Зошто левицата никогаш не може да биде патриотска?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Левицата е нешто најлошо кое може да и се случи на било која држава. Крајна неспособност, никаква работа, цинкарење, заебавање, што и да е само да не треба да се сработи.
Да, во устите се полни со убави идеи, но во реалноста никогаш не успеваат да направат нешто.
Интересна им е идеата, паразитска, да се разгради постоечкото за привремено да се задоволат мегаломанските страсти или да се малтретира народот до немајкаде, притоа говорејќи му дека сите се еднакви и за сите има.

Левицата декларира еднаквост, а заборава да спомене дека тоа значи дека сите треба да се подеднакво сиромашни и да постојат неколку буџовани кои ќе ги надгледуваат и цицаат.

Повеќето од нас сме запознаени што левица значи, декларираната рамноправност, како била меѓу народот протолкувана и реализирана, а како во раководството. И соседите и не до толку соседите сите имаат искуство со едно од најголемите зла, непоткрепениот со капиталистички систем социјализам.
Бидејќи, економијата и општественото уредување се сврзани поими.

Левицата е пример за растурање на ресурсите кои работниот човек ги создава, за сопствени интереси и некакви сопствени планови.
Десницата му дава на човекот избор, што тој сака да прави со сопствената заработка.
Разликата е во третирањето на луѓето.
Левицата е диктаторска и сака да им каже што треба и мора да прават, десницата им дава слобода, сами да одлучат и да се снајдат.
Левицата ги прави сите еднакви морони, десницата дава можност секој да успее според квалитетите кои ги поседува.

Левицата не е патриотска, бидејќи сите му се поклонуваат на вождот, дали е тито или маоцетунг или бане, не е важно, култот на личноста и верувањето во него и како тој би направил да е подобро, а не самите да направиме да ни е подобро е разликата која е премногу драстична.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Naj retrogradno vo Makedonija e vmro ,tuka ne stanuva zbor za desnica.
Ovie se polevo i od Lenin.Zatoa imeto vmro kumunisticka bi im bil najdobro pozicioniranje.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Најважно се согласуваме дека Левицата неможе да биде патриотска, историски и идеолошки потврдено.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Levicata e patriotska e se drugo e turbofolk patriotizam .

M

MKEUpatriot

Гостин
Levicata e patriotska e se drugo e turbofolk patriotizam .
Стоење на југословенска химна платформа за зачувување на Југославија референдум со чуден наслов промена на име промена на знаме неносење на закон за лустрација во раните 90 не поднесување барање за членство во ЕУ напад на американска амбасада 1999 предлог за изградба на споменик на Јосип Броз Тито во 2005 од Бранко Црвенковски.Ова се манири на една прогресивна напредна европска партија.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Стоење на југословенска химна платформа за зачувување на Југославија референдум со чуден наслов промена на име промена на знаме неносење на закон за лустрација во раните 90 не поднесување барање за членство во ЕУ напад на американска амбасада 1999 предлог за изградба на споменик на Јосип Броз Тито во 2005 од Бранко Црвенковски.Ова се манири на една прогресивна напредна европска партија.
Od vreskaci ne se mozelo pa toa ti e.Mislis ako vreskas deka nekoj ke te cue.
Mozes od petni zili da se trudis i pak istoto.Levicata ja gradese ovaa zemja.

M

MKEUpatriot

Гостин
Od vreskaci ne se mozelo pa toa ti e.Mislis ako vreskas deka nekoj ke te cue.
Mozes od petni zili da se trudis i pak istoto.Levicata ja gradese ovaa zemja.
Фраер обиди се збор збор даме демантираш точно е или не? Кога веке немаш демант зошто воопшто реплицираш? И вие џабе врескате со исти ставови губите пет шпати и пак ги имате истите ставови.И додека не пишувам не врескам не знам како си ме слушнал.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Фраер обиди се збор збор даме демантираш точно е или не? Кога веке немаш демант зошто воопшто реплицираш? И вие џабе врескате со исти ставови губите пет шпати и пак ги имате истите ставови.И додека не пишувам не врескам не знам како си ме слушнал.
MAKEDONIJA E SAMOSTOJNA I NEZAVISNA DRZAVA.
IMA LI PODOBAR DEMANT OD TOA.

Ovie 18 godini takvite kako tebe samo vreskaaa.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836

Значи толку да си неинформиран... па сите тие комуњари кога се осамостојуваше Македонија даваа изјави Македонија самостојна да ама без мене, не стануваа на химна, менуваа знаме и име... да не набројуваме до утре. Македонија е самостојна држава да, ама не благодарение на нив.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Значи толку да си неинформиран... па сите тие комуњари кога се осамостојуваше Македонија даваа изјави Македонија самостојна да ама без мене, не стануваа на химна, менуваа знаме и име... да не набројуваме до утре. Македонија е самостојна држава да, ама не благодарение на нив.
Toa ve ucat na partiskite kongresi
Prvo e laz deka ne stanale na himnata na Makedonija
Dokazi
Ako za znameto vikavte ventilator dali toa e predavstvo

M

MKEUpatriot

Гостин

Македонија е независна држава благодарение на македонскиот народ на 8.9.1991 кажа ДА.додека СКМ правеше платформи за спас на Југославија Глигоров-Изетбеговик. Пак не демантираш она што сум го напишал погоре имам чуство ко со Суициде Месија да разговарам.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Македонија е независна држава благодарение на македонскиот народ на 8.9.1991 кажа ДА.додека СКМ правеше платформи за спас на Југославија Глигоров-Изетбеговик. Пак не демантираш она што сум го напишал погоре имам чуство ко со Суициде Месија да разговарам.
Za razlika od vmro vo SDSM imase ladni glavi koj nezavisnosta ja dobija so
politika .Dodeka nekoj sakaa da se tepaat drugi na tacna ja donesoa i izigraa nezavisnosta.
Dzabe muskuli nekogas treba i pamet
Toa ke vas opd sekogas falelo

Kajgana Shop

На врв Bottom