Македонеро
Домаќин
- Член од
- 15 декември 2008
- Мислења
- 3.488
- Поени од реакции
- 1.863
Европски суд наложува да се регистрира овие не дозволуваат па после крекаат за споменици
Суда присуди да им изплатат пари,тиja ги получиха.Треба да бидат регистрирани,но това не значи,дека против устава и законите на РБ.Ке бидат,ние не сме рекли дека никогаш нема да бидат,но това зависи от самото ОМО.Европски суд наложува да се регистрира овие не дозволуваат па после крекаат за споменици
А зошто наложил Европски суд парична казна?Суда присуди да им изплатат пари,тиja ги получиха.Треба да бидат регистрирани,но това не значи,дека против устава и законите на РБ.Ке бидат,ние не сме рекли дека никогаш нема да бидат,но това зависи от самото ОМО.
Самите те не сакат да се регистрират.Ако сакаха,ке почитуваха законите.:helou:
Прашаj ги нив,не мене.Те са го присудили,не jaс.А зошто наложил Европски суд парична казна?
Сега се правиш дека не знаеш нели?Прашаj ги нив,не мене.Те са го присудили,не jaс.
Суда се е произнесал,jaс почитувам желбата на суда.Това е.Суда не е рекол дека за 5 дни треба да бидат регистрирани,суда не е рекол дека треба да прекршат нашите закони.Сега се правиш дека не знаеш нели?
Па затоа што Бугарија не испочитува Европските закони затоа и плати парична казнаСуда се е произнесал,jaс почитувам желбата на суда.Това е.Суда не е рекол дека за 5 дни треба да бидат регистрирани,суда не е рекол дека треба да прекршат нашите закони.
Има закони и треба да се почитуват.
Нема партиja на турците.Можеш да ми ja покажеш тази партиja и зашто мишлиш,дека е на турците?Па затоа што Бугарија не испочитува Европските закони затоа и плати парична казна
П.С Да те прашам јас тебе зошто член 11 во БГ не важи за сите,пример-партијата на Турците
Кога ќе се спомне ОМО и сите „чесни“ бугари одма стануваат бесрамни лажливци!Суда се е произнесал,jaс почитувам желбата на суда.Това е.Суда не е рекол дека за 5 дни треба да бидат регистрирани,суда не е рекол дека треба да прекршат нашите закони.
Има закони и треба да се почитуват.
Бугарија признава или не македонски етнос ?За ОМОто е подобро да вреска дека не се почитуваат правата на Македоните во Бугарија, ако и според законот да не е дозволено да постои партија на етничка основа.
Комедија и фарс е сето тоа.
Кој му плати на Стојкоски да оди во Австралија да се жали дека не му ги почитувале правата?
Зошто нема никаде на нет негова биографија (барем јас не најдов). Со овој тен на кожата ...
Има пописи, 5 000 и кусур се пишале Македонци, значи треба да го признава македонскиот етнос. Нема каде да оди. Македонците се факт.Бугарија признава или не македонски етнос ?
Кога ќе се спомне ОМО и сите „чесни“ бугари одма стануваат бесрамни лажливци!
http://www.omoilindenpirin.org/images/letter_bulgarian.gif
http://www.bghelsinki.org/index.php?module=news&id=1184
Бугарија признава или не македонски етнос ?
А тебе кој те плаќа та изиграваш дрвен адвокат на БугаритеАбе Македонеро, расшетај се низ темата, ги има мотивите на судот зошто не ја регистрира. Ако ги исполни препораките ќе се рагистрира, ама не сака, зошто на едо учество на избори ќе се види дека не чини.
За ОМОто е подобро да вреска дека не се почитуваат правата на Македоните во Бугарија, ако и според законот да не е дозволено да постои партија на етничка основа.
Кој му плати на Стојкоски да оди во Австралија да се жали дека не му ги почитувале правата?
Зошто нема никаде на нет негова биографија (барем јас не најдов). Со овој тен на кожата ...
Наполно нормално.Подобре е да имат безплатна реклама во медиумите,отколкото да плакjaт.Има пописи, 5 000 и кусур се пишале Македонци, значи треба да го признава македонскиот етнос. Нема каде да оди. Македонците се факт.
Прашањето е за ОМО, зошто самото ОМО не сака да се регистрира? Зошто не сака да го исполни законот?
Одговорот е во резултатите на Виножито за Европски парламент.
Види погоре, само во Леринско имаат 1200 гласови, насекаде во останатите изборни реони, немаат повеќе од 400, дури Помаците во округ Родопи им дале 112 гл. За островите да не зборуваме.
За ОМО е подобро да си врескаат и да си седаат нерегистрирани.
Ме интересира да ли некоj знае каква е професиjата на Стоjко Стоjков, дека е вработен, како заработува плата за да живее?Абе Македонеро, расшетај се низ темата, ги има мотивите на судот зошто не ја регистрира. Ако ги исполни препораките ќе се рагистрира, ама не сака, зошто на едо учество на избори ќе се види дека не чини.
За ОМОто е подобро да вреска дека не се почитуваат правата на Македоните во Бугарија, ако и според законот да не е дозволено да постои партија на етничка основа.