Придобивките од промената на името

• Креатор на темата Креатор на темата димитар в.
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам дека поголемиот дел од тие што пишуваат тука не се согласуваат со никаква промена во името. Еве да говориме теоретски, што ако успееме да се избориме за јазик и идентитет македонски, а името да ни биде Северна Македонија. Колку ова и да ви изгледа неверојатно и да почнете да ми објаснувате дека Грција ќе поставува нови барања, еве да речеме дека сме дошле до таква позиција. Тогаш, дали вие би се сложиле со името Северна Македонија? А тоа да се организираат референдуми мислам дека е глупа работа, така рачунајте дека името е сменето 100 %. Тогаш нашиве во соработка со европскиве политичари ќе ни спремат едно такво сценарио, што ние самите ќе молиме да си го смениме името.​

Identitet ne moze nikoj da ti zeme toa e sostojba na duhot ,izgleda mnogumina ne ja primetuvaat razlikata pomedzu Makedonija i Severna Makedonija.

Nakratko ke uspeam da elaboriram

Na site udarni vesti si SevernoMakedonec
Sekoj tvoj licen uspeh na medzunaroden i domasen plan ti e severnomakedonski
Se raduvas na pobedite na severnomakedonskata fudbalska,rakometna,odbojkarska reprezentacija
Tvoeto nerodeno dete e zapisano kako severnomakedonce vo site arhivi
severnomakedonskiot presedatel go primi na gosti John Doe.

Mene licno ne mi e za toa deka ke mi odzemat identitetot(ne moze nikoj) ama koga ke poglednam vo mojot pasos ili licna karta ili pak vo izvodot na moeto dete da pisuva Severna Makedonija sekogas ke se potsetuvam i nerviram deka ti e ukinato osnovno covekovo pravo da se deklariras kako ti e zelba i uste ednas zakonot na posilniot ja potvrdil svojata reputacija .

Па мене ме напаѓаат само закоравените ..................................................................................................................

:pos2:Ова е веќе неизлечиво.......возииии Мишко....:vozbud::pos2:

Тогаш, дали вие би се сложиле со името Северна Македонија?​

Гласно говорниците и патриотите од портокаловиот ред има да молчат ко путка под кошула но денот за тоа не е далеку мене така ми мириса работава..............:smir:

Ма јас предобро сите вас ве читам...

ух јеботе благи римски папа........, поглеај бе тоа гените...мора некогаш некој влашки овчар да се замешал.....од тие аргатите за преку лето...:) обично во Битуше има фини, умни луѓе... за видовити не сум слушнал...:)

Јас зборев за референдум за името на државата, зошто за идентитет не смее никој да дискутира, тоа е приватна работа на секоја индивидуа.

Со кого сум нашол да садам краставици ??:tapp:

Ај извј тоа цвикерите, појди надвор..
поглеј...Силно светнал ден...

Незнам како да ти нацртам дека проблемот со името е наметнато и е само скриена форма за негација и де-инсталирање на државата и нацијата од страна на Грција.. Како тоа неможеш да го видиш ти и тие што се со тебе.. ??

АЈ не ме терај да ве праќам сите по еден кај бате Тоше (Тодор П.) да ви мавне две-три воспитни заушки, и да ви ги земе водените шиштолчиња со кои изигрувате патриоти.. Времето за играње со државата помина.. мандатот на Груевкски е тука...

Или е спремен да го исполни - или нека си даде оставка.. НЕМА ДРУГО..

Референдум се распишува кога се гради МОСТ, Патишта, кога се спроведува САМОПРИДОНЕС....

Референдум не се распишува да го ПРОВЕРИШ својот народ.. да ли СЕУШТЕ се осеќа Македонски, или е склон кон девијации и виткање.. (попуштање).

Референдумот е Слабост за Власта.. а најголемата НАВРЕДА за овој НАРОД...

и уште едно нешто мој пријателе.. Ако некој ја критикува власта ... не значи дека е за СДСМ ... не го сваќај ти тоа толку сериозно.. чувај здравје.. глеј да не те фркне срчка..

Велиш Битушанец си ?? Нешчо ми изгледаш матно ?? Сигурен си ??
Ај да распишеме една анкета овде на Кајгана, да те провериме да ли си или не си Битушанец ?? се согласуваш ???

Поздрав !! и извади тоа цвикерите од време на време ..жуљаат над уши.. оставаат модринки после..:uvo:

Cekaj be ne prdete na prazno, ova Severna bilo greska. Eve sea se javija od Brisel. Barro zgresil. Nema da bide severna. Strpete se.

Cekaj be ne prdete na prazno, ova Severna bilo greska. Eve sea se javija od Brisel. Barro zgresil. Nema da bide severna. Strpete se.

Премногу им асоцирала на Лапонија,па им е страв да не бараме авторски права и на Дедо Мраз,како за Александар?:pos2:

да бе..

Северна Македонија во Југоисточна Европа..

што е многу - многу е...

(кога веќе еднаш ќе добијат покреативни идеи) ??

Али ова изговориве грешка било, ова било, она било, у клозет ли ги смислујат?!

Гледам дека поголемиот дел од тие што пишуваат тука не се согласуваат со никаква промена во името. Еве да говориме теоретски, што ако успееме да се избориме за јазик и идентитет македонски, а името да ни биде Северна Македонија. Колку ова и да ви изгледа неверојатно и да почнете да ми објаснувате дека Грција ќе поставува нови барања, еве да речеме дека сме дошле до таква позиција. Тогаш, дали вие би се сложиле со името Северна Македонија? А тоа да се организираат референдуми мислам дека е глупа работа, така рачунајте дека името е сменето 100 %. Тогаш нашиве во соработка со европскиве политичари ќе ни спремат едно такво сценарио, што ние самите ќе молиме да си го смениме името.​

Ај кажи ми ти мене кој нормален човек се бори за она што самиот се смета дека е? Кажи ми кој тоа може да ти забрани да се идентификуваш како што ти сакаш?
Значи за тоа нема што да се спомнува и преговара и разгововара, бидејќи ов истиот момент кога ќе почнеш за тоа да преговцараш, можеш во истоти момент да започнеш разговори дали смееш и со лева рака да си го држиш додека мочаш а не само со десна, пошто некој “емотивно е погоден“ кога ти не си го држиш со десна кога мочаш.

Референдум е многу лоша опција...за вакви прашања никаде во космосов верувам дека не бил организиран рефереднум.

А и ако се организира...Некои прашања не заслужуваат одговор!!!...само бојкот и никад нема да го сменат името.

• Дај ми 3 добри причини зашто би се согласил на промена на моето име.
  • Дај молиме те просветли ме со твојата видовитост Што тоа Европејците ќе ни смислат. Јас имам проблем, неможам тоа да го видам ??
се надевам ќе најдеш време да ми одговориш

• Дај ми 3 добри причини зашто би се согласил на промена на моето име.
  • Дај молиме те просветли ме со твојата видовитост Што тоа Европејците ќе ни смислат. Јас имам проблем, неможам тоа да го видам ??
се надевам ќе најдеш време да ми одговориш
Ај да ти одговорам. Што би ни смислиле Европејците, хммм :raz: ? Па вака, ќе почнат да се појавуваат Индијанци по планиниве кои ќе почнат да бараат некои права, и ќе алудираат на - Како тоа се обесправени од невлегувањето во ЕУ и НАТО. Македонија постојано нешто ќе се консултира со меѓународната заедница и ќе се труди да има усогласена политика со сите меѓународни фактори. Кои благоречено ќе не советуваат да си го смениме името за да сигурноста ни ја гарантира НАТО, а дека вака рацете им се врзани и не можат ништо да направат. А уствари тие ќе бидат главните обучувачи и снабдувачи на оружје кое ќе го користат Индијанците. Јас мислам дека тогаш ќе проголтаме многу полош предлог од Северна Македонија, ама ајде дај боже да не биде така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom