9/11 Терористи или сепак не?

Кој ги урна кулите

• Терористи

Гласови: 130 20,8%
  • Американски владини структури

Гласови: 409 65,3%
  • Појма немам

Гласови: 87 13,9%

• Вкупно гласачи
    626

Scorer

Set Your Spirit Free
Член од
30 март 2010
Мислења
63
Поени од реакции
4
Изговор за војна секогаш се најдува. Не мора да си уриваат кули, да шибаат авиони во згради.
Друго прашање е што постигнаа со таа војна. Ништо. Заради таа војна ги удри најголемата криза, со што нагло опадна влијанието на САД. И како тоа ако се било испланирано?

Кога би ги местеле нападите, зошто, ама зошто едните згради би ги уривале со Боинзи, а за Пентагон би користеле друго летало? Која е логиката тука?
И уште еден доказ дека Е боинг, е тоа што на цивилното воздухоплоство на САД во 2001 им фалеа 4 авиони? И каде се исчезнатите патници во тој авион?
Значи, теоријата дека во Пентагон удрило нешто друго освен боинг е смешна...

ne postignaa zs ne im uspea planot cekaj ke ti najdam edno video na youtube kaj so eden amerikanec kazvit za to :wink:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
ne postignaa zs ne im uspea planot cekaj ke ti najdam edno video na youtube kaj so eden amerikanec kazvit za to :wink:
Како бе.....леле....ах....

Да испланирам нешто и да си направам штета и да не му успее и притоа да ме откријаат.....???

Scorer

Set Your Spirit Free
Член од
30 март 2010
Мислења
63
Поени од реакции
4
Како бе.....леле....ах....

Да испланирам нешто и да си направам штета и да не му успее и притоа да ме откријаат.....???

Navistina ne mozam da najdam nisto za taa emisija so odese na A1 televizija pred nekoja godina vo nea detalno se objasnuva za napadite vo 2001 emisijata se vikase DIJALEKTIKA :wink:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021

Navistina ne mozam da najdam nisto za taa emisija so odese na A1 televizija pred nekoja godina vo nea detalno se objasnuva za napadite vo 2001 emisijata se vikase DIJALEKTIKA :wink:
Како, ама како можи Владата на САД да е толку глупава и бомбите да ги постави од надворешната страна на авионот, а не внатре?????

ПС, знам за која емисија зборуваш, но таа беше премноооогу религиозно напумпана.... Дури тврдеа дека нуклеарните бомби во Хирошима и Нагасаки не биле фрлени од авион, туку дека биле поставени во градот од самите Јапонци.....одеа дотаму што кажуваа дека во секој поголем град има поставено нуклеарна бомба......:tapp:

Scorer

Set Your Spirit Free
Член од
30 март 2010
Мислења
63
Поени од реакции
4
lele be aj dosta vise 100 pati li ke ti objasnuvam so ne ti e jasno zs gi postavile bombite od nadvoresnata strana prasaj ja vladata :wink:

S

smart ass

Гостин
Ne postojt dokaz deka muslimanite se krivi bre razbiras ti uste ke ojs po umot od amerikancistana ??:uvo::helou:
А кој ги обвини муслиманите???

Ова е дело на Ал Каеда добро финансирана,обучена,терористичка организација која имаше логистика во АВГАНИСТАН а и сега има т.н терористички ќелии Буквално низ ЦЕЛА западна европа и САД...и уште ги има.

Јас не верувам дека Ал Каеда и лобосите го претставуваат Исламот.

lele be aj dosta vise 100 pati li ke ti objasnuvam so ne ti e jasno zs gi postavile bombite od nadvoresnata strana prasaj ja vladata :wink:
:pos2::pos2:

КАКВИ БОМБИ БРЕ:tapp::tapp:

На која надворешна страна бе??

Гледај..АМА 5 ПАТИ!!!!!!

Although most Americans believe they know what brought down the World Trade Center twin towers on Sept. 11, 2001, civil engineers are still seeking answers to questions that could save lives in the future.

Structural engineers need to know from a scientific perspective what happened to the buildings during the terrorist attacks in order to prevent future failures. The search for answers continues with the help of a state-of-the-art animated visualization created by researchers at Purdue University.
И ако нешто те буни кликни на линкот пиши му маил на универзитетот ќе ти образложат.

обрни внимание Дека се што гледаш се само делови од секунда.

Кажав јас немаат поим од Структурален инженеринг.(и хитлер исто).

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
Знаеш што не ми е јасно? Глупоста на тие теоретичарите кои тврдат бесмислени работи, нешто што нема врска. Ма, која будала би ги поставила бомбите однадвор?! Колку треба да бидиш глуп (без навреда) за да веруваш во неколку клипа направени со цел манипулација врз луѓето?!

Член од
7 март 2009
Мислења
1.156
Поени од реакции
812
Секој што мисли дека наводно терористите ги бутнале зградите и сето тоа сами го организирале е неинформиран и неупатен.Зошто?
Па еве ви одговор:
1. Хронологијата на настаните кажува се.Веднаш после нападите ја активираа медиумската машинерија и откако ја припремија добро јавноста,го нападнаа прво Ирак а после и Авганистан.Значи им бил потребен изговор пред домашната и странска јавност за да се докопаат до полињата со НАФТА во Ирак и полињата со АФИОН(ХЕРОИН) во Авганистан.
2. Постојат редица и дузина ДОКАЗИ кои само потврдуваат дека се било намештаљка.Репортерот на националната ТВ кажува како е извршен терористички напад а нападот уште не почнал,убаво се гледа дека зградите се дополнително турнати со внатрешен експлозив(независна експертиза)поткрепена со редица видео и др.материјали,турната е и соседната зграда 7 во која се наоѓало седиштето на ФБИ(значи за да се прикријат некои докази-како перење на пари,трговија со дрога итн.),дузина очевидци меѓу кои и пожарникари тврдат дека имало РЕДИЦА МАЛИ ЕКСПЛОЗИИ веројатно поставени во основите на зградите за да се осигура нивното паѓање итн...Сето ова кажува дека нешто смрди и тоа бааги.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
1. Хронологијата на настаните кажува се.Веднаш после нападите ја активираа медиумската машинерија и откако ја припремија добро јавноста,го нападнаа прво Ирак а после и Авганистан.
Прва грешка! Авганистан е нападнат прв во октомври 2001 година, што е прилично долго време за реакција ако се има предвид фактот дека 9/11 е наместено.
Втор е нападнат Ирак во март 2003 година.

1. Хронологијата на настаните кажува се.Веднаш после нападите ја активираа медиумската машинерија и откако ја припремија добро јавноста,го нападнаа прво Ирак а после и Авганистан.Значи им бил потребен изговор пред домашната и странска јавност за да се докопаат до полињата со НАФТА во Ирак и полињата со АФИОН(ХЕРОИН) во Авганистан.
Многу грешно. Американците со инвазијата врз Ирак сакаа да ја донесат нафтата на 15 долари за барел. Што се случи? 5 години потоа цената на нафтата уриваше рекорди и достигна 150 долари за барел!!! Ова укажува на фактот дека Американците НЕ наместиле ништо!
Секако веднаш после таа енормна цена следеше финансиска криза. Значи, Американците се лоши планери. (секако за тие што мислат дека 9/11 е наместен)

Член од
7 март 2009
Мислења
1.156
Поени од реакции
812
Многу грешно. Американците со инвазијата врз Ирак сакаа да ја донесат нафтата на 15 долари за барел. Што се случи? 5 години потоа цената на нафтата уриваше рекорди и достигна 150 долари за барел!!! Ова укажува на фактот дека Американците НЕ наместиле ништо!
Секако веднаш после таа енормна цена следеше финансиска криза. Значи, Американците се лоши планери. (секако за тие што мислат дека 9/11 е наместен)---
>Human[/quote]

Човече,не заебавај ти се молам,ти како да сакаш и како добротвори да ги прикажеш америве.Па нели цело време трубеа дека одат во Ирак за да ја повратат демократијата и за да го најдат оружјето за масовно уништување.Видовме ептен убаво дека лажеле за оружјето за масовно уништување,а ако се толку за демократија зошто еве на пр.не ја нападнат Белорусија и не го симнат од власт Лукашенко??? Види,америте одат таму кај што има ресурси за цицање и кадешто може да го поебат локалниот фраер за да можат после тие да ја дупат кралицата на матурската!Тоа е вистината и точка.:costumed2

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
Човече,не заебавај ти се молам,ти како да сакаш и како добротвори да ги прикажеш америве.Па нели цело време трубеа дека одат во Ирак за да ја повратат демократијата и за да го најдат оружјето за масовно уништување.Видовме ептен убаво дека лажеле за оружјето за масовно уништување,а ако се толку за демократија зошто еве на пр.не ја нападнат Белорусија и не го симнат од власт Лукашенко??? Види,америте одат таму кај што има ресурси за цицање и кадешто може да го поебат локалниот фраер за да можат после тие да ја дупат кралицата на матурската!Тоа е вистината и точка.:costumed2

Ооооо, Американците се далеку од добротвори, но не ги наместија нападите на 11.9.2001. Нели, после нападите го обвинија Авганистан кој што нема ресурси, но понатаму, како добар повод го искористија 11.9. за напад врз Ирак. И знаеме сите дека главната цел беше нафтата, а не демократијата. Ако им е толку за демократија, САД можат да одат каде сакаат во Африка, ама не им е за тоа...
Арно ама, Авганистан се покажа како дупка (барем досега) за САД, а Ирак е среден, барем според САД...

Член од
7 март 2009
Мислења
1.156
Поени од реакции
812
Ооооо, Американците се далеку од добротвори, но не ги наместија нападите на 11.9.2001. Нели, после нападите го обвинија Авганистан кој што нема ресурси, но понатаму, како добар повод го искористија 11.9. за напад врз Ирак. И знаеме сите дека главната цел беше нафтата, а не демократијата. Ако им е толку за демократија, САД можат да одат каде сакаат во Африка, ама не им е за тоа...
Арно ама, Авганистан се покажа како дупка (барем досега) за САД, а Ирак е среден, барем според САД...
Авганистан не се покажа како дупка за америте,туку како златен рудник,мој кајгана пријателу.Дали знаеш дека откако се дојдени америте во таа банана држава,производството на хероин е зголемено од 500 на 8000 тона? Тоа се факти од релевантни извори.И немој да ми кажеш дека не ги знаат каде се полињата со афион,кога сателитски можам да си ја најдам и сопствената куќа??? Тие ако сакаат,може само да ги запрашат тие насади со хемикалии и толку е со п-вото на дрога,но не им одговара,затоа што кај си видел дилер да си ги уништува сопствените производи? :helou:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
Авганистан не се покажа како дупка за америте,туку како златен рудник,мој кајгана пријателу.Дали знаеш дека откако се дојдени америте во таа банана држава,производството на хероин е зголемено од 500 на 8000 тона? Тоа се факти од релевантни извори.И немој да ми кажеш дека не ги знаат каде се полињата со афион,кога сателитски можам да си ја најдам и сопствената куќа??? Тие ако сакаат,може само да ги запрашат тие насади со хемикалии и толку е со п-вото на дрога,но не им одговара,затоа што кај си видел дилер да си ги уништува сопствените производи? :helou:
:ne:
Погрешно.
Се до пред нападот во октомври 2001 врз Авганистан, тогашната власт на Авганистан, Талибанците беа против производството на афион, т.е. хероин. Но со офанзивата на САД, Талибанците се повлекоа и мораа да имаат извори за финансирање. Нормално, најдобрата опција беше токму тоа, афионот од кој се прави хероин. Но тој хероин, не е доволен за САД да имаат профит од него, 8000 тони се ништо за САД, не ги покриваат ни трошоците за во една провинција... додека за Талибанците тоа е главниот извор за финансирање.
Е сега прашуваш, зошто не ги уништуваат тие полиња. Авганистан е огромна територија, и е главно пустинска земја. Многу е тешко да откриеш поле со афион кое е прекриено одоколу со други насади. До пред некоја година НАТО одеше со таа стратегија, уништување на афионските полиња, но увидоа дека тоа не дава резултат и сега се концентрираат на уништување на шверцот на хероинот.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021

Kajgana Shop

На врв Bottom