GoD.HateUSaLL
Фар акрос д диштанс
- Член од
- 30 март 2008
- Мислења
- 8.339
- Поени од реакции
- 8.238
Ајде ајде! Буцио, ему! Уше mad doc ми фали на темава...
Зошто да мора да го има направено тоа кога се знае дека со зголемувањето на брзината се зголемува и масата, а со тоа се забавува времето во однос на другите тела што мируваат.
ние имаме ден, година и сл. зошто некој така ги наместил мерните единици, на некоја друга планета, мерните единици се исто времето исто трае само што пр. една планета побрзо се движи од друга и побрзо и врват годините, но не и времето. времето е тоа каде и да си. пр. меркур за 89 дена ми се чини се врти околу сонцето, а земјата за 385 дена. ако во ист ден се направени (ама не е можно зш ова јас го земам само како пример) меркур ќе биди постара од земјата, но земјата ќе биди помлада од меркур ама времето ќе остани исто.Ама тоа е така во однос на планетава земја и нејзината гравитација, други планети други гравитаци и други мерни вредности, други времиња и концепт за време.
Ние времето го мериме спрема движењето на нашава планета во однос на сонцето и во однос на самата себе. Па така имаме ден ноќ, година итн. Само малку да се изменат тие вредности и тогаш имаме нови мерила за време....
Еве ме и мене.Ајде ајде! Буцио, ему! Уше mad doc ми фали на темава...
Не реков дека не постојат, туку дека нема докзаи за нивно постоење.Не постојат паралелни универзуми? Логично е да идеме во бесконечност, не може до 5д иде, и после преќине. Паралелните универзуми се заштитата на универзумите.
Значи така некој би живеел подолго, само ако се движи побрзо?Пример:
Со зголемувањето на брзината се зголемува и масата на едно тело. Со зголемувањето на масата се искривува се повеќе времето и просторот.
Доколку некој астронаут патува со брзина блиска на светлината и некој од Земјата го набљудува со телескоп, движењата на астронаутот ќе бидат како на забавена снимка, затоа што при таа брзина времето за астронаутот тече побавно во однос на времето на Земјата.
Тој ќе живее исто, ама за другите времето ќе поминува побрзо, така да.... да ќе живее повеќе време.Значи така некој би живеел подолго, само ако се движи побрзо?
Let3: Значи тој што брза за на работа, секогаш касни, а тој што иде полека, секогаш стига прв?Тој ќе живее исто, ама за другите времето ќе поминува побрзо, така да.... да ќе живее повеќе време.
Да? [forest_gump] Од сеа ќе трчам на секаде. [/forest_gump]Тој ќе живее исто, ама за другите времето ќе поминува побрзо, така да.... да ќе живее повеќе време.
[usain_bolt] Ha ha ha! You mortal! [/usain_bolt]Да? [forest_gump] Од сеа ќе трчам на секаде. [/forest_gump]
Значи Дејвит ГеЈ та ќе живее вечно, енѕото доста брзо вози..Тој ќе живее исто, ама за другите времето ќе поминува побрзо, така да.... да ќе живее повеќе време.
Да? [forest_gump] Од сеа ќе трчам на секаде. [/forest_gump]
Добро ќе беше така, ама за да поминува времето побавно за тебе треба да се движиш со огромни брзини.... преку 250 000 километри во секунда.Значи Дејвит ГеЈ та ќе живее вечно, енѕото доста брзо вози..
Ќе ме труе со геј хаус дур сум жив, мичку патерину.
Ти ова од искуство, или ти го кажал некој?Добро ќе беше така, ама за да поминува времето побавно за тебе треба да се движиш со огромни брзини.... преку 250 000 километри во секунда.
еее ако немаш друга попаметна работа пробај да им докажеш^ последниве тројца пред мене
Добро бе, зошто тропате без врска? Ако е така, нема ни светлина, ни топлина, се се тоа само измислени мерки. Времето тече (се се менува), се топлиме на милион начини, и светлина имаме, и за сите овие има мерки. Штом за времето има мерка, значи тоа постои, исто како и светлината, исто како и топлината, како и радијацијата, и милион други величини за кои постојат мерки.
Форест Гамп највечи шампион хахахахаахДа? [forest_gump] Од сеа ќе трчам на секаде. [/forest_gump]
точна му е дефиницијата на Let3 плус има мал додадок ;Let3: Значи тој што брза за на работа, секогаш касни, а тој што иде полека, секогаш стига прв?
еве кој никогаш не играл доминоАко е минато она што се случило,а иднина она што ќе се случи,тогаш што е сегашност???Откако ќе го постирам овој пост тој веќе е во минатото.
Дали минатото постоело или постои? (Голема разлика)Дали минатото постоело или постои? (Голема разлика)
Иднината? Постои? Или моментов си е момент, а следниот момент си е момент, кој всушност не претстои туку спонтанот случајно се случува? -.-