БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
сорено

сликиве шо ги ставаш што треба да докажат?
еве ти една од пиринско

сите базени и модерни згради нема да ве измијат од окупаторскиот чин.

``врати го она што не е твое`` Сенки -М. Манчевски
Oгледало, гледаи колко луге са. Пиринско припага на овие луге дека ке се поберат во една каруца или на другите 300 000?
Аи на чиче гугутката:)

B

Borg_Drone

Гостин
Овој народ тука што живее тука (Македонците) го одрекуваат бугарското во нив, а вие не сакате да го прифатите тоа и се обидувате да не убедите дека нашите дедовци биле Бугари и.т.н.
А кога сме веќе кај тоа, да те прашам зошто не се збори во Бугарија дека имало обиди за создавање на сопствена македонска црква, зошто не се земаат во целост фактите за ВМРО, зошто се покажува само бугарската страна таму??
Зошто исто така не се збори дека постоел посебен македонски јазик и во тие времиња, и дека вие и други фактори не сте дале дозвола да се отворат посебни македонски училишта???Зарем сите овие факти не ти говорат дека во тоа време постоела силна македонска свест????

Ќе се цитирам самиот себе.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Oгледало, гледаи колко луге са. Пиринско припага на овие луге дека ке се поберат во една каруца или на другите 300 000?
Аи на чиче гугутката:)
а бе дајте им партија..колку се толку се некасе пробаат

Член од
7 јули 2008
Мислења
100
Поени од реакции
1
Овој народ тука што живее тука (Македонците) го одрекуваат бугарското во нив, а вие не сакате да го прифатите тоа и се обидувате да не убедите дека нашите дедовци биле Бугари и.т.н.

Уффф, вие правнуците на прадедовците и прабабите си го одрекуваате това СЕГА.

Това го разбирам, но не мени фактот дека преродбениците ви се декларирале како бугари. Според мене това е поважно.

Дронче, аз мисла да си бегам... друг пат пак. Биди ми здрав/а.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Во БГ сички партии требува да работат за Бугариа. Ако сакате македонска партија, на РМ, регистрираите си га во Скопие. Знаем ви болешката.

И шо не им е дозволено на овие луге? Аи кажи ми.

B

Borg_Drone

Гостин

Това го разбирам, но не мени фактот дека преродбениците ви се декларирале како бугари. Според мене това е поважно.

Грешка си, многу си грешка за ова првото.Тебе фактот ти е дека преродбениците ни се декларирале како Бугари, имало и такви но не се СИТЕ.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Хахаха добре че си ти да пренесеш спорот 1000 години назад, кое е ептен релевантно и тамо е вистината :pos2::pos2:.

Еве малце по малце да си ја спознаеш историјата на името:

Закиев М. 3., Кузьмин-јуманади ја. Ф.
Волжские булгары и их потомки.— М.: ИНСАН, Россијскиј фонд культуры, 1993.—160 с.
Чуваши или татары — кто јавлјаетсја наследником јазыка, духовној и материальној культуры волжских булгар, кого следует считать их потомками — на этот актуальныј вопрос этногенеза этих народов пытајутсја дать ответ авторы книги. В неј критически анализируетсја бул-rapo-чувашскаја теорија, отождествлјајуштаја волжских булгар с чувашами, распространеннаја в русској и зарубежној тјуркологии. Поскольку даннаја теорија основываетсја только на некоторых лингвистических данных (другими историческими фактами не подтверждаетсја), авторы обраштајут особое внимание на раскрытие характера јазыка волжских булгар, которыј, как доказываетсја авторами, характеризуетсја не чувашскими, а обычнотјуркскими особенностјами.
Длја широкого круга читателеј, ученых и специалистов, интересујуштихсја историеј и происхождением народов Поволжьја.

Переселение булгар

Зуми:

Великаја Болгарија

http://www.bolgar.info/realtime.php

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Говорихме го веке тоа. Тие сакат да се запише во уставот ( барем jас така мислим и преди беше така, не сум им чел новиот устав ) дека таа е партиjа на македонците во Блгариja. Такви партии нема каj нас, има партии за кои се знае че са турски или цигански, ама во них може секоj да членува и во уставот не пише ништо за турци и цигани. Во краjна сметка сегашното ни правителство много не држи на демокрациjaта, нито пак на тоа што вели Европа, така че мислам дека ако сичко е по закон, като се смени владата ( ако се смени ) след неколко месеца, ке се регистрира и вашата партиjа.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Булгарлар немој сега да бегаш, сакав да ти помогнам со стручна литература да ги спознаеш своите прадедовци:

Бегунов Ју. (ред.), Закиев М., Бариев Р., Глашев Б., Нурутдинов Ф.
Сокровишта булгарского народа.
Этногенез. Историја. Культура

издано: "БулгарИздат"
Тематика: булгарија, историја булгар

Цена - 230 руб.

За џабе пари, пери носи, нема да згрешиш веруј.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Во БГ сички партии требува да работат за Бугариа. Ако сакате македонска партија, на РМ, регистрираите си га во Скопие. Знаем ви болешката.

И шо не им е дозволено на овие луге? Аи кажи ми.
да имаат политицка партија, стразбур ви наложе вие викате јок.

нели се малку , што се плашите тогаш?

R

RAYTHEON23

Гостин
Не е до страв, а до принципи :helou:

Аз те прашав, убаво ли ти е дека бугарите ке си прават партија насред Македонија?
да принципи....секој кој се потпишал за формирање на ОМО илинден бил повикан во полиција-ТОРТУРА НЕ Е ПРИНЦИПИ.

во македонија бугарите имаат партија....љубчо ете го....и радко нека прави...ние сме демократска земја...учете

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Kajgana Shop

На врв Bottom