Ќе организираме ли протест?

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
1. Во КРУШЕВКИОТ МАНИФЕСТ биле повикани сите народносни групи на обединување за мајка Македонија....

2. Ако и Албанците,Турците,Ромите и сите други кои живеат под ова сонце,излезат заедно со нас на плоштад и извикаат "НЕ ЗА МЕНУВАЊЕ НА ИМЕТО"...тогаш никој Македонец нема да изусти ниеден лош збор и со стравопочит ќе гледа кон сите националности!

3.Спонтаниот собир од 2008...на чело со луѓето шо организираа трибини и сл...беше перфектен со 30.000 народ!...значи можеме и спонтано,а сепак организирано!

4.Ова е моментот...од кој ќе се одлучува за Македонија....ЕУ е создадена во 1951...а Македонија постои повеќе од 4000 години!!!

5. СТАВЕТЕ СЕ НА МЕСТОТО НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ,ПИТУ ГУЛИ,ДАМЕ ГРУЕВ....и тие биле обични луѓе и сакале да имаат нормален живот...но оваквите моменти биле пресудни за да се прегазат сите убавини во животот заради ИМЕТО МАКЕДОНИЈА!!!

....ЗОШТО ПАК ДА НЕ СЕ ПОЈАВИ ХРАБРОСТА И ОДЛУЧНОСТА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВО НЕКОЈ ОД СЕКОЈДНЕВНИТЕ ЛИКОВИ ШТО ГИ ПОЗНАВАМЕ...и да покрене организиран масовен ПРОТЕСТ!!! А ИМА МНОГУМИНА ТАКВИ!!!

е дури сега можам помирно да заспијам!:salut:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
1. Во КРУШЕВКИОТ МАНИФЕСТ биле повикани сите народносни групи на обединување за мајка Македонија....

2. Ако и Албанците,Турците,Ромите и сите други кои живеат под ова сонце,излезат заедно со нас на плоштад и извикаат "НЕ ЗА МЕНУВАЊЕ НА ИМЕТО"...тогаш никој Македонец нема да изусти ниеден лош збор и со стравопочит ќе гледа кон сите националности!

3.Спонтаниот собир од 2008...на чело со луѓето шо организираа трибини и сл...беше перфектен со 30.000 народ!...значи можеме и спонтано,а сепак организирано!

4.Ова е моментот...од кој ќе се одлучува за Македонија....ЕУ е создадена во 1951...а Македонија постои повеќе од 4000 години!!!

5. СТАВЕТЕ СЕ НА МЕСТОТО НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ,ПИТУ ГУЛИ,ДАМЕ ГРУЕВ....и тие биле обични луѓе и сакале да имаат нормален живот...но оваквите моменти биле пресудни за да се прегазат сите убавини во животот заради ИМЕТО МАКЕДОНИЈА!!!

....ЗОШТО ПАК ДА НЕ СЕ ПОЈАВИ ХРАБРОСТА И ОДЛУЧНОСТА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВО НЕКОЈ ОД СЕКОЈДНЕВНИТЕ ЛИКОВИ ШТО ГИ ПОЗНАВАМЕ...и да покрене организиран масовен ПРОТЕСТ!!! А ИМА МНОГУМИНА ТАКВИ!!!

е дури сега можам помирно да заспијам!:salut:
под број 4 е сосема доволно, браво! :helou:

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Pamfleti gledam tri godini ako mislite deka gi podrzuvam ste se zafrknale.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Ќе беше, ама очигледно некој дебело ја усра работата во 1991, а плодовите на целата работа ги береме ние.
Усрана до коска - во лајна не оставија да се кашкаме цели 17 години и сега ќе ми мрчат на мудава дека е добро да се најде компромисно решение.Побрљаени едни.
Кликнете на линкот подолу да ја видите целата историја -за наше преименување- ќе видите дека од тогаш идентитетот висел исто како и јазикот - ќе ги прочитате имињата на списочето -кои кумата гејлада сака да ги даде - ама не на новороденче ко што е редот, туку на една стара бабичка на која годините оддамна и натежнале.Па бива ли некој старец ти да прекрстуваш?
НЕ- ЗАТОА СТОП за било какви преговори.

http://edo-makedonia.pblogs.gr/2008/01/olh-h-istoria-toy-onomatos-kai-oi-prwtagwnistes.html

1992 «Νέα Μακεδονία»- Атина го отфрла оти го содржи зборот Македонија
Потоа - «Μακεδονία του Βαρδάρη».
Или Δημοκρατία του Βαρδάρη
Па следи име од Мицотакис- «Σλαβομακεδονία»

1993 «Novomakedonia» со народ и јазик «Novomakedonski»

1995 «FYROM» ή «ΠΓΔΜ»

1999 «Μακεδονία των Σκοπίων

2001 «Gorna Macedonia»

2005
«Republika Makedonija-Skopje», напишано на кирилица и непреведено

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Усрана до коска - во лајна не оставија да се кашкаме цели 17 години и сега ќе ми мрчат на мудава дека е добро да се најде компромисно решение.Побрљаени едни.
Кликнете на линкот подолу да ја видите целата историја -за наше преименување- ќе видите дека од тогаш идентитетот висел исто како и јазикот - ќе ги прочитате имињата на списочето -кои кумата гејлада сака да ги даде - ама не на новороденче ко што е редот, туку на една стара бабичка на која годините оддамна и натежнале.Па бива ли некој старец ти да прекрстуваш?
НЕ- ЗАТОА СТОП за било какви преговори.

http://edo-makedonia.pblogs.gr/2008/01/olh-h-istoria-toy-onomatos-kai-oi-prwtagwnistes.html

1992 «Νέα Μακεδονία»- Атина го отфрла оти го содржи зборот Македонија
Потоа - «Μακεδονία του Βαρδάρη».
Или Δημοκρατία του Βαρδάρη
Па следи име од Мицотакис- «Σλαβομακεδονία»

1993 «Novomakedonia» со народ и јазик «Novomakedonski»

1995 «FYROM» ή «ΠΓΔΜ»

1999 «Μακεδονία των Σκοπίων

2001 «Gorna Macedonia»

2005
«Republika Makedonija-Skopje», напишано на кирилица и непреведено

Ne deneska ke gi ostavime tie za koj ste glasale da ne prekrstuvaat .

Сталин

Висарионович
Член од
24 декември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
11
или ќе причекаме, јас викам да се организираме. да дефинираме неколку барања без политика и партиски заврзлами, јасно и гласно да кажеме дека:
1. Името не го менуваме по никаква цена
2. Ако ЕУ не притиска на такво нешто да го повлечеме барањето за членство
3. Да се симне знамето на ЕУ од пред државните институции
4. До ОН да поднесеме барање да бидеме заведени како Република Македонија ако не да истапиме од членство
5. Да ги повлечеме нашите војници од мисиите на НАТО, ОН и ЕУ
6. Да ги повлечеме амбасодорите од ЕУ и НАТО
7. Да побараме од владата на Република Македонија да прогласи неутралност

Како дополнителен чекор да се обележиме со симбол како што тоа им го правеле нацистите на евреите и така да одиме на работа, во школо, на факултет - ако сакаат да не направат експериментални глувци да им покажеме дека таа улога можеме перфектно да ја изиграме.
Со тоа што ќе ги повлечеме амбасадорите и ќе ги тргнеме знамињата од институциите нема да имаме никаква добивка ниту пак ЕУ ќе има загуба за да се осети отштетена од нашите постапки. Доколку и доставиме услов на ООН за да не дефинира со име Република Македонија, а не ПЈРМ, а доколку не го направи тоа ќе го укинеме нашето членство таму ништо нема да направиме, а ООН нема да да прифати таков вид на уцена бидејќи ООН е организација на нации, а не држава која е економски зависна од нас за да исполнува наши барања. Со тоа само ние губиме бидејќи со таа постапка автоматски се изолираме од светот. Ако прогласиме независност нема да добиеме ништо повеќе од една проста причина, што Македонија не е Швајцарија.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Серосоидите и експертите како денко, фрчко, бучко се во топ 20 листата за отстрел.

Имаш нешто против?
Toa vo partija ti go kazaa .
Tie istite sto ve zalazuvat so kvazipatriotizam.
Sepak samo vmro strucnjaci kakov sto si ti moze da napise vakvi :drk:ci

Da ne mislis da ve toleriram vas bre ,kako unistuvate i devastirate zakoni.
Se iznaposlivte i sega ke mi popuvate

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
Со тоа што ќе ги повлечеме амбасадорите и ќе ги тргнеме знамињата од институциите нема да имаме никаква добивка ниту пак ЕУ ќе има загуба за да се осети отштетена од нашите постапки. Доколку и доставиме услов на ООН за да не дефинира со име Република Македонија, а не ПЈРМ, а доколку не го направи тоа ќе го укинеме нашето членство таму ништо нема да направиме, а ООН нема да да прифати таков вид на уцена бидејќи ООН е организација на нации, а не држава која е економски зависна од нас за да исполнува наши барања. Со тоа само ние губиме бидејќи со таа постапка автоматски се изолираме од светот. Ако прогласиме независност нема да добиеме ништо повеќе од една проста причина, што Македонија не е Швајцарија.
cool, ако така ви се сака нека биде така но:
ООН не решава под кое име ја прима државата
знамето треба да го симнеме бидејки не е наше а ние не сме членки на ЕУ па се вее безсодржина, не кажува ништо, ако го вееме тоа знаме зошто не ги поставиме и другите па да си играм обединети нации
не се изолираме ние тие не изолираат нас зарем не е очигледно
ние прогласивме независност пред 17 години ако не се лажам, зборам за неутралност и во тоа да се биде неутрален нема ништо лошо, дури напротив можеме да се развиваме како луѓе, со наши сопствени приоритети. мислам, но можеби се лажам, но војната во ирак и авганистан не се наш приоритет...

другарче, темата е друга. отворете си тема и препукувајте се партиски

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ЕУ не ГЕТОИЗИРА,не само што не изолира,само што многумина и од нас не сакаат тоа да го видат.Да се надеваме дека еден ден ќе “прогледаат“.:toe:

Член од
29 септември 2007
Мислења
245
Поени од реакции
17

Дечки уште немам партија... замисли тек да имам :vozbud:

Сепак чудно е зашто кога немаш аргументи прибегнуваш кон "партиска пропаганда" причина... ме потсеќаш на грци кога им даваш да читаат ДНК извештај и немаат што да кажат па тераат кон пропаганда.

Очигледно дека капцитетот по штабовите е мал...

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
и во гето се живее, се љуби, се создава уметност, се радува. ако истраеме ќе си најдеме пријатели ако попуштиме немаме пријатели.

Член од
29 септември 2007
Мислења
245
Поени од реакции
17
ЕУ не гетоизира ама и така сме цело време слепо црево...

Смената на името би било самоубиство засекогаш.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Дечки уште немам партија... замисли тек да имам :vozbud:

Сепак чудно е зашто кога немаш аргументи прибегнуваш кон "партиска пропаганда" причина... ме потсеќаш на грци кога им даваш да читаат ДНК извештај и немаат што да кажат па тераат кон пропаганда.

Очигледно дека капцитетот по штабовите е мал...
Tri godini truete so tie vasi patriotizmi.
Eve vi sega patriotizam Severna Makedonija
I toa od vasiot vi omilen patriota ,koj ja zakaska do nemaj kade.
I nemojte da mi se povikuvate na neutralnost.
Vie baravte predavnici i sega si gi imate vo likot i deloto na dpmne

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Protesti a?!!

Emi ubo.... za zanimacija de..:)

Kajgana Shop