9/11 Терористи или сепак не?

Кој ги урна кулите

• Терористи

Гласови: 130 20,8%
  • Американски владини структури

Гласови: 409 65,3%
  • Појма немам

Гласови: 87 13,9%

• Вкупно гласачи
    626
Член од
16 април 2009
Мислења
55
Поени од реакции
6
Е фала богу. :) Да знаеш само колку сме оладиле.:vozbud:

И сега он топик:

За авиониот што удри во Пентагон:

Тие (заговарачите :vozbud:) што тврдат дека во Пентагон не удрил патнички Боинг, туку дека било некое беспилотно летало, и дека немало остатоци од Боингот, може слободно да го погледнат видеово и да се уверат што се случува кога авион се судрува при брзина од преку 700 км/ч:

Значи, не останува ништо.....само една голема дупка во зградата...

Башка тоа постои и видео на кое се гледа дека авионот е патнички....исто така на блискиот автопат многу очевидци го виделе Боингот каде удира во Пентагон.....
Е сега овие заговарачиве ги прават будали (истовремено правејќи се и себе) сите што не мислат така.
:tapp: izgleda slabo stois so prirodnite nauki. a za svedocite koi sto videle kako avionot udira vo pentagon i videoto se mnogu sumlivi poso se pojavija mnogu kasno odnosno otkako vidoa deka prvotnata zamisla ne im projde pa moraa na drug nacin.a isto taka slabo znaes deka pri najmala izmena na kursot na avioite odma se isprakaat lovci, a vo slucajov nigde gi nema

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
:tapp: izgleda slabo stois so prirodnite nauki. a za svedocite koi sto videle kako avionot udira vo pentagon i videoto se mnogu sumlivi poso se pojavija mnogu kasno odnosno otkako vidoa deka prvotnata zamisla ne im projde pa moraa na drug nacin.a isto taka slabo znaes deka pri najmala izmena na kursot na avioite odma se isprakaat lovci, a vo slucajov nigde gi nema
Ако одговорам како членот погоре имам чувство дека пак ќе се ладиме...

Значи да видиме:
Одговорими зошто слабо стојам со природните науки? Причина? (инаку, многу добро ми оди математика, физика, а добро ми одеше и хемија, географија.....).

Е еве тоа што зборувам.....сомнителни биле сведоците:tapp:
Еве ти една слика, и баш ме интересира колку е сомнително тоа што стотици луѓе виделе како патнички Боинг удира во Пентагон:

Значи патот е мноооогу блиску до Пентагон (имеше и докази дека авионот при прелетувањето на автопатот закачил и неколку бандери) и сега ти ги нарекуваш "сомнителни" преку стотици сведоци?!:tapp:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
ловците треба да полетаат од нивните бази или имаш сознанија дека најновите ловци се телетранспортираат?!

S

smart ass

Гостин
Кулите близначки ги урнаа амЕрите,но не со авиони...АВИОНИ НЕМАШЕ!

Туку се користеше тродимензионална холографија значи авионите се лажни т.е само холограм,е сега за звукот-саунд ефект му платиле на холувуд...чунки искусни се.

Лобосите и алуминашите на луз чејнџ и зајтгејс се во право дека експлозив е користен!!!

Ама хитлер не се сложува со вас,а јас делам исто мислење со него-конкретно на оваа тема.:)

Ова е нов тип експлозив,експлодира без звук:pos2:
,не остава by-products а најблискиот сеизмички центар во њујорк таква експлозија ќе примети во лондон а па оваа не ја фатиле некако:pos2:

ловците треба да полетаат од нивните бази или имаш сознанија дека најновите ловци се телетранспортираат?!
Имаше дежурни-за соборување цивилка треба дозвола од горе,а и патролата не можела да ги позае авионите-во моментот имало околу 3000 авиони,и сега 4 ловци ќе бркаат игла во сено.

А пак и зошто да ги соборат??

Можеби сакаат преговори,пари,палестина како им рекол бин преебан.

Нејсе им го Шибнаа на Америте и тоа ЈАКО.

Таков е бин ладен...ќути,планира долго време ама делата се маестрални.

Здравје ќе би и ново....наскоро.

H

^HITMAN^

Гостин
Кулите близначки ги урнаа амЕрите,но не со авиони...АВИОНИ НЕМАШЕ!

Туку се користеше тродимензионална холографија значи авионите се лажни т.е само холограм,е сега за звукот-саунд ефект му платиле на холувуд...чунки искусни се.

Лобосите и алуминашите на луз чејнџ и зајтгејс се во право дека експлозив е користен!!!

Ова е нов тип експлозив,експлодира без звук:pos2:
,не остава by-products а најблискиот сеизмички центар во њујорк таква експлозија ќе примети во лондон а па оваа не ја фатиле некако:pos2:

Имаше дежурни-за соборување цивилка треба дозвола од горе,а и патролата не можела да ги позае авионите-во моментот имало околу 3000 авиони,и сега 4 ловци ќе бркаат игла во сено.

Добро бе можно ли е се да биде конспирација и се вие да ги откривате сите превари во светот, се вие да знаете како е, кој лаже, кој не лаже, како ќе биде утре, во 2012... а?

S

smart ass

Гостин
препрочитај цела тема.

Едвај се снајдов со алуминиумците

Уствари џабе е.

И хитлер изгуби од зајтгејс и луз чејнџ кај па јас:vozbud:

земи го ова предвид

Другото беше да им кажам на конспираси рајата да тргнат фолиите од глава...никој не им ги чита мислите.

Здравје ќе би и ново....наскоро.
Таа дозвола тогаш можеа да дадат рамсвелд ил буш...и тоа треба директна натредба од нив.

H

^HITMAN^

Гостин
препрочитај цела тема.

Едвај се снајдов со алуминиумците

Уствари џабе е.

И хитлер изгуби од зајтгејс и луз чејнџ кај па јас:vozbud:

земи го ова предвид

Другото беше да им кажам на конспираси рајата да тргнат фолиите од глава...никој не им ги чита мислите.

Таа дозвола тогаш можеа да дадат рамсвелд ил буш...и тоа треба директна натредба од нив.
OK e, стварно е ОК да се дискутира на вакви теми, да се дава свој став и мислење, поглед на работите од повеќе страни, али и тие зајтгејс и сите како нив што ве тера да мислите дека не се платени од некој да дрпаат контра мадиња? Како што не верувам во ништо повеќе, така да немам основа ниту да верувам во некој си истражител кој е секогаш во право и се тој знае, и за парите како е што е и за 9.11 и за Авганистан војната, војната во заливот, бла бла бла...
Мислите ниту некој ни ги чита, ниту ќе ни ги чита во далечна иднина. Технологија се крие од обичниот народ, тоа е така, но технолошката доспеаност на фамозните пола измислени тајни лаборатории на НАСА и што ти ја знам кој се максимум 5 до 10 години пред да тие нивни откритија се применат во практика (најпрост пример - тефлонска тава), а од технологија за читање на мисли - ни Т немаат откриено сеуште.
А за темава, САД навистина мутат вода со Бин Ладен, затоа што најпросто гледано на работите, ако сакаат да го фатат ќе го фатат утре задутре во акција која ќе започне во 7 часот а ќе заврши во 7.15 и тоа без колатерална штета. Според мене доколку нешто беше лажирано, беше режирано сето тоа за да се отпочне војната на Истокот но со се како што видовме, со авиони со све, но од страна на Бин Ладен потплатен од САД. Повторувам - ако нешто воопшто беше режирано.

S

smart ass

Гостин
Нема докази за било каква директна поврзаност на бин ладен и ЦИА(како што некои тврдат) бин ладен во 80 појде во афган како син на богат саудиец да се бори против советите...САД не ја поддржаваа Ал каеда туку ТАЛИБАНЦИТЕ.

И на крај краеви убаво е објаснето како се губи структурален интегритет посебно кога имаш керозин до 22 спрат(башка удар со 840км/х) на боинг полн гориво и во ктилата(и во трупот) башка уште при ударот два спрата се колапсирани а после игницијата на керозинот имаш термобар..а челикот над 1500% не држи толкава тежина,башка пенкејк ефектот-нема докази за експлозиви(оставаат бајпродуктс) плус се регистрираат по институти,а за ваква зграда да урнеш...контролирано...дали има 3-4 фирми кои го можат тоа...нормално со експлозив.

А Осама дали е жив или не-се претпоставува дека е во пакистан,а и за разлика од други он не се експонира....

Неќе многу да врие(ко ахмадинеџад)...он оди на ДЕЛО..ммето многу добар тоа трофејот му беше-калаш од советски генерал..

Член од
16 април 2009
Мислења
55
Поени од реакции
6
Ако одговорам како членот погоре имам чувство дека пак ќе се ладиме...

Значи да видиме:
Одговорими зошто слабо стојам со природните науки? Причина? (инаку, многу добро ми оди математика, физика, а добро ми одеше и хемија, географија.....).

Е еве тоа што зборувам.....сомнителни биле сведоците:tapp:
Еве ти една слика, и баш ме интересира колку е сомнително тоа што стотици луѓе виделе како патнички Боинг удира во Пентагон:

Значи патот е мноооогу блиску до Пентагон (имеше и докази дека авионот при прелетувањето на автопатот закачил и неколку бандери) и сега ти ги нарекуваш "сомнителни" преку стотици сведоци?!:tapp:
ako gi poglednes slikite kade sto udril avionot vo pentagon so 700 km/h i od nego ne ostanalo nisto kako sto imase napisano vo eden post a vo zgradata ima samo dupka koja sto vo nieden slucaj ne moze da bide od boingot. pri 700km/h da udri talkav boing znaes kolkava steta bi predizvikal. a za svedocite mozam so sigurnost da ti kazam deka se pojavija mnogu podocna i deka vo pocetokot imase izjavi od luge sto kazuvaa deka ne cule nitu pak videle kakov i da e avion.vozdusniot prostor nad pentagon e 24 casa pod nadzor i ptica ne moze da preleta bez da se znae.

treba da poletaat od bazite a cisto sumjam da znaes deka vozdusniot prostor nad pentagon e pod maksimalna kontrola i za lovcite se potrebni 3 minuti da bidat nad pentagon

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
ako gi poglednes slikite kade sto udril avionot vo pentagon so 700 km/h i od nego ne ostanalo nisto kako sto imase napisano vo eden post a vo zgradata ima samo dupka koja sto vo nieden slucaj ne moze da bide od boingot. pri 700km/h da udri talkav boing znaes kolkava steta bi predizvikal. a za svedocite mozam so sigurnost da ti kazam deka se pojavija mnogu podocna i deka vo pocetokot imase izjavi od luge sto kazuvaa deka ne cule nitu pak videle kakov i da e avion.vozdusniot prostor nad pentagon e 24 casa pod nadzor i ptica ne moze da preleta bez da se znae.

treba da poletaat od bazite a cisto sumjam da znaes deka vozdusniot prostor nad pentagon e pod maksimalna kontrola i za lovcite se potrebni 3 minuti da bidat nad pentagon

Сега го обезвреднуваш тоа што го кажале преку сто сведоци и за кое постои видео доказ?!

Според тебе колкава дупка треба да се направи кога ќе удри авион?

Еве, колкави беа дупките во кулите близначки?!
Еве ти и слика:

Викаш сведоците се појавија многу доцна а?:pos2:

Scorer

Set Your Spirit Free
Член од
30 март 2010
Мислења
63
Поени од реакции
4
Сега го обезвреднуваш тоа што го кажале преку сто сведоци и за кое постои видео доказ?!

Според тебе колкава дупка треба да се направи кога ќе удри авион?

Еве, колкави беа дупките во кулите близначки?!
Еве ти и слика:

Викаш сведоците се појавија многу доцна а?:pos2:
Ne postojt dokaz deka muslimanite se krivi bre razbiras ti uste ke ojs po umot od amerikancistana ??:uvo::helou:

Член од
16 април 2009
Мислења
55
Поени од реакции
6
aj naredi nekoja slika od napadot na pentagon i sporedi ja so ovaa gore. vo pocetokot na napadot nad pentagon nemase nikakvo video nitu od bezbednostnite kameri nitu pak nekoe amatersko video. samo posle se pojavija nekoi montirani videa. i nemam namera nekomu da ubeduvam samo sum objektiven

Scorer

Set Your Spirit Free
Член од
30 март 2010
Мислења
63
Поени од реакции
4
Ако не се муслиманите кој е крив?:uvo:

na dve mesta zborvime za istovo a ?? pa se gledat kolku znajs ne mi e mene gajle nikogo da brana ama sto e taka taka e na amerikancite im trebese izgovor za vojna nivna krivica e ne si dovolno upaten :helou::helou:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
na dve mesta zborvime za istovo a ?? pa se gledat kolku znajs ne mi e mene gajle nikogo da brana ama sto e taka taka e na amerikancite im trebese izgovor za vojna nivna krivica e ne si dovolno upaten :helou::helou:
Изговор за војна секогаш се најдува. Не мора да си уриваат кули, да шибаат авиони во згради.
Друго прашање е што постигнаа со таа војна. Ништо. Заради таа војна ги удри најголемата криза, со што нагло опадна влијанието на САД. И како тоа ако се било испланирано?

aj naredi nekoja slika od napadot na pentagon i sporedi ja so ovaa gore. vo pocetokot na napadot nad pentagon nemase nikakvo video nitu od bezbednostnite kameri nitu pak nekoe amatersko video. samo posle se pojavija nekoi montirani videa. i nemam namera nekomu da ubeduvam samo sum objektiven
Кога би ги местеле нападите, зошто, ама зошто едните згради би ги уривале со Боинзи, а за Пентагон би користеле друго летало? Која е логиката тука?
И уште еден доказ дека Е боинг, е тоа што на цивилното воздухоплоство на САД во 2001 им фалеа 4 авиони? И каде се исчезнатите патници во тој авион?
Значи, теоријата дека во Пентагон удрило нешто друго освен боинг е смешна...

Kajgana Shop

На врв Bottom