БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Като немало бугари в Македонија оти рипаш като ужилен бе дете:helou:Седи си мирен и спокоен.Никој нема да ти одземе скапаниа идентитет :helou:
И колко за информациа нема такво животно като бугарски македонец.Тоа сам во паниката си го измислил.Има македонски бугари както има и тракијски и родопски и добруджански.Сега колко ги има е вече отделен вопрос :smir:

Е не по врат ами по шија. И на друг тие приказни со тракиските и родопските да му ги кажваш. Не памтам јас за слободата на Тракија или за независни Родопи некој да се бореше. Ама ништо продолжи си вака ти, интересен ми си.

А јас рипам оти можам и оти сум во право, а ти нормално е да ќутиш ко немаш шо да кажиш.

Бугар биди ми другар!

Amnesty International Report 2009 on Bulgaria = The Forthcoming Inevitable Explosion is Nigh!
Dr. Muhammad Shamsaddin Megalommatis
June 03, 2009

Bulgaria is not a nation; it´s a collection of minorities. This does not mean that the state would fall apart, if a consensus were built. But this is what Bulgaria has been missing ever since the Soviet regime collapsed, before almost 20 years.

In fact, today nothing can keep together Bulgaria´s Macedonians, who passionately desire to merge with Macedonia, Bulgaria´s Turks, who want to unite with Turkey, and Bulgaria´s Romani, who strive for autonomy.

The disastrous policies of the present corrupt, unrepresentative and impotent regime will certainly bring forth an incredible explosion that will mark the end of Bulgaria. In the light of the Amnesty International Report 2009 on Bulgaria, this catalytic event seems to be nigh; and there is no power to thwart the development.

Amnesty International Report 2009 – Bulgaria

http://thereport.amnesty.org/en/regi...-asia/bulgaria

извор:
http://www.americanchronicle.com/articles/view/104798

:helou:

Като немало бугари в Македонија оти рипаш като ужилен бе дете:helou:Седи си мирен и спокоен.Никој нема да ти одземе скапаниа идентитет :helou:
И колко за информациа нема такво животно като бугарски македонец.Тоа сам во паниката си го измислил.Има македонски бугари както има и тракијски и родопски и добруджански.Сега колко ги има е вече отделен вопрос :smir:

да има само татари.....според извештајот и најновите дополненија на дарвиновата теорија вие сте 200000 години поназад Т.Е черепот ви е посличен со мајмун:toe:

Јас го прашав шо е. Не му кажав, имаше прашалник на крајот од реченицата.

Прашането ми е принципиелно. Штом се самоопределува некој како бугарин или македонец, не може некој друг да му наметнува дека е нешто друго.

Та зошто го прашаш след като знаеш многу добре каков е? Сите бугари ли ги прашаш по истиот начин?!:toe:

Прашането ми е принципиелно. Штом се самоопределува некој како бугарин или македонец, не може некој друг да му наметнува дека е нешто друго.

Та зошто го прашаш след като знаеш многу добре каков е? Сите бугари ли ги прашаш по истиот начин?!:toe:

епа ОМО илинден нека се регистрира:toe:

Е не по врат ами по шија. И на друг тие приказни со тракиските и родопските да му ги кажваш. Не памтам јас за слободата на Тракија или за независни Родопи некој да се бореше. Ама ништо продолжи си вака ти, интересен ми си.

А јас рипам оти можам и оти сум во право, а ти нормално е да ќутиш ко немаш шо да кажиш.

Не че не помниш просто незнаеш :helou:
Инак ке се подсетеше на историческото ВМОРО
Инак олади малце смешен ставаш.Тука сте се собрале стотина антични патриота, сите с различно виждане и сите сте во право :pos2:

Бугар биди ми другар!

Amnesty International Report 2009 on Bulgaria = The Forthcoming Inevitable Explosion is Nigh!
June 03, 2009

Bulgaria is not a nation; it´s a collection of minorities. This does not mean that the state would fall apart, if a consensus were built. But this is what Bulgaria has been missing ever since the Soviet regime collapsed, before almost 20 years.

In fact, today nothing can keep together Bulgaria´s Macedonians, who passionately desire to merge with Macedonia, Bulgaria´s Turks, who want to unite with Turkey, and Bulgaria´s Romani, who strive for autonomy.

The disastrous policies of the present corrupt, unrepresentative and impotent regime will certainly bring forth an incredible explosion that will mark the end of Bulgaria. In the light of the Amnesty International Report 2009 on Bulgaria, this catalytic event seems to be nigh; and there is no power to thwart the development.

извор:

Мда политички маргинал,фундаментален мусулманин наистина е железен извор.....барем во македониа:pos2:

Не че не помниш просто незнаеш :helou:
Инак ке се подсетеше на историческото ВМОРО
Инак олади малце смешен ставаш.Тука сте се собрале стотина антични патриота, сите с различно виждане и сите сте во право :pos2:

"Му рекол зајакот на магарето имаш големи уши" - Народна поговорка.

Бугар биди ми другар!

June 03, 2009

извор:

Slide3.JPG

He defends the Human and Civil Rights of Yazidis, Aramaeans, Turkmen, Oromos, Ogadenis, Sidamas, Berbers, Afars, Anuak, Furis (Darfur), Bejas, Balochs, Tibetans, and their Right to National Independence, demands international recognition for Kosovo, Abkhazia, South Ossetia, the Turkish Republic of Northern Cyprus, and Transnistria, calls for National Unity in Somalia, and denounces Islamic Terrorism.

Freedom and National Independence for Catalonia, Scotland, Corsica, Euskadi (Bask Land), and (illegally French) Polynesia!

Break Down the Persian Tyranny of the Ayatullahs of Iran!

Freedom for 25 million Azeris in Southern Azerbaijan!

А мазниот турчин не се бори за правата на курдите, арменците?! Ебати борецот за правдини - турски шовинист со болен мозок!:vozbud:

Незнам за шо ми збораш, можно е да имало Бугари и да биле убивани. И беа убивани нормално кога биле окупатори.

Какви окупатори са били мирни грагани след 1945, за тогава зборувам ? Прашането беше сложено вчера, зашто луге викат дека немало такво нешто, зашто баштите им не били знаjали. Jас не можам да кажем со сигурност имало ли е или е немало, ама се пак беше убаво беше да се види, а не да се правиме че ништо не е станало.

Не ти зборам јас за Бугари, како Бугари има такви во Македонија но во незначителен број. Ти зборам за вашата измислена етничка група бугарски Македонци, таквите каде се не само во Македонија ами насекаде во светот. Како тоа Бугари со потекло од Македонија има само во Бугарија и никаде на друго место во светот?

И нормално е да нема етнички Бугари во Македонија, кога етничката граница на Бугарија е далеку од денешната политичка граница на Македонија. Затоа нема ни Грци, а има и Срби и Албанци, а во окупираните денес Пиринска и Егејска сигурен сум дека имало во тоа време етнички Бугари и Грци покрај Македонците.

Има и грци со потекло од Егеjска Македониja. Виде дека има и блгари со потекло од Егеjска Македониja ( виде ли го линкот ? )

А иначе скоро нема да има изобшто македонци во Блгариjа, зашто со прашаниjа като твоите кам Бисер Балкански, лугето вече почнаа да не сакат да им викаме македонци, еве jас 4 години живеах со един од Гоце Делчев (Неврокоп) и наскоро му казах "Ej македонец" и тоа ми каза "Jас не сум македонец, туку блгарин од македонскиот краj". Много ревете дека се пробаме да ви асимилираме, лjутите се като ви викаме че сте блгари, ама и вие истото го правите со тие од Пиринско.

Сакаш да кажиш дека етнички Бугари ги терале да се пишат Македонци? Дај не биди смешен.

Македонци се пишеле тие со македонски корен, кои според денешните измислици на бугарската провидна пропаганда се Македонци со едно „бугарски“ пред нив.

Дадено е нареждане да се пишат македонци, да може да се сближиме со Jугослваиjа и да направиме Балканска Конфедерациja, казах ти дека го има документот, ама сега имам работа и не можам да го трасим ( после ке го наидем ).

Мда политички маргинал,фундаментален мусулманин наистина е железен извор.....барем во македониа:pos2:

А мазниот турчин не се бори за правата на курдите, арменците?! Ебати борецот за правдини - турски шовинист со болен мозок!:vozbud:

Што е коњољупчиња, ги дефокусирате фактите и се фокусирате на личноста.
Ви ја знаеме шемата.

Ако ова е “Турски шовинист“, погледнете се во огледало..или во најмала рака фрлете поглед на Божидара Димитрова кој како мал си растел коњско опавче.

Она што неможете да го демантирате е следново:

http://thereport.amnesty.org/en/regions/europe-central-asia/bulgaria

:smir:

епа ОМО илинден нека се регистрира:toe:

А на тебе убаво ли ти е Радко да се регистрира? И ајде да не е Радко, а да е ОБО - Обединета Бугарска Организација?!

Дали сме на ОМО слободно да си прават здружение, Имат весник, сајт, могат слободно да си прават настани...
Ама ајде стига сте чоплиле во раната.

Кога една Германија ке разреши Турска партија? Кога една Франција? Америка?:toe:

А на тебе убаво ли ти е Радко да се регистрира? И ајде да не е Радко, а да е ОБО - Обединета Бугарска Организација?!

Дали сме на ОМО слободно да си прават здружение, Имат весник, сајт, могат слободно да си прават настани...
Ама ајде стига сте чоплиле во раната.

Кога една Германија ке разреши Турска партија? Кога една Франција? Америка?:toe:

нека се регистрира бе...не ни е страв....а вие по 1000 пат забранувате...тоа кажува нешто:vozbud:

Da se potsetime i toa deka prviot hram na "Sveta Bogorodica" vo Skopje bil izgraden 1204 godina .Denes crkvata "Sveta Bogorodica" e sosema nalik na onaa izgradena pred mnogu vekovi, a posleden pat unistena vo pozar od 1944 godina predizvikan od fasistickiot okupator. Celiot objekt so kambanarijata, krstalnata, bibliotekata i edna zgrada na pet kata zafaka povrsina od 11 000 kvadratni metri.

Koj bil fasisticki okupator vo Skopje? vie najubavo si znaete.:uvo:

А за тоа каков товар носите изгледа и не знаете, зашто немате ни тронка свест и совест за товарот на фашизмот. Како не ви е срам. Уствари вие не се срамите вие се гордеете со вашите фашистички идеи. Греота сте со паметите ваши.

I sega nemam mnogu vreme za muabet moram da begam za drugi obvrski zasto jas ne sum platem da seram na forum 24/7. ke se citame pokasno.

Еми оди и работи. Моита работа е ваква дека на пол саат мога да фрлам око на интернет. И на мен не ми плакат, ас плагам.
Аи со срека.

нека се регистрира бе...не ни е страв....а вие по 1000 пат забранувате...тоа кажува нешто:vozbud:

Не е до страв, а до принципи :helou:

Аз те прашав, убаво ли ти е дека бугарите ке си прават партија насред Македонија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom