9/11 Терористи или сепак не?

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ги урна кулите

• Терористи

Гласови: 130 20,7%
  • Американски владини структури

Гласови: 410 65,4%
  • Појма немам

Гласови: 87 13,9%

• Вкупно гласачи
    627
на видеото пише тхе ултиејт кон.....3dmaџ i Maya многу прават....ма треба пола менхетн да се отруе од byproducts на експлозивот па да ГИ НАЈДАТ И ПОТВРДАТ!!!!

а и сеизмички не е потврден кога експлозијата во курск некој тон ТНТ ја приметија сеизмичари од цел свет како може оваа да не ја приметат таа зграда не се руши со петарди само....или можеби за да нема теории на заговор требало бин ладен да прати некој јастреб или тетреб со две 40мм гранати нуклеарни викаат имало за гроза..тоа е пушка која сакам да видам како дише

нели само пентагон ке беше доволен за напад зошто уште мети....тоа асоцира на алкаед а и самите разузнавачки предупредувања за спремање нешто големо

а и сеизмички не е потврден кога експлозијата во курск некој тон ТНТ ја приметија сеизмичари од цел свет како може оваа да не ја приметат таа зграда не се руши со петарди само....или можеби за да нема теории на заговор требало бин ладен да прати некој јастреб или тетреб со две 40мм гранати нуклеарни викаат имало за гроза..тоа е пушка која сакам да видам како дише
Или па авион да удри па да се каже дека сеизмиката била од тој удар :toe:

Или па авион да удри па да се каже дека сеизмиката била од тој удар :toe:

не не...сизмиката не е замара со авиони... или со удари на бејзбол топчиња гајле им е

туку ЕКСПЛОЗИИ...такви отчитувања немаше....

мислам обрнете внимание
High explosives normally are employed in mining, demolition, and military warheads. High explosive compounds detonate at rates ranging from 3,000 to 9,000 meters per second, and are, conventionally, subdivided into two explosives classes, differentiated by sensitivity

а ова

exploding propane tank may release more chemical energy than an ounce of nitroglycerin, but the tank would probably fragment into large pieces of twisted metal......а КЕРОЗИН и thermobaric реакција

и за крај еве еден учесник кој го демолираше ландмарк па видете како изгледа колку е СЛОЖЕНО ДА СЕ ОБАВИ ТАА РАБОТА од поставување поврзување 300 проблеми...а ваму во двете згради тони експлозив однесиле ги поставиле на секој трети кат на зградите додека секретарките се треселе со шефовите:vozbud: а некој:drk::drk:

:pos2::pos2:

мy name is Chad Gordon, I am a 5th year ITFM (Mechanical Engineering Technology). I transferred in to RIT by the way of Morrisville State Collage. The major of choice while at Morrisville was Design and drafting where I graduated and left with an associate degree.

Anything in life can be a challenged just depends on how you hold your own. I basically am up for anything. My interests for learning engineering are to understand the fundamentals of engineering and leave RIT with the education to obtain a full time position for an engineering position. Love to play sports, mostly Softball, baseball, basketball, and football. But I am always up for a challenge, so bring it if you think it handle the out come.

The next concern of the team was the walls, 98 steel cables were installed in levels 1st, 2nd, 3rd, 4th, 6th, 8th, 10th, and 12th floors. What this allowed for was assistance to pull the wall inward as the implosion took place. What was interesting is the size of the cable used to inquire this task, the size of the cable ranged from ¾ inch to 1 -3/8 inch thick.

As the day came to bring down the building the explosive have been determined. For this tower to be brought to the ground it was going to need 364 pounds total. This consisted of 198 lb of 60% nitroglycerine-based gel in 1- ¼ inch sticks, also an additional 166 lb of RDX(за ова РДх не ме факајте за збор ама колку сум читал ке да е дериват сличен на ц4). The building was made of structural steel; to bring down this building 369 linear shaped armor-piercing charges were required. The concrete was destroyed by the C-4 ranging from 2 oz to 14 oz; C-4 charge had a density of 600 grains to 4,000 per linear foot. The total time for detonation was 6 seconds, with 120 different sequenced, which were delayed by 8 milliseconds or greater.

Evacuation of 15 city blocks was done for this particular job. This was just to insure the safety of the surrounding buildings and there workers. The Landmark Towner was about a half a city block in all direction. The charge was ignited on March 18, 2006 at 7:40 am. This building took 13 seconds to fall when the imploding began. Now that is an explosion, by view the following website, it will show the building being imploded. Small charges were let off first which allowed the concrete to be fractured. Then the basement explosive was to follow. Now tell me if you heard a large bang if you would not jump to the floor. With the amount of explosives used in this it reminds me of an atomic bomb going off but having the mushroom clouds go the opposite way.

кулите требаше да паднат не за 13 туку за 13,5555555 секунди

не не...сизмиката не е замара со авиони... или со удари на бејзбол топчиња гајле им е

туку ЕКСПЛОЗИИ...такви отчитувања немаше....
А во моментот на удар нели настанува експлозија? Било да е тоа за прикривање на таа внатрешната или не.

А во моментот на удар нели настанува експлозија? Било да е тоа за прикривање на таа внатрешната или не.

види вака сега експлозиви се сите хемиски соединенија кои се хемиски нестабилни или енергетски и при експлозијата всушност хемиски гледано станува баланс ако гледаме хемиски равенки.

и може да се направи дистинкција од удар на авион и реакција на керозин со кислород...а и плинското шо им се запалило-ОД ПЕТИН(најверојатно велат тој бил користен)а во друга теорија велат Ц4

во трета термите(а пази напалмот е далеку подобар од термит)...ти кажав тоа се должи на разликите мегу популацијата:)

да ама и војната кошта толку затоа СПОМНАВ СРЕДЕН И ДОЛГ РОК:tapp::tapp: гледаш како не читаш мегу редови!!!

и нема 280000 милиони американци(соџвакај де) туку 280 само а од нив четврт поради причините кои ги кажав веруваат на клипчиња......

америка има и план за напад не само на пентагон...туку и други објекти тој им го презентираа на четвртината од популацијата и знаеш....

гледаш вака ли ги разбираш работите.....ама ако некои алжирци се разнесат во франција треба ли алжир да биде нападнат ти кажав терористите не се поистоветуваат како ниту како војска ниту како паравојска правно би биле на некој начин воени киминалци!!
ми избега мислата со бројките, јебига.

види вака, то со популацијата, ептен тие глупо, пошо по твое овде сите сме ретардирани (види анкетата).

ако тераме да го интерпретираме пишаното само како ни одговара поарно да не прајме муабет.

секој твој факт, е копиран, пастиран, и демек ако има референци до нкои си професори, сеа треба сите да заќутиме и да си рчкаме со ноџината вземја. Башка имаше нколку видни професрои кои зуцнаа нешто одстрана па автоматски сите беа дискредитирани и ставени на рамниште со Дејвид Ајк (шо е стварно будала)

Кулите се рушија на идентичен начин, т.е изгледаа како контролирано демолирање. Веројатноста 3 кули од кои само 2 удрени со авиони,да се рушат на тој начин е 500 трилиони према 1. Близначките беа толку прецизно погодени, да само 15-16 спрата, ги притиснат носачите на зградите и тие да се рушат со пејнкејк ефект.

А доколку ги разгледаме температурите, и доколку успеале да го донесат челикот до 50% од неговата цврстина, останатите материјали сигурно биле пеплосани, така да појќе од веројатно е дека 8-12% од масата која би требало да притиска би била тотално испарена. Да го прескокниме дека би требало рамномерно секаде да попуштат столбовите за да се предизвика пејнкеј ефектот, а пожарите и не беа на сите локации со ист интензитет.

ми избега мислата со бројките, јебига.

види вака, то со популацијата, ептен тие глупо, пошо по твое овде сите сме ретардирани (види анкетата).

ако тераме да го интерпретираме пишаното само како ни одговара поарно да не прајме муабет.

секој твој факт, е копиран, пастиран, и демек ако има референци до нкои си професори, сеа треба сите да заќутиме и да си рчкаме со ноџината вземја. Башка имаше нколку видни професрои кои зуцнаа нешто одстрана па автоматски сите беа дискредитирани и ставени на рамниште со Дејвид Ајк (шо е стварно будала)

Кулите се рушија на идентичен начин, т.е изгледаа како контролирано демолирање. Веројатноста 3 кули од кои само 2 удрени со авиони,да се рушат на тој начин е 500 трилиони према 1. Близначките беа толку прецизно погодени, да само 15-16 спрата, ги притиснат носачите на зградите и тие да се рушат со пејнкејк ефект.

А доколку ги разгледаме температурите, и доколку успеале да го донесат челикот до 50% од неговата цврстина, останатите материјали сигурно биле пеплосани, така да појќе од веројатно е дека 8-12% од масата која би требало да притиска би била тотално испарена. Да го прескокниме дека би требало рамномерно секаде да попуштат столбовите за да се предизвика пејнкеј ефектот, а пожарите и не беа на сите локации со ист интензитет.

грешиме сите...и не правам никој ретардиран немој така...не реков нигде...само ФАКТ е дека четвртина од популацијата........знаеш:vozbud:
гледаш дека се буниш па после ослабувањето на структурата баш пенкејкот станува посилен,имено еден кат врз друг два врз трет...

на кои локации????

кулите се урнаа идентично=двете беа удрени од ист авион

на слаба точка

не копирам туку имам читано за експлозиви па така да клингонци може да бидат ама експлозиви НЕ!!!

немој сега теории за веројатност...500 милиони спрема еден е веројатноста да истепам некој преку телефон или да му речам SEVEN DAYS и од ТВ да го убијам:vozbud:

ама ке ти кажам и за таа зграда имала грешки при градбата и била полна со гориво....блиску се

јас убаво кажав погоре виде како оди демолирањето опишано...а за сингер зградата да не спомнувам(47 ката)

и сам прочита 9000 метри во секунда од high explozive па мајка му па тон од тоа ке направи хаос а и башка треба да се поставува на секои три ката(во две згради) не само на носечките столбови и кој тоа ке го изведе!!!!!!!!

ова е доказ на американците дека ја покажаа својата неспособност исто ко во ирак два пати од friendly fire се тепаат мегу себе:toe:

и ти кажав контактирај ги тие 300 иститути експерти А НЕ КЛИПЧИЊА ДА КОРИСТИТЕ ЗА АРГУМЕНТИ...кој го снимил клипот каде кога знаеш ли ти дека со чинија за јадење снимена можеш со компјутерски програм да направиш НЛО јас имам гледано видеа како тоа го прават да биде реално после зборуј а и не ми се само тие...у третината сум:)

анкетата не требаше да има избор појма немам:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

http://www1.pressdemocrat.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061104/NEWS/611040304/1033/NEWS01 - еден од поугледните професори

http://stj911.org/index.html - овде можиш да си читаш за експлозивите и теориите на другата страна, професори и научници кои не се слагаат со резултатите од комисијата

мене единствено шо ме мати, 15 или еве 20 спрата кои паѓаат на останатите 80тина кои се во потполно здрава состојба и да настани пејнкеј ефект, не ми пасова. Е сега, вистина треба експлозив, можда не во толкави количини колку шо споменуваш ти, али сепак тој мора да биди прецизно поставен . Ова е делот каде не ми пасова другата варијанта бидејќи нема многу докази како и кога е поставен експлозивот а сигурно треба повеќе дена ако не и недели за негово поставување.

башка еве два клипа на контролирани рушења на облакодери

http://www.jokeroo.com/video/extreme/skyscraper-demolition.html

ама тино зградите гореа 10 минути потоа колапсираа тоа е доволно за да се сруши интегритетот.

ама тино зградите гореа 10 минути потоа колапсираа тоа е доволно за да се сруши интегритетот.
гореле згради и со денови па се здрави, читави и во употреба.

а сигурно и дека интензитетот на температурата се намалуваше нерамномерно, контрукцијата се ладеше, шо многу поверјоатни би предизвикало накривување на еден дел и негово рушење, али во никој случај, не беи било пејнкејк ефект, барем не на сите 3 згради, еве нека има шанса барем една така да се рушеш.

гореле...ама не идентично како FUEL BOMB.....така да времето со ударот се совпага со уривањето.......

еве зошто не биле експлозиви пошто зградата има челична конструкција ке ти дадам пример....вака
(имај предвид експлозив е секојо соединение кое рапидно создава експлозија Т.Е ширење на гас и топлина)
ПТ ракета на пример кога погодува оклопно возило боевата глава има отвор 2мм а кај некои и различен и при погодокот се полнењето експлодира НО се создава МЛАЗ 2мм кој се движи со брзина од 8000м/сек како со нож маргарин и секако има топлинска енергија но утврдено е дека нејзината важност е занемарлива бидејки по пенетрацијата работата е завршена а потоа се создава мала дупка од топлината(инаку ужас е над 100 атмосфери а и страв на секој тенкист е жив да не изгори...нејсе муницијата често им експлодира(абрамсот има заштита за ова)
е сега имаш експлозиви класа А кај кои мокна е детонацијата на пример динамит..класа Б кај кои топлинската енергија преовлладува и класа Ц ги има и двете карактеристики и ретки се....

за уривање на згради класата А е најкористена а нема доказ од неа....еднаш викаат петин било па термит па ц4 па после аматол...абе ајде...ке се знаеше по мокните детонации а и треба навистина МНОООООООГУ експлозив за минирање на таа зграда:toe:

Фјуле бомб држи и не држи вода.

не држи вода, поради фактот дека имаше доста живи луѓе кои мафтаа за помош од спратовите зафатени со пожар, сигурно немаше да бидат живи на константо високите температури со кои би се топеле челичните носачи

ама 10 минути де

имало и врапчиња и папаглчиња во зградата:toe:

ама 10 минути де

имало и врапчиња и папаглчиња во зградата:toe:
е сеа и ти, арно лебарките незнат да зборат, иначе се ќе ни раскажеа

10 минути рамномерно постигнати толку високи температури во 2те кули, тешко веројатно за и најинтелегентните терористи да го израчунат и изведат

а кула 7 гореше појќе од 5-6 сати па пак се сруше

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom