Се бојкотира наставата поради името на училиштето во Гостивар

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
vo NATO i EU gospodine vie nema da vlezete kako Makedonija.. tuku ke morate da go promenite imeto .. znaci vrti suci pak NEMA da bide makedosnki grad ...

Јако.

Добро што не` просветли. Ама и ти живееш во оваа држава, ако подразмислиш убаво.

Постовиве како твоиве им одат во минус на Албанците кои живеат во државава и се трудат да докажат дека може да има соживот и сите заедно да ја градиме државава. Сериозно, да не познавав Албанци лично, читајќи те тебе, многу одвратна слика ќе створев за нив.

vo NATO i EU gospodine vie nema da vlezete kako Makedonija.. tuku ke morate da go promenite imeto .. znaci vrti suci pak NEMA da bide makedosnki grad ...

Ако влеземе во НАТО, може да ги одземеме слободно државјанствата на Косоварите, 250.000 на број. Законот за државјанство не подлежи на Бадентер :toe:

Не знам што може да боли, кога плаќате данок на Македонија, кој пак оди за цела Македонија. :helou:

Се шушка дека ќе има во Европа голема рисјанско-муслиманска војна, која ќе почне во западна Европа, а исходот е извесен дека рисјаните староседелците ќе победат :toe: Не знам после каков град ќе биде Гостивар :toe:

greska si za vojnata da ti kazam .. zosto na kraj muslimanite ke bidat pobedinci ...
i sega ne zboruvame za verata tuku za nacionalnosta .. ako pobedat starosedelcite togas Gostivar pak ke bide albanski grad .. ;)

:tapp::tapp::tapp:
Па колку се-толку се,АМА МАКЕДОНЦИ СЕ.
Да си го погазиш својот народ и да величиш друг народ,тоа е стварно :pov:

Кој величат друг народ?
Си слушнала за соживот? Соживот со нив за подобар живот на нашите.
Македонци се да,и зато името ке е и на македонски и на албански,зошо останатите 50% во училиштето се албанци.
Знам дека болит,ама то е реалноста.
Pozz43,никој не ја сфаќат поенатата :helou:

Pa koj pokazuva sila be druze? Fino lepo opstinata vo soglasnost so zakonite na drzavata si donela odluka da go smeni imeto na ucilisteto. Tolku. Kraj na prikaznata.:toe:

Nikoj ne vika deka ne treba da stoi i makedonski prevod. Proveri vo moite prethodni postovi, sto pati go kazav toa.

A toa sto nekoj uste si zivee vo minatoto, i tesko mu e da gi svari novite pravila na igra, e druga stvar i ne e moj tuku negov problem. :toe:

Токму тоа, фино лепо општината со т.н. право што го има го занемарува она за што Македонците бојкотираат. И бидејќи не ставиле и македонски значи не сакаат да стои и македонски назив, а со тоа покажуваат сила или моќ на која граѓаните не можат да и се спротистават, па проблемот го влечкаат толку време. И тоа со минатото, токму тоа што сега некој во реалноста сака да наплати некакво минато па користи прилика тоа да го покаже на сите можни начини е резултат на скриени мотиви на некаква игра и демонстрација на супериорност..

Јако.

Добро што не` просветли. Ама и ти живееш во оваа држава, ако подразмислиш убаво.

Постовиве како твоиве им одат во минус на Албанците кои живеат во државава и се трудат да докажат дека може да има соживот и сите заедно да ја градиме државава. Сериозно, да не познавав Албанци лично, читајќи те тебе, многу одвратна слика ќе створев за нив.

a za kakov sozivot ste vie .. sto vie da kazete nie da pravime .. ? ne fala takov sozivot ne sakam ...

so makedoncite samo kako ravnopravni partneri a ne kako slugi ( kako sto vie sakate )

Ama ke zazhalish ti jako za toa vleguvanje vo NATO,pa makar bilo i po cena menuvanje na ime.

Ke vidish togash koj na kogo ke nareduva.

bas ubavo bi bilo da vleze vo NATo i EU...pa togas ke vidime dali site pari ke odat vo istocna Makedonija!!!:vozbud:

Токму тоа, фино лепо општината со т.н. право што го има го занемарува она за што Македонците бојкотираат. И бидејќи не ставиле и македонски значи не сакаат да стои и македонски назив, а со тоа покажуваат сила или моќ на која граѓаните не можат да и се спротистават, па проблемот го влечкаат толку време. И тоа со минатото, токму тоа што сега некој во реалноста сака да наплати некакво минато па користи прилика тоа да го покаже на сите можни начини е резултат на скриени мотиви на некаква игра и демонстрација на супериорност..
Jas od tekstot razbrav deka bojkotiraat oti go smenile imeto a ne deka nema i na makedonski natpis.
Ako nema i na makedonski soodveten prevod i natpis, togas eve i od mene osuda. :toe:

a za kakov sozivot ste vie .. sto vie da kazete nie da pravime .. ? ne fala takov sozivot ne sakam ...

so makedoncite samo kako ravnopravni partneri a ne kako slugi ( kako sto vie sakate )

Подобри бевте како слуги, вака прст ви дава човек вие рака земате! Не сте вие криви само, ако сакаш партнер слободно оди во србија изигравај бизнисмен со осмо одделение. цццц

Hahaha... aj brat mu eba mater sega i ti... udar vrz suverenitetot na drzavata... hehehe :):)

Tuku, sonceto moe sakase da go kaze tokmu istoto sto ti go kaza. Celata poenta i bese deka mnozinstvoto se albanci. Nisto poveke. E sega mozebi na ja najde pravilnata formulacija.... ama radi blago neznaenje toa....:toe:

Кварк многу често не сум се согласувал со тебе ама вакви срања никогаш не си кажувал...
Затоа мислам дека за момакот следува БАН , чисто за да размисли што пишува...
Да кажеш дека во Македонија има Албански градови сепак е премногу...

Кој величат друг народ?
Си слушнала за соживот? Соживот со нив за подобар живот на нашите.
Македонци се да,и зато името ке е и на македонски и на албанци,зошо останатите 50% во училиштето се албанци.
Знам дека болит,ама то е реалноста.
Pozz43,никој не ја сфаќат поенатата :helou:

Ова на се ми личи,ама на соживот :nenene:
Не може само они се нешто да бараат,се нешто да им фали.
Каков соживот е тој,кога на својот сограѓанин МАКЕДОНЕЦ не му дозволуваш,името на училиштето да биде напишано на МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК,а има ПОЛНО ПРАВО НА ТОА.
Мислам дај да не се лажеме ние,остај што млатат празна слама ова политичариве,говеда неписмени,желни за власт,да не убедуваат дека ради мир у куќа мора да има срамковен договор и соживот.

Подобри бевте како слуги, вака прст ви дава човек вие рака земате! Не сте вие криви само, ако сакаш партнер слободно оди во србија изигравај бизнисмен со осмо одделение. цццц

vie nisto ne ni dadovte .. tuku si go dobivme toa sto ni sleduva kako ravnopravni gragani na ova drzava sto ni bese na sila odzemeno od vas .. i ne znam za kakov sozivot zboruvate ...

Jas od tekstot razbrav deka bojkotiraat oti go smenile imeto a ne deka nema i na makedonski natpis.
Ako nema i na makedonski soodveten prevod i natpis, togas eve i od mene osuda. :toe:

Тргнав од фактот што некој овде рече дека Башкими во превод значи-Братство и единство.

vie nisto ne ni dadovte .. tuku si go dobivme toa sto ni sleduva kako ravnopravni gragani na ova drzava sto ni bese na sila odzemeno od vas .. i ne znam za kakov sozivot zboruvate ...

Кој ви одзеде на сила нешто бе алооо. Дало некој ти зеде куќа, кола, фамилија бе....море вие си добивте и нешто повеќе зато скокате како петлиња некој. ваш е проблемот за соживот, не наш.

Да да да како што го ,,осуди'' неставањето на македонки натпис на споменикот на Скендербег:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom