- Член од
- 27 март 2009
- Мислења
- 445
- Поени од реакции
- 14
Ljube e kurva sho ne te ostaj da zivejs denes vo repiblika IliridaЉубе е курва на Бранко.
Ljube e kurva sho ne te ostaj da zivejs denes vo repiblika IliridaЉубе е курва на Бранко.
Ljube e kurva sho ne te ostaj da zivejs denes vo repiblika Ilirida
Значи пак не се разбираме дека политички прогон и водење на досие за некого е сосема различна работа.Давањето дозволи и налози за проследување и водење досије за одредена група на граѓани е обострано и од обете партијски проминенции кој учествуваа во власта од осамостојувањето до сега.Значи СДСМ водеше или отвараше досијеа за ДПМНЕ-овци,а ДПМНЕ водеше или отвараше досијеа за СДСМ-овци.Дури и Љубе го има тоа работено со оглед на неговата функција во ДБК или како министер за внатрешни работи,па не може да се изземе од одговорност,доколку покренел иницијатива за тоа како што има индиции.Одговорноста треба да се бара кај оние што покрај наредбата за отворање досијеа издавале и наредби за политичко или било какво прогонување односно малтретирање врз политички неистомисленици.
Се разбира дека сето тоа треба да биде потврдено со судски обвинителни акти,пресуди и докажани реални прогонувања,од страна на оштетените,зошто во спротивно сета работа станува само фарса и се бараат одговорности од луѓе кој си ја работеле својата работа законски и во нормални овластувања од државата.
Па можеш да си го прашаш Љубе или Доста,кому се отворани досиеја во нивно време.Бранко мафташе на седница со некакви “стенограми“ од прислушкување.Na site lagi shto gi iznapisha vo postot nemozam da ti odgovoram, mnogu se. No daj eden dokaz za boldiranoto. Na kogo mu e otvoreno dosie od politichki i idejni prichini od redovite na SDSM , vo vremeto na ministeruvanjeto na Dosta i Brat Ljube i vo vremeto na ministerkata Jankulovska.
ps. na drugo mesto pishuvash odnosno lazesh, deka Jordan Mijalkov rabotel po ambasadi kako policisko obezbeduvanje, Mijalkov rabotel vo MAKOTEX , firma za izvoz i uvoz od Skoje i edno vreme bil vo prestavnishtvoto mislam vo Cheshka.
Па можеш да си го прашаш Љубе или Доста,кому се отворани досиеја во нивно време.Бранко мафташе на седница со некакви “стенограми“ од прислушкување.
-Што беа тоа,“ладила“?
Не верувам дека имаше толкави мадиња да мафта со празни листови или копии од “Храна и Вино“,зборувајќи дека се од некакво прислушкување,а за такво нешто треба да се отвора досије или се прави само белешка на тоалетна хартија?Или ти се прајш на Тошо па ни продаваш овде мадиња за бубрези,Љубе или Доста не отварале досиеја за своите политички опоненти,абе шо сум зел па јас со тебе да дискутирам ебаго,ко со “Дете Голомеше“ кое си влегло во филм.
Na site lagi shto gi iznapisha vo postot nemozam da ti odgovoram, mnogu se. No daj eden dokaz za boldiranoto. Na kogo mu e otvoreno dosie od politichki i idejni prichini od redovite na SDSM , vo vremeto na ministeruvanjeto na Dosta i Brat Ljube i vo vremeto na ministerkata Jankulovska.
ps. na drugo mesto pishuvash odnosno lazesh, deka Jordan Mijalkov rabotel po ambasadi kako policisko obezbeduvanje, Mijalkov rabotel vo MAKOTEX , firma za izvoz i uvoz od Skoje i edno vreme bil vo prestavnishtvoto mislam vo Cheshka.[/quote]
Aj da se pobidam ushte ednash. Iako znam ke me fatish na kondicija.
Абе оди пробај се сам,од некој мост со сајла.Да ти нацртам дека Бранко беше од СДСМ и мавташе со транскрипти од прислушкувања среде парламент.Или ти тогаш не беше роден,па да знаеш против кого Доста водела досие?Мијалков тркна до Белград на кафе кога загина, или имаше некоја незавршена работа од Макотекс.Јебига не се живееше баш лесно со министерска плата.Na site lagi shto gi iznapisha vo postot nemozam da ti odgovoram, mnogu se. No daj eden dokaz za boldiranoto. Na kogo mu e otvoreno dosie od politichki i idejni prichini od redovite na SDSM , vo vremeto na ministeruvanjeto na Dosta i Brat Ljube i vo vremeto na ministerkata Jankulovska.
ps. na drugo mesto pishuvash odnosno lazesh, deka Jordan Mijalkov rabotel po ambasadi kako policisko obezbeduvanje, Mijalkov rabotel vo MAKOTEX , firma za izvoz i uvoz od Skoje i edno vreme bil vo prestavnishtvoto mislam vo Cheshka.[/quote]
ova e tocno samo ne znam koj gi predade komitite da go dignat mostot vo veles da ne e stoe zabataPero, Brat Ljube saka da se predstavi kako zashtitnik na starite- vistinskite VMRO-vci. Dali e taka???
Imashe poveke seriozni aferi, no tri (Sina Ptica, Duvlo, Bugarska ambasada) koi gi podgotvuvale SDB i KOS vo period 92-97 godina i koi bile direktno vpereni protiv VMRO DPMNE i chlenovite ili simpatizerite na partijata se dokumentirani.
Brat Ljube chetiri godini beshe vo MVR , del direktor na sluzba, del MINISTER, mozel, odnosno MORAL da gi vidi site dokumenti, osobeno onie vrzani so progonot na VMRO-vci.....
Site tri aferi se dokumentirani i obznaneti. No za pomladite malku za Sina Ptica i Duvlo.....
Прегледај го приврзокот 11585Прегледај го приврзокот 11586
Прегледај го приврзокот 11589Прегледај го приврзокот 11588
Potpisnik ili nalogodavach bil ministerot FRCHKOVSKI. Aj shto Brat Ljube ne go gonel Frchko 98-2002, no zoshto toj ili nekoj od negoviot izboren shtab ne pokrenaa INICIJATIVA ZA PROVERKA NA FAKTI pred komisijata za LUSTRACIJA i taka dokraj ja razotkrie ulogata na Frchko i SDSM vo valkanite igri protiv VMRO DPMNE i chlenovite.....
jordan ne rabotese vo makoteks tuku bese vraboten vo tehnometal vardarAj da se pobidam ushte ednash. Iako znam ke me fatish na kondicija.
Абе оди пробај се сам,од некој мост со сајла.Да ти нацртам дека Бранко беше од СДСМ и мавташе со транскрипти од прислушкувања среде парламент.Или ти тогаш не беше роден,па да знаеш против кого Доста водела досие?Мијалков тркна до Белград на кафе кога загина, или имаше некоја незавршена работа од Макотекс.Јебига не се живееше баш лесно со министерска плата.