БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
поздрав до поробените Македонци во бугарија

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
А шо си ти?

Македонец, Бугарин, македонски Бугарин, бугарски Македонец, Еским, вонземјанин ?

Шо сакаш одбери, мене најискрено куро ме боли шо ќе бидиш ти. Ми пречиш од моментот кога почнуваш да клаваш придавки на се друго чисто исконско како Македонското.
Ти кур имаш? Абе друже, не ми кажа шо ти напраиа овде та толко скокаш и врескаш?

На мене знаеш колко ме интересира шо мислат вакви зомбита како тебе за мене? Интересира ме шо мислат нормалните македонци.

Да Б'ЛГАРИН сум од пиринска Македониjа. Со потекло од егеиско.

Член од
7 јули 2008
Мислења
100
Поени од реакции
1
поздрав до поробените Македонци во бугарија

Благодарско, брате! А нешто по така античко имаш ли? Нешто со Александар или взездата од Кутлеш. Наежив се :vozbud:

E

emission

Гостин
Не е до страв, а до принципи :helou:

Аз те прашав, убаво ли ти е дека бугарите ке си прават партија насред Македонија?
Не е прашањето дали е убаво или не. Тоа е основно право што секој треба да го има. Само партија што негира народ и јазик во држава во која треба да се формира не само што е неубаво туку е и неможно да се регистрира.

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Не е до страв, а до принципи :helou:

Аз те прашав, убаво ли ти е дека бугарите ке си прават партија насред Македонија?
Нека прават не им браниме,за разлика од вас сме космополити и мисловно по напредни. Ние нема од што да се плашиме. Вас 200 години назад ви е страв од признавањето на македонецот. И ве јаде црвот за македонскиот идентитет, во страв ги држите македонците што живеат во бугарија, дајте им можност па ќе видиме колку ќе се пишат дека се македонци.

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Што е коњољупчиња, ги дефокусирате фактите и се фокусирате на личноста.
Ви ја знаеме шемата.

Ако ова е “Турски шовинист“, погледнете се во огледало..или во најмала рака фрлете поглед на Божидара Димитрова кој како мал си растел коњско опавче.

Она што неможете да го демантирате е следново:

http://thereport.amnesty.org/en/regions/europe-central-asia/bulgaria

:smir:
Само Божо Димитров ти е на устата.Да не сте лјубовници:)
Па аз и него не го зимам насериозно.Он е огледален образ на вашиа Донски дето говори с духове:helou:

Нека прават не им браниме,за разлика од вас сме космополити и мисловно по напредни. Ние нема од што да се плашиме. Вас 200 години назад ви е страв од признавањето на македонецот. И ве јаде црвот за македонскиот идентитет, во страв ги држите македонците што живеат во бугарија, дајте им можност па ќе видиме колку ќе се пишат дека се македонци.

Моме, лесно ти е да играш космополитизам на форуми без појма да имаш че македонскиот суд одзе регистрациата на Радко и му забрани да функционира не само како партиа но и како организациа.А во бугариа поробените македонци имат повече от 5 организации....Та што викаш сте били... космополити и мисловно напреднати...:pos2:

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Da se potsetime i toa deka prviot hram na "Sveta Bogorodica" vo Skopje bil izgraden 1204 godina .Denes crkvata "Sveta Bogorodica" e sosema nalik na onaa izgradena pred mnogu vekovi, a posleden pat unistena vo pozar od 1944 godina predizvikan od fasistickiot okupator. Celiot objekt so kambanarijata, krstalnata, bibliotekata i edna zgrada na pet kata zafaka povrsina od 11 000 kvadratni metri.

Koj bil fasisticki okupator vo Skopje? vie najubavo si znaete.:uvo:

А за тоа каков товар носите изгледа и не знаете, зашто немате ни тронка свест и совест за товарот на фашизмот. Како не ви е срам. Уствари вие не се срамите вие се гордеете со вашите фашистички идеи. Греота сте со паметите ваши.
Като зазборахме за цркви, еве ти малко надписи од цркви во Македониja :

Манастир Селце, Прилепско

Од Битола, нешто е писало ама е избришано. Дали ке можете да го прочетете ?

Црква Свети Георги, Ресен. Личи си дека отгоре нешто е избришано, ама отдоле седи В Преслав.

Црквата в Кичево. Тоа коj е ?

Црквата света Богородица у Охрид.

Црквата во Ресен.

Пак во Охрид

Надпис од черква в Скопjе свален през 1963

B

Borg_Drone

Гостин
Като зазборахме за цркви, еве ти малко надписи од цркви во Македониja :

Манастир Селце, Прилепско

Од Битола, нешто е писало ама е избришано. Дали ке можете да го прочетете ?

Црква Свети Георги, Ресен. Личи си дека отгоре нешто е избришано, ама отдоле седи В Преслав.

Тоа коj е ?

Црквата света Богородица у Охрид.

Црквата во Ресен.

Да те надополнам:

Член од
7 јули 2008
Мислења
100
Поени од реакции
1
Не е прашањето дали е убаво или не. Тоа е основно право што секој треба да го има. Само партија што негира народ и јазик во држава во која треба да се формира не само што е неубаво туку е и неможно да се регистрира.

Добре де, кој ве негира, бре луге?! Македонци сте, зборувате македонски... Требва ли сега да кажа 100 пати "Македонци сте!" ?!?

Но партии на етничка или расова основа според мене не требва да има - както во Р. Блгарија, така и во Р. Македонија.

Ако ште живееме со спомени от минатото за обединета Македонија или обедитена Блгарија до никаде нема да стигнем...

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Па нормално и од српски цареви и кралеви има кој како владеел така си го величал владетелот. Ние не го негираме тоа. колку цркви се градени од српски владетели и истите се величани и живописувани со нивните ликови. Фала што ме просветли требаше ти да ми го кажеш тоа. Историја на уметност не го крие тоа. незнам која ти беше поентата.:toe:

B

Borg_Drone

Гостин
Па нормално и од српски цареви и кралеви има кој како владеел така си го величал владетелот. Ние не го негираме тоа. колку цркви се градени од српски владетели и истите се величани и живописувани со нивните ликови. Фала што ме просветли требаше ти да ми го кажеш тоа. Историја на уметност не го крие тоа. незнам која ти беше поентата.:toe:

Точно така, тоа е исто како да кажеш сега во Бугарија сите се Турци, зошто за време на нивното владеење Турците оставиле еден куп обележја, а па да не зборам Албанците колку обележја имаат оставено..со нивниот "мештерски език" така ли беше или??

Член од
7 јули 2008
Мислења
100
Поени од реакции
1
Точно така, тоа е исто како да кажеш сега во Бугарија се сите Турци, зошто за време на нивното владеење Турците оставиле еден куп обележја, а па да не зборам Албанците колку обележја имаат оставено..со нивниот "мештерски език" така ли беше или??

Лошото е само дека овие споменици при вас са од Турско време :baeh:
Нали бре немало бугари во Македонија?

B

Borg_Drone

Гостин

Тоа никој не го рече, ние збориме само дека имало Македонци и во тоа време, тоа е нешто што вие Бугарите нејќете да го прифатите доолго време.

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Извини вака или си ти глупав или не сакаш да сватиш со црпката.

Очигледно не си шетал низ македонија за да видиш од кога се спомениците на културата, од кои периоди, од кои нации и т.н.

Никој не вели дека нема бугари има, но има правен систем и нека си ги бараат правата. има и здружение на бугари но никој не ги тепа за разлика од вас кои ги тепате и вековно ги угнетувате македонците во бугарија.

отвори малку историја на уметност и читај.
Историскиот музеј ви е полн со реликти од македонија. да не ви наведувам кои си знаете, а истите си ги представувате како бугарски.

во еден весник неодамна читав дека Џон Кенеди се декларирал за бугар и сакал да ја посети мајка бугарија ама штета го убија во Далас.:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom