Фантом организација го преплави Скопје со плакати

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
svetot go razbiram kako pole za kulturen natprevar megu narodite.
Ako nekoj si e so pregradi ne mora da mu gi razbistruvam pogledite.
Sekogas ke si ostane toa sto e MAL COVEK koj ke si leci frustracii ,
togas i Goce Delcev za nego e predavnik

a zosto ti smetat togas spomenici, obnovuvanje na plaosnik, investicii vo arheologija......neli svetov e pole za kulturen napredok.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
ГОРДОСТ

Плакати

БИДЕТЕ ГОРДИ ШТО СТЕ МАКЕДОНЦИ :)

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Да си ми жив и здрав, нека стои плакатот.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.333
А написот на Геровски гледам не ти смета во другата тема? За Геровски сигурно и Делчев ќе е предавник. Ете мал човек со огромна плуканка.

ogledalo, најверојатно се работи за некој евтин чип кој се потрошил, затоа е постојано ова верглањево околу парите кој ги дал, дали е владата, дали е црквата...се расипал чипот. Чаре.
Можда Обама финансирал, којзнае.
Репетицио е мајка на знаењето, но не секогаш. Некогаш е беспотребен муабет.

Туку не одговори Син експрес дали оправдува поставување вц-шоља и цртање графити. Да или не? И зошто?

Мислам дека ако се бара отчет за една активност на анонимни личности, би требало и за слични.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
БИДЕТЕ ГОРДИ ШТО СТЕ МАКЕДОНЦИ :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ако сумирам што се’ досега се кажа на форумов во врска со плакатите и со соросоидната реакција на А1, мислам дека генерално плакатите се афирмативно прифатени.

Соросоиди, ај цугнете ни малку од ... :pusk:
Of topic: Ќе се воздржам од вулгарности, иако морам да ти кажам дека не си нешто особено уникатен кога за секоја критика на владата ти е крив Сорос и А1 и Шпиц со Героски заедно.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
знаеме....не треба да не потсетуваат....бидете горди со 30% невработеност...го заборавиле онака а и 5000 плата
МАКЕДОНЦИТЕ ИСТОРИЈАТА ИДЕНТИТЕТОТ НЕ ТИ СЕ КРИВИ ЗА ТАА НЕВРАБОТЕНОСТ ТУКУ ОНИЕ КОИ БАРААТ ДА ГО ПРОДАДЕШ И ПОСЛЕДНОТО ШТО ТИ ОСТАНА - МАКЕДОНСКОТО, ЗА ОНИ ДА МОЖАТ ДА СИ ГИ ДОГРАДАТ КРИМИНАЛНИТЕ ПИРАМИДИ ВО ИМЕ НА ЕУ И НАТО.

R

RAYTHEON23

Гостин
МАКЕДОНЦИТЕ ИСТОРИЈАТА ИДЕНТИТЕТОТ НЕ ТИ СЕ КРИВИ ЗА ТАА НЕВРАБОТЕНОСТ ТУКУ ОНИЕ КОИ БАРААТ ДА ГО ПРОДАДЕШ И ПОСЛЕДНОТО ШТО ТИ ОСТАНА - МАКЕДОНСКОТО, ЗА ОНИ ДА МОЖАТ ДА СИ ГИ ДОГРАДАТ КРИМИНАЛНИТЕ ПИРАМИДИ ВО ИМЕ НА ЕУ И НАТО.
кои се тие?????

овие што полека од двојна формула одат на разумни компромиси....наместо после букурешт да откажат преговори(прекршен договор) и ке можевме да го воведеме уставното име 120 земји не признаа....а пирамидите...се мистерија-односно кај криминалот нема политичка и партиска позадина туку интерес за пари:toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.333
бидете горди со 30% невработеност...го заборавиле онака а и 5000 плата
Ова не е темата, се надевам нема да ме опоменат, но дали си се запрашал зошто македонецот секогаш другите држави му се подобри економски, појаки со армија, посаглам со еден збор? Често слушам таков муабет за бившите ју држави и Македонија. Но зарем не си размислил дека при самото осамостојување некој (зло)намерно ова сакал да го предизвика? Да поработи на психата на македонецот? Во тоа осамостојување беа вмешани повеќе партии (да не мислите дека само една обвинувам) и лица. Тие истите ги снема (повеќето од нив), фантомски. Ако некој сака да плачеш по бившата жена, ќети го направи животот пекол со сегашната (колку и да е убава :))
Нешто слично имам размислувано -зошто економија, државни белези, Устав, сето тоа го изменија, фудбалот го ставија на почетни скалила...и ред други психолошки мерки кои и те како влијаат на деморализација на народот и плачење по она што било (т.н. југоносталгија) или фалење на сите народи и држави освен сопственото.

Можда затоа е добро и почесто да има дури и од државата вакви плакати, знамиња и слично. Духот е паднат, бааги-што од немаштија што од друго.
Чисто рамисли како се одвиваа работите постапно.

овие што полека од двојна формула одат на разумни компромиси....наместо после букурешт да откажат преговори(прекршен договор)
па најверојатно и овие се дел од некое сценарио. Никој не е случаен, или е?

R

RAYTHEON23

Гостин
Ова не е темата, се надевам нема да ме опоменат, но дали си се запрашал зошто македонецот секогаш другите држави му се подобри економски, појаки со армија, посаглам со еден збор? Често слушам таков муабет за бившите ју држави и Македонија. Но зарем не си размислил дека при самото осамостојување некој (зло)намерно ова сакал да го предизвика? Да поработи на психата на македонецот? Во тоа осамостојување беа вмешани повеќе партии (да не мислите дека само една обвинувам) и лица. Тие истите ги снема (повеќето од нив), фантомски. Ако некој сака да плачеш по бившата жена, ќети го направи животот пекол со сегашната (колку и да е убава :))
Нешто слично имам размислувано -зошто економија, државни белези, Устав, сето тоа го изменија, фудбалот го ставија на почетни скалила...и ред други психолошки мерки кои и те како влијаат на деморализација на народот и плачење по она што било (т.н. југоносталгија) или фалење на сите народи и држави освен сопственото.

Можда затоа е добро и почесто да има дури и од државата вакви плакати, знамиња и слично. Духот е паднат, бааги-што од немаштија што од друго.
Чисто рамисли како се одвиваа работите постапно.

па најверојатно и овие се дел од некое сценарио. Никој не е случаен, или е?

духот е паднат од сиромаштија....не од некои кои сметаат дека друга армија е појака....тие шо мислат така се лаици и ги слушаат дедовците вака беше у југославија онака беше...грција била појака.....БУЈРУМ БЕ...ако се за војна ТУКА СУМ......не бегам....ко некои

јас како доброволец се пријавив кога беше конфликтот во израел....не па ли за македонија.

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
Of topic: Ќе се воздржам од вулгарности, иако морам да ти кажам дека не си нешто особено уникатен кога за секоја критика на владата ти е крив Сорос и А1 и Шпиц со Героски заедно.
Ако ги следиш моите постови ќе знаеш дека мене критики кон владата не ми сметаат. Иако генерално ја поддржувам - и јас ја критикувам за некои постапки.

Ова што следува е моја јавна самоанализа:
Кога ќе прокопаш по причините на моите понекогаш непристојни и вулгарни постови (прифаќам критика), ќе сватиш дека Соросоидите и СДСх и А1 и Гејопулос со нивните ставови за промена на нашето вековно име го допреа „нервот на идентитетот“, го добреа „моето битие“, ме вџашија, ме избезумија и ме тераат мајка и шајка и се по список да им терам.

Можда е тоа еден примитивен начин на изразување кој инаку во секојдневните односи со луѓето се разбира дека не го практицирам, ама пораката е јасна и е испратена. Ако не ти е јасно еве уште поотворено ќе ти кажам:
Ако кај мене кој се сметам за пристојно образуван и со високо образование, соросоидните ставови на А1, СДСх и Гејопулос за промена на името и чепкањето по нашиот национален идентитет предизвикува таква недолична реакција, може да замислиш каква ќе биде реакцијата кај други луѓе.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ако се задржиме на горенаведените постови, тогаш сиромашни земји и земји со слаба економија не треба да постојат? Занзибар, Пакистан, тие веројатно се дегени? Ако ви се потребни парчиња хартија за да бидете она што сте, тогаш вие воопшто не сте ништо друго-освен духовни предавници на Македонија.Зарем Гоце Делчев имаше девизи во банка кога умре?

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Ова не е темата, се надевам нема да ме опоменат, но дали си се запрашал зошто македонецот секогаш другите држави му се подобри економски, појаки со армија, посаглам со еден збор? Често слушам таков муабет за бившите ју држави и Македонија. Но зарем не си размислил дека при самото осамостојување некој (зло)намерно ова сакал да го предизвика? Да поработи на психата на македонецот?
Кочи малку шефе :)
Tезава ти паѓа во вода од проста причина што до само пред три/четири години, бевме или понапред, или рамо до рамо со преостанатите екс ју републики...се разбира освен Словенија и делумно Хрватска....а да не зборувам за Албанија па и Бугарија.

Kajgana Shop

На врв Bottom