Одземена дозволата за работа на Фершпед

• Креатор на темата Креатор на темата SuicideMessiah
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде де.. по твојата КОМПИР филозофија...

Значи секој што води бизнис, треба да има РОК на ТРАЕЊЕ (употреба) според твојата филозофија ???

само не ќув никаде тоа да важи за Камшевци ?? Орце, татко му ?? да не ги споменувам сега и другите ??

Еве уште една КОМПИР ФИЛОЗОФИЈА...

Браво бе.. од каде изникнувате вака Сочни ?? просто ви завидувам на интелектот!!

Фамилијата Накови си се богати со неколку поколенија назад.. Бранко не му поклони Овче Поле на тоа семејство.. Го имаат во свој посед од пред ТУРСКО.. (дај прошитај, прашај, види.. пред да почнеш да тресеш) - само да се каже нешто.. Да не те плаќаат за пишан збор ??

Дај не тресете вакви Небулози... и зелени... Ете ви Власт, ете ви инспекции, ако е крив - турете го таму каде му е место..

Со КОМПИР филозофија не стигате напред....
Абе КОМПИР еден....дај кажи твоја филозофија...оти ко шо глеам само прашања поставуваш а никаде аргумент!

И за Штерјо ти можда знаеш тоа шо си прочитал у весник...ама тоа не значи дека никој не знае за минатото на Штерјо....

И плус тоа ти немаш појма кој му е внук на Штерјо....и како неговиот внук беше праќан во америка за да го потковаат за правење пари во транзициски период...

Оти до 90год....Штерјо и сите власи околу него...јаделе леб и сирење...а од 90 па наваму јадат октоподи и морски плодови....

Така да слободно можеш да ја напуштиш темава...бидејќи немаш ни поим за што се расправа во неа!!!!:tapp:

Абе КОМПИР еден....дај кажи твоја филозофија...оти ко шо глеам само прашања поставуваш а никаде аргумент!

И за Штерјо ти можда знаеш тоа шо си прочитал у весник...ама тоа не значи дека никој не знае за минатото на Штерјо....

И плус тоа ти немаш појма кој му е внук на Штерјо....и како неговиот внук беше праќан во америка за да го потковаат за правење пари во транзициски период...

Оти до 90год....Штерјо и сите власи околу него...јаделе леб и сирење...а од 90 па наваму јадат октоподи и морски плодови....

Така да слободно можеш да ја напуштиш темава...бидејќи немаш ни поим за што се расправа во неа!!!!:tapp:

A sto e Orce Kamcev, dokazan patriot (nevlav)? Najfer biznismen,najposten? I sto jade on? Znaci sega on e na sirenje? :pos2:

Прво ТИ немаш поим што зборуваш. Оди прошетај до Овче поле.. од Сарамзалино, Долни балван, Крупиште, Пишица.
Прашај ги старите да ти кажат која е најбогата фамилија последните 500 години во таа област..

Прашај ги во чија сопственост е цело Овче Поле од турско навака - се додека не им беше национализирано од Партизаните 47 година..

Немој да тропаш глупости.. само...
Немора ,мене да ми веруваш .. доволно е да појдеш и да се информираш// извади ги тие Поморанџести партиски Наочари.. делуваш како СЛЕПЕЦ...

Едноставно Фамилијата НАКОВИ си се богати со злато, имот, стока, последниве неколку ВЕКА,.. за разлика од денешните партиски олигарчиња, од Камчевци до Георгиевци...

На крајот на краиштата, доволно сум информиран во врска со фамилијата Накови, за да ти кажам дека ЛАЖЕШ и дека си толку заслепен со идеологија и омраза, што некој и да ти црта, твојот Интелект не е во состојба тоа да го перцепира..

Олабави.. оваа држава има закони, ред, и треба да се води по неа, а не со фашизоидни изјави, компир филозофија, и линч будалетинки...

Добродојден си на мојата ignore листа .. бачко...

A sto e Orce Kamcev, dokazan patriot (nevlav)? Najfer biznismen,najposten? I sto jade on? Znaci sega on e na sirenje? :pos2:
Цуцо....не ти е чиста совеста се гледа....не мора сите да знаат дека си за СДС мајке му....дај некогаш издржи стрпи се...

Кај прочита ти јас дека спомнав Камчеви???....читаш како гласи темата??

Отвори тема за Камчев па јас таму ќе си пишам се шо мислам за него....оти јас не сум партиски обоен за да се замарам со корелации Камчев-Штерјо!!!

п.с и ти можеш слободно да ја напуштиш темава заедно со твоите агресивни анти владини оффтопици:helou:

Цуцо....не ти е чиста совеста се гледа....не мора сите да знаат дека си за СДС мајке му....дај некогаш издржи стрпи се...

Кај прочита ти јас дека спомнав Камчеви???....читаш како гласи темата??

Отвори тема за Камчев па јас таму ќе си пишам се шо мислам за него....оти јас не сум партиски обоен за да се замарам со корелации Камчев-Штерјо!!!

п.с и ти можеш слободно да ја напуштиш темава заедно со твоите агресивни анти владини оффтопици:helou:

Samo prasav ,ne se luti, sto pa ti tolku se napali za Kamcev,ako si nepartiski

Кога ќе се исчисти сдс шљамот, олигарсите ко Штерјо, Савка, Стево итн., децата на комунистите, кога се нивно ќе се испозатвори, можат да започнат и понатамошни преговори за останатите.
Нема да има проблем од кога ќе се раатисаме од поголемите ѕверки да дискутираме и за младенчињата.

Прво ТИ немаш поим што зборуваш. Оди прошетај до Овче поле.. од Сарамзалино, Долни балван, Крупиште, Пишица.
Прашај ги старите да ти кажат која е најбогата фамилија последните 500 години во таа област..

Прашај ги во чија сопственост е цело Овче Поле од турско навака - се додека не им беше национализирано од Партизаните 47 година..

Немој да тропаш глупости.. само...
Немора ,мене да ми веруваш .. доволно е да појдеш и да се информираш// извади ги тие Поморанџести партиски Наочари.. делуваш како СЛЕПЕЦ
...

Едноставно Фамилијата НАКОВИ си се богат со злато, имот, стока, последниве неколку ВЕКА,.. за разлика од денешните партиски олигарчиња, од Камчевци до Георгиевци...

На крајот на краиштата, доволно сум информиран во врска со фамилијата Накови, за да ти кажам дека ЛАЖЕШ и дека си толку заслепен со идеологија и омраза, што некој и да ти црта, твојот Интелект не е во состојба тоа да го перцепира..

Олабави.. оваа држава има закони, ред, и треба да се води по неа, а не со фашизоидни изјави, компир филозофија, и линч будалетинки...

Добродојден си на мојата ignore листа .. бачко...

Ок бачко чим сакаш да ме игнорираш...тогаш значи дека сум допрел до тебе со некој аргументи!!!:vozbud:

А кажи ми твојот интелект како ќе го перцепира следново :
"Штерјо наков подигнал 2милиони(да да милиони) евра од Комерцијална банка...при што Александар Палас го ставил по втор пат под хипотека"

Значи батката направил криминално дело од прв степен....тоа е исто како ти колата 2пати да ја ставиш под хипотека...а да си земеш 2 кредита на сметка на тоа....

И уште еден факт...директор на Комерцијална банка е Хари Костов...
Па да видам дали твојот интелект и компир филозофии ќе можат против овие аргументи
!!!

п.с после ова ништо чудно и да те снема од форумов :pos:

ke svatis so shto moze da se gordee clenstvoto na DPMNE

Sigurno chlenstvoto na dpmne mnogu se gordee so ograbenite,pretepanite i tuzhenite mlekari i stochari a sigurno isto taka mnogu se gordee i za izigranite braniteli i stechajci.A da ne sluchajno chlenstvoto se gordee i na proektot patriotski fiskalni kasi?A da kje zaboraev sigurno mnogu se gordee so site chvrgi shto dpmne kako partija i vlast ja dobi od cela Evropa pa i od Bugarija vo Skopje.

Pa ne jadele ama nekoj kje odgovara za naslovot na temata,em toa na golemo.

Ајде де.. по твојата КОМПИР филозофија...

Значи секој што води бизнис, треба да има РОК на ТРАЕЊЕ (употреба) според твојата филозофија ???

само не чув никаде тоа да важи за Камчевци ?? Орце, татко му ?? да не ги споменувам сега и другите ??
Ако работеше чесно ќе траеше, а се што е нечесно има рок на траење. Издржал некој од мафијашите цел живот да владее и ништо да не му може ни полиција ни ништо? Секој паѓа кога тогаш, сеа му дојде време на Штерјо. Кога тогаш и на Камчев ќе му дојде редот.

Издржал некој од мафијашите цел живот да владее и ништо да не му може ни полиција ни ништо
Ако не го рачунаме стариот Дон Корлеоне, тогаш никој. Само тој умрел од природна смрт.

Шала на страна неброени се на тие што треба да им дојде денот да одговараат пред законот ради злоделата. Кога тогаш се надеваме на повеќето ќе дојде. Штета што со нив ку*бан идат и работниците (пример ако е тој Камчев, ку*бан ќе идат шивачки, шофери...кои врска немаат со нивната политика и кражба). Тоа ми е мака, друго не, секој нека си одговара според што сторил.

Ок бачко чим сакаш да ме игнорираш...тогаш значи дека сум допрел до тебе со некој аргументи!!!:vozbud:

А кажи ми твојот интелект како ќе го перцепира следново :
"Штерјо наков подигнал 2милиони(да да милиони) евра од Комерцијална банка...при што Александар Палас го ставил по втор пат под хипотека"

Значи батката направил криминално дело од прв степен....тоа е исто како ти колата 2пати да ја ставиш под хипотека...а да си земеш 2 кредита на сметка на тоа....

И уште еден факт...директор на Комерцијална банка е Хари Костов...

п.с после ова ништо чудно и да те снема од форумов :pos:

И ? (немав намера да ти одговорам.. но да поставам некои тези овде за другите форумџии.. ти си веќе изгубен случај за мене)

Што се докажува со ова? (СПОРЕД ТВОЈОТ ИНТЕЛЕКТ... одбери каде се наоѓаш)

1. Ти поседуваш лично докази за финансиско манипулирање од страна на Штерјо и Хари, но ги затајуваш - со што си соучесник во играта? (ако имаш докази изнеси - или замолчи, - не клевети џабе)
  2. Владата ги знае, но е прљава, па неможе да реагира?
  3. Владата е неспособна - незнае да организира соодветни мерки: финансиска контрола, инспекција, вештачење, ревизија од светски реномирани финасиски Куќи.. за да собере докази.. и да изведе чисто и коректно судење..
  4. Пласираш или се палиш на манипулирани полу-вистини и вистини кои се во доменот на шпекулации, пласирани од Поморанџестата кујна, се за да ве држат под контролирана заслепеност, зашто моментот кога ќе ги извадиш тие поморанџести наочари.. може ке видиш некоја друга вистина, или опција..
Да ти преведам со народски речник.. братче... ДПМНЕ има како никогаш до сега неприкосновена Власт (последниве 3 години).. и ако сега се жали дека неможе да се справи со криминал.. постојат само два одговора:

1. или неможе, незнае, значи неспособна..
  2. или лидерите во ДПМНЕ, имаат толку многу валкани алишта.. да НЕ СМЕАТ да одат понатака, а ова е само занимација за цела фамилија (нешто како MONOPOL).. да може да си го држи членството под Илузорна контрола..
КОга сме веќе кај Накови:

Да Хари Костов е син на Ташко, кој е брат на Штерјо.. Значи Хари е внук на Штерјо..

Кога веќе го вмешуваме Хари. да кажеме дека истиот тој Хари, пред да дојде во Комерцијална, беше вработен (како стручно лице) во Светската Банка неколку години.. И немој сега да ми вадиш пак Сорос, или други конспиративни КОМПИР теории, - прво провери кога е дојден во КОмерцијална.. пред да вадиш други аргументи..
Хари е еден од ретките Банкари кај нас (обучени - не приучени) признат во меѓународни институции и води.. И не го пратил таму ни Бранко, ни Штерјо.. Праиме муабет за фаци кои се многу поголеми од цел СДСМ и ДПМНЕ заедно...
Во Комерцијална Банка доаѓа баш по препорака од Светската Банка...

На крај, ако си бил сведок за трансакцијата, каде и што било заложено од страна на Штерјо при подигање на тој кредит.. ОК - изнеси, или појди до МВР.. во спротивното.. ЌУТИ.. затоа што си смешен и негледаш дека си уште еден „викач„ за еднократна употреба од Поморанџестиот табор...

Употреби Интелегенција.. за старт, почни со решавање на крстозборки.. тоа ќе помогне..:salut:

И ? (немав намера да ти одговорам.. но да поставам некои тези овде за другите форумџии.. ти си веќе изгубен случај за мене)

1. Ти поседуваш лично докази за финансиско манипулирање од страна на Штерјо и Хари, но ги затајуваш - со што си соучесник во играта? (ако имаш докази изнеси - или замолчи, - не клевети џабе)
  3. Владата е неспособна - незнае да организира соодветни мерки: финансиска контрола, инспекција, вештачење, ревизија од светски реномирани финасиски Куќи.. за да собере докази.. и да изведе чисто и коректно судење..
  4. Пласираш или се палиш на манипулирани полу-вистини и вистини кои се во доменот на шпекулации, пласирани од Поморанџестата кујна, се за да ве држат под контролирана заслепеност, зашто моментот кога ќе ги извадиш тие поморанџести наочари.. може ке видиш некоја друга вистина, или опција..
Да ти преведам со народски речник.. братче... ДПМНЕ има како никогаш до сега неприкосновена Власт (последниве 3 години).. и ако сега се жали дека неможе да се справи со криминал.. постојат само два одговора:

1. или неможе, незнае, значи неспособна..
  2. или лидерите во ДПМНЕ, имаат толку многу валкани алишта.. да НЕ СМЕАТ да одат понатака, а ова е само занимација за цела фамилија (нешто како MONOPOL).. да може да си го држи членството под Илузорна контрола..
КОга сме веќе кај Накови:
Во Комерцијална Банка доаѓа баш по препорака од Светската Банка...
....

Одлични информации Питерс. Сите сме забезекнати од инфантилноста на власта да стави некој саглам криминалец во затвор. Единствен заклучок е не дека не ги бива, туку дека си имаат договори со нив.
И нема да не залажуваат глупи финти од овој тип.
Колку и да сакам да верувам во оваа влада, колку и да се надевам дека ќе направи ред во некои сфери...
3+ години и ниеден сдсовец не е во затвор?
Абе ај не заебавај.

ЌУТИ.. затоа што си смешен и негледаш дека си уште еден „викач„ за еднократна употреба од Поморанџестиот табор...

Употреби Интелегенција.. за старт, почни со решавање на крстозборки.. тоа ќе помогне..:salut:
Чоек те читам...и цело време си мислам да не ти е брат "dedanoe"...пробај малку контролирај се...оти не е на арно со овакви испади...

Друга работа...јас незнам од каде толку ти се напали како млад мајмун по Штерјо...и да го браниш...тука мириса на бранење по основа на влашка крв!!!:pos2:

Трета работа....имаш на располагање со клик на профилот мој...пристап до сите мои досега напишани мислења....така да ако најдеш барем едно помаранџесто диригирање во моите постови....слободно постирај го и јас ќе побарам од админиве перманентно да ми го избришат профилот!!!

Ништо од ова што го пишуваме не засега никој...затоа никој не реагира бурно дали се манипулации,шпекулации или вистини....само тој што си ја има мувата на капата реагира слично на тебе!

Заклучок....идеш ко млад напален мајмун...го браниш Штерјо....ја мразиш владата...и мислиш дека си СУПЕРМЕН!!!:nenene:

Новинарите кампираат пред судот? :) Сигурна сум дека низ сите судови низ Македонија кампираат новинари. Но мора да се невидливи, бидејќи никој до сега не ги видел :) А оној (да не именувам) некој што шепнува за политички апсења (прикриени во кривични гонења) е многу паметен, пошто Македонецот многу се пали на реклама. И за го*но да му даеш реклама ќе посака да го има.
Чудна работа е како тоа, тој прекрасен наш правен систем, не ги гони тие новинари кои ги пренесуваат апсењата, кои ги кажуваат апсените со име и презиме? Можеби оти некому одговара да се рекламира (како што кажав веќе 10 пати). Ама кој ќе го сфати тоа.
Извинете дечки и девојки, јас се обидувам да си расветлам некој работи прво за мене после за државата во која што живеам, за луѓето окулу мене. а вам не ви е битно, вие драпате пост по пост браните криминалци и прекршители на процедури [ кои што не се криминалци туку прекршители на процедури ] - не знам не сум протарашкал по форумов и дилавер бојку да не го браневте ?
политички процеси my ass. еве сега во блиска иднина ќе можете да се истакнет, кај и да е за Буч наскоро ќе има пресуда:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom