Ти кур имаш? Абе друже, не ми кажа шо ти напраиа овде та толко скокаш и врескаш?А шо си ти?
Македонец, Бугарин, македонски Бугарин, бугарски Македонец, Еским, вонземјанин ?
Шо сакаш одбери, мене најискрено куро ме боли шо ќе бидиш ти. Ми пречиш од моментот кога почнуваш да клаваш придавки на се друго чисто исконско како Македонското.
поздрав до поробените Македонци во бугарија
Не е прашањето дали е убаво или не. Тоа е основно право што секој треба да го има. Само партија што негира народ и јазик во држава во која треба да се формира не само што е неубаво туку е и неможно да се регистрира.Не е до страв, а до принципи :helou:
Аз те прашав, убаво ли ти е дека бугарите ке си прават партија насред Македонија?
Нека прават не им браниме,за разлика од вас сме космополити и мисловно по напредни. Ние нема од што да се плашиме. Вас 200 години назад ви е страв од признавањето на македонецот. И ве јаде црвот за македонскиот идентитет, во страв ги држите македонците што живеат во бугарија, дајте им можност па ќе видиме колку ќе се пишат дека се македонци.Не е до страв, а до принципи :helou:
Аз те прашав, убаво ли ти е дека бугарите ке си прават партија насред Македонија?
Само Божо Димитров ти е на устата.Да не сте лјубовнициШто е коњољупчиња, ги дефокусирате фактите и се фокусирате на личноста.
Ви ја знаеме шемата.
Ако ова е “Турски шовинист“, погледнете се во огледало..или во најмала рака фрлете поглед на Божидара Димитрова кој како мал си растел коњско опавче.
Она што неможете да го демантирате е следново:
http://thereport.amnesty.org/en/regions/europe-central-asia/bulgaria
:smir:
Нека прават не им браниме,за разлика од вас сме космополити и мисловно по напредни. Ние нема од што да се плашиме. Вас 200 години назад ви е страв од признавањето на македонецот. И ве јаде црвот за македонскиот идентитет, во страв ги држите македонците што живеат во бугарија, дајте им можност па ќе видиме колку ќе се пишат дека се македонци.
Като зазборахме за цркви, еве ти малко надписи од цркви во Македониja :Da se potsetime i toa deka prviot hram na "Sveta Bogorodica" vo Skopje bil izgraden 1204 godina .Denes crkvata "Sveta Bogorodica" e sosema nalik na onaa izgradena pred mnogu vekovi, a posleden pat unistena vo pozar od 1944 godina predizvikan od fasistickiot okupator. Celiot objekt so kambanarijata, krstalnata, bibliotekata i edna zgrada na pet kata zafaka povrsina od 11 000 kvadratni metri.
Koj bil fasisticki okupator vo Skopje? vie najubavo si znaete.:uvo:
А за тоа каков товар носите изгледа и не знаете, зашто немате ни тронка свест и совест за товарот на фашизмот. Како не ви е срам. Уствари вие не се срамите вие се гордеете со вашите фашистички идеи. Греота сте со паметите ваши.
Като зазборахме за цркви, еве ти малко надписи од цркви во Македониja :
Манастир Селце, Прилепско
Од Битола, нешто е писало ама е избришано. Дали ке можете да го прочетете ?
Црква Свети Георги, Ресен. Личи си дека отгоре нешто е избришано, ама отдоле седи В Преслав.
Тоа коj е ?
Црквата света Богородица у Охрид.
Црквата во Ресен.
Не е прашањето дали е убаво или не. Тоа е основно право што секој треба да го има. Само партија што негира народ и јазик во држава во која треба да се формира не само што е неубаво туку е и неможно да се регистрира.
Па нормално и од српски цареви и кралеви има кој како владеел така си го величал владетелот. Ние не го негираме тоа. колку цркви се градени од српски владетели и истите се величани и живописувани со нивните ликови. Фала што ме просветли требаше ти да ми го кажеш тоа. Историја на уметност не го крие тоа. незнам која ти беше поентата.
Точно така, тоа е исто како да кажеш сега во Бугарија се сите Турци, зошто за време на нивното владеење Турците оставиле еден куп обележја, а па да не зборам Албанците колку обележја имаат оставено..со нивниот "мештерски език" така ли беше или??
Лошото е само дека овие споменици при вас са од Турско време :baeh:
Нали бре немало бугари во Македонија?
Извини вака или си ти глупав или не сакаш да сватиш со црпката.Лошото е само дека овие споменици при вас са од Турско време :baeh:
Нали бре немало бугари во Македонија?