Кажи ми само кој нормален човек би сакал да се гордее со народ кој продаде знаме, устав, име а и газо за бугарски пасоши.
Кој бе баце те е вкарал во такви филми тебе.Па остави компјутера прошетај се из македониа и виж што за стока сте.Па и ние сме били там знаем што е.АКо ние се срамихме толкова от своето немаше последните 200 г речи сите известни македонци да се пишуват бугари почти без изклјучение.
|От друга страна барем аз не знам нито един бугар да се е пишал македонец.Па види сам колко си контрадикторен
Не ми наметнувај друга тема, ако знајш одговори. НЕЗНАЈШ!
Без збор останваш значи лажиш или незнајш шо збораш.
Нема да се навлечам на такви финти па да се препуцаваме на кој му е поголем.
Гледам болдираното. Бе Синдикат, шо са ти направили кога си бил во Бугариа бе човек. Да не са те правили жена та вакви думи од тебе. Кажи ми кои те е .... и ке го темелесам. Толко по твоите навреди.
Тврдиш дека нема ни един бугар во МК? Имали сте зид на Огражден. Не са се женели и мешали? Еве на АтоМ маика му е бугарка. Тевсеш зелени, ама е интересно дека сам си веруваш.
Егеиците били македонци. Е па ас во петричко немам слушано од нито един стар човек дека е македонец а не бугарин. Сите са бегали кум БГ, а не каи вас. Тиа дека се осекали македонци сигурно са бегали каи вас. Немам говорено со них. Не ти кажувам каков си и аи молам теи ти не ни кажуваи.
Атом, пак ке ти кажам, фолклора не са само песни за маса. Да убави песни имате, и ние во пиринско имаме. Има и спорни песни дека и ние и вие тврдим дека са наши. Ама БГ има по известен фолклор. Има и повеке истоеиа од вас. Ако сакаш ке ти обиаснам.
Гледам дека предлогот на Горан Македон не сакате да го сфанем
Ај не се прај сега жртва така зборам со сите немам посебен однос со никој.
Македонија нема „бугарски“ Македонци, Бугари има но доселеници. Ја разбираш сега разликата. И никаде во светот нема „бугарски“ Македонец, шо ти говори то тебе? Како одело одродувањето?
И пак по незнам кој пат, никој не ти забранува да бидиш „бугарски“ Македонец, слушај и фолклор и шо сакаш прај. Како и зошто си одроден не ти судам, твоја работа. Македонија го прифаќа постоењето на „бугарските“ Македонци, ги викаме одродени Македонци и немаме проблеми со нив.
Се додека не почнат да докажуваат како се друго македонско треба да има претставка „бугарско“. Престани да го прајш то и супер си шо е до мене, биди си „бугарски“ Македонец или „македонски“ Бугарин, абе шо е до мене и Еским ако сакаш биди. НЕ МИ СТАВАЈ ПРЕТСТАВКИ НА МОЕТО ИМЕ!
Јасно ви е кај е сега проблемот? А Бугари?!