SV-Strange
Sorcerer Supreme
Во ред, ако сакате да ставам нешто повеќе во врска со оваа теорија овде?
Сакаме, би било фино да се прочита.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во ред, ако сакате да ставам нешто повеќе во врска со оваа теорија овде?
Следниот пат ке ја учиме скалата Г-дур:smir:
Како прво,четвртина пауза не трае еден удар...ТРАЕЊЕТО НА ПАУЗАТА ЗАВИСИ ОД НОТНАТА ВРЕДНОСТ КОЈА СЛУЖИ КАКО ТАКТОВ ДЕЛ...пример,колку би траела четвртина пауза во 2/8 такт?Би се надоврзал на веќе почнатата тема и би ви ги претставил музичките паузи.
Прегледај го приврзокот 11676![]()
Како што е многу логично, секоја пауза по своето траење би одговаралa со нотата која го има истото тоа траење.
Значи:
- Цела пауза ќе има времетраење исто со цела нота - 4 удари
- Половина пауза ќе трае исто колку и половина нота - 2 удари
- Четвртина пауза ќе има времетраење како четвртина нота - 1 удар
- Осмина пауза ќе трае исто колку и осмина нота - 1/2 (половина) удар
- Шеснаестина пауза ќе трае колку и шеснаестина нота - 1/4 (четвртина) удар
Како немаат...А ДА НЕ СИ ГРЕШКА?Што е his...eis...и каква би била Cis-dur без тие два тона?Е и H немаат повишени тонови.
Еis е F His е CКако прво,четвртина пауза не трае еден удар...ТРАЕЊЕТО НА ПАУЗАТА ЗАВИСИ ОД НОТНАТА ВРЕДНОСТ КОЈА СЛУЖИ КАКО ТАКТОВ ДЕЛ...пример,колку би траела четвртина пауза во 2/8 такт?
Како немаат...А ДА НЕ СИ ГРЕШКА?Што е his...eis...и каква би била Cis-dur без тие два тона?
Аха...мислеше во практиката...така да,извини погрешно те сфативЕis е F His е C
во врска со вокалот најмногу ми лежи death metal и hardcore punk. како би го класифицирале ваквиот вид пеење(само немојте да ми речите тоа е дерење без врска)?
во врска со вокалот најмногу ми лежи death metal и hardcore punk. како би го класифицирале ваквиот вид пеење(само немојте да ми речите тоа е дерење без врска)?
овој не е здрав
Grunt-от ме посра :kesa:
Сега во дет металот имаш од грунт, та се до среден/висок скрим. А во Ха/Це панкот најчесто шаут та може да се најде и по некој шрек/скрим..комбинациите што може да се напраат се у пм)
Претпоставувам сакаш да кажеш нешто во стил на Флим од Машин Хед ? ..шаут со некој ниско дисторзиран, среден граул ( те рапав, ко што си го викаме ние улички) ...иако нема ниш со детот..
Најбоље кажи некој артист што е во тој стил та ќе се разјасниме![]()