Во Тетово Македонците бројчано се зголемиле или пописен фалсификат?

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Ejj kako ne ti e sram more taka da obvinuvas. Jas na tvoe mesto bi se iselil od drzavava.

Има докази за тоа само се чека да се присобере уште нешто па се ќе излезе на виделина не се секирај.

Кога се работи за предавниници и кодоши ич не ми е гајле.:vozbud:

Ако излезеноста била 45 % а Македонците биле 30 % од тие 45%, незначи дека целото население Македонци е 30 % во Тетово. Лоша математика. Можеби има некој фрки со бројките од пописот во 2002 година но со овој случај тоа не се докажува. Ке видиме во 2011 кој колку е и тогаш ке може да коментира со податоци од 100 % од населението а не 45 %.

Има докази за тоа само се чека да се присобере уште нешто па се ќе излезе на виделина не се секирај.

Кога се работи за предавниници и кодоши ич не ми е гајле.:vozbud:

Istragata nasocete ja kon zlostornicete :smir:
Samo ocigledno ne vi e zgodno, zaedno ste vo vlada so niv.

Za zal realnosta e druga. Blagodarenie na losata politika koja ja vodese vmro dpmne 2001 dojde do vojna i preseluvanje na makedoncite od kriznite mesta.

Ќе можеш да објасниш која е таа лоша политика, која ги натера УЧК да поведат војна во Македонија, а СДС да коалицира со нив?

Туку, кажи ми, дали и ДПМНЕ насели 250.000 косовари во Македонија, им даде на истите државјанства, а после истите тие Косовари ја започнаа војната?

Ќе можеш да објасниш која е таа лоша политика, која ги натера УЧК да поведат војна во Македонија, а СДС да коалицира со нив?

Туку, кажи ми, дали и ДПМНЕ насели 250.000 косовари во Македонија, им даде на истите државјанства, а после истите тие Косовари ја започнаа војната?

Obrati se na ministerot za nadvoresni raboti, neznam kolku si zapoznaen vmro go prizna kosovo pa vo idnina obrakaj se na taa adresa.

Istragata nasocete ja kon zlostornicete :smir:
Samo ocigledno ne vi e zgodno, zaedno ste vo vlada so niv.

И вие бевте заедно во влада и во опозиција со нив па не насочивте никаква истрага.

Сепак прво се чистат предавници и кодоши, а потоа секој кој што направил злосторство.:vozbud:

Obrati se na ministerot za nadvoresni raboti, neznam kolku si zapoznaen vmro go prizna kosovo pa vo idnina obrakaj se na taa adresa.

Не, ти одговори ми. Зошто ВМРО не беше на власт 1993 г. кога се доселија 250.000 косовари и истите 1995 г. им беа дадени државјанства. Е тие Косовари ја направија војната, заедно со СДС, која го досели и им даде државјанства.

Па Бане е православен шќипетар, сигурно си го знаеш и ти тоа, затоа и ги насели косоварите, а после коалицираше со ОНА/АНА. Арам да му е.

Признавање на држава за смирување на тензии и внесување на косовари за разгорување на тензии ми споредуваш тука или толку ти беа аргументите па ајде ќе почнема со вреѓање

фашисти, кршење чаши од глава, не јади гомна, лично пресметување за државни работи.......

Па ќе биде излезеноста 46%, а претходно беше 90%, зошто сега имаше јака контрола и немаше “гласање“ на умрени и измислени ликови:toe:
Од кај е тој вишок на 300.000 гласачи?!
ко прво тој вишок е од иселениците и не се само умрени од страна на албанците туку и од кај македонците како второ дефинирај кога тоа претходно
Прв круг локални е 41 %
второ ти збореше за втор круг локални и освоени места на советничка листа процентуално и притоа како секој вљубеник на заговори и мислата дека околу македонија се врти светот одма се фати за тоа а заборави да провери излезност што целата теорија ти паѓа во вода
Абе марсовке никој не плука по тебе туку ткави ти се ставовите кои ги кажуваш и зад кои стоиш. Мнозинството од форумов ги препознава како прогрчки и анти-македонски што да правиме:toe:
како прво никад не сум рекла дека грција е во право ,туку дека претерано плачипичкосувате и дека во политиката не се работи така и редно време е да пораснете

како второ ако вие сметате дека вмро е врвна светост на македонија и е македонија тогаш да ми се антимакедонски ставовите ,немојте да мсилите дека сум за сдсм(и нив ги плукав)

Второ ако сметате дека тоа што ви посочувам дека повеќето се параноични ,и во сериозна заблуда со врска груевски и неговата демагогија која излага полека на видело

Како трето секој кој критикува и се противи на целава оваа еуфорија и ве потсеќа дека ние сме мала мултиетничка држава со многу проблеми и дека сите останати проблеми ги забораваем ради името? е автоматски грчки платеник ?!И ако некој ви посочува дека смрди нешто во вмро е антимакедонец ?

Вие си имате сериозен проблем со прифаќане критика и аргументирано да дебатирате аа не со платеници

Се криете позади етикети и етикетирања ,еве да речем дека сум платеник ....што имаш да ми кажеш на аргументите?Кои аргументи гии имате?
Како четврто нашол битуше да ми лепи етикета кога истиот тој има книшка и најверојатно прима пари за да дроби на форуми а знаеш тие личности како се нарекуваат нели?:toe:

сеа кои ви се аргументите ?

На последниве избори, кога немаше насилно полнење на кутии со гласачки ливчиња од умрени и непостоечки луѓе, македонските партии исвоија 9 места во Советот на општина Тетово или 30% од гласовите во Тетово. По 4 советнички места освоија ДПМНЕ и исто толку СДСМ и едно советничко место освои ВМРО НП.

Македонците порано освојуваа дупло помалку места во Советот на оп. Тетово.

Според последниот попис од 2002 г., во оп. Тетово, Македонците се застапени со 20% од населението, а сега добија 30% од гласовите и во услови кога се знае дека албанците сите излегуваат на гласање. Ако се земе предвид фактот дека од 2002 г. (од времето на последниот попис), многу од тетовчаните се преселија во Скопје и Охрид, за очекување би било македонските партии да имаат и многу помалку од 20% гласови.

Истата состојба ја имаме и во Гостивар. Според последниот попис, во Гостивар има 19% Македонци, а македонските партии освоија 26% од гласовите, а не знаеме колку гласаа од Македонците додатно за независната листа А.А.

Поради тоа, логично е секој нормално интелегентен човек да се запраша дали Македонците во Тетово и Гостивар бројчано се зголемиле или пак имало нерегуларности со пописот на албанците во Македонија од 2002 г.:toe:
Abe matematika logika i se u edno a vsusnost u niedno, glupo od poglupo, jebes mu mater, dodzi mi veceras i nikad vise. Sedi, bandera. :toe:

Bituse be, daj malku inventivnost be... na sto lici ova, deca od gradinka li ke ubeduvas?!!!!

Nego, cim go tupite non-stop so procentite, neka kaze be nekoj pravnik dali ima moznost za predvremen popis, so nekoi peticii referendumi kurci palci... pa da se organizirame, da potpisuvame i idemo na popis... so 5.000 ili 10.000 stranci u celiot proces ama.... pa da vidam posle kakva pesna ke peat nekoi.... oj kuku none da ne bide samo, so ne snajde, od Gospod ili od glupacinata.... a ja ke im se smeam i sitam na sudbinata.....

Ако излезеноста била 45 % а Македонците биле 30 % од тие 45%, незначи дека целото население Македонци е 30 % во Тетово. Лоша математика. Можеби има некој фрки со бројките од пописот во 2002 година но со овој случај тоа не се докажува. Ке видиме во 2011 кој колку е и тогаш ке може да коментира со податоци од 100 % од населението а не 45 %.

Кој ќе гарантира дека нема да се попишуваат пак умрени и иселени во странство засекогаш? Ако нема Македонци попишувачи во албанските места, не верувам дека ќе има реален попис.

Они идат толку далеку, што запишуваат едно дете фиктивно во две училишта, за фиктивно да се прикажат повеќе :toe:

Кој ќе гарантира дека нема да се попишуваат пак умрени и иселени во странство засекогаш? Ако нема Македонци попишувачи во албанските места, не верувам дека ќе има реален попис.

Они идат толку далеку, што запишуваат едно дете фиктивно во две училишта, за фиктивно да се прикажат повеќе :toe:
Aj be ne tresi gluposti..... cela Istocna e prazna zivo pile nema, ovoj mi trubi za Zapadna..... :tapp::tapp::tapp:

Сето тоа што го кажа е фиктивно. Коа ке се докаже во реалност е тогаш ке можеме и да дискутираме, и да плукаме и сите други работи кои мислите дека се потребни за искажување на мислење. Идно време е уште ненаправено. Коа ке се направи тогаш. Вака е исто како да коментираме дали грозјето ке роди плод есенва.

Државниот завод за статистика, во перидот од 15 до 30 мај 2009 година, ќе спроведе Пробен попис на населението, домаќинствата и становите.
http://www.stat.gov.mk/probenpopis2009.asp

А што се однесува до пописот во 2002 година,беше наштиман и тоа како.Ако не беше така,немаше да има срамковен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom