92% од РМ сака во НАТО, 95% сака во ЕУ!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Grcki kipar e vo EU, a Grcija, ne Turcija, go blokira Turksi Kipar 34 godini.
Изгледа Ставрос Лигерос кој пишува за Катимерини погрешно ме информирал, бидејќи него го цитирав.

И не станува збор за ЕУ, туку за другите меѓународни орг. каде Турција го блокира Грчки Кипар.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Da. ............................
Ај појасни како, од твој агол...?
Како е ова возможно .... за 1-2 години влез во ЕУ па дури и со променето име...?
Немој да ми кажеш дека со приемот во нато ќе не затрупаат со инвестиции, а со тоа следствено и ќе ја средиме државата на сите полиња....?

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Ај појасни како, од твој агол...?
Како е ова возможно .... за 1-2 години влез во ЕУ па дури и со променето име...?
Немој да ми кажеш дека со приемот во нато ќе не затрупаат со инвестиции, а со тоа следствено и ќе ја средиме државата на сите полиња....?

Da, i uste ako vladata ne gi iskradi parite so tenderi bez veza. Da, taka.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ke prifatam sto i da odlucat ako toa znaci deka za godina, dve najmnogu deka ke sme vo EU.

Povekjeto na forumov se vo stranstvo i od tamu navivaat ole ole ole, za Makedonija.
За двете работи грешиш.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Da, i uste ako vladata ne gi iskradi parite so tenderi bez veza. Da, taka.
Лол...
Денес менуваме име (2009)
Следната не примаат во нато, мислам дека април треба да биде....
До крајот на следната реформираме судство, онака експресно....
Во 2010, ќе не затрупаат во инвестиции, со што ќе се решиме до 300.000 невработени....
Во 2011 сме во ЕУ, така....?
Смешки...

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Лол...
Во 2010, ќе не затрупаат во инвестиции, со што ќе се решиме до 300.000 невработени....
Смешки...

NE e nevozmozno, voopsto. Samo nie ne sme naviknati na efikasno rabotenje na vlastite. Ne gledate deka nisto ne e napraveno do kraj i kako sto treba, celi 20 godini. Makedonskoto, tri napred, edno nazad. Ako bidat posteni i pametni vlastite, more i strogi, ima da ne spakuvaat kako nekoe bebence.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Лол...
Смешки...
Во 2012 светот ќе се самоуништи! :pos2::pos2::pos2:

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
NE e nevozmozno, voopsto. Samo nie ne sme naviknati na efikasno rabotenje na vlastite. Ne gledate deka nisto ne e napraveno do kraj i kako sto treba, celi 20 godini. Makedonskoto, tri napred, edno nazad. Ako bidat posteni i pametni vlastite, more i strogi, ima da ne spakuvaat kako nekoe bebence.
По твојава логика треба да бидеме x5 поефикасни од словенците, од аспект на време кое е потребно да се исполнат сите услови...
Колку и да си ефикасен, и со обзир на сите проблеми во нашето општество....оваа рамка од 2 години што ја збориш ти е само "wishful thinking"...

Отидовме ептен oф...

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
wishfull thinking it is. Ama od nekade mora da se pocne taka? Mora da se bide efikasen i mora da se napravi se sto e potrebno za da uspee drzavata. Spored mene, VMRO, do sega ja kocea nasata integracija vo EU i NATO zatoa sto ne sakaa nadvoresni investitori. Zatoa sto bea plateni od nasi investitori (kampanji, bla bla) i so niv delat provizii od tenderi, e ako vlezi nekoj p. si materine, prvo ke gi zatvori povekjeto nasi 'kompanii' i potesko ke odi vrzuvanje semi so stranec.

I sto e ona partisko vrabotuvanje na sekoe? Dojdi edni izbrkaj gi starite stavi novi, dojdi drugi, izbrkaj gi nivnite stai si svoi. Pa zimi k e takvo vrabotuvanje ako moras da se plasis da ne se smeni vlasta. Na sto gi ucime nasite deca? Deka mora da imaat partiska kniska, a fakultetot i so pari se uci???

Ne be, se e za vlast i za pari samo. I edno dve tuku ni promoviraat i kazuvaat nekoi gluposti od stilot spomenici, ne znam sto, za da se odvlece vnimaniee od vistinskite problemi, a prv i najgolem e nevrabotenosta! Za urnek sme vo Germanija po toa kolku nasi deca ima sto dilaat droga!! Za grev sme.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Доколку властите досега беа ефикасни немаше да ни биде потребно Е.У.

Одлуката за прием или пред се' е политичка одлука, која најмалце се основа врз некои параметри за реформи.

R

RAYTHEON23

Гостин
Ke prifatam sto i da odlucat ako toa znaci deka za godina, dve najmnogu deka ke sme vo EU.

Povekjeto na forumov se vo stranstvo i od tamu navivaat ole ole ole, za Makedonija.
и фрче за 6 месеци викаше(лажеше) ако анализава е точна тогаш требало он да победи но ти изгледа не се грижиш за идентитетот за нашето име МАКЕДОНЦИ и ние сега конечно ја имаме приликата да живееме во независна суверена држава,да си негуваме 2000 стари придобивки..

мислам дека ЕУ си ги разбрал како мед и млеко Е НЕ Е ТАКА И ОДМА ДА ВЛЕЗЕМЕ НИЕ НЕ СМЕ КОНКУРЕНТНИ.

не е тајна дека во македонија постои braindrain излив на млади дипломирани кадри ентузијасти спремни да дадат свој придонес но завршуваат КАДЕ...........

ние треба првен нашата економија да ја опоравиме и имаме предности над другите(словенците ги увидоа и карат)

ние имаме договори за безцаринска трговија со околу40 земји па оттука на фирмите од ЕУ би им било исплатливо да инвестираат а и работна рака е евтина.

НО ШТО КОЧИ

1СОРОСОИДИ

2ГЕРОСКИ

3СЕ Е НАМЕСТЕНО

а странските корпорации првен вршат физибилити студија која во одредени случаји изнесува и над 5% од планираната инвестиција.

тука судството утнува но јас верувам кејнзијанци се ВО САД-еднаш пишав ако закашла ВОЛ СТРИТ цел свет ке го фати бронхит,ама не напишав дека се лечи па ја користам приликава.

после кризата ке следи економски БУУУМММ и нашата градежна оператива конечно ке застане на нозе!!!!!

ВЕРУВАЈ ВО ЧОВЕКОЊУБИЕ ВО АЛТРУИЗАМ НАМЕСТО ЕГОИЗАМ

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Доколку властите досега беа ефикасни немаше да ни биде потребно Е.У.

Одлуката за прием или пред се' е политичка одлука, која најмалце се основа врз некои параметри за реформи.

E ovaa recenica treba site da ja razbereme, epten si vo pravo. Treba da znaeme deka momentalno vlezot vo EU ni e referenca za toa kolku sme ekonomski i politicki stabilna zemja.

I ke vlezeme vo EU, navistina, koga nema da ni treba. A nas ni treba, ocajno, ne poradi EU, tuku poradi faktot sto ne se zivee ubavo kaj nas. Brat mi so fakultet kopa kanali za nekoj kvazi privatnik zatoa sto na edno intervju za vrabotuvanje vo drzavna firma, prvo go prasaa: "Dali imas partiska kniska"?!?!??! WTF?!?? Mojot najdobar drugar izdrzuva familija so 9.500 denari. Za kerka mi fondot ne mi gi pokriva del od lekarstvata, taa ima 3 godini, a mi vikaat plati 1000 denari za lekot, na privatno e. E toa ne e zdravo i boli, zivotot boli ovde.

Nalet neka odi se. Mene nikoj nema da mi go ospori toa sto sum Makedonka, sum, znam, ne mi treba nikoj da mi go kaze toa. Ene eden kup nasi lugje ziveat i rabotat vo stranstvo, pa ne se pofrancuzija ili poamerikancija, da gi prasas sto se, ke ti recat Makedonci. Identitetot ne se uci na 30-50 godini, si go nosis toa vo dusa od ragjanje.

и фрче за 6 месеци викаше(лажеше) ако анализава е точна тогаш требало он да победи но ти изгледа не се грижиш за идентитетот за нашето име МАКЕДОНЦИ и ние сега конечно ја имаме приликата да живееме во независна суверена држава,да си негуваме 2000 стари придобивки..

мислам дека ЕУ си ги разбрал како мед и млеко Е НЕ Е ТАКА И ОДМА ДА ВЛЕЗЕМЕ НИЕ НЕ СМЕ КОНКУРЕНТНИ.

не е тајна дека во македонија постои braindrain излив на млади дипломирани кадри ентузијасти спремни да дадат свој придонес но завршуваат КАДЕ...........

ние треба првен нашата економија да ја опоравиме и имаме предности над другите(словенците ги увидоа и карат)

ние имаме договори за безцаринска трговија со околу40 земји па оттука на фирмите од ЕУ би им било исплатливо да инвестираат а и работна рака е евтина.

НО ШТО КОЧИ

1СОРОСОИДИ

2ГЕРОСКИ

3СЕ Е НАМЕСТЕНО

а странските корпорации првен вршат физибилити студија која во одредени случаји изнесува и над 5% од планираната инвестиција.

тука судството утнува но јас верувам кејнзијанци се ВО САД-еднаш пишав ако закашла ВОЛ СТРИТ цел свет ке го фати бронхит,ама не напишав дека се лечи па ја користам приликава.

после кризата ке следи економски БУУУМММ и нашата градежна оператива конечно ке застане на нозе!!!!!

ВЕРУВАЈ ВО ЧОВЕКОЊУБИЕ ВО АЛТРУИЗАМ НАМЕСТО ЕГОИЗАМ

Vidi vidi sto pisuvame? Gledaj, Abe da ti se mo*am vo Frcko, me zabole patikata za nego, gjubre e. Ne znaev za koj da glasam do posleden moment oti gi znaev i dvajcata kandidati, edniot ako mu se razvika nekoj ke se rasplaci, a drugiot e spremen da se stepa. Nemame kvalitetni lugje ovdeka, opsto, E*i mu majka na partii. Pusta navika nasa, ako ne si so nas so drugite si, ako ne se soglasuvas so VMRO si SDSM, ako ne se soglasuvas so SDSM od VMRO si. Aj ve molam.

PA nikoj vo mkd ne glasa za lugje, ami za partii. Za grev sme.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
wishfull thinking it is. Ama od nekade mora da se pocne taka? Mora da se bide efikasen i mora da se napravi se sto e potrebno za da uspee drzavata. Spored mene, VMRO, do sega ja kocea nasata integracija vo EU i NATO zatoa sto ne sakaa nadvoresni investitori. Zatoa sto bea plateni od nasi investitori (kampanji, bla bla) i so niv delat provizii od tenderi, e ako vlezi nekoj p. si materine, prvo ke gi zatvori povekjeto nasi 'kompanii' i potesko ke odi vrzuvanje semi so stranec.

I sto e ona partisko vrabotuvanje na sekoe? Dojdi edni izbrkaj gi starite stavi novi, dojdi drugi, izbrkaj gi nivnite stai si svoi. Pa zimi k e takvo vrabotuvanje ako moras da se plasis da ne se smeni vlasta. Na sto gi ucime nasite deca? Deka mora da imaat partiska kniska, a fakultetot i so pari se uci???

Ne be, se e za vlast i za pari samo. I edno dve tuku ni promoviraat i kazuvaat nekoi gluposti od stilot spomenici, ne znam sto, za da se odvlece vnimaniee od vistinskite problemi, a prv i najgolem e nevrabotenosta! Za urnek sme vo Germanija po toa kolku nasi deca ima sto dilaat droga!! Za grev sme.
Ај да не го вртиме на дневна политика.....
Кој, како, зашто направил и не направил....
Имаш фатална грешка во твојата логика другар...
Ако чекаме некој од надвор некој да ни ги реши проблемите сме наебале....
Од господ ништо не паѓа, наместо да кукаме како сме мали, слаби, безпомошни....
Треба да си ја сработиме домашната задача...
Или со други зборови кажано ... внатрешно да се консолидираме на економски, политички план, во овие говна не влеговме преку ноќ и нема преку ноќ да излеземе од истите, затоа моментот со странските инвеститори е погрешен.
И погрешно е тврдењето дека со брза и ефикасна работа ќе направиме чудо.
Чуда нема.Особено за нашата ситуација.
Па дури и со промена на личен опис, а и да си го промениме истиот нема никаква гаранција дека ќе се бутнеме во нато и еу, поради говната кои погоре ги спомнав.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Ај да не го вртиме на дневна политика.....
Кој, како, зашто направил и не направил....
Имаш фатална грешка во твојата логика другар...
Ако чекаме некој од надвор некој да ни ги реши проблемите сме наебале....
Од господ ништо не паѓа, наместо да кукаме како сме мали, слаби, безпомошни....

Треба да си ја сработиме домашната задача...
Или со други зборови кажано ... внатрешно да се консолидираме на економски, политички план, во овие говна не влеговме преку ноќ и нема преку ноќ да излеземе од истите, затоа моментот со странските инвеститори е погрешен.
И погрешно е тврдењето дека со брза и ефикасна работа ќе направиме чудо.
Чуда нема.Особено за нашата ситуација.
Па дури и со промена на личен опис, а и да си го промениме истиот нема никаква гаранција дека ќе се бутнеме во нато и еу, поради говната кои погоре ги спомнав.

Epa isto i jas zboruvam??? So rekov jas?? Treba da se zapneme da rabotime efikasno, da ne kradat i lazat site, ami da rabotat. Sega pak ispadna mi repliciras kako protiv stav, a isto mislis ko mene.

So rekov? Vlezot vo EU e samo referenca za toa kolku sme stabilna zemja. Ne EU ke ne napravi stabilna, tuku ako sme stabilna zemja imame sansi za vlez vo EU.

Kajgana Shop

На врв Bottom