Како албанците би го решиле гејскиот спор за името Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа што тој "меѓународен фактор" ја создаде денешна Грција, каква што ја знаеме.

da bese taka Grcija nemase sto da se rasprava...ke kazese NE MOZE DA SE VIKATE MAKEDONIJA i tolku..

I tie baraat resenie..zatoa sto ne se najsilnite

Како би реагирале Албанците под претпоставка дека на нив грците им го оспоруваат името, идентитетот итн...

1. За почеток најпрво проблемот ќе го решат меѓу себе....т.е. на секој што и ќе помисли на промена фино лепо на овој или оној начин таа мисла ќе му ја избијат од глава.
2. Нема да преговараат ниту да бараат компромис.....а уште помалку разно разни Фуеровци, нимици и други белосветски пробисвети да им солат памет...

3. Ќе ја наметнуваат и публикуваат само и само својата вистина...на глава ќе им се качат со тоа

4. Нема да дозволат пола држава гркот да им ја купи....ма ни колонијалче нема да му дозволат да отвори

5. Тешко дека некој би отишол на шопинг или одмор во грција...ќе оди..ама ко ќе врати:vozbud:

6. Едноставно ќе си останат на своето..за некои работи не се разговара со никој!

Токму ова ми го кажаа низ разговор - луѓето за кои погоре пишав, дека не смее да им се дозволи на јужниве да помислат дека постои макар и најмала шанса за промена на името, дека постои некакво си колебање- дали вакво или онакво име.Се воодушевив од она што го чув од нив- дека не се за никаква промена на името на нашата држава, дека сите конци ги мрсат политичарите...Затоа ја отворив и темава, сакам да ги чујам и останатите- и верувам дека грото од нив се истомисленици со моите соговорници. Навистина верувам дека е така.

П.С.
Во ова што ти го напиша - се пронајдов себеси -ЗНАЧИ И ЈАС ЌЕ БИДАМ АЛБАНЕЦ - кога се работи за името на мојата земја.

epa zosto togas megjunarodniot faktor vi vrsi pritisok da go resite ovoj spor??

Вршење притисок за решавање на спорот и вршење притисок за менување на името не е иста работа.

Досега меѓународниот фактор бар јавно и ексциплитно не рекол ..мора да смените име..

Решението на спорот може да биде и без промена на име....

Вршење притисок за решавање на спорот и вршење притисок за менување на името не е иста работа.

Досега меѓународниот фактор бар јавно и ексциплитно не рекол ..мора да смените име..

dobro vazno e SPOROT da se resi i da moze drzavata da odi napred kon NATO i EU

Значи не можи а да не расипите тема.....ц ц ц ц
Cool убаво си ги праша албанците што мислат....вие шо туку се курчите одма во стил не му е гаље ова она......остајте нека си кажа прво,после коментирајте. И сега очекувате некој албанец сериозно да одговори на темава, покрај провоцирањата???

Албанците би го решиле спорот на штета на Македонците бидејќи немаат интерес да се зачува името, туку да бидат на иста страна со Америка.

Доколку би биле на наше место сигурен сум дека не би попуштиле туку би ја анимирале цела лоби дијаспора и би кренале врева и пискотници на Дефкон 5 ниво до Вашингтон.

Албанците би го решиле спорот на штета на Македонците бидејќи немаат интерес да се зачува името, туку да бидат на иста страна со Америка.

Доколку би биле на наше место сигурен сум дека не би попуштиле туку би ја анимирале цела лоби дијаспора и би кренале врева и пискотници на Дефкон 5 ниво до Вашингтон.

Мислиш Дефкон 1 :smir:

a jas da ti kazam deka Albanija go nema toj problem so identitetot
Nemame ni nie. Toa ne e temata i muabetot.
epa ete grcija gubi nesto so toa sto dozvoluva da se vika REPUBLIC of Macedonia...

A Makedonija gubi nesto so toa sto se dodava SKOPJE vo imeto:toe:
grcija ne gubi nisto, samo nie.

Pa sto da ti kazam, sto da verglam, koga ti veke si znael so ke napravam... nema poenta poveke muabetot... ti si ubeden u toa... :toe:

i ovoj drugiov padobranec...

:toe::toe:

Cool, daj be skrati, kazi sto ti e poentata so temava... inace ke pocneme da :duel::duel:... osekam, mirisam... :):):)

ama rabotata e sto Albanija nema problem so identitetot!!:toe:

pa neli mladite se idninata na drzavata!!

Quark, zaebi decava, tie se kontrolirana sostojba, a nekoi muabeti ednostavno treba da se ignoriraat, odgovori iskreno.

Значи не можи а да не расипите тема.....ц ц ц ц
Cool убаво си ги праша албанците што мислат....вие шо туку се курчите одма во стил не му е гаље ова она......остајте нека си кажа прво,после коментирајте. И сега очекувате некој албанец сериозно да одговори на темава, покрај провоцирањата???
Se slozuvam, dosta so provokacii i debilizmi, ostavete nasite makednci od albansko etnicko poteklo da si ja kazat dumata, biva!

Ne sakam da cujam laenje, oti jas licno znam pocesni i pogolemi lugje od makedonskite albanci od nekoi drugi kelesi koi po greska se narekuvaat sebe si makedonci.

Ај баш да те чујам како тоа?:toe:

Зошто секогаш кога ке се отворат вакви теми во врска со името на нашата држава,секога се спомнува Албанија,и одма некои шизици почнуват со навреди, провокации?! Како мислите вие да го решавате овој проблем, кога во вашио памет имате цртано една шема, и мислите само за омраза и зло! Престанете више со овије пропаганди!
Мене не ми е јасно , зошто изигруваат некои патријоти, мене лично не ми смета името Македонија...
Мислам дека овие политичариве наши се за никаде!
Треба попаметни луѓе за ова работа, некои што навистина ги бива за политика и за се...ете како се решава проблемот!
И еден мал совет, до сите граѓани наши , да стојат далеку од политиката...
Поздрав до сите :smir::smir::smir::smir:

epa ete grcija gubi nesto so toa sto dozvoluva da se vika REPUBLIC of Macedonia...

A Makedonija gubi nesto so toa sto se dodava SKOPJE vo imeto:toe:

Со ова кажуваш дека прави власници над името Македонија се токму Гејците. Ма немој, тука е разликата! Македонија за нас е Македонска а за нив гејска... затоа ова не го бидува.

ма ги заболе албанците за Македонски идентитет или јазик или име гледаат само нив да им е арно и што да очекуваш тие како би решиле
НИКАКО!!! секој нивни предлог и сугестија е на штета на Македонците

Со ова кажуваш дека прави власници над името Македонија се токму Гејците. Ма немој, тука е разликата! Македонија за нас е Македонска а за нив гејска... затоа ова не го бидува.

Гејлада нема право на нашето име нити идентитет, јазик историја единствени сопственици на сето тоа сме ние Македонците

Нешто...
размишљав у.п.м. :pos2:

А бе... да се викаме...
Српска Македонија? :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom