Chevrolet Cruze

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Ја видов вчера бела кај рамстор од со налепници целата од авто куќа или од аутомакедонија незнам од кај беше точно
isto i vcera i denes vidov ista vakva
premnogu ubava koLa....

JerryMK

Sexy Girls in your town for night
Член од
5 мај 2009
Мислења
259
Поени од реакции
12
vcera ja vidov na patot stip-sv nikole crna so nalepnici diro-stip

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ја видов вчера бела кај рамстор од со налепници целата од авто куќа или од аутомакедонија незнам од кај беше точно
isto i vcera i denes vidov ista vakva
premnogu ubava koLa....
vcera ja vidov na patot stip-sv nikole crna so nalepnici diro-stip

Look's like there is more then one :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Се надевам дека ќе биде како што ветуваат. 5 ѕвездички на NCAP, Еуро 5 мотор, најкрута каросерија досега од Шеверолет, а моторите од 112, 140 и 150(дизел)КС

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Денес влегов во Круз-ов и во Инсигниата, речиси се исти внатре (добро инсигниата беше турбо верзија со 180 коња и спортска опрема со екстра дезени и тракатанци наџиџана), однадвор имаат иста линија но различни маски (распоред).

Што да кажам, огромен е крузот а кошта само 14К:toe: Инсигниата беше 31К спорт верзијата и уште неможам да се созеам, двапати свршив дур седев внатре :pos2:
Добра работа е што крузот има 3 години гаранција, едино не чини што троши 9 градска по каталог...односно 10+ реално

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Јас незнам колку треба да си луд во среде криза да потрошиш 4 милијарди долари за да развиеш модел кој, освен во цена, не може да им конкурира на Европјаните.

Колава е во главно е дизајнирана од кореанци и тоа од студиото на DAEWOO и како модел е нешто најзрело што излегло од GM. Ветува тоа што преносот е развиен од искуствата на Опел, а подвозјето и суспензијата се средени во Германија. Приказната пак ја убива фактот што појаките моторите и турбо моторите никогаш и нема да се продаваат во Европа. Реално гледано и дизајнот на колата е утнат, ама пак за толку пари супер понуда е. Се знае каде се штедело, ефтини материјали во кароеријата, крута пластика, послаба заштита од корозија, пластика наместо хром, помали гуми и сл.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
^слично и Лансерот,политика на привлекување на купци(ниска цена) на сметка на тоа ти шо го наведе...јас знам дека крузот е за 3 континента правен...еве го и во даеву изведба:wink:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Поточно за 4 континенти ако ја сметаме и Австралија каде ќе се продава како Holden. Што е најитересно се разликуваат моторите за Азија/Европа/Америка. На пример воопшто не ми е јасно зошто 1,4 TSI турбо бензинецот нема да се продава кај нас кога истиот оди кај нас во Шкода Суперб 1,4 TSI. Можеби сепак сметале дека менталитетот на Европјаните сеуште скептично гледа на турбо-бензинците. Инаку ја немам немам возено колата но имам слушнато дека доста добро лежи на патот меѓутоа основниот 1,6 се мачи со скоро тон ипол тешката каросерија, така да како што кажа уште еден бест-бај за оној кој е подготвен на мали компромиси за прифатлива цена.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
TSI + Cruze = Висока цена
-дизелот е доста добар со цената-2.0 со основно ниво 16 и кусур...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Како тогаш TSI + Суперб е само 17,500е плус што Супербот е поголем од Крузот?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Баш бев да го видам количево дека стварно ми се свиѓа, но големо разочарување ми беше што внатре нема комоција. Премногу е тесно!!! Му викам на тој што е тесно олку ми вика дојди дечко седни во спарков. Влегување во спаркот верувале или не тој има поголема комоција. Спаркот троши нецели 5 литри, а овај градска троши дури 11,5 литри. Цената на дизелот е околу 16 000 евра.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Хехе па да Спаркот за по град е закон ама како лименка е, над 100 на сат со страв треба да го маваш. Во Куманово сеуште нема ни еден Шеверолет Круз само во Скопје сум видел. Од друга страна пак Суперби се намножија повеќе, незнам во што е проблемот не е дека се Шеверолетите на лош глас, солидно се покажаа и како такси. :toe:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Хехе па да Спаркот за по град е закон ама како лименка е, над 100 на сат со страв треба да го маваш. Во Куманово сеуште нема ни еден Шеверолет Круз само во Скопје сум видел. Од друга страна пак Суперби се намножија повеќе, незнам во што е проблемот не е дека се Шеверолетите на лош глас, солидно се покажаа и како такси. :toe:
За спаркот имаш гаранција 100 000 км, ако мислиш дека тоа е малце :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom