а от 1991г. и со Република Македониjа. Сам разбираш дека РМ нема авторско право за името.
Както и нема право да се меси во овоj бугарско-грцки проблем. Ако царините не са прави - нека Грциjа протестира - оштетена е техна партиjа.
Во голема заблуда си:државата Македонија и те како полага права врз историјата на областа Македонија(т.е.самата држава си има право врз историјата,која е преиначена во разни варијанти)
Но,факт е дека тоа е историја на Македонија.
Иначе,во однос на Грците...кажи ми со кое право викаат дека Македонија е грчка,кога за Солун во 1903г.кога истиот тој Солун е сеуште под турска власт,зошто за тој Солун се бореле македонските гемиџии и ги спроведувале тие атентати?Еден жив Грк да се потрудил да положи усилија за да го ослободи Солун?
А,иначе Виножито е партија на Македонците во Грција,т.е. тоа е партија на луѓе,кои имаат македонска национална свест.
Ама и вие Бугарите кои играчи сте,еднаш викате ,,браќа сме ви,, ама секоја една пригода би ја злоупотребиле против македонската држава и народ и ни заривате нож од зад грб(кое според мене е дамска,а не мажка игра)
Многу полесно ке ни дојде ако признаете дека воопшто не не сакате,а не на ваков лицемерен начин.
П.С.И немој да ме разбереш погрешно,не говорам за бугарскиот народ во целина,ами за бугарската политика против државата и народот македонски.