Бугарските цариници блокираа 15 илјади дивидија сопственост на партијата на Македонци

• Креатор на темата vone
  • Време на започнување
Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Jas samo se cudam koj vi dade vas mesto tuka na forumot, ako nie odime vasite forumi od start ke jadme dozivoten ban a vie ovde ne samo sto serite tuku uste na udrenu se pravite i budali ne pravite. Pa vo celiov slucaj ne e zamsena vlada na R.M i problemot e sto vie so vasite komentari duri i na narodot mu zabranuvate da se zboruva i da komentira za celiot slucaj , pa ni davate nekoj ubjasnuvanja od tipot toa e geografska oblast i bla bla bla bla bla bla.
За форумите не си во право. Види што пишувате по наши форуми

Мамето ваше ѓупско пак е по темава за ДВД

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
Во голема заблуда си:државата Македонија и те како полага права врз историјата на областа Македонија(т.е.самата држава си има право врз историјата,која е преиначена во разни варијанти)
Но,факт е дека тоа е историја на Македонија.

Иначе,во однос на Грците...кажи ми со кое право викаат дека Македонија е грчка,кога за Солун во 1903г.кога истиот тој Солун е сеуште под турска власт,зошто за тој Солун се бореле македонските гемиџии и ги спроведувале тие атентати?Еден жив Грк да се потрудил да положи усилија за да го ослободи Солун?

А,иначе Виножито е партија на Македонците во Грција,т.е. тоа е партија на луѓе,кои имаат македонска национална свест.

Ама и вие Бугарите кои играчи сте,еднаш викате ,,браќа сме ви,, ама секоја една пригода би ја злоупотребиле против македонската држава и народ и ни заривате нож од зад грб(кое според мене е дамска,а не мажка игра)

Многу полесно ке ни дојде ако признаете дека воопшто не не сакате,а не на ваков лицемерен начин.

П.С.И немој да ме разбереш погрешно,не говорам за бугарскиот народ во целина,ами за бугарската политика против државата и народот македонски.
Види, се знае коj е во заблуда /на нас никоj не сака да си го меним става за името и историjата/. Не сакам да ти цитирам книги на сериозни историчари /от Англиjа/, каде пише дека во РМ се изучава странна историjа.
Погоре пишеш дека през 1913г. ТРЕБАЛО да биде Македониjа. Па по истиjа довод jас ке ти река дека през 1877г. и 1878г. на два пати е требало да биде Бугариjа. Со ТРЕБАЛО историjа не се прави.

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Види, се знае коj е во заблуда /на нас никоj не сака да си го меним става за името и историjата/.
Затоа после не се чудете зошто не ве сакаат во Македонија.Да ти кажам има луѓе кои си викаат поарно со Албанците и со грците ќе живееме во заедница,а со Бугарите-никако.Оти ова веќе е лицемерие и дискриминација на македонскиот народ во целина.

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
Да,да ти кажам право Бугарија прва ја призна Македонија,но Турција беше таа што прва ја призна Македонија во целина(сосе нација,држава и јазик) соодветно Турција беше таа што прва воспостави дипломатски односи со новосоздадената Република Македонија.

Нема тука љутиш,таква е реалноста.
Демиане, излагаш се. Намери декларацијата с којато Турција признава Република Македонија и ми покажи дека се пише за признаване на македонската нациjа и jазик! Не за друго, посебен народ сте, ама биди сигурен дека во декларациjата со коjа Турциjа призна независимостта на Македонија нема и един ред за националната ви идентичност.

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Види, се знае коj е во заблуда /на нас никоj не сака да си го меним става за името и историjата/. Не сакам да ти цитирам книги на сериозни историчари /от Англиjа/, каде пише дека во РМ се изучава странна историjа.
Погоре пишеш дека през 1913г. ТРЕБАЛО да биде Македониjа. Па по истиjа довод jас ке ти река дека през 1877г. и 1878г. на два пати е требало да биде Бугариjа. Со ТРЕБАЛО историjа не се прави.
Другар, помини од делот за историја. И многу работи ќе ти се појаснат, да не ја тераме темава на историја.

За секој Грчки "аргумент", МАКЕДОНЦИТЕ имаат КОНТРАРГУМЕНТ, за секој Бугарски "аргумент", МАКЕДОНЦИТЕ имаат КОНТРАРГУМЕНТ, за секој Српски "аргумент", МАКЕДОНЦИТЕ имаат КОНТРАРГУМЕНТ.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
И до пред некој ден бев заблуден дека навистина можи да се биди брат со некои од бугарите.Фала богу ми се отворија очите.

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Демиане, излагаш се. Намери декларацијата с којато Турција признава Република Македонија и ми покажи дека се пише за признаване на македонската нациjа и jазик! Не за друго, посебен народ сте, ама биди сигурен дека во декларациjата со коjа Турциjа призна независимостта на Македонија нема и един ред за националната ви идентичност.

Важното е што Турција се што прави го прави безрезервно.Од Турчин немам слушнато, ,ви подаривме ова,ви дадовме она,ви ја признавме државата,дрн,дрн...,,

За разлика од нив вие секое едно нешто сте го пререкле.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Ај штом се глупи прашањата одговори како се агитира со ДВД?
Тоа не ми е јасно на мене.
Lugeto sigurno imale nekoj plan, sigurno ne gi pravele za da mu gi dadat na nekoj carinik vo Bugarija .

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
Затоа после не се чудете зошто не ве сакаат во Македонија.Да ти кажам има луѓе кои си викаат поарно со Албанците и со грците ќе живееме во заедница,а со Бугарите-никако.Оти ова веќе е лицемерие и дискриминација на македонскиот народ во целина.
Не се чудим. Читам македонски медии и знам дека на 1 хубаво нешто от Бугариjа ке напишат 1000 лоши нешта, при това манипулативно. Истото и со темата - доде нема конкретна информациjа за што се работи е излишно да се манипулира.

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
И до пред некој ден бев заблуден дека навистина можи да се биди брат со некои од бугарите.Фала богу ми се отворија очите.
Не во Бугарскиот народ,ама во бугарската политика некако почнувам да се замислувам.Ова не е на арно.

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
Важното е што Турција се што прави го прави безрезервно.Од Турчин немам слушнато, ,ви подаривме ова,ви дадовме она,ви ја признавме државата,дрн,дрн...,,

За разлика од нив вие секое едно нешто сте го пререкле.
Си сбориш со Турци?!?
Па вие и да не са ви дали нешто пак ке речете дека е дар от Турциjа. Колко пати сум чел дека Турциjа ви е признала п'рва /кое знаеш не е верно/. Затоа и пишем кое как е - да не сте во заблуда. Много нешта не се знаат.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Со бугарската политика и држава сум начисто,се знај дека тие се поголем душман и од Грција(Илинденското востание,смртта на Гоце Делчев,Јане Сандански,Тодор Александров и мн други),ама пак во народот се надевав.
Ништо бе,треба да му биди јасно на секој македонец дека ако е за независност и самостојност на Македонија,во Бугарија нема да најди пријател.

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19

Ha ha i sled tolkoz mnogu psuene chak sega ti se otvoria ochite ???
Ti dade pogore chovekot primer kak psuete na bugarskite saitove i toa shto e interesno!!! -nikoi ne gi TRIE tia postove..
Sekoi moje da si napravi izvod.

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Не се чудим. Читам македонски медии и знам дека на 1 хубаво нешто от Бугариjа ке напишат 1000 лоши нешта, при това манипулативно. Истото и со темата - доде нема конкретна информациjа за што се работи е излишно да се манипулира.
Тоа е вистина за македонските медиуми...ама вие пак комплексите од македонските медиуми си ги избивате преку македонскиот народ.Ако некој новинар ја нарекол Бугарија Татарланд,то не мора цел македонски народ да го обвинувате.А вие тоа и го правите.:toe:

Иначе следи го текстот од песната,мислам дека ќе го сфатиш контекстот според рефренот.

Поздрав.:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom