БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
ETNICKI KARTI -- DOKAZ DEKA MAKEDONSKIOT NAROD KONTINUIRANO BITISUVAL VO SVOJATA TATKOVINA MAKEDONIJA, ZA RAZLIKA OD DOJDENCITE OD MONGOLIJA I AZIJA:
...Those of the latter that I met were equally insistent on calling themselves neither Serbs nor Bulgars, but MACEDONIAN.....THERE SEEMED TO BE NO LOVE LOST FOR THE BULGARS IN MOST PLACES. THEIR BRUTALITY DURING THE WAR HAD LOST THEM THE AFFECTION EVEN OF THOSE WHO BEFORE THE BALKAN WAR HAD BEEN THEIR FRIENDS..."

(Foreign Office 371/11405, Kennard to A. Chamberlain, 21 April 1926, Enclosure, R.A. Gallop, "Conditions in Macedonia," 19 April 1926, str. 1).
"...He reminded Bateman that the SerWhile he agreed with Bateman "THAT THE MACEDONIAN SLAVS USED BEFORE THE DAYSOF PROPAGANDA TO CALL THEMSELVES 'CHRISTIANS' RATHER THAN SERBS OR BULGARNS," Gallop did not agree "that the Macedonians are nearer akin to the Bulgar than to the Serb." In any case, he questioned the impartiality of so-called "authorities" and emphasized THE ACTUAL REALITY THAT "NOWDAYS" THE MACEDONIAN SLAVS CONSIDERED AND CALLED THEMSELVES "MAKEDONCI."

("I should like to know the names of any authorities who are impartial," wrote Gallop. "Certainly none of the Serbian, Bulgarian, Russian, British or German ever are!"

(SOURCE: Foreign Office 371/11337, Enclosure, 23 April 1926).

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Типичен македонски синдром на мелодрамата.Дечкото си придава сам големо значение понеже никој друг не му придава такова и живее во свој виртуален измислен свет де ремети сите бугари и цела Бугарија трепери от него :pos2:
Абе како сакаш врти без зборој останвате, значи во право сум. Да ми беше на ниво ќе пробаше да докажиш нешто. Знајш дека во поим ќе те уништам, а то колку и кој ме знај ич не е битно. Битно е шо те реметам во моментот тебе, а и другите неколку полтрони тука шо сте можи и од платата да ви скратат.

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Абе како сакаш врти без зборој останвате, значи во право сум. Да ми беше на ниво ќе пробаше да докажиш нешто. Знајш дека во поим ќе те уништам, а то колку и кој ме знај ич не е битно. Битно е шо те реметам во моментот тебе, а и другите неколку полтрони тука шо сте можи и од платата да ви скратат.
Мани мани.Помугу себе те викаме Синдикат-страшилиштето на сите бугари:pos2:Има нешто верно в изреката-колко си по малак и ништожен како човек толкова по големо значение си придаваш сам:smir:

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
ETNICKI KARTI -- DOKAZ DEKA MAKEDONSKIOT NAROD KONTINUIRANO BITISUVAL VO SVOJATA TATKOVINA MAKEDONIJA, ZA RAZLIKA OD DOJDENCITE OD MONGOLIJA I AZIJA:
...Those of the latter that I met were equally insistent on calling themselves neither Serbs nor Bulgars, but MACEDONIAN.....THERE SEEMED TO BE NO LOVE LOST FOR THE BULGARS IN MOST PLACES. THEIR BRUTALITY DURING THE WAR HAD LOST THEM THE AFFECTION EVEN OF THOSE WHO BEFORE THE BALKAN WAR HAD BEEN THEIR FRIENDS..."

(Foreign Office 371/11405, Kennard to A. Chamberlain, 21 April 1926, Enclosure, R.A. Gallop, "Conditions in Macedonia," 19 April 1926, str. 1).
"...He reminded Bateman that the SerWhile he agreed with Bateman "THAT THE MACEDONIAN SLAVS USED BEFORE THE DAYSOF PROPAGANDA TO CALL THEMSELVES 'CHRISTIANS' RATHER THAN SERBS OR BULGARNS," Gallop did not agree "that the Macedonians are nearer akin to the Bulgar than to the Serb." In any case, he questioned the impartiality of so-called "authorities" and emphasized THE ACTUAL REALITY THAT "NOWDAYS" THE MACEDONIAN SLAVS CONSIDERED AND CALLED THEMSELVES "MAKEDONCI."

("I should like to know the names of any authorities who are impartial," wrote Gallop. "Certainly none of the Serbian, Bulgarian, Russian, British or German ever are!"

(SOURCE: Foreign Office 371/11337, Enclosure, 23 April 1926).
За карти имаш тема на Историја. Зошто мислиш ми го забраниа пристапот кон темата?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Кикамика, не наседнувај на неговото глумење жртва.

Не му давај повод да се раскрила со пропагандата од Софија, т.е. на негов ризик оди.

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Кикамика, не наседнувај на неговото глумење жртва.

Не му давај повод да се раскрила со пропагандата од Софија, т.е. на негов ризик оди.

Местнио чувар.99% от постовете ти са само забележки за минаване оф топик или совети што да се пише и што не.Па има си модератори мама му стара:smir:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Епа как да не сакате да се замарате со нас.Секоја втора тема е за нас-татарите :helou:.Не само што се замарате, обсебени сте:smir:

Темелко на македонски јазик повика на гласање

Едмонд Темелко, лидерот на Македонска алијанса за европска интеграција, во петминутното обраќање на албанската државна телевизија, зборувајќи на македонски јазик, ги повика Македонците да гласаат за кандидатите на нивната партија. Неговото обраќање беше во рамки на бесплатното политичко рекламирање за претстојните парламентарни избори кои ќе се одржат на 28 јуни.

Ова ќе биде и прво учество на партијата на Македонците на парламентарни избори во Албанија. Претходно лидерот Темелко потпиша договор за широка коалиција во која е и Демократската партија на актуелниот премиер Сали Бериша.
прочитано: 43 коментари: 1
КОМЕНТАРИ
MAKEDONSKI JAZI... Miletic 03.06.2009 12:08:35
MAKEDONSKI JAZIK NEMA .......POSTOI ZAPADEN DIALEKT NA B'LGARSKIOT EZIK

Izvor Nova MAkedonija

Kade gledas vo pogorniot tekst nekoj da gi spomne Bugarite...
Vas druze ve faka paranoja od samiot zbor Makedonija , Makedonci...
Si ja imate muvata na kapata i toa e toa...
Odi na You Tube i otvori nekoja Makedonska pesna i citaj gi komentarite...mene mi se gadi od zivotot ej slusam muzika ej muzika i tamu gi citam Tatarskite bljuvotini...
Ostavete ne da diseme be luge...Dosadni ste, go razbiram vasiot strav , ama toa e i da sakam nemozam da ja smenam vistinata koja poleka gi stiga vasite lagi...

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
И Братот е веќе модератор и можам да кажам најмногу модерира. Брише и едитира.
По темата „БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА” најинтересно е дека на поголемиот дел од форумџиите тоа им звучи контрадикторно - Бугарите да се молеле Бог да ја пази Македонија.
Нема контрадикторност тогаш така било.

Член од
30 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
3
"Боже пази Македонија!" Кое е лошото во този слоган? По онези времена јавно сме се биели рамо до рамо за една општа цел и сме били едно цело. Това което е днес си е друго и нема ништо општо со историјата но само глуп би отрекол нашето заедничко минало :toe:

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
И Братот е веќе модератор и можам да кажам најмногу модерира. Брише и едитира.
По темата „БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА” најинтересно е дека на поголемиот дел од форумџиите тоа им звучи контрадикторно - Бугарите да се молеле Бог да ја пази Македонија.
Нема контрадикторност тогаш така било.
И он коли и беси вече :)
Не е ли иронично че ако напишеш точно тоа што пишува на знамето ке те банират с мотивот Macedonian or English :toe:

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Па ако имаме заедничко минато зошто тогаш не не` признавате, зошто го негирате нашето постоење. Од што се плашите?

Kajgana Shop

На врв Bottom