Најголем фалсификат во историјата ТЕОРИЈА на ЕВОЛУЦИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Musab
  • Време на започнување Време на започнување
Кога пишуваш нешто, опиши го тоа сестрано, за да добиеме слика за целината а не за деловите. Така, ако веќе набројуваш држави кои за изучуваат еволуцијата преку нивниот образовен систем тогаш, наведи и дека истите тие држави имаат и веронаука, која го разбива монополот на вистината, наметнат од еволуционистичката вера, како што е примерот со жалосна Македонија.

Така, луѓето имаат избор: или еволуција, како официјална вистина, или креација, како верска вистина.
Таму каде само еволуцијата е избор во вистината која сакам или нејќам да ја прифатам, таму нема избор!
Во школите е задолжително биологија, биологијата е наука, а во неа се содржи и еволуција. Тоа е задолжително. вероНАУКА е наука за верите и во неа не се изучува креационизм и интелигентен дизајн КАКО НАУКА затоа што креационизмот и интелигентен дизајн(две имиња за една работа) не е наука

Еволуцијата не е вера. Еволуцијата е биологија. Биологијата е наука. Науката не е вера.
Епа еве сега испаѓа дека не е докажана. Ако тебе те задоволуваат квази-научни докази, некој бара нешто повеќе.
Квази науки како твојата ? Упс заборавив...креационизмот и интелигентен дизајн(две имиња за една работа) не е наука
Во развиените држави, имаш училишта кои се христијански и како такви не ја предават еволуцијата како валидна теорија, има и некои каде што ти ги изложуваат и двете гледишта, но оставаат на тебе да одлучиш,
1. Имаш приватни христијански школи кај што одат христијани. Тие не оставаат да одлучиш затоа што не ја предаваат еволуцијата како валидна наука.
2. Нема такви кај што се предаваат двете затоа што креационизмот(ака интелигентен дизајн) не е наука и не се предава во државни училишта. Отвори приватно па предавај и левитација ако сакаш.
и на крајот ги има оние заостанати училишта (како нашите) кои очајно се обидуваат да ја пласираат еволуцијата бидејќи меѓу другото професорите се или бивши комуњари, марксисти, православни или закоравени атеисти.
Хахаха, дај измешај уште нешто :) Има такви ко нашите(апсолутно на секое место низ целиот свет) кај што предаваат обични луѓе(марксисти, ленинисти, панкери, сликари, возачи на точак, планинари во слободно време) и предаваат биологија како наука. Е сега во биологијата се изучува еволуција.
Не е мал процент, бидејќи нема наука во еволуцијата. Само измама и бабини деветини. Тоа што Дарвин пред век ипол истресол некои "факти" без никаква научна основа, туку само со набљудувања, веќе не држи вода, а вие сеуште му се клањате на типот.
Еволуцијата е наука. Докажано со секакви методи...од научни до правни.

Каде го скривте Милеровиот експеримент? кај ви е човекот од Пилтдаун? Тој од Небраска? Неандерталецот? Фосилите?

Не ми одговори. Мрзам кога треба да се цитирам сам себе.

Кои докази останаа на страната на научната еволуција (ако постои таква)? Не те чув.

Креационизмот е научно поддржан, многу повеќе отколку дотичната еволуција.

Ти можеш да тврдиш и дека си варено јајце, па ќе видиме дали ќе ти поверува некој.

Еволуцијата не е вера. Еволуцијата е биологија. Биологијата е наука. Науката не е вера.

.

1. Еволуцијата е вера-на свој начин-каде верниците еволуционистички, веруваат дека сите еволуционистички шпекулации и видливи артефакти, се точни, според начинот на кој тие веруваат.
2. Еволуцијата не е билогија.
3. Биологијата не е еволуција.
4. Биологијата е наука.
5. Науката не е вера.

Кои докази останаа на страната на научната еволуција (ако постои таква)? Не те чув.
Стварно не останаа докази. Во право си. Сите докази се во еврејски митови од пред илјадицни години. За животот, биологија, етика, географија, историја и зомбификација на евреите.

1. Еволуцијата е вера-на свој начин-каде верниците еволуционистички, веруваат дека сите еволуционистички шпекулации и видливи артефакти, се точни, според начинот на кој тие веруваат.
4. Биологијата е наука.
5. Науката не е вера.
Што ти е проблемот во твојата глава кажи ми? Сериозен си?

abe covek uste ne svakas deka otsustvoto na dokazi protiv nesto ne e dokaz.
Ednostavno taka ne raboti svetot.
Pod tvojata logika, postojat i samovili i gremlini i gluglubludeimis itn.
Ni za edno od ovoie nema dokaz deka ne postojat.

PS
Da ne veruvas deka ima kup zlato na krajot na vinozitoto?

Креационизмот е научно поддржан, многу повеќе отколку дотичната еволуција.

Ајде најди ми една научна статија објавена во научно списание во која пишува нешто научно за креационизмот.

Да потенцирам научна статија - научно списание.

4. Биологијата е наука.
5. Науката не е вера.

1. Погрешно.
2. Погрешно.
3. Точно.
4. Точно.
5. Точно.

Браво МИКИ1. Три од две набадања погоди.

Ајде најди ми една научна статија објавена во научно списание во која пишува нешто научно за креационизмот.

Да потенцирам научна статија - научно списание.
Нема такви. Затоа Синатра оди во детаљи за кој ќе ме тера мене и останати што сакаат да му одговорат да гугламе, а нормално тоа му е цел затоа што тип ко него си има на компјутер или на некој форум од протестантската секта припремено куп "научни текстови" и додека некој ќе се обиде да му одговори он елегантно ќе си прави прераскажување од веќе припремен материјал и ќе ја постигне неговата цел... да ја поебе темата.

Значи земји во чии школи се учи еволуција како дел од биологијата: Америка, Англија, Бразил, Шведска, Виетнам, Суринам, Кина, Австралија, Аргентина, Македонија, Србија, Грција, Кенија, Исланд, Јапонија....

1. Државни школи во кои се учи креационизам(интелигентен дизајн): 0
2. Академии на науки кои колективно поддржуваат креационизам(интелигентен дизајн): 0
3. Држави кои поддржуваат да се учи интелигентен дизајн: 0
4. Устави кои дозволуваат да се учи интелигентен дизајн: 0

Интелигентниот дизајн(креационизмот) не е наука и не е поддржана од ниту една академија на науки, валидна научна група или било која државна правна институција.

Интелигентниот дизајн е против научна и против правна материја.... во најмала мера.

Што ти е проблемот во твојата глава кажи ми? Сериозен си?

1. Сериозен сум.
2. Почни од својата.

1. Погрешно.
2. Погрешно.
3. Точно.
4. Точно.
5. Точно.

Браво МИКИ1. Три од две набадања погоди.

Приватните ставови остануваат само приватни ставови...

Нема такви. Затоа Синатра оди во детаљи за кој ќе ме тера мене и останати што сакаат да му одговорат да гугламе, а нормално тоа му е цел затоа што тип ко него си има на компјутер или на некој форум од протестантската секта припремено куп "научни текстови" и додека некој ќе се обиде да му одговори он елегантно ќе си прави прераскажување од веќе припремен материјал и ќе ја постигне неговата цел... да ја поебе темата.

Значи земји во чии школи се учи еволуција како дел од биологијата: Америка, Англија, Бразил, Шведска, Виетнам, Суринам, Кина, Австралија, Аргентина, Македонија, Србија, Грција, Кенија, Исланд, Јапонија....

1. Државни школи во кои се учи креационизам(интелигентен дизајн): 0
2. Академии на науки кои колективно поддржуваат креационизам(интелигентен дизајн): 0
3. Држави кои поддржуваат да се учи интелигентен дизајн: 0
4. Устави кои дозволуваат да се учи интелигентен дизајн: 0

Интелигентниот дизајн(креационизмот) не е наука и не е поддржана од ниту една академија на науки, валидна научна група или било која државна правна институција.

Интелигентниот дизајн е против научна и против правна материја.... во најмала мера.

Тезата за интелигентен дизајн е во основа следнава....Толку е комплексно што неможе да се објасни со случајност. А ако не е случајност тогаш мора да е намерено создадено од интелигенција.

Е ајде сега пробај ова експериментлано да го докажеш :pos2: Нема шанси имаш теорија кој е недокажлива. Т.е. се докажува со самата недокажливост како точна. Чиста тафтологија.
Можеш да докажеш дека пости интелигенција помала од човековата ама поголема интелигенија не може да докажеш дека пости никогаш зошто никогаш нема да ја разбереш. :uvo: Не вреди и да се размислува за повисока интелигенција може само за иста или пониска. Спортивното е чисто губење време зошто може се што ти е неразбирливо да речеш дека е дело на таа и сите проблеми ти се решени.

Тезата за интелигентен дизајн е во основа следнава....Толку е комплексно што неможе да се објасни со случајност. А ако не е случајност тогаш мора да е намерено создадено од интелигенција.

Е ајде сега пробај ова експериментлано да го докажеш :pos2: Нема шанси имаш теорија кој е недокажлива. Т.е. се докажува со самата недокажливост како точна. Чиста тафтологија.
Можеш да докажеш дека пости интелигенција помала од човековата ама поголема интелигенија не може да докажеш дека пости никогаш зошто никогаш нема да ја разбереш. :uvo: Не вреди и да се размислува за повисока интелигенција може само за иста или пониска. Спортивното е чисто губење време зошто може се што ти е неразбирливо да речеш дека е дело на таа и сите проблеми ти се решени.
Пази како се пробивам на полето на интелигентен дизајн:
1. Како е создаден човекот- Од Господ
2. Од што е создаден гуштерот- Од Господ
3. Земјата како се создавале. Не се создавала. Создадена е од Господ.

Сите сме доктори на науки... доктори на интелигентен дизајн де.

Дури и тоа што му дале две имиња за една работа 1. креационизам 2. интелигентен дизајн(како што има скиентологија и дијанетика) уште од прво гледање се приметува дека е лага. Ако нешто кажеш дека е создадено од повисоко суштество не си докажал ништо. Затоа интелигентниот дизајн не е наука затоа што не докажува ништо научно туку просто е измама за да се протуркаат некои сулуди работи дека книга пред неколку илјади години е Божји збор и е во целост точна, а е побиена од секоја наука што постои на планетава.

Пази како се пробивам на полето на интелигентен дизајн:
1. Како е создаден човекот- Од Господ
2. Од што е создаден гуштерот- Од Господ
3. Земјата како се создавале. Не се создавала. Создадена е од Господ.

Сите сме доктори на науки... доктори на интелигентен дизајн де.

Дури и тоа што му дале две имиња за една работа 1. креационизам 2. интелигентен дизајн(како што има скиентологија и дијанетика) уште од прво гледање се приметува дека е лага. Ако нешто кажеш дека е создадено од повисоко суштество не си докажал ништо. Затоа интелигентниот дизајн не е наука затоа што не докажува ништо научно туку просто е измама за да се протуркаат некои сулуди работи дека книга пред неколку илјади години е Божји збор и е во целост точна, а е побиена од секоја наука што постои на планетава.
Да де многу е проста логиката:

Ова е премногу комплексно за да го разберам
Значи мора да е дело на супериорен интелигентен дизајн.
И тука завршува се Тоа е тоа тоа е се што треба да знаеш :toe: :salut:
Јас и реков така на учителката во 5 одделние кога учеме дропки :vozbud:

Да де многу е проста логиката:

Ова е премногу комплексно за да го разберам
Значи мора да е дело на супериорен интелигентен дизајн.
И тука завршува се Тоа е тоа тоа е се што треба да знаеш :toe: :salut:
Јас и реков така на учителката во 5 одделние кога учеме дропки :vozbud:

...И учителката си помислила...што? :raz:

Тоа што нештата се навистина и премногу комплексни (дури и еднокелиските организми па дури и атомот со сета своја субатомска структура) наведува токму на тоа: на здраворазумскиот заклучок дека „..ова некој го создал..„. т.е. дека „..ова не може само од себе да се создаде...„ Тоа во православниот Свет се нарекува Закон на природната креација.

А ти повели и одбери: дали ќе му веруваш за здравиот разум, или ќе веруваш во прикаски и шпекулации, изведени од фосилни артефаки, од организми кои одамна не живеат на Земјата.

...И учителката си помислила...што? :raz:

Тоа што нештата се навистина и премногу комплексни (дури и еднокелиските организми па дури и атомот со сета своја субатомска структура) наведува токму на тоа: на здраворазумскиот заклучок дека „..ова некој го создал..„. т.е. дека „..ова не може само од себе да се создаде...„ Тоа во православниот Свет се нарекува Закон на природната креација.

А ти повели и одбери: дали ќе му веруваш за здравиот разум, или ќе веруваш во прикаски и шпекулации, изведени од фосилни артефаки, од организми кои одамна не живеат на Земјата.
Приказните се позабавни и поинтересни здравиот разум е досаден и монотон се е исто и просто според него не ми се допаѓа. Науката е комплексна не секогаш доизкажана и понекогаш контрадикторна и постојано се менува и има нешто ново... што ја прави многу позабавна и интересна.
:toe: Тоа е тоа животен стил :helou:

Да, да тоа ми е целта.

Проблемот е шо вие НЕМАТЕ докази. На шо да реплицирам со однапред подготвени текстови? Треба подготовка за да знаеш за Хекеловиот фалсификат? Не ми се веруваше кога вчера типот ми се избаци со тоа. :uvo:

Мене ми е поентата да сфатиш нешо, да примиш нешо у тоа црпката, а не слепо да се држиш за побиени докази уште од '62.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom