I С.В. и Црвен Крст - податоци за Македонците! 1915 год.

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Веб-сајт
www.macedonianspark.com

Стр. 4

Стр. 5

Македонци, Турци, Ерменци, Грци и Бугари со сплотени раце во заедничката процесија за благодарност....:smir:

Стр. 8

Нема бегање од вистината. Ми се оформува сликата зошто по американските медиуми постои етнички Македонец а додека по европските од истиот период или воопшто не сме спомнати или сме Словенски Македонци или не ти знам какви бакрачи.

Брат алал да ти е за сите информации кои ги ископуваш....а бе Паско Кузман не ти е рамен!!! Само ме интересира зошто нашиве не ги користат сите овие докази во споров шо џупцине јужно од Олимп го имаат со нас?!?!?!?

И повторно Македонците издвоени меѓу Грците и Бугарите, како жители на Солун после неговата окупација од Грците во 1918 год.

greetings.png

greetings15.png

Заштото е смешно нај-старата нација в европа да си доказва идентитета с изрезки от вестници и екселски таблици:pos2::pos2::pos2:
Простете ме не можах да се сд'ржа.:kesa:

Простено нека ти е чедо божје.

Мене воопшто не ми е смешно.
Не сум експерт, а постојат многу како што гледам на форумов, но мислам дека би добиле предност доколку се употребат вакви документи кога треба да се докажува потеклото и националноста затоа што се пишани од големи компании или пак од угледни писатели кои не си измислуваат стории туку тие истражуваат и сториите што ги пишуваат мора да бидат поткрепени со докази.

Значи опишана е реалната ситуација во дадениот период за конкретната територијална област.

Честитки до Братот за добрите постови.:helou:

walshe188.png

Вакови докази да им понудат милион евра повторно :pos2:, нема да се најде бугар што ќе може да ги оспори.

Кој сака да се обложиме дека бугариве нема да зуцнат на темава?
А баш автенетични докази бараат...ццц

walshe188.png

Вакови докази да им понудат милион евра повторно :pos2:, нема да се најде бугар што ќе може да ги оспори.

Сите извори се такви, после српската окупациjа на Вардарско. Нормално е за човек коj е на "српскиот фронт", соjузник на србите да чуе и да напишува српската верзиjа да народот од Вардарско. Нели уште од 1913 година србите сакат да докажаат тека даму нема Бугари.

Еве што напишал во книгата си Henry Pozzi, човек коj реално бил во таа земjа, а не пишат ова што му кажат соjузниците срби:
Во срцето на Балканскиот Полуостров, од Охридското езеро, кој достигнува до албанската граница, до Драма на Егејското Море, од Солун до Шар планина - на север од Скопје, има една страна со 64 000 кв.км. поврхнина, т.е. два пати поголема од Белгија, обитавана од 2 500 000 луѓе, кои зборуваат еден јазик, со еднаква култура, скоро сите со иста религија. Од овој народ 70% се чисти Бугари.

ovaj ce pa da nas ubedjuje da su bugari nebeski narod
ne ne
samo hristo stoi4kov, on je nebeski covek:pos2:
uzecu da proputujem makedoniju i da napisem jedan putopis,
ko zna, mozda me posle 100 citiraju i postanem popularan

Сите извори се такви, после српската окупациjа на Вардарско. Нормално е за човек коj е на "српскиот фронт", соjузник на србите да чуе и да напишува српската верзиjа да народот од Вардарско. Нели уште од 1913 година србите сакат да докажаат тека даму нема Бугари.

Еве што напишал во книгата си Henry Pozzi, човек коj реално бил во таа земjа, а не пишат ова што му кажат соjузниците срби:

Море мајмуне, како бил на страната на србите кога јасно пишува "...makedonski which the serbs call serbian, the bulgarians bulgarian..."
ако бил со србите немало да го вика македонски ќе го викал српски како нив. А изворот од тој Хенри ти е патетичен. На форумов има постирано стотици извори од тој период кои јасно кажуваат кој бил и што бил.

Да пишувал српска верзија немаше да пишува дека збореле македонски тој.Или пиштол на глава му ставиле србите да пише дека зборувале македонски?:tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom