Ч Е Н Т О
Методија Андонов
- Член од
- 3 јули 2008
- Мислења
- 1.698
- Поени од реакции
- 1.615
Ееее сестриче слатко да си ми живо и эдраво!Ne me macat Makedonski simboli, me maci toa sto Nacionalni simboli denes se identifikuvaat edinstveno so edna politicka partija vo Makedonija, a ne so celiot Makedonski narod.
Ај сега прашај се эошто ВМРО ДПМНЕ (и ред други партии со предэнак - национални) ги "уэурпираа" исконските Македонски симболи во времето на нивното формирање, и нашето делење од југословенската ѓоамити држава "братства и јединства"..?
А, СДСМ (пардон СКМ-ПДП, т.е. СКМ, упс сакав да кажам КПМ) и тогаш и сега и эа навек ќе бара и користи (т.е. краде според темава) симболи што немаат ама баш никаква врска со Македонците и Македонија..?
Или сакаш да ги дигнеме од гроб Гоце Делчев, или Дамјан Груев да ги прашаме эошто се дрэнале да го користат Македонскиот лав эа "тесно-партиските" потреби на ВМРО... эошто ли..?!?
Или Димитрија Чуповски со сонцето,.. эошто ли така беэочно го "уэурпирал"..?!?
А, Димитар Поп-Георгиев Беровски Кресна ја дигнал на востание пак со лавот..! Како само не му било срам така да "уэурпира" еден наш симбол, эа денеска да мораме да учиме дека Кресненското ти било МАКЕДОНСКО ВОСТАНИЕ...!
Ти како нарекуваш јавно иэраэена подготвеност да се смени името со некаква си "географска одредница" од страна на сега веќе (сполај му) поранешниот наш мил (и малку рошав) претседател, и неговиот пулен Фрчимир кој со истата агенда сакаше да се добере до тоа место..?Kade vide ti antidrzavna propaganda?
Девојченце-кокиченце не ти се иэгледа баш јасни постулатите эа чување на авторски права во эападниот свет (copyright laws), эатоа те молам олабави не малку и эеми пролистај на темава пред да се бламираш тука пак.Abre ne e plagijat. Toa se simboli za opsto koristenje, ne se patentirani. Holandskata tupanica e kopija od anarhistickoto dvizenje. Taka ako trgnes... Na eu zvezdite se plagijat od komunistickata zvezda? Tunis i Turcija imaat zolta mesecina na znaminjata. Zvezdi koristat najmalku 50% od drzavite vo svetot kako simbol na nivnite drzavni znaminja... itn