Бугарските цариници блокираа 15 илјади дивидија сопственост на партијата на Македонци

• Креатор на темата vone
  • Време на започнување
Член од
21 јануари 2008
Мислења
83
Поени од реакции
5
Латиница користиме бае.
Latinica? :)

Koristite bukvi koi gi isto se pisuvaat i na kirilica i na latinica. Ako sakate da patuvate nadvor, sto e normalno, treba da pocituvate standardi koi se internacionalni, megju koi e koristenje na latinsko pismo, toa go ima i na pasosite. A vie ne sakate da koristite latinica, a nemate muda ni da mu ja pokazete kirilicata na zapadot, pa koristite takvi. Bas me interesira, vo pasosite isto so takvi bukvi pisuvate? :)

Член од
29 август 2008
Мислења
149
Поени од реакции
5

Koristite bukvi koi gi isto se pisuvaat i na kirilica i na latinica. Ako sakate da patuvate nadvor, sto e normalno, treba da pocituvate standardi koi se internacionalni, megju koi e koristenje na latinsko pismo, toa go ima i na pasosite. A vie ne sakate da koristite latinica, a nemate muda ni da mu ja pokazete kirilicata na zapadot, pa koristite takvi. Bas me interesira, vo pasosite isto so takvi bukvi pisuvate? :)
И Руснаците немали муда! Глеj што им пише на таблите:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Ова е доказ дека за да се победи непријателот и со Ѓаволот сојуз се склучува!!![/quote]

Најдобриот Бг клип ќе биде награден во Г'рција

На 24 јуни во Атина ќе се одржи новото издание на MAD Video Music Awards (VMA) - годишните музички видео награди на MAD Г'рција.

VMA се најзначајното музичко случување в јужната ни соседка и по традиција наградите се провеждат всјака година в Атина, како за трета поред година во неа ќе вклучат и категорија за „Нај-доб'р б'лгарски видеоклип”.

http://www.mp3.bg/news/4260.html

Член од
26 мај 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0

Еве че знаеш што се случава, а и надписите са на кирилица, но могат да бидат прочетени и от секоj полицаj во ЕУ. Еве СА иде от Софиja ( а мислам че А е за алтернативно, зашто платите само со "С" се свршиja ), а не от Колумбиja ако беше на латиница. Пасошите са ни на кирилица и со транслитерациja отдоле на латиница. Тие работи мислам дека са нормални и незнам зашто се пените. Инако убаво да знаеш дека от 2007-ма кирилицата е 3-та официална азбука во ЕУ.

Барем като сакаш да псувнеш по Бугариja не се замараj да трсиш причини, тебе като гледам не ти требат:toe:

П.П. Инако гледам дека сте големи корисници на кирилицата, али тука може да се пише и на латиница, а во Блгариjа во секоj форум е задолжително да се пише на кирилица.

Ова е доказ дека за да се победи непријателот и со Ѓаволот сојуз се склучува!!![/quote]

Најдобриот Бг клип ќе биде награден во Г'рција

На 24 јуни во Атина ќе се одржи новото издание на MAD Video Music Awards (VMA) - годишните музички видео награди на MAD Г'рција.

VMA се најзначајното музичко случување в јужната ни соседка и по традиција наградите се провеждат всјака година в Атина, како за трета поред година во неа ќе вклучат и категорија за „Нај-доб'р б'лгарски видеоклип”.

http://www.mp3.bg/news/4260.html
И што? Тие имат телевизиja и каj нас ( MAD TV ) и са решили да наградат и песен от нашите, исто како и на МTV наградите се дават награди за наj-добра песен на тие страни во кои има локално МTV.

Барате под воло теле, ама как и да е.

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Батка, ова, дека го покажуваш е лична информациа и се казни от законот на Република Б'лгарија.:nenene:
Точно тие двете не се. За Англичанецот немаш слушнато?
А личната карта ја имаше по сите весници - пример како ќе изгледат личните карти.

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
Веднаш процедурални станувате, а за трошење Европски фондови без процедури први сте. :tv:
Става дума за нормална журналистическа практика. Винаги се бара отговор и5 от другата страна за што се работи. Поне така имам видено во големите светски, европски, по дори и во бугарски медии. В Бугариjа журналистите штеха да подпалат телефоните на царините да барат информациjа, во Македониjа се пише само што е казал некоj. А дали е верно - никоj не праша.

Јас мислам дека ти ништо не мислиш или не сакаш да мислиш. Прашањето е од мене на кај вас, а ако сакаш реторика оди кај некој професор или келнер.
Ами да ти објаснја - види се не знаеш што да мислиш /или толкова си можеш/.
На таблицата е софијски номер. Доскоро беха просто С 00001 ТА примерно, ама взеха че се сваршиха номерата /што да правиш, много коли накупиха бугарите, та се наложи промена. Сега веке е СА 0001 ТА. Как'в е проблема? Каде те с'рби?
При французите па местото от дека е регистриран автомобилот е означен со цифри. Што не им пишете им дека са неграмотни и не бива според македонците да праат такива нешта.

А вие со какви пасоши патувате кон Грциjа?:helou:

M

makedon^

Гостин
Им гори под нозете на блгарите :pos2: ништо ново, криза на идентитет :baeh:

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Ништо. Патем, во бугарските медиуми до денес нема ни една информациjа за тоа дека сличен проблем воопшто постои...
Проблемот е дека во Македониjа се раздуха прашането оште преди да е отимало проблем и се пише по стара традициjа "За Бугариjа или лошо или ништо". Кога ги блокираа беше плукане, па беме се соjузили со гjаволо, па били сме добри ученици на грците и накраиот кога мина целата работа, никои не намери за нужно да каже - еве минаха дивидиjата, пуснаа ги, зашто ке излезе дека во краjна сметка Бугариja не работи срешту Македониja, а това не требе да се допушта.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
Проблемот е дека во Македониjа се раздуха прашането оште преди да е отимало проблем и се пише по стара традициjа "За Бугариjа или лошо или ништо". Кога ги блокираа беше плукане, па беме се соjузили со гjаволо, па били сме добри ученици на грците и накраиот кога мина целата работа, никои не намери за нужно да каже - еве минаха дивидиjата, пуснаа ги, зашто ке излезе дека во краjна сметка Бугариja не работи срешту Македониja, а това не требе да се допушта.
mi trebit pol sat da te desifriram...

pa zs ne kazite sami deka pominaja dvds?

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
mi trebit pol sat da te desifriram...

pa zs ne kazite sami deka pominaja dvds?
Во право си - ептен ми куца македонскиот :pos2::pos2:

Епа оно ова беше новина за македонските весници и беше логично они да кажат што е станало, а не да се налага да се питаме по форумите. Секои ден се пишеше по темава и изведнаж се спре. Мислим дека сосем нормално беше да се каже - еве пуштиjа ги, за джабе ги обвинувахме.

Kajgana Shop

На врв Bottom