trosat uste par miliono pari za nesto sto e veke izglasano,NELI?
Bas radi toa sto mi e stalo do imeto.

da be Izbori .....Demokratija....51 posto im kazuva na 49 posto kako da ziveat ili vo ovoj slucaj 30 % im go odreduvaat zivotot na ostatokot od lugeto .Da ti se mocam jas u demokratijata .......koja opcija ti podrzuvas ? Izbori haha.....i dvete najgolemi partii se pod golem pritisok da go smenat imeto ..SDSM odi na javna agenda a Vmro odi na skriena agenda koja posle izborite ako malku gledas pojasno ne e tolku skriena tuku se pretvora vo kompromis i toa "razumen" .Ima mnogu luge i vo SDSM i vo VMRO koi sakaat da go zacuvaat imeto ama pritisokot e strasen i vlogot e golem.
Tokmu poradi toa,sto igra skrieno celo vreme, sto laze.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Da,bitno mi e da se dokaze deka Gujo e manipulant, i deka saka da si igra so narodot, a izbori za imeto imase, toj rece deka nema da go menuva,pa milioni pari potrosi na reklami da go digne nacionalniot identitet na makedoncite (ko da sme degeni i ko da ne si go znaeme) i site vie da barate od nego taka i da ostane. I ke nema potreba od izbori. Zasto da se trosat uste par miliono pari za nesto sto e veke izglasano,NELI?
Bas radi toa sto mi e stalo do imeto.
Da ti "e stalo" do imeto nema tolku eftino da go davash. Manipulaciite na Grujo mozesh da gi dokazesh i na drug nachin. No celta e sosema druga. Valkanata rabota okolu promenata da ja odraboti nekoj drug vo sluchajov Grujo.

Toa e demokratija 50% +1 glas e MNOZINSTVO i toa treba da se pochituva. Ako ne se slagash iznesi argumenti i ubedigi glasachite da ti dadat doverba na tebe i tvojata opcija.
Pritisokot ke ischezne vo momentot koga ke zavrshat izborite.
Pritiskaat zoshto znaat deka dosega odelo taka. Promenata na imeto-referencata, znameto, ustavot....ednash da raspisha Gligorov izbori za bilo koe menuvanje se ke beshe inaku.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Da ti "e stalo" do imeto nema tolku eftino da go davash. Manipulaciite na Grujo mozesh da gi dokazesh i na drug nachin. No celta e sosema druga. Valkanata rabota okolu promenata da ja odraboti nekoj drug vo sluchajov Grujo.
A kako toa jas eftino go davam?! Kaj ti toa go vide? I kolku ti e tebe bitno ,koga cel saat ovde go branis Gujo? Pa ne treba be novi izbori ,posto toj dojde na vlast da go socuva imeto od losotiive! Sto ke kaze na novite izbori? Sto ti e tebe, razmisluvas li bar malku vo toa negovo branenje? Ma daj, e od takvi kvazipatrioti preku glava , uste ke se fatat za tvojot patriotizam .Ma nemoj.
A moeto bitno ostavi mi go na mene, vazi? Nikako ne e tvoe pa da znaes sto mi e bitnoto . Svasta
p.s. vie sakate za vas nekoj drug da ja odigra valkanata rabota, pa vo uslovi na apsolutna vlast vo drzavava na drug da ja svalite krivicata. Golemite patrioti,ako bea protiv i menuvanje i kompromisi ,ke izlezese dvolicniot i ke recese ' Ma kakvo menuvanje ime" ,ko sto znae drsko da odgovori za se. A ne ovde negovive sledbenici ke go branat uste be , za sramoti ste.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
A kako toa jas eftino go davam?! Kaj ti toa go vide? I kolku ti e tebe bitno ,koga cel saat ovde go branis Gujo? Pa ne treba be novi izbori ,posto toj dojde na vlast da go socuva imeto od losotiive! Sto ke kaze na novite izbori? Sto ti e tebe, razmisluvas li bar malku vo toa negovo branenje? Ma daj, e od takvi kvazipatrioti preku glava , uste ke se fatat za tvojot patriotizam .Ma nemoj.
A moeto bitno ostavi mi go na mene, vazi? Nikako ne e tvoe pa da znaes sto mi e bitnoto . Svasta
p.s. vie sakate za vas nekoj drug da ja odigra valkanata rabota, pa vo uslovi na apsolutna vlast vo drzavava na drug da ja svalite krivicata. Golemite patrioti,ako bea protiv i menuvanje i kompromisi ,ke izlezese dvolicniot i ke recese ' Ma kakvo menuvanje ime" ,ko sto znae drsko da odgovori za se. A ne ovde negovive sledbenici ke go branat uste be , za sramoti ste.
A jas bi te prasal nesto vaka : Dali tebe ti imeto povazno da ostane ili Grujo da go smeni po sto bi padnal od vlast, taka da ti bi bila zadovolena sto GRujo bi padnal pa makar cenata za nas site bi bila preskapa.

R

RAYTHEON23

Гостин
има лек за притисок!!! игнорирај го!!!!!

а ова...болдов???????????????????????????

инаку агендата на ДПМНЕ почнаа да ја согледуваат после победата на хорхе!!!!

нејсе...СДСМ не е под притисок...има став....поблаг за разликаод гвујо но кога би бил Б.Ц на позиција премиер и власта друга може ке имаше решение:toe:

се е можно:helou:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
A jas bi te prasal nesto vaka : Dali tebe ti imeto povazno da ostane ili Grujo da go smeni po sto bi padnal od vlast, taka da ti bi bila zadovolena sto GRujo bi padnal pa makar cenata za nas site bi bila preskapa.

Ај да те прашам вака:дали ти е побитно името, или Гвујо да остане на власт бо било која цена.

Kajgana Shop

На врв Bottom