Што треба да направи Македонската влада?

• Креатор на темата ABC
  • Време на започнување

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
СФРЈ ке остане недостижна за многу, но за жал ЕУ направи голема копија од СФРЈ ја прекопира во секој поглед, па ја уништи нормално со помош на Н.С.П. ...................

1. повеке републики-држави во една унија
  2. еден монетарен систем
  3. еден закон
  4. отворени граници со минимална контрола
  5. еден пасош
  6. слободен проток на умови и работна рака
  7. заедничко знаме - секоја држава си има свое
  8. ротирачко преседателство
  9. и многу други работи да не наведувам

Да владата треба да направи мнооооооооогу работи како прво треба да направи едно големо колективно самоутепајство зад затворени врати да не смрдат многу ....................:vozbud::vozbud:
Колку ли само комплекси има тука, хахахахаха...и југоносталгичарење.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Колку ли само комплекси има тука, хахахахаха...и југоносталгичарење.
Струмички симни тегет наочарите и погледно реално, и фрли еден поглед кон европа, и ако ја немаш видени СФРЈ во права свелост, побарај помош од твоето опкружување можеби тие ке ти помогнат околу оценувањето на мојата тобожем наосталгија како што милуваш да кажеш, можеби си прремногу мал во твојата големина да дадеш една реална оценка во тоа што се случувало во СФРЈ:helou::toe:

ПС да не заборавам па нели од петни жили напнуваме да влеземе во ЕУ, па тоа го имаше во НОСТАЛГИЧНАТА СФР ЈУГОСЛАВИЈА и точките што ги наведов мој СТРУМИЧКИ

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Струмички симни тегет наочарите и погледно реално, и фрли еден поглед кон европа, и ако ја немаш видени СФРЈ во права свелост, побарај помош од твоето опкружување можеби тие ке ти помогнат околу оценувањето на мојата тобожем наосталгија како што милуваш да кажеш, можеби си прремногу мал во твојата големина да дадеш една реална оценка во тоа што се случувало во СФРЈ:helou::toe:
Јас пораснав во СФРЈ, и многу ми е јасна СФРЈ.
Вештачка творба која заврши така како што заврши.
Ебеш ти држава каде неможеш слободно да зборуваш, во која си ограничен да имаш имот (имало закони за земјишен и станбен максимум) држава со закони за заштита на името и делото на............вербален деликт и сл.
Диктатура - не, благодарам!
Држава заради која денес во Егејот останаа малку Македонци без никакви права...и така натаму...сум пишувал и околу тоа некаде на историја мислам.
Убиства на Македонци на разни калиња, фронтови за туѓи интереси...
Сепак, поубаво ми е во македонска држава.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Јас пораснав во СФРЈ, и многу ми е јасна СФРЈ.
Вештачка творба која заврши така како што заврши.
Ебеш ти држава каде неможеш слободно да зборуваш, во која си ограничен да имаш имот (имало закони за земјишен и станбен максимум) држава со закони за заштита на името и делото на............вербален деликт и сл.
Диктатура - не, благодарам!
Држава заради која денес во Егејот останаа малку Македонци без никакви права...и така натаму...сум пишувал и околу тоа некаде на историја мислам.
Убиства на Македонци на разни калиња, фронтови за туѓи интереси...
Сепак, поубаво ми е во македонска држава.
Струмички во твојата биографија имаш наведено дека си во 31 год од животот , а велиш си пораснал во СФРЈ.
тоа значидека си роден 1978, за да доживееш спомени од ЈУ времето си премногу мал и имал многу малку време да доживееш убави моменти,од тоа време кога ЈУ беше појам за европа,
можеш да коментираш само спомени позитивни или негативни од тоа време од твои блиски наратори - раскажувачи кои го имаат доловено тоа време, а непристојно е од твоја страна да ставаш етикети на луге кој имаат добро познавање за приликите во екс ЈУГОСЛАВИЈА:smir::helou:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па добро бе мајката,има ли некој така поасолен предлог што треба да направи оваа влада,ама ургентно и веднаш за да ја пребродиме кризава и да воспоставиме темели кон подобра економска политика во државава.Ете за индустријските зони од по 10-100 хектари земјиште во секоја општина кое ќе им се дава урбанизирано и бесплатно на сите потенцијални инвеститори кој ќе изградат индустријски објекти дадов јас предлог,останува на владата дали ќе сака да го започне проектов и најмногу за 6 месеци да го исполни истиот,доколку стварно е загрижена за економскиот просперитет на земјава.
Би било интересно доколку некој од вас даде исто така некаков конкретен предлог кој може да го исполни оваа влада,без да има политички импликации во него.Значи да биде за доброто на сите,без разлика од која политичка проминенција сме,или сме едноставно неопределени.И ве молам да не ми мрчите овде со имиња,виткања кичми,предавства или коруптивни дејства.:toe:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Би било интересно доколку некој од вас даде исто така некаков конкретен предлог кој може да го исполни оваа влада,без да има политички импликации во него.Значи да биде за доброто на сите,без разлика од која политичка проминенција сме,или сме едноставно неопределени.И ве молам да не ми мрчите овде со имиња,виткања кичми,предавства или коруптивни дејства.:toe:
Владата е таа која треба да работи на тоа да изнајде начин за излез од колапсот кој ни се случува, таа располака со доволен капацитет на советници кој треба да си ја оправдат платата која ја примат
Убаво е да се слушнат паметни предлози од народот за излез од кризава но дали владата има слух за тоа и дали ке има храброст и доблест да каже еве од еден анонимус добивме ваков и воков предлог за спас на Македонија, или ке си го прикаче како успех на својот експертски тим од срам дека вработените во влада по никој основ немаат никаква идеја за спас на македонија...............

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Струмички во твојата биографија имаш наведено дека си во 31 год од животот , а велиш си пораснал во СФРЈ.
тоа значидека си роден 1978, за да доживееш спомени од ЈУ времето си премногу мал и имал многу малку време да доживееш убави моменти,од тоа време кога ЈУ беше појам за европа,
можеш да коментираш само спомени позитивни или негативни од тоа време од твои блиски наратори - раскажувачи кои го имаат доловено тоа време, а непристојно е од твоја страна да ставаш етикети на луге кој имаат добро познавање за приликите во екс ЈУГОСЛАВИЈА:smir::helou:
ЈУ појам за Европа??!!!!
Оди заебавај некој друг!
Не ми требаат мислења од некој чијшто цех јас сега го плаќам!
Ако припаѓаш на црвената буржоазија за тебе животот можеби бил убав...
Ми расправаш за евтини кредити, плата на први...ама и за бензин на бонови хахахахахахаха
Доволно е човек да го проучи правото и Уставот на една држава па се ќе му биде јасно.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ЈУ појам за Европа??!!!!
Оди заебавај некој друг!
Не ми требаат мислења од некој чијшто цех јас сега го плаќам!
Ако припаѓаш на црвената буржоазија за тебе животот можеби бил убав...
Ми расправаш за евтини кредити, плата на први...ама и за бензин на бонови хахахахахахаха
Доволно е човек да го проучи правото и Уставот на една држава па се ќе му биде јасно.
Струмикс.......????? да не те вработија некои Европски олеснители...или ова ПРЕРОДБЕНИЦИТЕ се во прашање???? :)

illusioner

Happyrotter
Член од
20 јуни 2007
Мислења
774
Поени од реакции
15
па доволно е да направи една работа ...
Блиски односи со Северна Кореа и да ни даат едно 4 комада боеви глави со краток дострел од по 20 кило тони и да ги прашаме на долните соседи

На кој ќе мењаате име педери гнасни!!!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Струмикс.......????? да не те вработија некои Европски олеснители...или ова ПРЕРОДБЕНИЦИТЕ се во прашање???? :)
Не. :)
Не е до преродбениците, туку до опсервацијата на состојбите од една временска дистанца, користејќи акти на таа држава...
Други генерации, други (пореални) размислувања.

R

RAYTHEON23

Гостин
СФРЈ е недостижна. Во СФРЈ не зависиш ти од Грција, она зависеше од нас. Во СФРЈ не зависиш од ахмети, тој ќе лежеше на голи оток. За жал СФРЈ ни е зенитот.
ДА ТОЧНО БРАТСТВО+ЕДИНСТВО=СРЕБРЕНИЦА

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Владата е таа која треба да работи на тоа да изнајде начин за излез од колапсот кој ни се случува, таа располака со доволен капацитет на советници кој треба да си ја оправдат платата која ја примат
Убаво е да се слушнат паметни предлози од народот за излез од кризава но дали владата има слух за тоа и дали ке има храброст и доблест да каже еве од еден анонимус добивме ваков и воков предлог за спас на Македонија, или ке си го прикаче како успех на својот експертски тим од срам дека вработените во влада по никој основ немаат никаква идеја за спас на македонија...............
Aбе жими таквово владата требало да располага со капацитет на советници.Ако располагала владата со такви “експерти“ во изминативе 3 години ќе направела нешто,сега затаоа предлагам вакви примери,без разлика дали ќе си ги препишат себеси или на некој “анонимус“ од народот.Важно ми е,а верувам и секому од вас,да се носат и реализираат вакви позитивни идеи,а не беспотребно да се трошат средства окулу некакви административни вработувања или промашени проекти во вид на споменици,џамии,цркви или музеи.:toe:

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
a vie od sds shto znaete da pravite?
piramidi! :vozbud:
se nadevevam deka znaete i da kradete mnogu poveke od toa za sto se prikazuvate.
Partijata mozete da si ja prekrstite Grujo&Mijalkovi dooel
upravitel n.gujo
gazdi mialkovi

pasa si go pimieorot kako mu odi so pienje na mlekce od 35 milioni evra
plasaj si go pemierot kako e nacionalna platezna karticka
plasaj si go premierot kako medicinska sestra moze da ima 4 stana
prasa si go premierot kako potpisuva za okta memorandumi da plati makedonija osteta

Kajgana Shop

На врв Bottom