Врската помеѓу Груевски и Сведмилк

• Креатор на темата Креатор на темата yin yang
  • Време на започнување Време на започнување

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32

Груевски иако се оградува од било каква одговорност во случајот со Сведмилк, сепак и тоа како ја сноси истата, поради потпишувањето на договорот со нив и промовирање на тој договор во својата предизборна кампања.

Како последица на целата збрка околу Сведмилк се случи и краткотрајната исплата на долговите кон сточарите, исто на само денови пред Председателските и Локалните избори:

Сточарите на Сведмилк добија 900.000 евра - Недела, 08 Март 2009 23:42

За набрзо после завршувањето на изборите да се дојде до побарување за покренувањето на стечајната постапка за Сведмилк:

Во Основниот суд Скопје 2 почна првото рочиште на кое ќе се одлучува по барањето за поведување стечајна постапка во млекарницата „Сведмилк“.

Во меѓувреме, беше и случајот со рацијата кај сточарот:

Полиција барала дрога и оружје во домот на фармерот Илиевски

кој тврди дека ова било исценирано поради тоа што бил вклучен во претестите на сточарите, во однос на долговите кои Сведмилк ги има према нив:

“Ова е притисок од власта за да прекинеме со штрајковите. Ние ги бараме нашите пари. Ова е тортура од власта. Но, нема да ме исплашат зашто сум чист. Можам да им дадам млеко и компири, но оружје во мојата куќа нема“, рече Илиевски.

Исто останува и како неразјаснет делот со долгот на Сведмилк кој е огромен:

Стечај за Сведмилк

Тутунска банка која има девет ипол милиони евра побарувања од „Сведмилк“ и хипотека на речиси целиот имот, ќе побара имотот да не влезе во стечајната маса. Доколку Судот го одобри тоа, банката преку извршител ќе спроведе лицитација за продажба на млекарницата.

Ова не е чудно за Македонски случувања, туку е типично за секоја предизборна кампања и пропаѓање на нашироко и надолго фалење за некој постигнат успех, кој набрзо после избори се покажува дека е неуспех и лага. Мене ме интересира до кога политички партии ќе играат со животите и егзистенцијата на Македонецот и до кога тој ист Македонец ќе биде само марионета во исполувањето на нечии цели за власт, моќ и пари?

И навистина ми е интересен фактот со недостигот на сите тие пари и долговите кои се набилдани до таван, а сето тоа додека секојдневно е продавано млекото на Сведмилк? Никаде не е спомената никаква залиха на непродадено млеко во кругот на фабриката? Значи, парите се земени, но каде отишле? Сигурно не испариле во воздух.

Нема ниту еден коментар, но затоа добив едно “црвенко“ за темава. Уште да ме удостои тој што ми го залепил, со коментар: Зошто “црвенкото“? Барем да ти го знаеме ставот :)

Site koj ja podrzuvat vlasta Svedmilk e samo edna privatna firma.
Ako e privatna firma istata ne trebaa da ja vklucuvaat vo kampanja na izborite.
Ako go pocituvaa zakonot nemase Sveganecot da go pustat taka lesno da si odi od Makedonija.
Nemase za 1 dolar da ja prodadat kako bi go trgnale vnimanieto od Sveganecot.Neli rekoa deka nivna ideja bila da se prodade na Mose Baum.
I do sega spektakularno apsenje trebase da ime.
Vaka samo ja razvodnija rabotata da si go prekriat partnerstvoto so Svedmilk.

не требаше да го пуштат се согласувам ...

Site koj ja podrzuvat vlasta Svedmilk e samo edna privatna firma.
Ako e privatna firma istata ne trebaa da ja vklucuvaat vo kampanja na izborite.
Ako go pocituvaa zakonot nemase Sveganecot da go pustat taka lesno da si odi od Makedonija.
Nemase za 1 dolar da ja prodadat kako bi go trgnale vnimanieto od Sveganecot.Neli rekoa deka nivna ideja bila da se prodade na Mose Baum.
I do sega spektakularno apsenje trebase da ime.
Vaka samo ja razvodnija rabotata da si go prekriat partnerstvoto so Svedmilk.

Спектакуларни апсења има само онаму каде што нема вистински предмети или предмети кои се направени паушално, за да паднат на суд и на крај само да се стигне до ослободителна пресуда.

Него ме мачи мене тоа многу, зошто сите бре не лажат и кај се парите?!?! Кај се е*аните милиони од млекото? Некој ги има, не ги пуштија по река.. сигурно!

Спектакуларни апсења има само онаму каде што нема вистински предмети или предмети кои се направени паушално, за да паднат на суд и на крај само да се стигне до ослободителна пресуда.

Него ме мачи мене тоа многу, зошто сите бре не лажат и кај се парите?!?! Кај се е*аните милиони од млекото? Некој ги има, не ги пуштија по река.. сигурно!

половина се кај Велија од А1 ... голем манипулант и апаш стана ...:toe:

половина се кај Велија од А1 ... голем манипулант и апаш стана ...:toe:

Како кај Велија? Не е тој сопственик на Сведмилк... колку што знам јас.

пс. уште едно црвенко добив за темава. Ќе почнам тоа да го разбирам како напад врз мене, затоа што се дрзнувам да се сомневам во искреноста на Груевски (и покрај тоа што поткрепив со докази за неговата неискреност)

Како кај Велија? Не е тој сопственик на Сведмилк... колку што знам јас.

а шо ти незнаеш или ...
па долг колку има кон Сведмилк или наудрен се праиш ..

а шо ти незнаеш или ...
па долг колку има кон Сведмилк или наудрен се праиш ..

Не се правам наудрена, него стварно не знам. Велија му должи пари на Сведмилк? Ај некој линк да прочитам зошто и како?

Рамковски на „Сведмилк“ му должи 1,8 милиони евра
http://www.time.mk/story_6560516366.html

Мислиш тоа што на А1 "дават" со Сведмилк е случајност?

Рамковски на „Сведмилк“ му должи 1,8 милиони евра
http://www.time.mk/story_6560516366.html

Мислиш тоа што на А1 "дават" со Сведмилк е случајност?

Ха. Ете не знаев. Епа и тој, во кош заедно со сите. У п*м*, има ли некој кој поштено си ги заработил парите?!?

Хехехехе,отиде волот се фатија за сламата.Велија му должи на Шведмилк 1 милион евра,ама Шведмилк должи на другите 39 милиони евра.Да го фатиме Велија,оти другите отидоа.:pos2:

Хехехехе,отиде волот се фатија за сламата.Велија му должи на Шведмилк 1 милион евра,ама Шведмилк должи на другите 39 милиони евра.Да го фатиме Велија,оти другите отидоа.:pos2:

:zver::zver::zver::zver::zver::oeoeoe::oeoeoe:

тука се и арапот и зоре....ама недоприрливи..на време си ја платија НЕДОПИРЛИВОСТА...на шалтерот на преродбениците... :)

Тука владата има огромна одговорност.
Одредени македонски фирми ги чешлаат до запирка а Сведмилк си има паралелни непријавени сметки што е забрането со закон, пере пари од млекото и никому ништо.
Може слободно да се заклучи дека владата е вклучена во криминалот со Сведмилк.
И бидејќи не се поркенува никаква истражна постапка, никој не е крив, криво е млекото, случајнот не враќа во старите комуњарски времиња.

Тука владата има огромна одговорност.
.

Па зошто владата не си ја признае одговорноста и инволвираноста во случајот Сведмилк, а ја одзима дозволата за работење на Фершпед за неплатен долг. објасни го случајов, зарем тоа не одсликува некаков диктаторски однос на владеачката партија во Македеонија.............

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom