Жал ми е за тебе, и за таквите како ти, каде успеале со „баба рога„ или “БУУУ„ да ве уплашат. Али види.. лично неможам ништо против тебе.. тоа ти е лимитот.. а тие ќе притискаат и ќе прритискаат.
Некои се откажуваат доброволно, некои со малце „БУ“ а некој со малце повеќе притисок.. Нели, секој си има своја цена..
само.. види.. има еден дел на кој многумина забораваат и ставаат знак на равенство.. а тоа се преговори во ООН и доброволно членување во ЕУ и НАТО.. разбери.. тоа се доброволни организации... НИКОЈ НЕ ТЕ ТЕРА СО СИЛА да одиш таму..
да се разбереме, Јас не сум против.. нив.. ама сум под било која цена.. а цената е дигнитетот..
еве ти еден дел од моите размислувања, да не ги повторувам овде..
немој да паѓаш на нивната финта
http://forum.kajgana.com/showthread.php?p=2599134#post2599134
- На европа и НАто не им одговара во ниеден случај да се отвори овој фронт, повторно.. затоа побрзаа и го затворија пошто-пото во 2001
- на албанците не им е во интерест да го реотворат овој фронт, затоа што ќе се прошири со Југославија и албанија заедно.. се до Босна и Хрватска, мудри се тие, нема да сакаат да го изгубат тоа што досега го имаат постигнато.. Дури јас ги гледам повеќе како обединувачки фактор, тие ќе притискаат за интеграција во ЕУ и НАТО.. затоа што таму ќе си ја добијат и целината..
- ако мислиш дека ова ќе се сведе на неколку ловечки друштва или на „дечките со водените пиштолчиња од Студентските сојузи“ - се лажеш.. направи една анализа .. размисли малце
- Нема таков Јунак што би си играл повторно со бурето барут - но овој пат наполнето и спремно секој момент да детонира..
- И на крај.. за која ЦЕНА ??? за каприц на Грција ?? Јас ти тврдам.. ако било која влада одигра Паметно.. НЕМА ТАКВИ ШАНСИ што би го смениле името.. треба само да се стави до знаење на сите инстанци.. (повеќе важи за европските)
Сеуште го чекам одоворот на моите прашања.. наведи ми 3 пришини зашто би го променил името..
- Да ли благосостојбата во македонија е еднаква со промената на идентитетот
- Да ли мислиш дека веднаш(специјално со оваа криза) тие ќе ја наградат Македонија со ПАРИ, кредити, заеми, помош, и дека на оној швабо го боли Хитлер за македонија ??
- Да ли сметаш дека благосостојбата е зависна од помошта од европа, или таа навистина лежи длабоко во нас - самите ??
- Што фактички се очекува, која бајка, во кој филм играте со финтата дека после комплетното деградирање на државата и нацијата, - ние би имале просперитет..
- да ли е вредно сето тоа ??
Не заборави НИКОГАШ..... се преговара за времената референца во ООН.. Ништо повоќе - ништо Помалце.. Сите обиди да се инфилтрираат (со стравови и квази анализи) се нехумани, нечовечки, нелегални, противуставни и еднакви на ВЕЛЕИЗДАЈА...
Ако нашава Влада (која и да е на ред) не успее да го зачува името со цел да се зачлени во тие институции (самото име си кажува - институција е како сојуз на возачи), и ако единствен излез Владата (било која и да е) како просперитет го гледа саму таму....
НЕ Ни треба таква влада.. Таа влада е:
- неспособна
- страшлива
- коруптивна
во секој случај склона на девијации од интересите на сопствениот народ.. а тоа кај нас дома го викаме
ВЕЛЕПРЕДАЈА