Лажни учења

• Креатор на темата Креатор на темата golem brat
  • Време на започнување Време на започнување

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
a vo narodot imase lazni proroci , kako sto i megu vas ke ima lazni uciteli , koi ke vnesat pogubni eresi,i otkako se odrecat od gospoda koj gi otkupil ke navlecat vrz sebe brza pogibel . I mnozina ke pojdat po nivnite necistotii i poradi niv patot na vistinata ke bide pohulen 2petr 1-2.
pazete se da ne ve izlaze nekoj , zasto mnozina ke dojdat vo moe govorejki jas sum hristos i ke prelazat mnozina matej 24;4

protestanskite zaednici ili sektanti, ja obvinuvaat pravoslavnata crkva deka ona pogresno ucela , a tie se vistinskata crkva, no spasitelot hrista rece pazete se da ne ve prevari nekoj govorejki jas sum xristos zar ne se tie sektite( jehovini svedoci , adventisti , mormoni, metodisti , evangelisti i mnogu drugi koi za sebe velat deka tie go imaat pravoto ucene i se prvata crkva od boga no sepak tie se samo lazni proroci i uciteli koi pogresno go tolkuvaat svetoto pismo) laznite ucena i laznite prororci za koi boga ni rece

ne go priznavaat svetoto trojstvo , a vo noviot zavet se otkri svetiot troicen bog : i stom se krsti isusa vednas izleze od vodata, odednas mu se otvorija nebesata i go vide duxot bozji da sleguva kako gulab i da spusta nad nego , i glas od nebesata govorese ovoj e mojot vozluben sin, koj e po mojata volja matej 3 ; 16.
troica se koi svedocat na neboto otecot slovoto i sveti dux i troica se edno jovan bogoslov 5; 7.

pravoslavnata sveta crkva e vistinskata od boga, onaa crkva sto ostana sveta i ne oskverneta cista i blagoslovena koja gi zacuva site sveti ucena od boga preneseni preku apostolite do nivnite ucenici do den denesen .

adventistite i jehovinite svedoci otisle do krajnost sto se obidele da go presmetaat vrakaneto vtoro na boga na zemjata

ne vase da gi znaete vreminata i ghodinite sto otecot gi zadrzal vo svoja vlast dela 1;7.

jehovinite svedoci ne go priznavaat svetoto trojstvo, sosema pogresno ucat ,sosema cela biljia ja smenile i si napravile svoja (po nivna volja)
ne priznavat deka isusa i oca se edno jovan 10; 30
veruvaat vo 1000 godisno carstvo na zemjata sto e sosema pogresno, veruvaat samo vo spasenieto na 14000 izbranici, sosema zabegano od vistinskoto tolkuvane
ne priznavat krst , i veruvaat deka gospod isusa bil raspnat na drvo, a ne na krst
sto gresno e , i togas ke se pojavi znakot na sinot covecki matej 24 ;30 , koj e toj znak ako ne krstot, svetiot krst, ima i mnogu drugi pogresni tolkuvana sto sami tolkuvaat i ne go razbiraat toa sto go tolkuvaat jehovinite svedoci.

adventistite ja praznuvaat sabotata , ne jadat svinsko, alhokol ne konzumiraat , ziveat starozaveten zivot,evrejski,veruvaat vo svetoto trojstvo, go pocituvaat stariot zakon , kako da ne veruvaat vo hrista, zato sto i taka zakonot bese za nas vospituvac vo xrista, za da se opravdame preku verata, otkako dojde verata , nie veke ne sme pod rakovodstvo na vospituvac (zakonot), oti site ste sinovi bozji preku verata vo isusa hrista galatjani 3; 24-26.otkoga voskresna isusa hrista gospoda
den na odmorot e nedelata (denot na hristovoto voskresenie , sto ona adam i eva go zgresija bog se go izgradi od novo od novo se napravi i popravi)adventistite metodistite, jehovini svedoci, pentakostalci i site drugi koi se deklariraat kako crkvi , vsusnost se lazni proroci i uciteli koi samo go zbunuvaat narodot

Мешаш баби и жаби..Адвентистите и Јеховистите не се дел од Протестанстската црква....која и те како го признава светот тројство...
Баш ме интересира да ми образложиш зошто Протестанстската црква ја сметаш за лажна во однос на Православната..се работи за патентирана религија или за слабост..

Мешаш баби и жаби..Адвентистите и Јеховистите не се дел од Протестанстската црква....која и те како го признава светот тројство...
Баш ме интересира да ми образложиш зошто Протестанстската црква ја сметаш за лажна во однос на Православната..се работи за патентирана религија или за слабост..
adventistite go priznavaat ,ama jehovinite svedoci ne , a protestanskata sto pri golemata revormacija martin luter se oddeli od katolickata crkva , i protestirase protiv papstvoto, tie sosema pogresno go ucat pismoto , citiraat stixovi od svetototo pismo , i pogresno go tolkuvaat ,marija bogorodica , ne ja pocituvaat , i svetite macenici, citirajki go stixot koj veli isus i rece sto baras od mene zeno jovan 2;4. tolkuvajki deka isusa ne i daval nikakva vaznost na negovata majka, a zaboravaat deka isusa hrista gospod , koga bese raspnat na krst ne ja zaboravi svojata majka i ja zgrizi kaj svojot ucenik on da se grizi za nea potoa mu rece na ucenikot ete ti majka , i od toj cas ucenikot ja zede pri sebe jovan 19; 27.

citiraat stihovi , kade marija kako sto tie ja narekuvaat , ne bila devica i imala deca po isusa, a zaboravaat deka marija na angelot mu rece kako ke bide toa koga jas nezam za maz luka 1; 34.( sto znaci devica bila i pred i po raganeto)

jasno i razbirlivo e deka protestanskite zaednici i nim slicnite se ereticki ucena( krivoverstvo) pogresno go tolkuvaat svetoto pismo, marija e bogorodicaa, sto go rodila spasitelot na nasite dusi hrista gospodov boga bogo rodica spored toa, tie se deca na josiv a marija bogorodicka sto i mi e sveta slava bese deva pred raganeto i ostana deva i po raganeto amin, pa sto go pisav ova nekoi ke razberat deka protestanskite zaednici i nim slicnite koi za sebe velat deka se crkvi se ereticki ucejna koi ja iskrivuvaat vistinata, i ke se otrgnat o d toj krivoveren pat koj gi ocrnuva svetite macenici koi boga gi pribral pri sebe .

pravoslaven pred se

Работата е многу подлабока и не би се впуштал во детално преиспитување пред се заради тоа што на оваа тема се зборувало премногу..разлистај..Инаку луѓето кои се собрани во името на Исус прават црква...не секта....во секое жито има и какол...од свештеници педофили ..до црквени профитери..

ДА ! СЕ РАБОТИ ЗА ПАТЕНТИРАНА РЕЛИГИЈА

според орто-славието може да има еден народ една држава и една религија

(малку наликува на "хајл хитлер" али нема везе )

е таа една религија мора да биде државна и нејзината вистина е вистинската вистина

секоја друга вистина колку и да е вистина нее вистина

е таа една религија мора да биде државна и нејзината вистина е вистинската вистина

ИРАН и Русија...други држави нема:toe:

Морам да признаам дека е така..ама тоа не е Христијанство...во него нема држави и народи,ниту религија...посебно не патентирана..Христијанство е вера во Бога која ослободува од сето тоа...и кога вела од тоа мислам на прангите на законите(верските), традиционализмот,повторувањето на едни те исти постапки, тапкање во место,мистицизмот..и така во бесконечно..дедека не се набројат сите човечки слабости..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom