Одземена дозволата за работа на Фершпед

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
. Зборувам за законите на Македонија и нивното почитување... Тие важат за сите жители на државава,
Не сум на ничија страна, проблемот е во тоа што законот во македонија се користи по потреба, мислам за некого се применува строго по правило а за некого е законот недоречен тоест неможност за докажување на кривична одговорност за делото што го обвинуват - недостаток на докази. така да законот во македонија не важи за сите жители во државава.............

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
да не лупаш без везе :) законите се почитуваат, штерјо е мафија не разбирам како можете да браните мафијаши [ и петоколонаши ]

Ај остави го Штерјо на страна. Може, само на момент?

Колку пати до сега полиција е снимана како апси, за на крај да се докаже дека апсениот е невин, а неретко воопшто и да не биде покрената тужба против иститот? Нели се гарантира правото на анонимност? Зошто престапниците се означуваат со имиња наместо со иницијали? Дали ти некогаш си видел на телевизија спектакуларно апсење, снимано, со име и презиме на апсениот, со фаца пред камера?

Тоа не е нормално. Од кај знае новинар за евентуална акција (апсење) полициска? Не им се кажа на сон, некој ги повикува новинарите, намерно, за да има со што некој да се пофали. После.. е после се заташкува работата и често не стигнува ни до суд... Но апсениот е веќе е етикетиран.

Законот гарантира невиност додека не се докаже спротивно.

Законот гарантира анонимност на апсените

Или.. кој го е*а законот?

И не зборувам за Штерјо само. Општо! Сакаш тебе да те апсат пред камери само ради сликање и реклама?

Не сум на ничија страна, проблемот е во тоа што законот во македонија се користи по потреба, мислам за некого се применува строго по правило а за некого е законот недоречен тоест неможност за докажување на кривична одговорност за делото што го обвинуват - недостаток на докази. така да законот во македонија не важи за сите жители во државава.............

Е стварно.. тоа не го разбирам ?! А се декларираме како (ко бајаги) демократска земја. :toe:

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
да не лупаш без везе :) законите се почитуваат, штерјо е мафија не разбирам како можете да браните мафијаши [ и петоколонаши ]

Толку.. тие беа аргументите Штерјо е крив, петко е крив, јанко е крив.. само затоа што не мислат како лидерот ??

Браво бе „патриоти“ во недостаток на аргументи.. нема везе.. сите се петоколонаши..

Е*ати таквите заштитници на партија.. Ќе се усреќи ДПМНЕ со такви како тебе...
Погледни си ја партијата, од самото формирање до ден денес.. имате проблеми со самиот ваш идентитет на вашите лидери и пола Членство..

Толку за петтоколонашите

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Газда Штерјо не е крив,јес да е малку подебел,ама воопшто не е крив,тоа му е мана од тромавиот изглед.:pos2::pos2:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
ВЕСТИ НА АЛФА ТВ:
Вест бр. 1:
Одземена дозволата на Фершпед!

Вест бр. 2:
Дозволата на Фершпед - одземена!

Вест бр. 3:
Реакции на вработените поради одземањето на дозволата на Фершпед!

Вест бр. 4:
Коментари на експертите поради одземањето на дозволата на Фершпед!

Вест бр. 5:
Фашизам на владата поради одземањето на дозволата на Фершпед!

Вест бр. 6:
Здружението на шпедитери изненадено од потегот на Владата поради одземањето на дозволата на Фершпед!

Временска прогноза:

Македонија ја очекува бура, цунами, земјотреси и удар на астероид поради одземањето на дозволата на Фершпед!
Заклучок:
Независните медиуми се под контрола на фашистичката рака на Владата на Груевски

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
ВЕСТИ НА АЛФА ТВ:

Вест бр. 1:

Вест бр. 2:

Вест бр. 3:

Вест бр. 4:

Вест бр. 5:

Вест бр. 6:
Здружението на шпедитери изненадено од потегот на Владата поради одземањето на дозволата на Фершпед!

Временска прогноза:

Македонија ја очекува бура, цунами, земјотреси и удар на астероид поради одземањето на дозволата на Фершпед!
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Заборави да споменеш за реакциите на големите сили (САД, Русија, Британија, Франција, Кина) за одземањето на дозволите на Фершпед

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Заборави да споменеш за реакциите на големите сили (САД, Русија, Британија, Франција, Кина) за одземањето на дозволите на Фершпед
Не заебавај, тоа беше во вестите од светот на АЛФА ТВ:vozbud::pos2:

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
Толку.. тие беа аргументите Штерјо е крив, петко е крив, јанко е крив.. само затоа што не мислат како лидерот ??

Браво бе „патриоти“ во недостаток на аргументи.. нема везе.. сите се петоколонаши..

Погледни си ја партијата, од самото формирање до ден денес.. имате проблеми со самиот ваш идентитет на вашите лидери и пола Членство..

Толку за петтоколонашите
нема што некој да се усреќува со мене. прекршена е царинската процедура и за тоа следи казна. кој аргументи ги имаш ти што го браниш газда штерјо, повеќе му веруваш нему отколку на државните институции.
јас немам партија за да ја погледнам, јас немам лидер, јас немам проблем со мојот идентитет. исправи се делфина, смени диоптер, пишувањето по нарачка на форуми е долна и пред се болна работа :(

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе каде е Станинов,или си ужива некаде на сопствен остров под палма,додека разгологазени млади го разладуваат?:smir:

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
Ај остави го Штерјо на страна. Може, само на момент?

Колку пати до сега полиција е снимана како апси, за на крај да се докаже дека апсениот е невин, а неретко воопшто и да не биде покрената тужба против иститот? Нели се гарантира правото на анонимност? Зошто престапниците се означуваат со имиња наместо со иницијали? Дали ти некогаш си видел на телевизија спектакуларно апсење, снимано, со име и презиме на апсениот, со фаца пред камера?

Тоа не е нормално. Од кај знае новинар за евентуална акција (апсење) полициска? Не им се кажа на сон, некој ги повикува новинарите, намерно, за да има со што некој да се пофали. После.. е после се заташкува работата и често не стигнува ни до суд... Но апсениот е веќе е етикетиран.

Законот гарантира невиност додека не се докаже спротивно.

Законот гарантира анонимност на апсените

Или.. кој го е*а законот?

И не зборувам за Штерјо само. Општо! Сакаш тебе да те апсат пред камери само ради сликање и реклама?

Е стварно.. тоа не го разбирам ?! А се декларираме како (ко бајаги) демократска земја. :toe:
темата е за штерјо како да го оставам на страна?
новинарите кампираат пред суд плус за некоја илјадарка некој ќе шепне но тоа не е проблемот, медиумите треба да ја превземат одговорноста врз себе и да го заштитат идентитетот на приведениот инаку кога ќе почне судска постапка обвинетиот е странка во спорот а судењата се јавни. и уште еднаш плус ова не е нова пракса се практикува кај нас постојано било кој да е на власт, да не треба да потсетувам со примери?
онака општо кој ќе апси сменски работник во тешка индустрија и тоа со '' сликање и реклама '' :)

N

n/a

Гостин
Оној што силно удира...
мора да биде секогаш цврст и спремен!

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
ВЕСТИ НА АЛФА ТВ:

Вест бр. 1:

Вест бр. 2:

Вест бр. 3:

Вест бр. 4:

Вест бр. 5:

Вест бр. 6:

Временска прогноза:

Заклучок:
Независните медиуми се под контрола на фашистичката рака на Владата на Груевски
Еј, ептен јак пост. Честитки. А баш сакав да кажам дека на некои медиуми слушнав дека Здружението на шпедитери било против одлуката на царината??!?! (биле против затоа што царината ги спроведува законските одредби и на шпедиции кои не ги плаќаат предвидените давачки законски им ја одзема дозволата за работа - Бог да чува) - ама ти ова мајсторски си го собрал и прикажал. :helou:

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19

Толку за петтоколонашите
vas? znaci ne si Makedonec?

zs se mesas togas vo muabeti za Makedonci?:toe:

fala sho ni pokaza, deka onie koi ne se DPMNE (znaci sds i nejzinite klonovi) nemaat problem so nivniot (belgradsko-atinski-servilen) identitet :smir:

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
vas? znaci ne si Makedonec?

zs se mesas togas vo muabeti za Makedonci?:toe:

fala sho ni pokaza, deka onie koi ne se DPMNE (znaci sds i nejzinite klonovi) nemaat problem so nivniot (belgradsko-atinski-servilen) identitet :smir:
Типот е најверојатно самиот Ден Дончев. Затоа сеуште му се измешани лончињата со македонскиот идентитет.

Офф топук: КристинаВМ, може ли да инсталираш кирилица? Поубаво изгледаат постовите.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
jas ne znam kako mojt tolku da se bidit pristrasen.

pred da me napadnet pak ko "grujovist" ili vemerovka, pocekajte, procitajte, pomislete malu.

Makedoncite go odpisaa Crnomarov, odpisaa i razni drugi bugarashi i "bugarashi" niz ohrid (kole bikceno, i onaj so bradana sho zivejse/imase kolonijal na kej, blizu do hotel Tino, sho umre pred 1-2 godini, i pokjeto takvi), i ljuBco, i ljuBeta i mnogu drugi.

Makedoncite razcistija i so razni drugi kriminalni i predavnicki strukturi vo DPMNE.

Znaci, clenstvoto na DPMNE imat vo osnova dovolno samokriticna mokj, da oterat razni kodoshi kaj sho trebit i ne trebit. vazno e deka znaet i da gi izbrkat, i da gi demaskirat.

Jas mislam deka i grujo da naprajt us nekoja glupost, i nego ke go shutnet, bez razlika koj braced ili komsija kaj e vraboten. (mislam na onie po razni agencii)

Koga ke slushnime i procitame EDNAS kritika od SDS simpatizeri (posebno slugite brankovi) deka sds-brane ne e sovrsen?
Koga ke se prasat nekoj, kako mozese da se slucet razni TAT-oj bez amin od braneta i vlasta?

Se otepavte djafkanje i na forumi i nasekade, swedmilk, ova, ona, a za TAT i drugite oktopodi ne vi se prajt muabet ic?

Strasno e so se upropastija mlekarite, da, se slozvam, i sekoj kriminal trebat da se sankcionirat, ama IST ARSHIN trebit.
Site (anti-vmrovci) stanavte i kadija i valija, i obviniteli i sudii i porotnici.

I posle se cudite zs ve "titulirame" kako predavnici ili odrodeni?
Dajte malku cuknete to karpuzite sho gi imate na ramenja, da ne vi sluzet samo sa strizenje.

So rascistvanje na kriminalot, BEZ RAZLIKA od cii partiski funkcioneri e napraen, ke ni bidit poarno na SITE (koi ne sme kriminalci). A i kriminalcite trebit malku da pomislet, imat mnogu mladi famili sho nemet leb da jadat, aku dojme vo situacija narodot da pocnit da sudit, duri togas ke placite :smir:

Ima sudska vlast, kja sho pretezno e nakloneta KON SDS, pa ostajte gi da si ja rabotet rabotata?:toe:

/offtopic on

@DameMak: tesko mi e da ve citam kirilica, a da pisam us potesko, ama se ucam :)
a latinicava ke si ja koristam us tro od nekolku pricini.

ednata e zs mi e "mother script" (germanka sum pola), a drugata zato sho latinicata e demek napraena na baza na "starogrckite" alfabeti, potocno na kumajskoto pismo.

sekako deka trebit da si ja cuvame Kirilicata (odnosno to e Klimentica, poso ja naprajl Sv. Kliment , a ne Sv. Kiril), ama ne trebit da se sramime od latinicata, zs nasha e.

pisal maz mi porano tuka mnogu pati, Antickite Grci naucile da piset od nivnite civilizirani komsii, Makedonite :back:

/offtopic off

Kajgana Shop

На врв Bottom