Дали ВМРО го остварува ветеното ?

Дали ВМРО го остварува ветеното ?

• Да

Гласови: 69 52,3%
  • Не

Гласови: 63 47,7%

• Вкупно гласачи
    132
O

Out Boy

Гостин
Хе хе, клипот погоре е класичен СПИН!!!

Инаку според мене, оваа Влада оствари и многу повеќе од ветеното. Не вети поголеми пензии-ама ги покачи. Не вети поголеми плати за администрацијата- ама ги покачи. Се градат спортски сали за ние младите да имаме каде да спортуваме, се рестартираа погони за да родителите наши имаат од каде да не школуваат, се субвенционира земјоделството и сточарството (Сведмилк не е грешка на Владата, туку на криминалните странци), на македонскиот народ му се враќа чуството дека не е “само Словенски“ како што велеше Еднооки, како-така се формира универзитет во Штип со дисперзирани факултети по помалите градови, се исполнија критериумите за во НАТО, не станавме народ генетски поврзан со безрбетниците и влекачите, оваа година и компјутер ќарив од Грујо...

Па не знам што може да направи Владава повеќе во ваков светски економски крах. Е сега, се замрзнувале платите... Па видете америте колку вработени отпуштија, колку фирми и банки се затворија... Значи, не е до нас. :toe: Или Грујо и за тоа е крив?

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
ако сум врмровец, нема да речам да, ќе речам ДЕЛУМНО

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035

Инаку според мене, оваа Влада оствари и многу повеќе од ветеното. Не вети поголеми пензии-ама ги покачи. Не вети поголеми плати за администрацијата- ама ги покачи. Се градат спортски сали за ние младите да имаме каде да спортуваме, се рестартираа погони за да родителите наши имаат од каде да не школуваат, се субвенционира земјоделството и сточарството (Сведмилк не е грешка на Владата, туку на криминалните странци), на македонскиот народ му се враќа чуството дека не е “само Словенски“ како што велеше Еднооки, како-така се формира универзитет во Штип со дисперзирани факултети по помалите градови, се исполнија критериумите за во НАТО, не станавме народ генетски поврзан со безрбетниците и влекачите, оваа година и компјутер ќарив од Грујо...

Па не знам што може да направи Владава повеќе во ваков светски економски крах. Е сега, се замрзнувале платите... Па видете америте колку вработени отпуштија, колку фирми и банки се затворија... Значи, не е до нас. :toe: Или Грујо и за тоа е крив?
Не вети поскапување многу поголемо од покачувањето - ама се поскапе:uvo:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Абе седи таму вмро не знае за пораз и реди само победи.

Оф, оф, кое дно е ова, мора да го чуете! Извесен рапер (Месен комитет?) под уметничко име Панде Кајзеро, срочил еден не-ми-се верува политичко-партиски хит полн со брилијантни небулози:
- Чиста петка за целото раководство...
- Промените носат нови текови....
- Дечките наши се чиста демократија....
- Преку ден, анкети од врати до врати...
- Дур на Пелистер снег, ВМРО за душата е лек... :pos2::pos2::pos2:

O

Out Boy

Гостин
Не вети поскапување многу поголемо од покачувањето - ама се поскапе:uvo:
Што тоа поскапело? Да, шеќерот поскапе 5 денари. Друго?
Лебот има иста цена. Маслото за јадење, јајцата, месото, зеленчукот, овошјето? Има нешто поскапено?

Покачувањата беа од 1000 денари, па нагоре.

Во периодот октомври - декември 2008 година, просечната нетоплата ја покриваше вредноста на потрошувачката кошница за исхрана и пијалаци, а најголем остаток од 28.1% е забележан во октомври 2008 година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во периодот октомври - декември 2008 година, едно четиричлено домаќинство беше во можност со една просечна нето-плата да ја наполни месечната потрошувачка кошница за исхрана и пијалаци.

Просечната нето-плата по работник за октомври 2008 година изнесуваше 17 020 денари, при што трошоците за исхрана и пијалаци се пониски од просечната нето-плата за 4 778 денари, односно 28.1%.

Просечната нето-плата по работник за ноември 2008 година изнесуваше 16 859 денари. Со вкупните трошоци за исхрана и пијалаци од 12 238 денари, за задоволување на останатите потреби остануваат 4 621 денари, односно 27.4%.

Просечната нето-плата по работник за декември 2008 година изнесуваше 17 363 денари. Вкупните трошоци за исхрана и пијалаци изнесуваа 12 575 денари и се пониски од просечната нето-плата за 4 788 денари, односно 27.6%.

Во декември 2008 година можноста за купување на производите е поголема или помала во зависност од производот.

Можностите за купување се зголемиле кај следниве производи: бензин ,,МБ-96”(премиум) за 43.5%, масло за јадење за 38.4%, телевизор ТВ-56 за 19.8%, маркица за превоз за 11.8%, цигари “Родео” супер лајт за 11.7%, леб-тип 500 за 11.6% и кравјо млеко за 5.8%. Можностите за купување се намалиле кај автомобилот “Фиат Пунто” за 12.1%.

Во декември 2008 година имаше 23 работни дена. Просечната исплатена нето-плата по работник за декември 2008 година изнесуваше 17 363 денари. Со просечно работно време од 7 часа, дневната заработувачка изнесува 754.91 денари, саатнината 107.84 денари и пресметано во минути 1.80 денари. Врз основа на овие податоци и податоците за просечните цени, пресметано е потребното време за работа по единица производ и услуга.
Извор: Државен завод за статистика.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Ма дај!?!?!

„Можностите за купување се зголемиле кај следниве производи: бензин ,,МБ-96”(премиум) за 43.5%, масло за јадење за 38.4%, телевизор ТВ-56 за 19.8%, маркица за превоз за 11.8%, цигари “Родео” супер лајт за 11.7%, леб-тип 500 за 11.6% и кравјо млеко за 5.8%.„

Без ТВ-56 и цигари „Родео“ граѓаниве не можат да живеат!?!?!?
Кога ќе почнеш да пазариш по продавници и да купуваш храна и други потрепштини за семејство и деца, е тогаш можеш аргументирано да зборуваш за темава.

Стварниот живот е нешто друго...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

Точно е дека владата на ДПМНЕ со сателитите,го исполнува само она што не го ветила.Ако некој си мисли дека развојот на една земја зависи од покачувањето на плати во најгломазната и најинфантилната админстрација во светот,или од покачувањето на пензиите,тогаш нешто не штима во неговите искрени намери за просперитет на оваа земја.Навистина сме наивни,ама ова ги надмина сите граници.:toe:

O

Out Boy

Гостин
Ма дај!?!?!

„Можностите за купување се зголемиле кај следниве производи: бензин ,,МБ-96”(премиум) за 43.5%, масло за јадење за 38.4%, телевизор ТВ-56 за 19.8%, маркица за превоз за 11.8%, цигари “Родео” супер лајт за 11.7%, леб-тип 500 за 11.6% и кравјо млеко за 5.8%.„

Без ТВ-56 и цигари „Родео“ граѓаниве не можат да живеат!?!?!?
Кога ќе почнеш да пазариш по продавници и да купуваш храна и други потрепштини за семејство и деца, е тогаш можеш аргументирано да зборуваш за темава.
Е стварно, што е тоа толку поскапено, а јас да не знам? Лебот? Млекото? Зејтинот? Месото? Јајцата? Струјата? Аман кажете, да знаеме ние неинформираните!

M

MKEUpatriot

Гостин
Мене ми се допага највеке вракањето на традиционалните христијански вредности.Вртењето спрема религијата.Јас лично го сфакам конзерватизмот како чувар на моралот онака како што туршијата го држи зеленчукот сочен вкусен.Вербата во Бога е брана на сите девијации алкохол дрога хомосексуалност.И не само ти е не чини подобри луге посолидарни.Се надевам дека владата и понатака ке продолжи на христијанските вредности

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Мене ми се допага највеке вракањето на традиционалните христијански вредности.Вртењето спрема религијата.Јас лично го сфакам конзерватизмот како чувар на моралот онака како што туршијата го држи зеленчукот сочен вкусен.Вербата во Бога е брана на сите девијации алкохол дрога хомосексуалност.И не само ти е не чини подобри луге посолидарни.Се надевам дека владата и понатака ке продолжи на христијанските вредности
Библијата не познава “Разумни Компромиси“ за се што е во неа напишано,вклучително и името МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНЕЦ.Ако промените во таа света книга ги рачунаш за враќање кон традиционалните христијански вредности,тогаш гадно си се заебал во проценката.:toe:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Јас сум сигурен дека ќе продолжи и понатака со промоција на христијанските вредности како една од основните темели на христијанските партии. И токму поради овие причини е и проектот: Трето дете, веронауката, и сл.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Јас сум сигурен дека ќе продолжи и понатака со промоција на христијанските вредности како една од основните темели на христијанските партии. И токму поради овие причини е и проектот: Трето дете, веронауката, и сл.
Потикнувањето за правење деца не е баш христијанска вредност,тоа е повеќе “исламска заповест“.:toe:

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Zarem nekoj ja ima procitano celata programa na VMRO za da moze da ocenuva.
Ovde site se vodat po rejting agencii ,reklamnite agencii.
Tipicno spinuvanje lazenje i izvrtuvanje na tezi.
Ako zabelezite na sekoe secenje na lenta na nov objekt,makar bila i cesma ,premierot veli.
Ova e del od programata vo 100 cekori koj nie kako vmro ja ispolnivme.
Mizi asan da ti bajam

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Потикнувањето за правење деца не е баш христијанска вредност,тоа е повеќе “исламска заповест“.:toe:
Очигледно дека малце имаш голема грешка тука.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
не е битно шо е безработица сиромаштија жива беда и физичка ии духовна
важно и нас коа ќе не нема
коа ќе поцркаме од глад или од секирации
статуите, црквите и спомениците ќе сведочат кои биле тие!

Kajgana Shop

На врв Bottom