Неделникот на Геро ја започна анти-Македонската кампања

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
тој преку наводен обид за дскредитација на твојот став, тој всушност се обидува преку повикување ``а шо прајме со другите предавници`` сака да ја дефукусира основата на темата.
зујачите против сегашната власт се амнестирани во неговите очи бидејќи во моментот и служат на повисоката цел `` континуираност во обиди за рушење на истата`` без разлика дали во борбата против власта ќе настрада државата.
многу блиско со еден лајт мотив на еден папа, ако не владеам јас, тогаш ни Македонија не мора да постои

П:С:и да додадам, кога правдата затајува судија сум јас.

страшна работа сте сите патриоти.. да ве собере човек ке се разбгате како зајци...

Незнам на кој јазик да ви преведам.. на кое ниво да се спуштам за да можете да ме разберете..

1. ЈАС го критикувам ГЕРО.. и 3 пати постирав што мислам за него..
2. Има институции, кои се сите во рацете на владеачката партија ДПМНЕ. од раузнување до МВР, управа за приоди.. итн..
3. Повикот на ЛИНЧ е нај контрапродуктивен за себе самите, Македонија и сите Граѓани..
4. Напишав и предлози како ИНТЕЛЕГЕНТНО тоа се решава.. Институционално.. не со копиљаци со пиштолчиња, и со тепање на деца пред плоштад. (јунаци)
5. Македонија е замја во кои живеат и други, и на ја делат ВИЗИЈАТА за врачање на македонија во среден век..

Мене ми е СКУРЧЕНО од квази патриоти, кои како и партијата лечат фрустрации и се кријат позади Имиња на и ликови од нашата историја, и со тоа го покажуваат своето ниво на Партиотизам..

Ако сте прави ПАТРИОТИ, прво ќе си се пресметате со Правите Предавници.

Навистина сте патетични//

Друго прашање.
Нели мислиш дека конечно историјата треба да се оттргне од политиката и да им се остави на историчарите, за да еднаш веќе престане да се користи исклучиво во дневно политички цели ?

Зошто да се бега од историјата, некој страв?

Целиот спор на Грците со нас се базира на историски претензии, а користат политички механизми за да си ги оправдаат историските престапи.

Кога некој од внатре, од оваа држава, дејствува во линија на Грчките позиции погоре, неможе да очекуваш да биде прифатено рамнодушно во името на “демократијата“.

Па токму тоа и те прашувам.
Врз што го темелиш размислувањето дека државата има легални механизми за ова ?

Друго прашање.
Нели мислиш дека конечно историјата треба да се оттргне од политиката и да им се остави на историчарите, за да еднаш веќе престане да се користи исклучиво во дневно политички цели ?

1. Врз основните принципи на една демократска држава, во која зборот е загарантиран, но и одговорноста што го носи. Се темелам и од фактот што советот за радио дифузија купи опрема која треба да контролира секоја содржина, но поготово онаа што се повторува повеќе од еднаш (најчесто пропагандата е кратка и често повторувана).

2. Мислам дека треба, но за жал некои елементи во нашето општество ја користат истата во негативна конотација, и оставаат простор за понатамошно ширење и самодокажување, и жижата на настаните ја префрлаат во минатото. Но пак ќе кажам тоа е смислен процес за да се докажува она што е очигледно, за да се створи криза на идентитетот и тоа го прават тие попут Геро и компанија, кои пропагираат „да гледаме напред, а не назад“.

Подпрашање, ако на Геро му е важно тоа гледање напред и му смета гледањето назад, чуму тогаш вакви теми ?(настрана од пропагандата што ја шират)

Па прочитај бе реален на што мислам. Ама ај пак ќе ти кажам. Секоја детектирана непријателска пропаганда која се движи во медиумите (има евтини системи за детекција, само треба добра анализа). Овде таа се препознава и без специјална анализа (начекале село без кучиња).

Имаме бомбастичен наслов, кој е експониран(повторуван во медиуми), со текст кој не држи вода, ниту пак се обидува да има негативна конотација. И психолошки има цел да ја ослабне самодовербата на Македонците(класична пропаганда од учебниците за специјална војна). Уште посимптоматично е што има веќе неколку такви бомбастични наслови што не трујат во медиумите.

Значи државата мора да има контролен механизам, поготово во медиумите, за да може да практицира демократија. Ако државата не може да ме одбрани од ваквите пропаганди, тогаш таа не е спремна да практицира успешна демократија.

Ba bi sakal da slusnam kako bi izgledal toj odbranben mehanizam za da sprovedeme uspesna demokratija,koga sme veke kaj demokratijata izgleda site sme za nea sto moze da konstatirame deka povtorno vladee ednoumieto.

Jamajka iskreno mene mi lici deka tebe ti bode oci noviot nedelnik na Gero,pa vakvi naslovi ima/se i vo spic i vo utrinski ,na A1 i na mnogu porenomirani i poeksponirani javni mediumi pa dosega ne vidov ti da otvoris slicna tema za niv i da plukas deka koristat neprijatelska spin-propaganda protiv Makedonskiot narod.

Si procital od Noam Chomsky nesto za da vidis kako javno pluka i go ismejuva Americkiot imperijalizam i sistem pa ne se najde nikoj pogoden tamu da go cenzurira kako protivdrzaven element,potkopuvac na drzavata i da primeni nekoj metod za da go spreci toa.

страшна работа сте сите патриоти.. да ве собере човек ке се разбгате како зајци...

Незнам на кој јазик да ви преведам.. на кое ниво да се спистам за да можете да ме разберете..

1. ЈАС го критикувам ГЕРО.. и 3 пати постирав што мислам за него..
2. Има институции, кои се сите во рацете на владеачката партија ДПМНЕ. од раузнување до МВР, управа за приоди.. итн..
3. Повикот на ЛИНЧ е нај контрапродуктивен за себе самите, Македонија и сите Граѓани..
4. Напишав и предлози како ИНТЕЛЕГЕНТНО тоа се решава.. Институционално.. не со копиљаци со пиштолчиња, и со тепање на деца пред плоштад. (јунаци)
5. Македонија е замја во кои живеат и други, и на ја делат ВИЗИЈАТА за врачање на македонија во среден век..

Мене ми е СКУРЧЕНО од квази патриоти, кои како и партијата лечат фрустрации и се кријат позади Имиња на и ликови од нашата историја, и со тоа го покажуваат своето ниво на Партиотизам..

Ако сте прави ПАТРИОТИ, прво ќе си се пресметате со Правите Предавници.

Навистина сте патетични//

ти да ми се фатиш за ``квазипатротскиов``.
дефицитот на национално чувство и гордост , му го имплементираш на друг заради алибирање на својот национален анемизам кој е загрозен од тековите на националното будење во последно време.

а најтргично е кога некој ќе застани да брани национални чувства тогаш истите вие плачипички повикувате на среден век, на фашизам, на недемократија а во исто време ``декларативно`` бараш пресметка со големите предавници.

Зошто да се бега од историјата, некој страв?
Не реков да се бега од историјата, туку историјата да се остави на историчарите и компетентните за нејзино толкување/докажување, бидејќи некомпетентноста во одредена работа која ја работиш, може да те доведе до несакана ситуација наречена - загубен во преводот.

Ba bi sakal da slusnam kako bi izgledal toj odbranben mehanizam za da sprovedeme uspesna demokratija,koga sme veke kaj demokratijata izgleda site sme za nea sto moze da konstatirame deka povtorno vladee ednoumieto.

Jamajka iskreno mene mi lici deka tebe ti bode oci noviot nedelnik na Gero,pa vakvi naslovi ima/se i vo spic i vo utrinski ,na A1 i na mnogu porenomirani i poeksponirani javni mediumi pa dosega ne vidov ti da otvoris slicna tema za niv i da plukas deka koristat neprijatelska spin-propaganda protiv Makedonskiot narod.

Si procital od Noam Chomsky nesto za da vidis kako javno pluka i go ismejuva Americkiot imperijalizam i sistem pa ne se najde nikoj pogoden tamu da go cenzurira kako protivdrzaven element,potkopuvac na drzavata i da primeni nekoj metod za da go spreci toa.

Џони токму така прав си, но мора еднаш да се постави линијата...

И да сум прочитал од Ноам Чомски и е неспоредливо со ова. Ноам Чомски излага и аргументира, се бори за своите аргументи, не им се свиѓа на властите, да, но немаат ни основ да го гонат, пошто тој не врши смислена пропаганда. Секоја смислена пропаганда во САД поготово се детектира на време и се реагира на истата. Значи јас немам ништо против текстот во неделникот, тој може да пишува што сака и како сака, меѓутоа во маркетиншкото претставување на весникот, јас препознавам непријателска пропаганда(ги кажав кои се причините).

Значи не збориме тука за теза на некој човек што ја поставува и брани, во случајот не ни има теза за Кокино, не се негира тоа никаде во текстот можеби понатака. Така да Ноам Чомски да го споредиш со стандардна школска пропагандна шема ....едноставно неможеш.

Чомски е научник од светски ранг и има безброј книги напишано на разни тематики.
Геро е полуписмено гомно што провоцира и сака само пари да си лапне.

Никој не применува метод да го спречи него, туку само коментираме за весникот.

Питерс Питерс... :helou:

Кој е твојот интерес да укажуваш на нечие лицемерие во контекст на Героски?

.

Добро зашто не разбирате.. Ајде вака: ќе покушам полесно.

1. ГЕРО е ИДИОТ:. тоа е јасно и јас тоа ЈАСНО и ГЛАСНО го кажав. Да се подигруваш со Кокино.. е чисти АМАТЕРИЗАМ. Не го признал некој од ФОН.. го признала НАСА.. институција.. КРАЈ:.
  2. ГЕРО покажува финансиска НЕМОЌ.. од дневни билтени оди сега во ЖУТА штампа.. веројатно ќе падне во ПАПАРАЦО категорија за кратко...
  3. ЈАС сум против било каков ЛИНЧ.. тоа е уназадување на цел еден процес на МАкедонија..
  4. ДПМНЕ ги има сите институции.. да ли ЈАС треба да ги учам.. тоа се учени луѓе од влада: отвори ги на ГЕРО весниците, види кој се спонзори, подји им еден по еден, од Државна безбедност, до Финансиска полиција, Изолирај го како таков од било каква јавна дискусија, најми новинари, собери БИТНИ докази, почни кампања притив него,,, загорчај му го приватниот живот.. нека има проблеми од наплаќање на наплатна РАМПА, па се до регистрација на КОЛА:: (бизарни примери) ама идеата е таа.. Систематски и институционално.. НЕ ВРАЌАЊЕ ВО СРЕДЕН ВЕК..
  5. ДМПНЕ треба да биде одговорна партија, и да делува така, ако не е досега, СЕГА е време да се ослободи од сите баласти и да делува сериозно..
Тука брат Јас сум изреволтиран од разноразни квази патриотчиња, кои повикуваат на ЈАВЕН ЛИНЧ, а кога „намерно“ ќе им го поставам прашањето за најголемиот срам и предавник Љубчо Георгиевски.. тогаш .. одма етикети,, од другиот табор,, Тука моето прашање беше Чисто од МОРАЛЕН АСПЕКТ...

се слагам со тебе, за финансиските злодела на Бранко и Љубчо.. треба да се најде Јунак да ги прати каде им е местото.. Кога Ќе најдат и АКО најдат Докази.. Пробелмот е во тоа.. што вториов.. веднаш по завршувањето на мандатот го направи НАЈСРАМНОТО предавство кое еден ПРЕМИЕР го има направено во светот. ПРИМИ државјанство од соседна земја.. Тоа го нема ни во ПАтагонија...

Тука се тестира и предизвикува Правиот ПАТРИОТИЗАМ брат..

Ако сум ЈАСЕН..:salut:

ти да ми се фатиш за ``квазипатротскиов``.
дефицитот на национално чувство и гордост , му го имплементираш на друг заради алибирање на својот национален анемизам кој е загрозен од тековите на националното будење во последно време.

а најтргично е кога некој ќе застани да брани национални чувства тогаш истите вие плачипички повикувате на среден век, на фашизам, на недемократија а во исто време ``декларативно`` бараш пресметка со големите предавници.

Ај фати си го квазипатриотскиот и бркај си патриотска работа...+ (немислев на тебе, ама кога веќе се пронајде.. Бујрум) :uvo:

Не реков да се бега од историјата, туку историјата да се остави на историчарите и компетентните за нејзино толкување/докажување, бидејќи некомпетентноста во одредена работа која ја работиш, може да те доведе до несакана ситуација наречена - загубен во преводот.
Заради тоа Героски не е и неможе да биде компетентен да дава историски критики.

Еве еден типичен пример:

Една пријателка ми пишува и се потсмева на епохалните откритија на еден наш познат археолог, кој тврди дека македонскиот јазик е најстариот т.н. протојазик, за што наоѓа пишани докази на камења и коски од камено доба.

http://geroski.mk/navali-narode-na-kreskanje/

Се крие позади “една пријателка“ и омаловажува археолози, причината..му сметале наодите.

Еве Грците како го користат Героски:

Branko Geroski Criticizes the Dogmatism of FYROMian Government [16-IV-2009]

Во моментов Геровски и Љубчо се на иста идеолошка линија.

Moжда ќе му стане портпарол на партија, кога Љ.Г. ќе одлучи да не удостои со можноста да не го гласаме.

Linijata na gerovski e patriotska i Makedonska,a toa sto nekoj saka da izigrava sudija toa moze vo ednoumieto.I vo partizirana drzava ne moze da stane zbor za fer sudenje.Sepak sudiite pokazaa deka mozat dobro da igrat po partiski noti.

Linijata na gerovski e patriotska i Makedonska,a toa sto nekoj saka da izigrava sudija toa moze vo ednoumieto.I vo partizirana drzava ne moze da stane zbor za fer sudenje.Sepak sudiite pokazaa deka mozat dobro da igrat po partiski noti.
Значи сепак линчот е подемократско решение од партизирано судство .

А во кој затвор е маченикот Героски?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom