Браво за Виножито

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Многу ми личи на бугарски, и малце на македонски. Башка редукциите. Како во Русе исто.
Ти личи богами.Бугарскиот дијалект е дел од мак. јазик...

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Еве уште една вест од Виножито

Виножито ќе го промовира Современиот Грчко-Македонски Речник
Атина / 2.06.09 / 17:39
Партијата Виножито вечерва во Атина ќе изврши промоција на неодамна испечатениот Современ Грчко-Македонски Речник.

Според најавите од Виножито, главен промотор на Речникот ќе биде професорот Виктор Фридман.

Од македонската партија во Грција ги известиле сите грчки медиуми за настанот, но не очекуваат со сигурност нивно присуство поради досегашната политика на медиумите да ги игнорираат сите настани кои ги организира Виножито. /крај/см/ст

http://makfax.com.mk/mk-mk/Details.aspx?itemID=5032

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Браво за Виножито и поддршка, барем вака од зад тастатура.
Интересни видеа... посебно тоа од дедо Јане... :pipi: ќе го ставам него и тоа првото во пост кај мене на блог.

едит - ги ставив :pipi:

F

FilipMacedon

Гостин
Секоја чест за Виножито,се гордеам што има вакви Македонци

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Честитки браво:helou:
напред народе МАКЕДОНСКИ

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Проблеми имало слушам на Канал5, им упаднале на сред промоција лом им направиле.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Дајте стварно линк од ова ....

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Проблеми имало слушам на Канал5, им упаднале на сред промоција лом им направиле.
тогаш ја наебале гејците ... со тоа само докажуваат колку почитуваат права на нардо со различно мислење од нив ...нека се покажуваат како такви нека види светот ...

инаку не видов некој од месии, јингјанговци, синиекспреси и слични од тој “калибар“ на темава да дадат подршка за Виножито ... се гледа колку се засегнати од Македонците у соседството кои права немаат ... срам да ви е :toe:

F

FilipMacedon

Гостин
тогаш ја наебале гејците ... со тоа само докажуваат колку почитуваат права на нардо со различно мислење од нив ...нека се покажуваат како такви нека види светот ...

инаку не видов некој од месии, јингјанговци, синиекспреси и слични од тој “калибар“ на темава да дадат подршка за Виножито ... се гледа колку се засегнати од Македонците у соседството кои права немаат ... срам да ви е :toe:
Несмеат,ЕУ ке им даде црвен картон за тоа,и Македонија не ке може да влезе во ЕУ,значи тие се поголеми патриоти од тебе:toe:

Член од
26 февруари 2009
Мислења
45
Поени од реакции
1
Несмеат,ЕУ ке им даде црвен картон за тоа,и Македонија не ке може да влезе во ЕУ,значи тие се поголеми патриоти од тебе:toe:
Патриот си ако не дозволиш државата да ти потпадне под глобалистичкато ропство. Да спречиш државата да влезе во ЕУ - во креветот на болниот.
Искрено го жалам лидерот на Виножито... Толку многу е приврзан за Македонија и за народот македонски и никој не му помага. Но не...Тука сме ние зад екраните, зад телевизорите, зад завесите. Ние кој храбро го бодриме (тој не не слуша али 100% знае дека тука сме за него). Најчести изговор од ''патриотите'' на форумов зошто не го поддржуваат јавно Виножито т.е. зошто едноставно владата не му помага доволно е затоа што европа ќе дадела негативни бодови на Македонија и немало да станеме членка. Жално е тоа али ајде... Така нека биде... Срам ми е да кажам дека ве поддржувам али ајде... бравос за цел залуден напор што го прави Виножито.

P.S.10234533 Сега можете да ме прогласите за комунист и СДС-овец.

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Ги немаат ставено информациите од последниве вести сеуште на сајтот, штом има, ќе постирам линк.

F

FilipMacedon

Гостин
Патриот си ако не дозволиш државата да ти потпадне под глобалистичкато ропство. Да спречиш државата да влезе во ЕУ - во креветот на болниот.
.
Не ми ја разбра иронијата

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Искрено го жалам лидерот на Виножито... Толку многу е приврзан за Македонија и за народот македонски и никој не му помага. Но не...Тука сме ние зад екраните, зад телевизорите, зад завесите. Ние кој храбро го бодриме (тој не не слуша али 100% знае дека тука сме за него). Најчести изговор од ''патриотите'' на форумов зошто не го поддржуваат јавно Виножито т.е. зошто едноставно владата не му помага доволно е затоа што европа ќе дадела негативни бодови на Македонија и немало да станеме членка. Жално е тоа али ајде... Така нека биде... Срам ми е да кажам дека ве поддржувам али ајде... бравос за цел залуден напор што го прави Виножито.

P.S.10234533 Сега можете да ме прогласите за комунист и СДС-овец.
абе дете дете ...
кај смее државата јавно да се замеша бре ...
мислиш дека не помага?
и ако помага треба јавно да каже ...
и да ... многу значи подршката од било каде .. дали од заде монитор или било како ...
да се даде до знаење дека има тука МАКЕДОНЦИ и дека подршката наша ја имаат ...
и не сери ...

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32

Може ли некој да ми преведи што се зборува. Делот на Грчки....

Се наежив кога го гледав како зборува на Македонски :back:

Kajgana Shop

На врв Bottom