БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Па ако имаме заедничко минато зошто тогаш не не` признавате, зошто го негирате нашето постоење. Од што се плашите?
Aбе шо ве боли стапот дали ве признават или не. Мен не ме боли дали мислите дека ние во пиринско сме македонци. Знаем шо сме и ич не ме брига шо мисли друг. Не ме брига оти сметате Вапцаров за македонец, а маика му, сестра му и племенницата кажуват дека е бугари. За мен си е бугарин. Ама ич не ме боли дека си го славете него, и други херои. И аз си ги славам. Знам дека колко и да спорим нема да се погодем. Така што секои да си слави кои сака. Нито вие, нито ние ке се откажем.
А вие "Признаите не та признаите не!".
Комплекс за самоутврсуване.
И ова признаите ни пречи за иднината, за соработката, за бизнесот. А от ова повеке вие губете. Веруваите ми. Некои нека ми докаже обратното.
Нашите и вашите деца ке учат историа каква им га кажувате вие и ние, ама историа нема да jадат и со историа не се плака школо, куки и роба.
Затова да оставим историата на историците а иднината на нас и децата ни.

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Ама мајкаму и сестра му кажувале зошто тој не се изјаснил што е. И јас за тебе викам дека си македонец можеш ли да го докажеш спротивното. Јас сметам дека бугарскиот е дијалект на македонскиот многу ми е по логично тоа. ние немаме комплекс на самопотврдување, вие го имате чим го негирате македонскиот народ, Ако ви е чист газот нема да го криете. А за економските прашања и бизнисот и без тоа си врви и покрај несогласувањата на политички план сепак соработка си постои.

Во предходните постови пишав неможе двајца браќа од иста мајка родени во исто место едниот да е мисли дали е бугар а другиот да тврди дека е македонец. Семјствата лично ги познавам и се угледни и во Македонија и во Бугарија. Што е поконтадикторно од ова.

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Јас сметам дека бугарскиот е дијалект на македонскиот многу ми е по логично тоа. ние немаме комплекс на самопотврдување, вие го имате чим го негирате македонскиот народ, Ако ви е чист газот нема да го криете.
Во Бугарија никој не го негира постоењето на македонскиот народ.
Може да зборуваш дека се негира постоењето на македонскиот народ ОДСЕКОГАШ. ПОСТОИ НЕКАКВА РАЗЛИКА, НЕЛИ?

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Ама мајкаму и сестра му кажувале зошто тој не се изјаснил што е. И јас за тебе викам дека си македонец можеш ли да го докажеш спротивното. Јас сметам дека бугарскиот е дијалект на македонскиот многу ми е по логично тоа. ние немаме комплекс на самопотврдување, вие го имате чим го негирате македонскиот народ, Ако ви е чист газот нема да го криете. А за економските прашања и бизнисот и без тоа си врви и покрај несогласувањата на политички план сепак соработка си постои.

Во предходните постови пишав неможе двајца браќа од иста мајка родени во исто место едниот да е мисли дали е бугар а другиот да тврди дека е македонец. Семјствата лично ги познавам и се угледни и во Македонија и во Бугарија. Што е поконтадикторно од ова.
Ние немаме проблем со идентитетот. Нито со името. Не ни наметнуваи туги проблеми. :) А шо мислиш ти за мене не ми пука. Сметам дека маиката на Вапцаров по арно от тебе знае каков е сино и, или се лажам?

aиде един поЗДРАВ за сите, да олабите малце со таа момичка

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Сметам дека маиката по арно от тебе знае каков е сино и, или се лажам?
Си знаат мајките какви им се синовите....само многу бугарски синови ќе бидат изненадени ако мајките им ја кажат вистината...:vozbud:

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Може да збори така се за пари и јапонија да ви дава пари ќе се направите јапонци. А и ние немаме проблеми со идентитетот ви имате проблем со нашиот идентитет вие џавкате како кучиња на нас.:tv:

Се нешто не ви чини ама к*рац не ви попуштаме. Дефинитивно сме различен народ наште жени не одеа во Бугарија за три чрвени да си ги продаваат туку вашите доаѓаа кај нас. Жалам тоа е факт. Морално сме по јаки од вас тоа е една од наште црти како народ. Вас како дува ветрот така си ја терате политиката. Ние не бевме фашистички окупатор туку вие. Евреите од македонија вие ги однесовте по Јасеновац и Треблинка не ние.

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
И денес пак сте на погрешната страна. Џабе ви е што сте во ЕУ ги боли главата од вас само ви ги кратат фондовите зашто и ден денес имате висока стапка на криминал. И за Турците кои живеат во Бугарија викате дека се бугари ги прекрстивте во Мустафа Ќазимов сега може да кажеш дека тоа бугар кој примил муслиманска вера или турчин кој јадел ќотек до посерување да се пише дека е бугар и да си го смени презимето.

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Може да збори така се за пари и јапонија да ви дава пари ќе се направите јапонци. А и ние немаме проблеми со идентитетот ви имате проблем со нашиот идентитет вие џавкате како кучиња на нас.:tv:

Се нешто не ви чини ама к*рац не ви попуштаме. Дефинитивно сме различен народ наште жени не одеа во Бугарија за три чрвени да си ги продаваат туку вашите доаѓаа кај нас. Жалам тоа е факт. Морално сме по јаки од вас тоа е една од наште црти како народ. Вас како дува ветрот така си ја терате политиката. Ние не бевме фашистички окупатор туку вие. Евреите од македонија вие ги однесовте по Јасеновац и Треблинка не ние.

Много сте јаки бре страв да те фане :)
Сменивте знаме, устав и име штото сте много јаки
2001 стотина селјанина премзеха пола држава штото сте много јаки
патриотчитата се криеха со женски суквани да не одат војници от сте много јаки и морални
200 000 се писаха бугари оти сте много јаки и оти вас никаде не ви духа ветера :pos2:
Половината ви држава е готово пак да смени име и да направи компромис оти сте много јаки нели :smir:

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
И денес пак сте на погрешната страна. Џабе ви е што сте во ЕУ ги боли главата од вас само ви ги кратат фондовите зашто и ден денес имате висока стапка на криминал. И за Турците кои живеат во Бугарија викате дека се бугари ги прекрстивте во Мустафа Ќазимов сега може да кажеш дека тоа бугар кој примил муслиманска вера или турчин кој јадел ќотек до посерување да се пише дека е бугар и да си го смени презимето.
След 1989-а година повекето турци си вратиа имената дека комунарот Живков им ги зе. Никои на турците не им кажал дека са бугари. Изворите дека читаш и слушаш ова те прават да изгледаш смешна. Ох сиромашката. Нажалувам се за вакви како тебе.

Бе аиде да сопреме да си ги мериме

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

Ехеее па за одлична работа се бореле. Треба малку почит да покажеме.

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Ти момче изгледа не си живеел во Бугарија. Јас ни најмалку не сум смешна.Кај вас нема факти само лаги. Фактите ги криете.
А тие што си ги земаа пасошите ги земаа од интерес а не да ви го полираат на вас и да се удираат во гради дека се бугари. Имаат корист од тоа. Мизерија од народ сте да немавте држава ќе мислев цигани сте.

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Ти момче изгледа не си живеел во Бугарија. Јас ни најмалку не сум смешна.Кај вас нема факти само лаги. Фактите ги криете.
А тие што си ги земаа пасошите ги земаа од интерес а не да ви го полираат на вас и да се удираат во гради дека се бугари. Имаат корист од тоа. Мизерија од народ сте да немавте држава ќе мислев цигани сте.
Па нели бевте много морални :toe:Как така от интерес.Неможе.Аз нали ви знам.Там сте от морал нагоре:helou:
Знаеш ли единственото нешто за кое ве бива вас.Да се биете в грди по форуми колку сте древни антични морални и јаки.За ништо друго неставате.:helou:

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Моме убаво. Ние имаме држава, име и историа дека никои освен вас га успорува. Држава и државни институции. Арни лоши зачленени сме во сите организации.
Не саках да си ги мериме, ама вие го барате.
И шо сте повеке од нас? М?
Повеке ли сте, по убаваа природа ли имате, море, планини, реки? Економиа, наука, универзитети? Повеке олимпииски прваци или сппорт? Повеке уметници, цртачи, оперни пеачи, фолклор. што? А кажи ми кои е гјуптин и со шо сте повеке од нас? :toe:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Aбе шо ве боли стапот дали ве признават или не. Мен не ме боли дали мислите дека ние во пиринско сме македонци. Знаем шо сме и ич не ме брига шо мисли друг. Не ме брига оти сметате Вапцаров за македонец, а маика му, сестра му и племенницата кажуват дека е бугари. За мен си е бугарин. Ама ич не ме боли дека си го славете него, и други херои. И аз си ги славам. Знам дека колко и да спорим нема да се погодем. Така што секои да си слави кои сака. Нито вие, нито ние ке се откажем.
А вие "Признаите не та признаите не!".
Комплекс за самоутврсуване.
И ова признаите ни пречи за иднината, за соработката, за бизнесот. А от ова повеке вие губете. Веруваите ми. Некои нека ми докаже обратното.
Нашите и вашите деца ке учат историа каква им га кажувате вие и ние, ама историа нема да jадат и со историа не се плака школо, куки и роба.
Затова да оставим историата на историците а иднината на нас и децата ни.
Добро бе чоек колку пати да ви речи чоек. Ти си Бугарин со Македонски корен т.е. одроден Македонец. Така е или не е?

Или сите Македонци се измислени, пред тоа биле Бугари? Објасни го магичниот начин на создавање на 5 милиони Македонци низ светот, ако е така.

А етничка група се претопува во друга држава и на природен начин, а поткрепено со неоспорната пропаганда уште повеќе.

Ај сега чекам пак во исти стил да не одговорите и да ја свртите темата за да се напишат уште 2-3 страни. Нема Бугарин ова шо можи да го објасни, ниту го има некој објаснато.

Јасно е ко солза, има одродени Македонци и то во никој случај не значи дека сите Македонци некогаш биле Бугари.

Kajgana Shop

На врв Bottom