БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Ајде бе ако не да зборавиме се што било досега и да започнеме да градиме и твориме од денес , сите рамноправно. Вие бугарите со вашата музика историја и фолколор а ние со нашите . да видиме кој што има и кој за што е посебен. Лесно е нешто да го слушнеш во комшијата и да го препееш.
Политички сме веќе поделени, имаме различни држави имаме РАЗЛИЧНИ ГЕНИ, каде е границата на вашата глупавост, колку треба да си докажуваме на самите себе си кои сме и што сме. Вие сте бугари , ние Македонци , грците си се грци, србите срби и тн... што сте запнале сите околу оваа МАКЕДОНИЈА, кој кур имате со неа ????

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Ајде бе ако не да зборавиме се што било досега и да започнеме да градиме и твориме од денес , сите рамноправно. Вие бугарите со вашата музика историја и фолколор а ние со нашите . да видиме кој што има и кој за што е посебен. Лесно е нешто да го слушнеш во комшијата и да го препееш.
Политички сме веќе поделени, имаме различни држави имаме РАЗЛИЧНИ ГЕНИ, каде е границата на вашата глупавост, колку треба да си докажуваме на самите себе си кои сме и што сме. Вие сте бугари , ние Македонци , грците си се грци, србите срби и тн... што сте запнале сите околу оваа МАКЕДОНИЈА, кој кур имате со неа ????
И ас сум согласен. Нито ние од пиринско ке станем македонци, нито вие бугари. Да градиме и гледаме напред, а не назад. Како Франциа и Германиа.
Согласувам се со тебе. Имаш една бира од мене.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Az bev na toi koncert vo drzhavata Maine v USA na koi se peeha 15 pesni-1 hrvatska,1makedonska i 13 BULGARSKI!
Ako imash neshto drugo voprosi svobodno prashai.
Pozdrav
Јас нема да те прашам,јас ќе ти кажам!
На онаа вашата сателитска телевизија со Баба Роги односно силиконски Циганки се пеат многи Македонски песни а вие ги правите ваши,како може вие да имате фолклор кога немате историја,од 300 к..а деца сте и ми зборуваш овде дека се е Бугарско.
Вам Македонија ви е опсесија,дури и мастурбирате кога ќе го слушнете името Македонија...:drk::drk::drk::drk:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Проработи гугл и јутуб пропагандеријата, ни случајно да не се одговори на суштинските прашања кај шо има простор за разговор. На пропаганда нормално е со навреди да ви врати чоек.

Да не бевте пички ќе образложевте овде како шо треба, зошто нема ни 1 Бугарин во Македонија, а во Бугарија има голем број Македонци без разлика на претставката која му е наметната. Ова е првиот и јасен знак како одела асимилацијата.

Втора работа е шо никаде во светот нема Егејци кои се декларираат како „бугарски“ Македонци, сите се само Македонци. Уште еден јасен знак, кој во што се одродил.

А пак во најголема дупка ќе падните ко ќе пробате да го објасните елиминирањето на „бугарската“ свест кај Македонецот преку ноќ.

Во Бугарија по окупацијата на Пирин со тек на времето полека Македонците се претопуваа во т.н. „бугарски“ македонци. Тито сигурно не успеа на сред Бугарија да создаде Македонци и истите да можат да се декларираат како Македонци. За жал кратко траеше тој период после Бугарија го зеде во уста курот на Русија и друга песна запеа.

П.С. И не ми пишете пропаганда по ПП, а и закани од нови јузери. Ич не ме плашите, ама ви го гледам очајот, да знаефте да гукните немаше да се нервирате ко сега.

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
JAs mislev deka si seriozen covek a ti zboruvas za Bugarski folklor...
Koga bev vo Bugarija na svadba proslavata pocna so edna lokalna grupa koja se obiduvase da izveduva nekoja si muzika koja demek bila Bugarski folklor megutoa otkoga bolkata vo usinata postana nepodnosliva...Situacijata morase da ja spasuva eden muzicar od pirinska Makedonija (Makedonec) koj na prisutnite im pokaza sto e muzika, na kraj imavme edna prekrsana svadba...kako rezultata na Makedonskiot folklor...
Drugar aj te molam raskazini za Bugarskiot folklor i kultura koj ne poteknuva od Pirinska Makedonija mozes i nekoe video da pratis...

Неможе со басни сериозен моабет да се прави:) Като нема што да речете хоп некое лично впечетление кое се разбира само вие може да потвдрдите за верно.Ето ти една родопска народна песен која лети в космоса с совалка voyager :helou:

Излел е Дельо хајдутин е б'лгарска народна песен от златоградскија регион, известна с това, че изпјата от Валја Балканска през 1977 г. и е изстрелјана с американските космически станции “Војадж'р 2” и “Војадж'р 1” като музикално послание от Земјата к'м далечнија космос.

Добро хипотетички да речеме дека Бунева и Александров се изјаснувале како Бугари (шо не е точно, ама во секој случај неважно).

Шо докажува то? НИШТО!

Единствено го докажува бугарскиот очај да има нешто со што ќе има лице да се пофали и гордее. Единствената гордост на Бугарите е Македонија, го сфаќаш сега ти комплексот. Сфаќаш зошто вештачки се присвојува нешто туѓо, искористувајќи ги немногубројните одроденици, зошто се срамите од своето.

И наврати се на постот предмалку шо ти го напишав, нека те здоболи душицата.
Кажи ми само кој нормален човек би сакал да се гордее со народ кој продаде знаме, устав, име а и газо за бугарски пасоши.:toe:Кој бе баце те е вкарал во такви филми тебе.Па остави компјутера прошетај се из македониа и виж што за стока сте.Па и ние сме били там знаем што е.АКо ние се срамихме толкова от своето немаше последните 200 г речи сите известни македонци да се пишуват бугари почти без изклјучение.:toe:|От друга страна барем аз не знам нито един бугар да се е пишал македонец.Па види сам колко си контрадикторен

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Проработи гугл и јутуб пропагандеријата, ни случајно да не се одговори на суштинските прашања кај шо има простор за разговор. На пропаганда нормално е со навреди да ви врати чоек.

Да не бевте пички ќе образложевте овде како шо треба, зошто нема ни 1 Бугарин во Македонија, а во Бугарија има голем број Македонци без разлика на претставката која му е наметната. Ова е првиот и јасен знак како одела асимилацијата.

Втора работа е шо никаде во светот нема Егејци кои се декларираат како „бугарски“ Македонци, сите се само Македонци. Уште еден јасен знак, кој во што се одродил.

А пак во најголема дупка ќе падните ко ќе пробате да го објасните елиминирањето на „бугарската“ свест кај Македонецот преку ноќ.

Во Бугарија по окупацијата на Пирин со тек на времето полека Македонците се претопуваа во т.н. „бугарски“ македонци. Тито сигурно не успеа на сред Бугарија да создаде Македонци и истите да можат да се декларираат како Македонци. За жал кратко траеше тој период после Бугарија го зеде во уста курот на Русија и друга песна запеа.

П.С. И не ми пишете пропаганда по ПП, а и закани од нови јузери. Ич не ме плашите, ама ви го гледам очајот, да знаефте да гукните немаше да се нервирате ко сега.
Гледам болдираното. Бе Синдикат, шо са ти направили кога си бил во Бугариа бе човек. Да не са те правили жена та вакви думи од тебе. Кажи ми кои те е .... и ке го темелесам. Толко по твоите навреди.

Тврдиш дека нема ни един бугар во МК? Имали сте зид на Огражден. Не са се женели и мешали? Еве на АтоМ маика му е бугарка. Тевсеш зелени, ама е интересно дека сам си веруваш.
Егеиците били македонци. Е па ас во петричко немам слушано од нито един стар човек дека е македонец а не бугарин. Сите са бегали кум БГ, а не каи вас. Тиа дека се осекали македонци сигурно са бегали каи вас. Немам говорено со них. Не ти кажувам каков си и аи молам теи ти не ни кажуваи.
Атом, пак ке ти кажам, фолклора не са само песни за маса. Да убави песни имате, и ние во пиринско имаме. Има и спорни песни дека и ние и вие тврдим дека са наши. Ама БГ има по известен фолклор. Има и повеке истоеиа од вас. Ако сакаш ке ти обиаснам.
Гледам дека предлогот на Горан Македон не сакате да го сфанем

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
7/8 такт карактеристичен само за македонскиот народ.
Мартинките пробаа бугарофилите да ги воведат како обичај кај нас ама не им успеа.
Од музика сите македонски изворни песни и новокомпонирани вие ги преработувате и ги представувате дека се бугарски.
Ние не земавме ниту една песна од вас да ја преработиме и да кажеме дека е македонска. Пр. Бисер Балкански од Гоце вие ја имате преработено и ја кажувате дека е бугарска иако таа е новокомпонирана. А изворните немам намера да ги набројувам.
Ке има многу примери кои ќе ви ги набројам.

Е сега уште нешто бидејќи вашите сонародници бугари се гневни и незнаат како со факти да се бранат ми праќаат приватни пораки. Тоа е срамно да се чита - се гледа преку пораката ништо освен чист фашизам.

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Мартинките пробаа бугарофилите да ги воведат како обичај кај нас ама не им успеа.
Од музика сите македонски изворни песни и новокомпонирани вие ги преработувате и ги представувате дека се бугарски.
Ние не земавме ниту една песна од вас да ја преработиме и да кажеме дека е македонска. Пр. Бисер Балкански од Гоце вие ја имате преработено и ја кажувате дека е бугарска иако таа е новокомпонирана. А изворните немам намера да ги набројувам.

Е сега уште нешто бидејќи вашите сонародници бугари се гневни и незнаат како со факти да се бранат ми праќаат приватни пораки. Тоа е срамно да се чита - се гледа преку пораката ништо освен чист фашизам.

Момето фашизам гледала.Абе вие в таа држава дето сите сте уж партизани каде да погледнете се фашизам гледате.Па премногу ви е дошла 50г титовата пропаганда.В други години живеем вече:)
Колку за информациа комунизма е отнел мноооогу повече животи от фашизма и ако сум убеден че ти незнаеш што е точно и неможеш да дефинираш без да ползваш интернет нито едното нито другото :smir:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Кажи ми само кој нормален човек би сакал да се гордее со народ кој продаде знаме, устав, име а и газо за бугарски пасоши.:toe:Кој бе баце те е вкарал во такви филми тебе.Па остави компјутера прошетај се из македониа и виж што за стока сте.Па и ние сме били там знаем што е.АКо ние се срамихме толкова от своето немаше последните 200 г речи сите известни македонци да се пишуват бугари почти без изклјучение.:toe:|От друга страна барем аз не знам нито един бугар да се е пишал македонец.Па види сам колко си контрадикторен
Не ми наметнувај друга тема, ако знајш одговори. НЕЗНАЈШ!

Без збор останваш значи лажиш или незнајш шо збораш.

Нема да се навлечам на такви финти па да се препуцаваме на кој му е поголем.

Гледам болдираното. Бе Синдикат, шо са ти направили кога си бил во Бугариа бе човек. Да не са те правили жена та вакви думи од тебе. Кажи ми кои те е .... и ке го темелесам. Толко по твоите навреди.

Тврдиш дека нема ни един бугар во МК? Имали сте зид на Огражден. Не са се женели и мешали? Еве на АтоМ маика му е бугарка. Тевсеш зелени, ама е интересно дека сам си веруваш.
Егеиците били македонци. Е па ас во петричко немам слушано од нито един стар човек дека е македонец а не бугарин. Сите са бегали кум БГ, а не каи вас. Тиа дека се осекали македонци сигурно са бегали каи вас. Немам говорено со них. Не ти кажувам каков си и аи молам теи ти не ни кажуваи.
Атом, пак ке ти кажам, фолклора не са само песни за маса. Да убави песни имате, и ние во пиринско имаме. Има и спорни песни дека и ние и вие тврдим дека са наши. Ама БГ има по известен фолклор. Има и повеке истоеиа од вас. Ако сакаш ке ти обиаснам.
Гледам дека предлогот на Горан Македон не сакате да го сфанем
Ај не се прај сега жртва така зборам со сите немам посебен однос со никој.

Македонија нема „бугарски“ Македонци, Бугари има но доселеници. Ја разбираш сега разликата. И никаде во светот нема „бугарски“ Македонец, шо ти говори то тебе? Како одело одродувањето?

И пак по незнам кој пат, никој не ти забранува да бидиш „бугарски“ Македонец, слушај и фолклор и шо сакаш прај. Како и зошто си одроден не ти судам, твоја работа. Македонија го прифаќа постоењето на „бугарските“ Македонци, ги викаме одродени Македонци и немаме проблеми со нив.

Се додека не почнат да докажуваат како се друго македонско треба да има претставка „бугарско“. Престани да го прајш то и супер си шо е до мене, биди си „бугарски“ Македонец или „македонски“ Бугарин, абе шо е до мене и Еским ако сакаш биди. НЕ МИ СТАВАЈ ПРЕТСТАВКИ НА МОЕТО ИМЕ!

Јасно ви е кај е сега проблемот? А Бугари?!

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Е как да нема бе синдикате.Ти ептен на ударен се правиш.Па до 1945 ајде не сите ама доста бугари отрити имавте.Па по време на фашистичката окупација сите кметове, целата администрација беше от убедени бугари.А сега ти 20 г мочко говориш немало :toe: Стига се филмирај момче.Пиј си биричката, никој не ти пречи да си б'зеш македонец.Вие сте толку чувствителни че от два реда по форуми се чувствате загрозени и заплашени.:)

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Момето фашизам гледала.Абе вие в таа држава дето сите сте уж партизани каде да погледнете се фашизам гледате.Па премногу ви е дошла 50г титовата пропаганда.В други години живеем вече:)
Колку за информациа комунизма е отнел мноооогу повече животи от фашизма и ако сум убеден че ти незнаеш што е точно и неможеш да дефинираш без да ползваш интернет нито едното нито другото :smir:
Па за вас фашизмот е својствен вие неможете да разликувате добро од лошо. Од секогаш сте биле фашистички ориентирани. А за комунизмот вие го јадевте поише од нас ние барем како богови живеевме овде. За "чарапогашти","двки", молевте, немавте леб да јадете, ние бевме Америка за вас. За да излезете од Бугарија требаше посебни дозволи да добиете, а ние се шетавме кај сакаме, барем 50 години не ги поминавме така лошо како вас. Сажељавам.

Long play - тоа поим беше за вас.

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Па за вас фашизмот е својствен вие неможете да разликувате добро од лошо. Од секогаш сте биле фашистички ориентирани. А за комунизмот вие го јадевте поише од нас ние барем како богови живеевме овде. За "чарапогашти","двки", молевте, немавте леб да јадете, ние бевме Америка за вас. За да излезете од Бугарија требаше посебни дозволи да добиете, а ние се шетавме кај сакаме, барем 50 години не ги поминавме така лошо како вас. Сажељавам.

Дрн дрн празни моабети моме :)
Нејсе колелото се врти :smir:

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Не се празни муабети тоа е вистината. А за тркалото - сепак се врти ќе дојде и на нас редот.
А за бугарската администрација вие бевте окупатори , никој не ве сакаше ни тогаш ни денес. Да не чуствувавте како ист народ немаше црквата Богородица во Скопје да ја опљачкате и да ја запалите. Свој народ не се тепа.:)

Ти погледни само на форумов како се однесувате агресивно кон нас па како да ве сакаме.Тоа просто е невозможно. Вие секогаш ќе бидете туѓинци за нас. Поготово зарди историската штета што ни ја имате направено. Соочи се со вистината, биди конструктивен.

И немам намера да ти влегувам во положение ако имаш нешто конструктивно да кажеш во ред, а ако тресеш зелени сам прашај се сам одговориси. Топорчо името се ти кажува немој само без врска да се топориш или тупиш :)

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18

Aс такива луге македонци или бугари не ги уважавам. Ако е верно ова са губриньа. И каи вас и каи нас има доволно. Гледаи подписот на АтоМ. Не им одговараи. Мене кои ми е пратил навредувачка ПП повеке не е повторил.

"Заиди, заиди jaсно сонце" чиа е?

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214

Винаги ми е било забавно как оште живеете като во партизански филми - все другите фашисти, вие се борите за правдата и т.н. Ова го нема веке никаде во Европа, при вас е останал некакав резерват на "антифашистката борба". Друг е дневниjа ред на Европа "другарке".

И колко добре сте живеели - прашаj ги што сега словенците и хрватите живеат подобре от тогава. Сешташ ли се? И ако тогава е било едно, сега е друго. С'будете се и живејте в настоjаштето, не в минатото.

P. S. Скоро четох как македонците во един форум на весник, пишеха как словаците немали хлеб, били неевропеjци, бедни и т.н. На друг форум па мислеха естонците за цигани, а и те не биле имали хлеб. Голем смех.
Абе хора, като сте патували толкова много не разбрахте ли дека Македониjа не е центорот на света?

Kajgana Shop

На врв Bottom