Најголем фалсификат во историјата ТЕОРИЈА на ЕВОЛУЦИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Musab
  • Време на започнување Време на започнување
zosto ima mikroporganizmi vo geotermalnite vodi=se adaptirale na tie uslovi ili potocno evoluirale:baeh:
Е тука ме фати :icon_lol:, ама забораваш на едно нешто ти гледаш од наша гледна точка т.е. човечка затоа што таа средина е екстремна за нас и не можеме да преживееме во нејзе, ама за тие микроорганизми е природна таа средина од нивна гледна точка :icon_lol:.
Дали има доказ за микроорганизам кој што живее во воздух и се преселил и адаптирал во геотермална вода? :uvo:

epa bakteriite koi ziveat vo vozduh koga naiduvaat na zestina se pretvaraat vo spori odnosno se adaptiraat:toe:
Ама тие се сеуште во воздух т.е. во нивната природна средина, да ги ставиме во вжештена вода дали ќе се адаптираат или ќе умрат?

И Аеродинамиката е теорија, па дали тоа те спречува да влезеш во авион?
Аеродинамиката е наука, а се однесува за струење на воздухот, без разлика дали е за авион, земјено возило, човек, се однесува на објект. чисто онака, без желба за ценење кој не создал :smir:

Аеродинамиката е наука, а се однесува за струење на воздухот, без разлика дали е за авион, земјено возило, човек, се однесува на објект. чисто онака, без желба за ценење кој не создал :smir:

Во право си, иако аеродинамиката поточно е гранка од науката Динамика. Сакав да ги споредам аеродинамиката и еволуцијата бидејќи и двете се гранки на науки, и двете имаат одредени закони кои се докажани во лабораторија и во практика, но и двете имаат многу неодговорени прашања, пред се поради не доволниот технолошки развиток на човекот.

Е тука ме фати :icon_lol:, ама забораваш на едно нешто ти гледаш од наша гледна точка т.е. човечка затоа што таа средина е екстремна за нас и не можеме да преживееме во нејзе, ама за тие микроорганизми е природна таа средина од нивна гледна точка :icon_lol:.
Дали има доказ за микроорганизам кој што живее во воздух и се преселил и адаптирал во геотермална вода? :uvo:

Не. Али затоа добро познат факт е дека китовите и ајкулите од водоземци еволуирале во водни животни.

Не. Али затоа добро познат факт е дека китовите и ајкулите од водоземци еволуирале во водни животни.
Чудна работа тоа евоулирале во вода па излегле на копно, па се премислиле се вратиле во вода, сега чекам некоја ден да се премислат и вратат па на копно.

Инаку настанувањето на животот во локва од течност преку спонтано согорување на аминокиселини не е оригинално Дарвинова идеја. Ја позајмил типот таа идеја од старогрчката и староегипетската митологија, во староегипетската митологија се спомнува настанокот на животот кој настанал од Богот Нун или Ну (чудесна водна материја која го создала сиот живот на планетава земја).

Чудна работа тоа евоулирале во вода па излегле на копно, па се премислиле се вратиле во вода, сега чекам некоја ден да се премислат и вратат па на копно.

Инаку настанувањето на животот во локва од течност преку спонтано согорување на аминокиселини не е оригинално Дарвинова идеја. Ја позајмил типот таа идеја од старогрчката и староегипетската митологија, во староегипетската митологија се спомнува настанокот на животот кој настанал од Богот Нун или Ну (чудесна водна материја која го создала сиот живот на планетава земја).

Истово може да се каже и за сите религии во светот, посебно христијанството :helou:

Ама тие се сеуште во воздух т.е. во нивната природна средина, да ги ставиме во вжештена вода дали ќе се адаптираат или ќе умрат?
Види вака, ти со овие глупостиве што ги пишуваш пробуваш да си изигруваш Господ. Ај ќе земеме едно нешто па ќе му тестираме издржливост па ако негде не успее готова е работата. Ниту еволуцијата ниту науката функционира така.

Знаеш дека китовите и делфините не се риби така ?

А многу е оригинална дека мажот е настанат од прав, а жената од ребро...

Ништо лично против тебе, ама во последниве 24 часа успеа да испишеш толку смешки а се кладам дека не си ја прочитал Библијата(од почеток до крај 2 завети), ниту знаеш нешто за еволуцијата, историјата на религиите итн.
Не се инати на темава, глеј како Мики1 убаво си "отиде на одмор."

Библијата(од почеток до крај 2 завети), ниту знаеш нешто за еволуцијата, историјата на религиите итн.
Специјално само за тебе да не речиш дека пишувам напразно еве нешто за Богот Нун и староегипетското верување за креирање на животот:

nun.jpg
nun.gif
Nun

(Nu)

Cult Center: Hermopolis
Links: the Ennead of Heliopolis
Despite all the various Creation myths that the Egyptians subscribed to, they had one thing in common, Nun. Even though the myths named different gods as the original creator, they all agreed that he sprang from Nun, the primordial waters. Nun was more than an ocean, he was a limitless expanse of motionless water. Even after the world was created, Nun continued to exist at it's margins and would one day return to destroy it and begin the cycle again.
Following the creation, Nun played a role in the destruction of mankind when humans no longer respected and obeyed Re in his old age. Re called together all the gods and goddesses together, including Nun, and asked them what he should do about the problem. Nun suggested that Re should call forth his Eye to destroy mankind. Re did so, and his Eye, in the form of the goddess Sekhmet traveled across Egypt killing all men. Also, Nun protected Shu and Tefnut at birth and he kept the demonic powers of chaos (represented as serpents) in check.
Nun was portrayed as a bearded man with a blue or green body, symbolizing water and fertility. Sometimes he is shown with female breasts as well. In one hand he holds a palm frond, a symbol of long life and wears another one in his hair.

Линк.

Ова...креационистиве запнале..фалсификат па фалсификат..
..а од друга страна ко ќе погледнеш тие не нудат ништо друго освен некое „сведочење’’ за бог дадено од два тројца под многу сомнителни околности....:vozbud:
.....добро бе..тоа ли е се.....во тие 7..8 илјади години за кои тврдите дека постои светот....:pos2:

Незнам шо глеаш чудно тука..
Ако им налага природата, можеби ќе се вратат пак на копно..

И ти едно време си бил скроз згрбавен и влакнест, со деформирана глава и со далеку помал мозок. Сега, после толку илјадници години, си сосема исправен, со подолги раце, и со поголем мозок..

Незнам шо глеаш чудно тука..
Ако им налага природата, можеби ќе се вратат пак на копно...
Затоа изгледа китовите заринкуваат на бреговите сакаат да се вратат на копно ама тешко им оди адаптацијата :raz:.
Добро ајде сериозно сега, колку што можи :icon_lol:. Самото заринкување на кит во некој брег најчесто резултира со смрт, сега некој да помисли дека намерно китот заринкува и со тоа си врши самоубиство е надвор од здрав разум, затоа што општо познато е дека животните не вршат самоубиства.
Него ме интересира мене ако китовите некогаш посакаат да се вратат на копно, како умрениот кит кој што заринкал на брегот ќе им испрати информација на својот род демек ако сакате да излезете на копно пораснете нозе за да не заринкате :raz:. Да не имаат китовите колективна свест како Борг во Star Trek па пред умирање да им ја прати таа информација :raz:.

............... Да не имаат китовите колективна свест како Борг во Star Trek па пред умирање да им ја прати таа информација :raz:.

Колективна свест тешко да имаат...но исто така факт е дека тие меѓу себе комуницираат и ако се илјадници километри оддалечени.....
......и ова веќе не е за овој подфорум........ми се чини има подфорум животни....

... и еве пак ќе напишам...има видливи траги на еволуцијата на човекот.....сите гледаме дека помладите генерации се порано и порано остануваат без коса...ќелавеат:vozbud::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom