J
Johnny Stulic
Гостин
Гледам дека поголемиот дел од тие што пишуваат тука не се согласуваат со никаква промена во името. Еве да говориме теоретски, што ако успееме да се избориме за јазик и идентитет македонски, а името да ни биде Северна Македонија. Колку ова и да ви изгледа неверојатно и да почнете да ми објаснувате дека Грција ќе поставува нови барања, еве да речеме дека сме дошле до таква позиција. Тогаш, дали вие би се сложиле со името Северна Македонија? А тоа да се организираат референдуми мислам дека е глупа работа, така рачунајте дека името е сменето 100 %. Тогаш нашиве во соработка со европскиве политичари ќе ни спремат едно такво сценарио, што ние самите ќе молиме да си го смениме името.
Identitet ne moze nikoj da ti zeme toa e sostojba na duhot ,izgleda mnogumina ne ja primetuvaat razlikata pomedzu Makedonija i Severna Makedonija.
Nakratko ke uspeam da elaboriram
Na site udarni vesti si SevernoMakedonec
Sekoj tvoj licen uspeh na medzunaroden i domasen plan ti e severnomakedonski
Se raduvas na pobedite na severnomakedonskata fudbalska,rakometna,odbojkarska reprezentacija
Tvoeto nerodeno dete e zapisano kako severnomakedonce vo site arhivi
severnomakedonskiot presedatel go primi na gosti John Doe.
Mene licno ne mi e za toa deka ke mi odzemat identitetot(ne moze nikoj) ama koga ke poglednam vo mojot pasos ili licna karta ili pak vo izvodot na moeto dete da pisuva Severna Makedonija sekogas ke se potsetuvam i nerviram deka ti e ukinato osnovno covekovo pravo da se deklariras kako ti e zelba i uste ednas zakonot na posilniot ja potvrdil svojata reputacija .