Најголем фалсификат во историјата ТЕОРИЈА на ЕВОЛУЦИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Musab
  • Време на започнување Време на започнување
јас без сарказам за таквите бугарофили и овие ко вранишковски па треба некој да ги ангажира професионалците од екс УДБА.

каде е лошата основа на теоријата во што ја согледа??

грешно си го интерпретирал компајлирање малце,мислам дека не е буквално да ти удри шамар туку нешто слично како непријателот направи го пријател...нема мазохистичко таму:toe:

и не сме од вонземјани:toe:
Вака ќе ти дадам еден еден текст од една книга..на англиски е и се работи за последните денови на Дарвин....ќе ме извините за странскиот јазик..ама ова е премногу за воопшто да го преведувам а сакам да ви ги покажам последните размислувања на Дарвин...не се работи за изрежирана кинга од црквата, ниту за фалсификат..прочитајте и пресудете сами...посебно ти смар ас..
It was one of those glorious autumn afternoons, that we sometimes enjoy in England, when I was asked to go in and sit with the well known professor, Charles Darwin. He was almost bedridden for some months before he died. I used to feel when I saw him that his fine presence would make a grand picture for our Royal Academy; but never did I think so more strongly than on this particular occasion.
He was sitting up in bed, wearing a soft embroidered dressing gown, of rather a rich purple shade.
Propped up by pillows, he was gazing out on a far-stretching scene of woods and cornfields, which glowed in the light of one of those marvelous sunsets which are the beauty of Kent and Surrey. His noble forehead and fine features seem to be lit up with pleasure as I entered the room.
He waved his hand toward the window as he pointed out the scene beyond, while in the other hand he held an open Bible, which he was always studying.
"What are you reading now?" I asked as I seated myself beside his bedside. "Hebrews!" he answered - "still Hebrews. 'The Royal Book' I call it. Isn't it grand?"
Then, placing his finger on certain passages, he commented on them.
I made some allusions to the strong opinions expressed by many persons on the history of the Creation, its grandeur, and then their treatment of the earlier chapters of the Book of Genesis.
He seemed greatly distressed, his fingers twitched nervously, and a look of agony came over his face as he said: "I was a young man with unformed ideas. I threw out queries, suggestions, wondering all the time over everything, and to my astonishment, the ideas took like wildfire. People made a religion of them."
Then he paused, and after a few more sentences on "the holiness of God" and the "grandeur of this book," looking at the Bible which he was holding tenderly all the time, he suddenly said: "I have a summer house in the garden which holds about thirty people. It is over there," pointing through the open window. "I want you very much to speak there. I know you read the Bible in the villages. To-morrow afternoon I should like the servants on the place, some tenants and a few of the neighbours; to gather there. Will you speak to them?"
"What shall I speak about?" I asked.
"Christ Jesus!" he replied in a clear, emphatic voice, adding in a lower tone, "and his salvation. Is not that the best theme? And then I want you to sing some hymns with them. You lead on your small instrument, do you not?" The wonderful look of brightness and animation on his face as he said this I shall never forget, for he added: "If you take the meeting at three o'clock this window will be open, and you will know that I am joining in with the singing."
How I wished I could have made a picture of the fine old man and his beautiful surroundings on that memorable day!

Некој паметен еднаш рекол, "За да постои нешто мора да се перцепира". И јас би се држел до неговиот став. :helou:

Некој паметен еднаш рекол, "За да постои нешто мора да се перцепира". И јас би се држел до неговиот став. :helou:
Еден пак многу попаметен рекол..
Блажени се кои не виделе, а поверувале.”
Јас би се укотвил за тој став

да а и двете воглавно зависат од исти/слични фактори наречени мутагени кои важат и за човекот така дааа...зозе остај го
=конкретно кај еволуцијата ако се промени температурата на пример мутација МОРА следствено на тоа и ЕВОЛУЦИЈА..па думај сега:helou:

И Хитлер верувал дека имало подвидови кај луѓето исто како и кај животните, па ќе правел чиста раса вештачка еволуција (тоа природна нема).
И точно е дека има мутации кај луѓето ама тоа не е благодарение на еволуција туку на Чернобил.

Вака ќе ти дадам еден еден текст од една книга..на англиски е и се работи за последните денови на Дарвин....ќе ме извините за странскиот јазик..ама ова е премногу за воопшто да го преведувам а сакам да ви ги покажам последните размислувања на Дарвин...не се работи за изрежирана кинга од црквата, ниту за фалсификат..прочитајте и пресудете сами...посебно ти смар ас..

ова искрено не сум го знаел,значи фактички дарвин разбрал дека неговата теорија е злоупотребена-станувајќи религија...ако е така јас не припаѓам на таа.

но и не е религија...чуму ритуали обреди

дарвин можеби осетил дека човечкото веќе го снемува кај човекот па сметал дека библијата од етички и морален аспект ќе им помогне на луѓето-нигде стриктно не рече мојата теорија е неточна-само дека е злоупотребена...па донекаде и така е за жал.

ова искрено не сум го знаел,значи фактички дарвин разбрал дека неговата теорија е злоупотребена-станувајќи религија...ако е така јас не припаѓам на таа.

но и не е религија...чуму ритуали обреди

дарвин можеби осетил дека човечкото веќе го снемува кај човекот па сметал дека библијата од етички и морален аспект ќе им помогне на луѓето-нигде стриктно не рече мојата теорија е неточна-само дека е злоупотребена...па донекаде и така е за жал.
Не...човекот рекол дека бил млад и се ставал под знак прашалик..а луѓето една од неговите потраги за вистината ја претвориле во религија..Со други зборови..се прашувал колку што и јас и ти се прашуваме (ако не сега порано) кои сме и што сме..
Сепак на крајот завршил..со Спасението и Исус Христос
Жалам..ама ова е вистината

И Хитлер верувал дека имало подвидови кај луѓето исто како и кај животните, па ќе правел чиста раса вештачка еволуција (тоа природна нема).
И точно е дека има мутации кај луѓето ама тоа не е благодарение на еволуција туку на Чернобил.

офлелеее

бучио кога би отишол на рентген за снимање и ако сестрата те одбие прво ќе помислиш сигурно е мрзлива не и се работи бла бла.....

но не знаеш дека х-зраците односно сестрите имаат беџ-ови или поточно мерачи на озраченост значи ако те одбие сестрата веќе не смее да се изложува на зрачење.

и немој вака имаш промени на температура,нагли посебно...потоа зрачењеа електромагнетни,па хемиските средства како хербициди пестициди...чернобил е ситна риба поточно доказ за колку СССР го цени животот на нивната војска...замисли десетици илјади војници морале со голи раце без опрема над 50 сантиметра земја во радиус од 30сетина километри да ја заменат со друга....над 70% од тие војници за жал денеска не се живи а останатите имаат болести најчесто малигни:cry::cry::cry:

Не...човекот рекол дека бил млад и се ставал под знак прашалик..а луѓето една од неговите потраги за вистината ја претвориле во религија..Со други зборови..се прашувал колку што и јас и ти се прашуваме (ако не сега порано) кои сме и што сме..

негово право.
но очигледно бил малце напнат и нервозен читајќи библија пишува така.

можеби емоциите го погодиле на крај.
кешки да си во право не ми е гајле за бог,туку конкретно ако постои барем правдата ќе биде задоволена.секој по заслуги.

ама сепак мојот начин на размислување е различен од твојот и кога веќе дарвин рекол религија...

јас би рекол не верувам дека бог не постои туку ЗНАМ дека непостои:smir:

негово право.
но очигледно бил малце напнат и нервозен читајќи библија пишува така.

можеби емоциите го погодиле на крај.
кешки да си во право не ми е гајле за бог,туку конкретно ако постои барем правдата ќе биде задоволена.секој по заслуги.

ама сепак мојот начин на размислување е различен од твојот и кога веќе дарвин рекол религија...

јас би рекол не верувам дека бог не постои туку ЗНАМ дека непостои:smir:
Знаeш..за секој доаѓа ден кога зборот ЗНАМ го заменува со апсолутната вистина..ќе биде така за мене,за тебе и за сите други..тогаш со сигурност можеш да кажеш дека ЗНАЕШ...патишата ни се рзлични ама крајот за сите е ист..без разлика...сите ќе завршиме на едно место..дали е тоа местото за кое ти ЗНАЕШ...или местото во кое што јас ВЕРУВАМ....ќе видиме..јас РЕШИВ..да не се коцкам...слаби се карти кои ги држиме во рака штетас што некои не се свесни за тоа..

Тоа што го повторив не беше за тебе, нов човек има на темава па да го запознаам како стојат работите со научниците и нивната религии.
Е сега во немоќ со факти и докази да се објасниш преминуваш кон навреди што е знак на голема слабост и неукост од твоја страна да не речам простотилок. А за Ајнштајн факт е дека човекот верувал во креатор во Бог сите негови изјави укажуваат на тоа.
Баш спротивното го кажуваат неговите цитати.
Абе имаш ти некој проблем а :)

Нема никаков доказ дека Дарвин кажал такво нешто затоа што е измишљотина од религиозните. Дури и во подоцнежниот период од неговиот живот Дарвин не одел во црква. Било каков запишан документ од него нема дека верувал во Господ.

Едит: Ако може да посочиш од кого е напишана книгата и како се вика.

Абе имаш ти некој проблем а :)

Нема никаков доказ дека Дарвин кажал такво нешто затоа што е измишљотина од религиозните. Дури и во подоцнежниот период од неговиот живот Дарвин не одел во црква. Било каков запишан документ од него нема дека верувал во Господ.

Едит: Ако може да посочиш од кого е напишана книгата и како се вика.
Ова е дел од писмо објавено 24 години по неговата смрт во 1915 година .од жената која го посетила
..Баш ме интересира за што збориш оти ова е 5 месеци пред неговата смрт додека сеуште можел бар нешто да каже..нема подоцна..и никој не рекол дека одел во црква...
Никој не те тера да веруваш..тоа е твој проблем...

А болдираново посебно сакам да ми го објасниш...

Ова е дел од писмо објавено 24 години по неговата смрт во 1915 година .од жената која го посетила
..Баш ме интересира за кои цитати збориш оти ова е 5 месеци пред неговата смрт додека сеуште можел бар нешто да каже...
Никој не те тера да веруваш..тоа е твој проблем...
А болдираново посебно сакам да ми го објасниш...
Проблем ко проблем...општо прашање.

Жената која го посетила Дарвин не го посетила Дарвин, туку "Завршувањето со спасението Исусово" не се случило.

After the story had been revived in 1922, Darwin's daughter Henrietta Litchfield stated in The Christian for February 23, 1922 in an article titled: Charles Darwin's Death-Bed: Story of Conversion Denied by Mrs. R.B. Litchfield:

I was present at his deathbed, Lady Hope was not present during his last illness, or any illness. I believe he never even saw her, but in any case she had no influence over him in any department of thought or belief. He never recanted any of his scientific views, either then or earlier. We think the story of his conversion was fabricated in the U.S.A. ... ...The whole story has no foundation whatever."

Дарвин не се преобратил на смртна постела.

Знаeш..за секој доаѓа ден кога зборот ЗНАМ го заменува со апсолутната вистина..ќе биде така за мене,за тебе и за сите други..тогаш со сигурност можеш да кажеш дека ЗНАЕШ...патишата ни се рзлични ама крајот за сите е ист..без разлика...сите ќе завршиме на едно место..дали е тоа местото за кое ти ЗНАЕШ...или местото во кое што јас ВЕРУВАМ....ќе видиме..јас РЕШИВ..да не се коцкам...слаби се карти кои ги држиме во рака штетас што некои не се свесни за тоа..

Или ке кажеш ......татко зошто ме напушти(мислејки на господ) како што кажал исус кога го набодиле на крст:helou:

Дали старно мислиш дека ќе се залетам со една ваква сторија..без да проверам..воопшто дали мислиш дека "религиозните" би издале ваква сторија толку бесрамно..Не само ќерка му..целото семејство порекнувало дека жената воошто била кај нив..а камо ли дека се преобратил(што во суштинба не ни важно..важно беше неговото размислување за еволуцијата)
Ама ајде со ред..жената е Elizabeth Reid Stapleton-Cotton...описот кој таа го дала за просторијата во која лежел, за грчењето на прстите на Дарвин за проблемот со говорот..за летната куќа....жената ја опишала и "пижамата" во која лежел Дарвин и уште неколку лични работи..се точно во детали..
Жената забележала дека кога влегла во собата Дарвин читал дел од "Евреите"..оти му биле омилени..
The Darwin Family Bible preserved in the Darwin Museum is unmarked except for an unattributable small, backwards pencil tick opposite the first few verses of Hebrews 6.
и така натаму и така натаму..џабе е уште да пишувам..

Или ке кажеш ......татко зошто ме напушти(мислејки на господ) како што кажал исус кога го набодиле на крст:helou:
И тоа ли треба пак да го објаснувам....:wink:...Инаку Исус не бил набоден на крст..

и така натаму и така натаму..џабе е уште да пишувам..
Да џабе е да пишуваш. Официјалната историја кажува дека случајот е лага невидена од страна на праведните за да оцрнат подмолно. Ти ако мислиш дека си паметен оди кај Миленко и презентирај ја новата верзија на историјата. Жена после 40 години пишува за нешто, најблиските викаат дека не е вистина. Историја потврдува. Крај на приказната.
Ај остај тоа што правите нови верзии на науките, па сега мора и историјата да се излажира. Ни срам ни перде да се немало.

Не ми јасно што си закачил за тоа дали сум паметен или дали имам проблем..кој ќе го решам кај Миленко...претеруваш со односот
Не сум јас..Elizabeth Reid Stapleton-Cotton..ниту сум го напишал писмото...
Која е официјалната историја..истата она дека Гејциве се Македонци?!
Ај да не ја тупам..односот не ти е во ред..а мене ми е доста од такви..за да не добиеш бан од темата..јас ќе одмарам малку од неа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom