Новиот симбол на СДСбјрм - ПЛАГИЈАТ!

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Ne me macat Makedonski simboli, me maci toa sto Nacionalni simboli denes se identifikuvaat edinstveno so edna politicka partija vo Makedonija, a ne so celiot Makedonski narod.
Ееее сестриче слатко да си ми живо и эдраво!
Ај сега прашај се эошто ВМРО ДПМНЕ (и ред други партии со предэнак - национални) ги "уэурпираа" исконските Македонски симболи во времето на нивното формирање, и нашето делење од југословенската ѓоамити држава "братства и јединства"..?
А, СДСМ (пардон СКМ-ПДП, т.е. СКМ, упс сакав да кажам КПМ) и тогаш и сега и эа навек ќе бара и користи (т.е. краде според темава) симболи што немаат ама баш никаква врска со Македонците и Македонија..?

Или сакаш да ги дигнеме од гроб Гоце Делчев, или Дамјан Груев да ги прашаме эошто се дрэнале да го користат Македонскиот лав эа "тесно-партиските" потреби на ВМРО... эошто ли..?!?
Или Димитрија Чуповски со сонцето,.. эошто ли така беэочно го "уэурпирал"..?!?
А, Димитар Поп-Георгиев Беровски Кресна ја дигнал на востание пак со лавот..! Како само не му било срам така да "уэурпира" еден наш симбол, эа денеска да мораме да учиме дека Кресненското ти било МАКЕДОНСКО ВОСТАНИЕ...!

Kade vide ti antidrzavna propaganda?
Ти како нарекуваш јавно иэраэена подготвеност да се смени името со некаква си "географска одредница" од страна на сега веќе (сполај му) поранешниот наш мил (и малку рошав) претседател, и неговиот пулен Фрчимир кој со истата агенда сакаше да се добере до тоа место..?

Abre ne e plagijat. Toa se simboli za opsto koristenje, ne se patentirani. Holandskata tupanica e kopija od anarhistickoto dvizenje. Taka ako trgnes... Na eu zvezdite se plagijat od komunistickata zvezda? Tunis i Turcija imaat zolta mesecina na znaminjata. Zvezdi koristat najmalku 50% od drzavite vo svetot kako simbol na nivnite drzavni znaminja... itn
Девојченце-кокиченце не ти се иэгледа баш јасни постулатите эа чување на авторски права во эападниот свет (copyright laws), эатоа те молам олабави не малку и эеми пролистај на темава пред да се бламираш тука пак.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Ееее сестриче слатко да си ми живо и эдраво!
Ај сега прашај се эошто ВМРО ДПМНЕ (и ред други партии со предэнак - национални) ги "уэурпираа" исконските Македонски симболи во времето на нивното формирање, и нашето делење од југословенската ѓоамити држава "братства и јединства"..?
А, СДСМ (пардон СКМ-ПДП, т.е. СКМ, упс сакав да кажам КПМ) и тогаш и сега и эа навек ќе бара и користи (т.е. краде според темава) симболи што немаат ама баш никаква врска со Македонците и Македонија..?

Или сакаш да ги дигнеме од гроб Гоце Делчев, или Дамјан Груев да ги прашаме эошто се дрэнале да го користат Македонскиот лав эа "тесно-партиските" потреби на ВМРО... эошто ли..?!?
Или Димитрија Чуповски со сонцето,.. эошто ли така беэочно го "уэурпирал"..?!?
А, Димитар Поп-Георгиев Беровски Кресна ја дигнал на востание пак со лавот..! Како само не му било срам така да "уэурпира" еден наш симбол, эа денеска да мораме да учиме дека Кресненското ти било МАКЕДОНСКО ВОСТАНИЕ...!

Ти како нарекуваш јавно иэраэена подготвеност да се смени името со некаква си "географска одредница" од страна на сега веќе (сполај му) поранешниот наш мил (и малку рошав) претседател, и неговиот пулен Фрчимир кој со истата агенда сакаше да се добере до тоа место..?

Девојченце-кокиченце не ти се иэгледа баш јасни постулатите эа чување на авторски права во эападниот свет (copyright laws), эатоа те молам олабави не малку и эеми пролистај на темава пред да се бламираш тука пак.

Znam za copy right laws, no ne vidov nikakva rekacija od Holandskata partija, vo vrska so noviot simbol na SDSM :toe: Moze nie da jademe go*na uste edna nedela, no Holandija, pa i SDSM aber si nemaat.. Taka? Se dodeka ne se pobuni Holandija cel ovoj muabet e gola voda. Toa se obiduvam da vi objasnam i zatoa pravev paralela so razno-razni simboli niz svetot (i so simbolite na VMRO kako partija).

Imeto? Go spomnav li jas nekade imeto? Ne... So..?:toe:

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Аааа не е исто гледате дека прстињата, показалецот и палецот не се исто поставени, гледате?
И круговите на ружата не се исти гледате?
:uvo::uvo::uvo:

Немојте вакви критики некој ке почне да плаче.:nesum:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ова прстов е наменет за тебе за Гвујо и глупиот Иванов да знаеш

Стварно?

Јас па си помислив дека прстот е за Македонскиот народ - симболика, како СДСбјрм се однесува кон Македонците...:toe:

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Стварно?

Јас па си помислив дека прстот е за Македонскиот народ - симболика, како СДСбјрм се однесува кон Македонците...:toe:
Da vidime samo kako ke mislite deka se odnesuva VMRO-Severna Makedonija... za nekoj mesec..

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Ne da vitka Gjole i Grujo kichma,kje se prekrshat od vitkanje za nekoj mesec,kje bidi interesno koga kje go prodade imeto Gjole i Grujo.
толку си ограничен со муабетов у твоиве постови шо чоек 2-3пати ако те прочита доста е фазла не треба :toe: :pos2::pos2:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
толку си ограничен со муабетов у твоиве постови шо чоек 2-3пати ако те прочита доста е фазла не треба :toe: :pos2::pos2:
Dobro,i?A da kazheshe neshto vo vrska so simbolot na SDSM?

Ова прстов е наменет за тебе за Гвујо и глупиот Иванов да знаеш
Tokmu zatoa mi se dopagja povekje ovoj montiraniot simbol odkolku vistinskiot.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Ебаве СДСбјрмовците... без грам интелект, ум, самопочит, почит кон другите, без ронка свест и патриотизам.

Вие сте на дното на секоја скала, ги почитувам луѓето кои се на чело на државава, благодарејќи на омразата која таа никаква партија ваша ја создаде во мене насочена кон неа.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Dobro,i?A da kazheshe neshto vo vrska so simbolot na SDSM?
шо да кажам ...
плагијат ..
за да не е треба да е видоизменет барем малце ..:toe:
у секој случај таа тупаница мислам дека одглава ќе ви се удри:toe:

а ти да кажеше нешто друго освен кичма?
или таа лента ти е последниве месеци не ти напраиле апдејт

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Обично не се мешам во муабети СДСМ-ВМРО пошто се опасни по здравје но сепак би искоментирал за логото.

Дека логото е земено од холандското е многу јасно! Сепак постои шанса тоа да е во договор со холандската партија и во тој случај е во ред.

Дури и да нема договор сигурен сум дека Холанѓаните никогаш не би тужеле сродна европска партија туку веројатно и би им било чест што некој земал нивни симбол.

Така гледано и нема што многу да се дикутира :toe:.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Logoto si e taman,sakale vie ili ne sakale vash problem.

Член од
27 ноември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
11
Значи СДС и логото го украле, па како да гласам за нив? Кој знае што ќе украдат ако дојдат на власт!!

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Ima edna pogovorka na zargan k.. se mu smeta.
Taka i dpmnevcive se utepaa da objasnuvat za simbolot.
Zemete si go vasiot simbol i brkajte si rabota.
Ako do vas se prasuva ne bi stignale nikade ni kako narod ni kako drzava.
Gledajte si vo svojot dvor ne popuvajte .
Za SDSM ke si odlucuvat clenovite a nadvoresni clenovi so kvazi patriotski pogledi vo dpmne firmata.:helou:

Стварно?

Prstov e samo za dpmnevcinjata,toa sto si barat toa ke si dobijat.

Dejan];2583399 напиша:
Значи СДС и логото го украле, па како да гласам за нив? Кој знае што ќе украдат ако дојдат на власт!!
Logoto e socijal demokratija ako si nepismen tuka na forumov i ne moze da te obrazuvam.

Kajgana Shop

На врв Bottom