Студентски протест: Образованието не е бизнис!

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам само овие од електро што мајка бараат на протест...

економски и правен ги разбирам...ги дерат со партиципации, уверенија и слични срања...
ги разбирам и оние кои се сместени по студентски домови, во услови како од 15 век....
иначе се е бизнис па и образованието, како што знам секаде во свет се плаќа школарина....
високото образование секогаш било политизирано и у '49 и '09...ништо нема тука ново, што сега им текна да протестираат за политизирано в.образование....

‘ ^бојле сега отколку никад
подобро касно отколку никогаш

А зошто сетоа ова се ограничило во рамките на Правен??....кај се "Филолошки", "Економски" и "Електро" у муабетов???
Момак...јас сум студент на филолошки...и веруј најгласни на протестот беа токму студентите од филозофски и филолошки :)

Забележете една интересна фотка на...

http://konzervativ.blog.com.mk/

Нема бегање од тоа. Сами сме си криви кога прифативме партии да не ебат у мозок, сега ќе ја сркаме чорбата и никогаш нема да се ослободиме од партиски серковци.

Како и да е го подржувам протестот.... само што забележав една смешна ситуација на тв ама ај да не ја кажувам.

Најнова вест!!!

По најновите сознанија од страна на ДПМНЕ, СДСМ и Бранко Црвенковски стојат позади студенските протести во Хрватска и Србија:

:pos:

Уште понова вест!!!

ДПМНЕ промени еден од симболите на партијата. Од денес па натаму знамето на ДПМНЕ ке биде жолта петокрака со црвена ружа на плава основа. За прв пат новото знаме беше промовирано на денешните студенски протести во Скопје :nenene:

Забележете една интересна фотка на...

http://konzervativ.blog.com.mk/
Гоч...тоа било едно педерче убутано коешто сакало да му наштети на протестот вадејки знаме од сдс на ранецот. Доволно за новинарите да лепнат етикета дека ете...сепак е политизирано а не е. јас бев денес таму...како непартиски чоек и студент си протестирав за себе и за своите колеги. Со мене беа активисти и на вмро и на сдс...ама сите тие излегоа со една цел...да се чујат студентите. Поздрав.

Ај кажи што кажав јас?
линкот до блогот ќе ти го пастирам текстот

Ќе Ви помогнам - Тоа е натписов занемешање на политиката во образованието од една страна, а развеаното знаме на една политичка партија од друга!
Не сакам да подбуцнувам, ама мислам дека е во интерес на студентите и протестов некој од организаторите да излезе и да се огради од политичките влијанија!
Мое скромно мислење.

сеа прочитај го мислењето на тореадор кој објаснува што како се десило со тоа знаме да стигне на фотографија и итн
индиректно имплицираше дека има вмешано партија во протестот во овој случај сдсм

ne e bitno dali od elektro masinski ili koj i da e fakultet ja sum na masinski i ne e golema participacijata bitno e site zaedno da ideme do kraj i da ne se plakja nisto

линкот до блогот ќе ти го пастирам текстот

Ќе Ви помогнам - Тоа е натписов занемешање на политиката во образованието од една страна, а развеаното знаме на една политичка партија од друга!
Не сакам да подбуцнувам, ама мислам дека е во интерес на студентите и протестов некој од организаторите да излезе и да се огради од политичките влијанија!
Мое скромно мислење.

сеа прочитај го мислењето на тореадор кој објаснува што како се десило со тоа знаме да стигне на фотографија и итн
индиректно имплицираше дека има вмешано партија во протестот во овој случај сдсм

Прво и основно јас само дадов линк, пошто предходно се збореше за тоа дали е политизиран митингот? Блогот не е мој, фотографијата не е моја, а не дадов никакво мислење....
А мое мислење -
Трагично е што студентите дозволија ВМРО-вците и СДСМ-овците да ги манипулираат. Како и се кај нас не може да помине без ситна и бедна политика. Ете така...

На канал 5 вестите...на прашање од страна на новинарите кон еден муфљуз студент и една мочла студентка зошто не се приклучите на вашите колеги на протестот?....идиотиве одговорија...паа знаете многу е топло денес...нема временски услови за протест. ПУ! Мочам и плукам на ваквата група на студенти. Мивки у душа. Мивки бидете..мивки ке умрете!!!

Прво и основно јас само дадов линк, пошто предходно се збореше за тоа дали е политизиран митингот? Блогот не е мој, фотографијата не е моја, а не дадов никакво мислење....
А мое мислење -
Трагично е што студентите дозволија ВМРО-вците и СДСМ-овците да ги манипулираат. Како и се кај нас не може да помине без ситна и бедна политика. Ете така...
Подршка и од мене за протестот.Но ова со СДС стварно не требаше,не знам само дечкото што глуми,дали ја промовире неговота партија и враќањето на б.ц. или само сака да му НАШТЕТИ на протестот::::
ЗНАЧИ ова ПАРТИИВЕ ГО УНИШТИЈА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД!!!!!
се надевам дека следниот протест че биде во прво време,И ТЕШКО на оној што ќе извади партиско знаме :tapp:

А мое мислење -
зошто не се изјасни првиот пат?:pipi:
само го плесна мислењето со линкот и коментарот ?или заборави да прочиташ што има напишано под фотографијата ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom