Неделникот на Геро ја започна анти-Македонската кампања

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
naslovot e "Dali Kokino e samo obicna laga" Pravilno citiraj. Nema vrska so odenje tema vo nepovrat zasto nie zborevme za negovite stavovi,drugi si zemaa za pravo da lincuvaat, i da spomnuvaat majki i tatkovci

Не збориме тука за насловот, туку за бомбастичната најава на А1 која беше „Кокино е обична лага“.

Тоа што насловот во весникот е друг, тоа е башка муабет и аргумент плус за умисла.

Не збориме тука за насловот, туку за бомбастичната најава на А1 која беше „Кокино е обична лага“.

Тоа што насловот во весникот е друг, тоа е башка муабет и аргумент плус за умисла.

pa misli ti dali se koordinirani ili ne. a odgovorot vekje go znaet mnogumina.

da se razberime, na mnogu Makedonki i Makedonci so cisti srca, ne im se veruva deka gero e predavnik, zato sho lugjevo, narodov ni se premnogu dobri.
tie samite nikogas ne bi se prodajle za pari, i zato im e tesko da veruvet vo toa.

ama edno e da ti e tesko da vervis, a drugo e da se slozvis so nego i da plukas po se Makedonsko.

edit:

ete procitaj ova podolu i smej se.

demek go brkat velija gero od spic, a sega i vo spic, i na a1 i vo noviot vesnik na gero istite raboti

Инаку да не заборавиме на демек-заминувањето од Шпиц на г-динот Героски

ПОЛИТИЧКО-БИЗНИСМЕНСКА ВОЈНА НИЗ МЕДИУМИТЕ
Рамковски го смени Героски од "Шпиц"
Бранко Героски веќе не е главен и одговорен уредник на дневниот весник Шпиц, откако сопственикот Велија Рамковски реши да го смени од политички причини. Героски, кој беше еден од основачите на Шпиц и го водеше весникот од првиот број во мај 2006 година, изјави: "Според тоа што лично ми го соопшти Рамковски, причина за мојата смена се длабоките политички разлики меѓу него и мене. Критичкиот став во моите колумни и воопшто во целиот весник, особено тие што се однесуваат на надворешната политика на владата на Никола Груевски, се спротивни на погледите на господин Рамковски. Сѐ досега со Рамковски имавме одлична соработка и тој ја почитуваше мојата автономија како уредник. Но, сега очигледно има причини зошто веќе не може да го прави тоа. Јас не сум подготвен да ги жртвувам своите политички ставови, погледи и слобода", вели Героски.
Рамковски, кој е сопственик на Телевизија А1 и на дневниот весник Време, потврди дека со главниот уредник не се согласувале за третманот на надворешната политика на земјава во весникот. "Пред сѐ, мислам на односите на Македонија со Грција и со НАТО. Героски имаше премногу екстремни ставови, а јас сметам дека главен и одговорен уредник не може да зазема така тврди позиции во весникот", нагласи Рамковски.
Героски, пак, ја доведува смената и во контекст на атмосферата во општеството. "Јас сметам дека моите ставови не само што не се екстремни, туку се искрено патриотски, бидејќи да се биде вистински патриот денес значи да се залагаш за брза интеграција на земјава во ЕУ и во НАТО и за блиска соработка со соседите. Но, по последните настани и особено по говорот на премиерот Никола Груевски на Денот на независноста мислам дека во Македонија на сцена е нов вид идејно-политичка диференцијација", истакна тој.

Ova se stavovi na eden novinar koj e Makedonec.
Imas pravo da komentiras ama ne da kvalifikuvas i da baras predavnici .

А ти предходно што сите вмровци ги направи квази-патриоти, предавници и Бугари? Ти имаш право на тоа?

Според овие и слични изјави во јавноста не можам да најдам нешто македонско во него
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2584452&postcount=522

А насловот ми е преземен од овде.
Најавата во медиумите иде вака....
„КАВГА НА МАКЕДОНСКИТЕ АСТРОНОМИ“
КОКИНО САМО ОБИЧНА ЛАГА

Интересно е што и да е пола страна текст во содржината, самиот наслов е две третини на насловна. Ефектите? Познати пишани финти. Школа на публицистика.

Кога сакаш да му ставиш нешто некому во глава, тоа го пишуваш на десната страна во списанието, а не на левата :) Ова примеров не се работи за самото списание туку за една од цаките на оние кои средуваат списание. Па исто така и со насловот.

A за самата тема, еве од почетокот (и другите постираа слични линкови)
Од линкот на Унеско http://whc.unesco.org/en/tentativelists/5413/

Comparison with other similar properties

The United States Space Agency (NASA) recognized the megalithic observatory "Kokino" as a significant heritage of this type in its "Timeless knowledge" project in 2005. "Kokino" is listed side by side with ancient observatories as Stonehenge (Great Britain), Abu Simbel (Egypt), Angkor Wat (Cambodia), Machu Picchu (Peru) etc.

Не бе лурц тоа е само слобода на изразување...бог да чува, од каде таква помисла.... :)

Пријателски гест на Атина
Објавено во: Дневник | 13.05.09 | 9 Коментари
Со изјава на својот дипломатски претставник во Скопје, Грција уште еднаш го реафирмираше својот став дека ќе го поддржи укинувањето на шенгенската бариера за нашата земја. Со тоа, Македонија, заедно со Србија и со Црна Гора, станува најсериозен кандидат за влегување во т.н. бела шенген зона.
Во време на деликатна политичка ситуација дома и на засилени напори за обновување на преговорите меѓу двете земји за спорот за името, ова е пријателски гест на Атина и предвесник на една многу значајна европска одлука за иднината на Македонија. Да се надеваме дека и владата на Никола Груевски ќе има доблест да возврати со сличен гест, наместо со инфантилни провокации.

И грипот има проблем со името
Објавено во: Дневник | 28.04.09 | 1 Коментар
Мајку му стара, не му е лесно и на овој свинскиов грип, баш како што не ѝ е лесно и на Македонија. И тој има проблем со своето изворно име.
Меѓународната стручна јавност не сака да го признае под името „свински грип“. Претпоставувам, свињите се чувствуваат навредени. Не им се допаѓа ни географската одредница „мексикански грип“. Веројатно му носи лош имиџ на Мексико.
Затоа ја измислија привремената референца „нов грип“. Можеби за да се разликува од нашиот, антички грип.
Разговорите за разликите на името продолжуваат со голема посветеност на сите засегнати страни.

Неколку видеа

http://www.taratur.com/node/8416

ОВА СЕ ПРО-МАКЕДОНСКИ СТАВОВИ?
Ако е така тогаш е во ред

Znaes,jas ne ja poistovetuvam drzavata so partijata na vlast. Ako ja kritikuva vlasta toa ne znaci deka e protiv Makedonija. Okolu imeto ima stav,koj sto na kraj kraeva ke go primeni i ovaa vlast,(veke zapocna so terminot "razumen kompromis" )samo togas ke cekame odgovor od vas,dali Gruevski ke bide proglasen za predavnik.
A togas jas ke vi pokazam site vasi postovi.

Znaes,jas ne ja poistovetuvam drzavata so partijata na vlast. Ako ja kritikuva vlasta toa ne znaci deka e protiv Makedonija. Okolu imeto ima stav,koj sto na kraj kraeva ke go primeni i ovaa vlast,(veke zapocna so terminot "razumen kompromis" )samo togas ke cekame odgovor od vas,dali Gruevski ke bide proglasen za predavnik.
A togas jas ke vi pokazam site vasi postovi.

Дрн-дрн. Пак Груевски-Црвенковски. Јас не сум ниту еден од нив. Ако Груевски го смени името - ДА ЗА МЕНЕ ЌЕ БИДЕ ЕДЕН ГОЛЕМ ПРЕДАВНИК. Него, каков ќе биде вашиот став? Ќе се ситите што Грујо, а не Бране го сменил името? Ќе се радувате што го сменивме името?

Добро, но јас не поистоветувам културен споменик, историска оставштина, археолошки, антрополошки наод и слични белези на овие простори и овие народи со партија на власт или опозиција. Претходно спомнав, тие ќе си одат, ова останува.

А човекот многупати се има изјаснето контра постојаните напори да се открие закопаната историја и белези на овие простори. Не ме занима реков за тоа дали ги критикува властите, власта не е еднаква на Кокино, Плаошник. Таа само помага со средства и снаги истото да се открие, разработи и стави пред јавноста. Да се критикува без основа во најмала рака е неумесно, а постојаната критика на сите наоѓалишта...дали има збор тоа да се опише?

Ај еве кажи која му е целта со ова, дали е обична лага. Што сакал со тоа да постигне кога на многу референтни сајтови од стручни за таа област институции е ставено како што е ставено?

:vozbud:
Дрн-дрн. Пак Груевски-Црвенковски. Јас не сум ниту еден од нив. Ако Груевски го смени името - ДА ЗА МЕНЕ ЌЕ БИДЕ ЕДЕН ГОЛЕМ ПРЕДАВНИК. Него, каков ќе биде вашиот став? Ќе се ситите што Грујо, а не Бране го сменил името? Ќе се радувате што го сменивме името?

Тоа е тоа,

Политика „преџи бриго на другега“.

Dobro,zaklucena rasprava,i jas sum protiv,ke cekame na vlasta. Jas prva ke gi cekam predavnicite. A za tvojata neopredelenost veke razgovaravme i zaklucivme kolku si "neopredelen".

Добро, но јас не поистоветувам културен споменик, историска оставштина, археолошки, антрополошки наод и слични белези на овие простори и овие народи со партија на власт или опозиција. Претходно спомнав, тие ќе си одат, ова останува.

А човекот многупати се има изјаснето контра постојаните напори да се открие закопаната историја и белези на овие простори. Не ме занима реков за тоа дали ги критикува властите, власта не е еднаква на Кокино, Плаошник. Таа само помага со средства и снаги истото да се открие, разработи и стави пред јавноста. Да се критикува без основа во најмала рака е неумесно, а постојаната критика на сите наоѓалишта...дали има збор тоа да се опише?

Ај еве кажи која му е целта со ова, дали е обична лага. Што сакал со тоа да постигне кога на многу референтни сајтови од стручни за таа област институции е ставено како што е ставено?

Пропаганда брат. Платена, планирана, конструирана, Против Македонските интереси. Проѕирно е премногу.

Dobro,zaklucena rasprava,i jas sum protiv,ke cekame na vlasta. Jas prva ke gi cekam predavnicite. A za tvojata neopredelenost veke razgovaravme i zaklucivme kolku si "neopredelen".

За мојата определеност одлучувам ЈАС и само ЈАС. Да не сакаш ти во некој комитет да ми заклучиш како сум јас определен
:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

За мојата определеност одлучувам ЈАС и само ЈАС. Да не сакаш ти во некој комитет да ми заклучиш како сум јас определен
:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Дај бе Гоч биди приземен спушти на нивото на нивното размислување, имаш ли членска карта на СДСМ, немаш? Значи си ДПМНЕ, така иде тоа кај нив, зарем не виде последните 36 страни + избришани постови.

Башка го напаѓаш Геро, ма ти си гарант уште на време на СФРЈ некој си брадосан вмровец пијаница, кого го затворале Тито коа ќе доаѓал на посета.

А неќеш да се смени името, бог да чува, па ти си фашист, нацист, врховист, од тие најлошите....гарант имаш слика од Ванче под перница.

Дај бе Гоч биди приземен спушти на нивото на нивното размислување, имаш ли членска карта на СДСМ, немаш? Значи си ДПМНЕ, така иде тоа кај нив, зарем не виде последните 36 страни + избришани постови.

Башка го напаѓаш Геро, ма ти си гарант уште на време на СФРЈ некој си брадосан вмровец пијаница, кого го затворале Тито коа ќе доаѓал на посета.

А неќеш да се смени името, бог да чува, па ти си фашист, нацист, врховист, од тие најлошите....гарант имаш слика од Ванче под перница.

Да, тоа најмногу ме нервира. Сега одеднаш станав најголем заштитник на ликот и делото на Груевски. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom