СДСМ Отворено против Македонија

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
НО бугарија ти се молам ,... не заебавај .. ако тоа држи вода ќе зеам сам да го превртам лончето да ја истурам водата :)
Сакав само да ја компарирам со твојата теза за Бранко и договорот со Грција.
Едноставно другар, Мирка и Миленко имаат премногу влијание врз твоето размислување :)

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Дали мислите дека БЦ има договор со грчка влада за куткање на моменталната власт во Македонија ... сепак премногу случајности не се случајни нели ...
Мене по се ми се чини дека Груевски намерно не сака да влеземе во НАТО, бидејќи со сите потези кои ги влече оди во свесно дестабилизирање на Македонија...со една единствена цел - понатамошно присоединување со Бугарија :toe:
И после зошто сме таму каде што сме... :toe:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Не го сочека финишот :helou:
Не, те сфатив од првпат, ама и во едната и во другата небулоза има голем процент на луѓе кои веруваат. И додека се пребројуваме така, Грците не јавнаа....

R

RAYTHEON23

Гостин
ЕЕЕЕ, кај отидовте?!?!? БЦ договор со грчка влада?!?!? Па добро бре, луѓе до вчера ни беше претседател, ваљда не сме толку поган народ со непријателот да се ујдисуваме!

Многу сме станале маштовити...

ЕПА ИМА разликапомегу Б.Ц и Љ.Г

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Не, те сфатив од првпат, ама и во едната и во другата небулоза има голем процент на луѓе кои веруваат.
Токму ова ми беше и поентата.

До колку треба некому да му биде испран мозокот, за да верува во такви сценарија :toe:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777

До колку треба некому да му биде испран мозокот, за да верува во такви сценарија :toe:
хм .. сакаш да кажеш невозможни сценарија?
сдсм и те како и во минатото си има правено зделки со гејска страна .. немој да бидеш наивен ... ролекси, куферчиња итн. ти текнуе ...
исто и старата постава на љуБчо со бугарите ...
зар мислиш дека тие сценарија се минато?

exlexmk напиша:
хм .. сакаш да кажеш невозможни сценарија?
сдсм и те како и во минатото си има правено зделки со гејска страна .. немој да бидеш наивен ... ролекси, куферчиња итн. ти текнуе ...
исто и старата постава на љуБчо со бугарите ...
зар мислиш дека тие сценарија се минато?
треба да го имаме у предвид секое можно сценарио ...
и да престанеме со наивност ..
одсекогаш Македонија била залак за соседите ..

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Тој што мисли дека грците седат со скрстени раце, мудруваат, а караманлис само се дере од говорници ... гадно се заебал....

Тие си ја работат својата работа и не ги лази мува, бидејки природата на проблемот е комплексна од сите аспекти, а не може да се доведе до крај само со брмчење од надвор, гејлада си бара соработници внатре во државата.

Ако си јак од внатре (политички, економски, воено) од надвор никој не ти може ништо.
Работата е полесна за нив бидејки ние не поседуваме квалитети од горенаведените.
Поради генералната сиромаштија на населението и политичарите кои патем се од народот, лесно е за земја како гејлада да си купува политичари, новинари и слични персони, преку кои полесно ќе си ја реализија својата агенда (во епапи) - по пат на сила да го снема Македонецот и неговата држава. Оттука соработката (нормално со соодветна надокнада) на нашите политичари со грците не е за изненадување.
И не смее да се отфрли.
Аргументите за некаква провокација (антиквизација, букефализација, преименувања на патишта и спортски терени) од наша страна се комплатен bullshit, во најмала рака.

п.с Купувањето на политичари, самозвани експерти, новинари, по дампинг цени, имаше дури и на еднооки.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422

Сакаш да кажеш дека нема сфера на влијание, и од Бугарија, и од Грција и од Србија и во двете партии ???

Реално кога би ги гледале работите името е на продажба, цената која се нуди е испатлива или воопшто недевалвирачка е прашање. Поединец на функција е далеку поевтин, небулоза е да помислиш дека bribe освен во Македонија нигде не постои.

Дејствието на една држава да ги постигне целите што ги зацртала (војна е нели последното средство), се тие, влијание(пропаганда) преку медиумите, потплатување на поединци на функција, маргинализирање и исмевање на националната гордост (во нашиот случај) и разни други субверзивни дејства.

Зошто Грција го прави тоа? За да си ја подобри позицијата во преговорите.
Зошто повеќе преку СДСМ отколку преку ДПМНЕ? Левицата секогаш е прибежиште на интернационалистите.

Бане можда не директно, но вкупно сите овие влијанија делуваат и на него. Исто е и со Грујо и со било кој. Меѓутоа разликата во моменталното размислување на Грујо со тоа на Бранко се оние 150 000 гласачи кои отидоа кај Љубе. Тие не се гласачко тело на Љубе, тие се активисти на ДПМНЕ кои не се задоволни од одредени текови внатре во партијата. Тие 150000 гласови се последно предупредување. Грујо треба 10 пати да размисли дали треба да се смени името, додека да е до Бранко нема ни потреба да размислува.

Затоа можеби не директно ама влијанието е насочено со сите сили кон него.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Grujo uste koga stapna vo vladata raboti za unistuvanje na R.Makedonija.Svesno ili nesvesno toa istorijata ke pokaze.Samo diletant mozese Makedonija da ja stavi vo kos i da izigruva uste i patriota.E pa sega ke mora da nosi odluki na predavstvo sam .

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
ќе го доживееме ли денот кога ќе можеме да отвориме тема..главните партии во македонија отворено со заедничка агенда за подобро утре за нашата Македонија?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
ќе го доживееме ли денот кога ќе можеме да отвориме тема..главните партии во македонија отворено со заедничка агенда за подобро утре за нашата Македонија?
После 18 години ми се чини дека за тоа би било предуслов пролеана крв.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
После 18 години ми се чини дека за тоа би било предуслов пролеана крв.
да знаеш и јас иам помислено на тоа, 91 можеби не ќе беше историски лошо да паднеше крв за независнот, зашто така повеќе ќе се ценеше сопствената држава.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
да знаеш и јас иам помислено на тоа, 91 можеби не ќе беше историски лошо да паднеше крв за независнот, зашто така повеќе ќе се ценеше сопствената држава.
Е овде се согласувам и со двајцата .Сепак 91 година требаше да се расчисти со квазипатриотизмот и со траде марката дпмне.
Така денес немаше некој да го злоупотреби името на ВМРО како средство за лажни цели.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
нема мои твои ...
праиме муабет за Македонија и Македонски интереси ...
во прв план ми е државните интереси ..
ме нервираат некои кои се потсемаваат на Македонија а се декларираат како Македонци ...
кои се потсмеваат на Културата на Историјата МАКЕДОНСКА ....

неможат да бидат мои некои кои јавно се декларираа за смена на име што поскоро .. за што поскоро во ЕУ НАТО да сме оделе ...
вмро според мене глуми преговори и разумни компромиси ... никогаш јавно никаде не кажа дека ќе мења име ... напротив ...
тогаш нека бидат мои ...
но истиот момент ако се деси нешто кое лично јас не би го очекувал ... тогаш толку е од моите ...
hehe,tipicno vemerovski, koga oni treba da donesat nekoi odluki, sekogas istata recenica- nema tvoi moi, vazna e Makedonija, a koga se opozicija, samo laat i laat. Kao da togas makedonskite interesi ne se makedonski,kao da togas ne treba edinstvo,ama ne, vazno e da se zbori, da se lepat poeni.
Ete istoto e i sega, sega e vazna Makedonija,sega nema tvoi moi,sega site treba da bideme patrioti,opozicijata ke treba da bide konstruktivna,a se se mislam sto ke bese da bese obratno so vlasta,da bese da receme SDSM sega na vlast, abe na samoto spomnuvanje na r od referendum, ke ripnea -PREDAVSTVO. A sega duri pocnaa i da razgovaraat za toa sto treba da se smeni,pa nema da menjal,toa mu se samo taktiki, pa mozda i ke mora ,ama toa e nasledstvo od site drugi prethodni vladi,ma se samo oni krivi ne.
I toa sekogas pali kaj clenstvoto,sekogas istite finti za ubeduvanje, i sekogas efikasni.
Vazno e deka nema tvoi moi koga se oni na vlast. Ama samo koga se oni na vlast. Nikako drugacije.

Hehe, eve go odma i vtoriot primer , za nema TVOI I MOI .

Kajgana Shop

На врв Bottom