Неделникот на Геро ја започна анти-Македонската кампања

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
REPEAT

ice_woman и sin_ekspres ги поддржувате ли ставовите на Геро?
Без одговори од типот, фирерот, патриоите и слични глупости. Да или не.

Џабе се трудиш...
Отиде дискусијата во неповрат....

rekov deka ne si Makedonec, eve mi potvrdi

da bese Makedonec ke bese i Heroj i Geroj, ama poso ne si, si samo gero-i

mnozina od geropulos :pos2:

imas edna poraka pred to, nekolku prasanja. il ne ti se citat to sho ne ti odgovarat? :)

mozi ke ti svetnit sega i zs pomisliv deka si gero-i :pipi:

Sto togas ne bevte patrioti za Makedonija ,tuku kutevte .
Denes istoto pak vie patrioti nie Makedonija ja predavame.
Pak vie ke potpisuvate nie ke vi bideme krivi .Breeee
Se od tie nadobudnite Makedonci
I ti nema da ocenuvas koj e kolku Makedonec.
Gevgelija e Makedonija

Sto togas ne bevte patrioti za Makedonija ,tuku kutevte .
Denes istoto pak vie patrioti nie Makedonija ja predavame.
Pak vie ke potpisuvate nie ke vi bideme krivi .Breeee
Se od tie nadobudnite Makedonci

јас бев срушко регрутован, ти кај беше 2001?

REPEAT

Za koj stavovi zboris.
Prvo Gero nikade ne pobiva Makedonska Nacija, Drzava
Ili sakate da citate kako vi odgovara
Znaci go podrzuvam

Kaj vide i vo sto ti antimakedonski stav. Vo dokazuvanjeto na Kokino? Antimakedonsko za mene e vasiot stav deka Makedonija treba da se vraka 5 veka nanazad so vasiot lazen patriotizam,pa sepak e vas stav,nema da povikuvam na linc zasto mene mi se videl antimakedonski. Patriotizam e da se saka svojata zemja i da i ze ovozmozi prosperitet ,ekonomski i sekakov, a ne samo da se lae i da se osuduva. Patriotizam ne e da se gradat crkvi, a da se tepaat farmeri,da im se provaluva na sred polnok zatoa sto nekoj bil lider na strajkuvacki odbor. Toa za mene e primer za antimakedonski stav.da ne govorime za anti-covecki. Toa koj kolku ja saka drzavava nema da merime na zborovi samo,tuku malku ke gledame sto se pravi vo vistinskiot zivot za nea.

Прво ако зборуваш со мене, зборувај со мене, не ми се обраќај во множина.

Кој кажа дека МК ќе се враќа пет века? Каде пет века? во 1509? КАКО? И како тоа јас со име и презиме ја враќам Македонија назад? Со тоа што сакам да остане Македонија?
И пак се мешаат цркви, Сведмилци и слични глупости. Не зборувам за владата и за ВМРО (има милион постови за тоа, прави муабет таму), туку за Геро и неговата пропаганда за менување на нашето име.

Геро јасно се стави на страна на нашиот јужен сосед со тоа што тие се демократи, а ние сме тврдоглавите Македонци кои не сфаќаат дека и да го сменат името во Северна Македонија ќе останат Македонци. Ако тоа не ти е јасно прочитај му ги сите написи на неговиот сајт.

Џабе се трудиш...
Отиде дискусијата во неповрат....

to im e celta, nikako konkretno kazvanje nesto, samo drn drn drn , napad na licnost, diskreditacija na bilo koja osnova, i koga se nema argumenti troluvanje do besvest :toe:

vidi bilo koja "diskusija" kaj so se meset ice woman (sho jas sum sigurna dek ne e zensko) i slicni pa ke vidis, site ko ist tatko da imet i ista lenta da lapnale.

ko gero, umobolnata fem gerila koja us ne razbrala deka femine revolution zavrsi pred 50 godini, i razni drugi samonareceni eksperti od tipot zare, sonja wanna be dj koja nikogas vo zivot ne poseduvala ploci i slicni.

ne se ni 100 lugje, ko da im e implantiran eden ist chip :pos2:

Прво ако зборуваш со мене, зборувај со мене, не ми се обраќај во множина.

Кој кажа дека МК ќе се враќа пет века? Каде пет века? во 1509? КАКО? И како тоа јас со име и презиме ја враќам Македонија назад? Со тоа што сакам да остане Македонија?
И пак се мешаат цркви, Сведмилци и слични глупости. Не зборувам за владата и за ВМРО (има милион постови за тоа, прави муабет таму), туку за Геро и неговата пропаганда за менување на нашето име.

Геро јасно се стави на страна на нашиот јужен сосед со тоа што тие се демократи, а ние сме тврдоглавите Македонци кои не сфаќаат дека и да го сменат името во Северна Македонија ќе останат Македонци. Ако тоа не ти е јасно прочитај му ги сите написи на неговиот сајт.

Citiraj kade Gero vodi propaganda za unistuvanje na drzavata.

Ви избришав неколку постови.

Престанете со меѓусебни навреди и офтопик постови.

Ako ima nekoj stav ne znaci deka e predavnik.Sepak e Makedonoc koj razmisluva so svoja glava .Sekoj so svojot krst.
Toa ne mi dava pravo da osuduvam nekoj so linc ili zakana.
Moze da kazam deka ne e dobro po mene ama da nametnuvam temi za
predavnici i patrioti nemojte.Malce sme .

Kaj vide i vo sto ti antimakedonski stav. Vo dokazuvanjeto na Kokino?
Докажување? Ехее, Новинарот што го пишал насловот нема д од докажување. Добро би било да седне, засука ракави и докаже свој став. Но тој негира. А насловот да се потсетиме е"Кокино само обична лага".

Покрај носењето на темата во правец сдсм вмро, рамковен, бранители и Груевски_Црвенковски, тешко да некому више ќе му текне за што и воопшто беше темата.

REPEAT

Гоч одговорот и мене ме интересира. Не ставови на партии туку на личноста Геровски и неговите континуирани напади.
Но изгледа ќе останеме без одговор, најверојатно целта е да се однесе темата во неповрат, да се маргинализира пишаното и да се критикува тековната политика на власта (а за тоа има миљон теми).

Prvo Gero nikade ne pobiva Makedonska Nacija
напротив, побива во многу написи, колумни, изјави. Побарај гугл ќе се изненадиш каде се и што се има зборено. Или нема да се изненадиш, не знам.

Za koj stavovi zboris.
Prvo Gero nikade ne pobiva Makedonska Nacija, Drzava
Ili sakate da citate kako vi odgovara
Znaci go podrzuvam

Пријателски гест на Атина
Објавено во: Дневник | 13.05.09 | 9 Коментари
Со изјава на својот дипломатски претставник во Скопје, Грција уште еднаш го реафирмираше својот став дека ќе го поддржи укинувањето на шенгенската бариера за нашата земја. Со тоа, Македонија, заедно со Србија и со Црна Гора, станува најсериозен кандидат за влегување во т.н. бела шенген зона.
Во време на деликатна политичка ситуација дома и на засилени напори за обновување на преговорите меѓу двете земји за спорот за името, ова е пријателски гест на Атина и предвесник на една многу значајна европска одлука за иднината на Македонија. Да се надеваме дека и владата на Никола Груевски ќе има доблест да возврати со сличен гест, наместо со инфантилни провокации.

И грипот има проблем со името
Објавено во: Дневник | 28.04.09 | 1 Коментар
Мајку му стара, не му е лесно и на овој свинскиов грип, баш како што не ѝ е лесно и на Македонија. И тој има проблем со своето изворно име.
Меѓународната стручна јавност не сака да го признае под името „свински грип“. Претпоставувам, свињите се чувствуваат навредени. Не им се допаѓа ни географската одредница „мексикански грип“. Веројатно му носи лош имиџ на Мексико.
Затоа ја измислија привремената референца „нов грип“. Можеби за да се разликува од нашиот, антички грип.
Разговорите за разликите на името продолжуваат со голема посветеност на сите засегнати страни.

Неколку видеа

http://www.taratur.com/node/8416

ОВА СЕ ПРО-МАКЕДОНСКИ СТАВОВИ?
Ако е така тогаш е во ред

Докажување? Ехее, Новинарот што го пишал насловот нема д од докажување. Добро би било да седне, засука ракави и докаже свој став. Но тој негира. А насловот да се потсетиме е"Кокино само обична лага".

Покрај носењето на темата во правец сдсм вмро, рамковен, бранители и Груевски_Црвенковски, тешко да некому више ќе му текне за што и воопшто беше темата.

Гоч одговорот и мене ме интересира. Не ставови на партии туку на личноста Геровски и неговите континуирани напади.
Но изгледа ќе останеме без одговор, најверојатно целта е да се однесе темата во неповрат, да се маргинализира пишаното и да се критикува тековната политика на власта (а за тоа има миљон теми).

напротив, побива во многу написи, колумни, изјави. Побарај гугл ќе се изненадиш каде се и што се има зборено. Или нема да се изненадиш, не знам.

naslovot e "Dali Kokino e samo obicna laga" Pravilno citiraj. Nema vrska so odenje tema vo nepovrat zasto nie zborevme za negovite stavovi,drugi si zemaa za pravo da lincuvaat, i da spomnuvaat majki i tatkovci

Што све не издржала нашава земја па за еден Геро и сателитите негови....

Zemi procitaj pa sudi .
Ako na nekojsi naucnik sto go negira Kokino , Gero mu dal edvak pola strana .
Za naucnicite koj go podrzuvaat Kokino se celi dve strani.
Tuka nema nikakva ramnopravnost.
A najmalce pristrasnost kon stavot deka Kokino e laz.
Znaci ako ne znaete zemete procitajte pa sudite.

Знаеш што е проблемот...
Некои особи не форумов не можат да си направат филм како ќе беше да се појавеше еден новинар ... да речеме Петко ... кој ќе промовираше про-македонски ставови во гејлада ...

Или про-српски новинар во приштина....

Истиот тој ќе беше обесен за муда, наредниот ден и тоа јавно на плоштад во атина/приштина ...

Е сега се поставува прашањето, како ние да го толерираме геро и неговите срања, криејки се позади аргументи од типот ... слобода на говор и демократија ...
За разлика од нас, нашите комшии си имаат механизми да ги маргинализираат ваквите персони или да има "скуваат" нешто друго...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom