Нов конгрес на СДСМ?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Nema problem samo kazhav da beshe nekoj dobar rabotnik i sopartiec sigurno kje dobieshe nekoja funkcija shto kje mu prilega dodeka beshe Branko na chelo na partijata,a vaka nishto od Dvocevski.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Настрана она што БЦ не вреди ништо, но само тој, реално гледано, може да ја среди СДСМ.
Но, ако, и само ако, направи драстични резови во партиските тела, но и во самото членство.
Да се разбереме, мора власта да има силна опозиција, за доброто на државата!
Вака, не е во ред работата...

M

MKEUpatriot

Гостин
Без разлика дали сдсм е добра или лоша партија и дали Бранко Црвенкоски направил добро или лошо за оваа држава сите треба да сватите дека за македонската демократија во моментов е најбитно да застане на нозе опозицијата затоа што оваа власт може ако и дадеш слобода да заскита по други правци и да избего од сето она што значи слобода и демократија.
Тоа значи да продолжи да ги тепа млекарите студентите и сите оние кои не се сложуваат со нејзината политика.
Многу е лошо за една држава власта да нема кочница која ќе и укажува дека скршнала од патот на демократијата и дека оваа власт сака да се врати едноумието кое го гази и го плука цело време а во потсвеста сака пак да го воспостави тој систем само малку по радикален систем во кој право ќе имаат само вмрововцината и потомците на александар македонски .
Самата опозиција треба да си се направи силна односно да ги тргне досегашните фаци.Власта не тепала никоја и безобразно е таквата импутација,Засилувањето на опозицијата зависи од неа а овие ексурзии со Бранко се губење време.

Член од
3 декември 2008
Мислења
179
Поени од реакции
3
Vo nedela 24.5 Sdsm ima Kongres kade BC terba da e izbran za predsednik na partija...no kolku jas se razbiram vo nivni statut...BC ne mozi da smeni CK...pa ako saka svoi lugje vo CK ce mora nov kongres...

Ova e bitno oti slicen slucaj imavme vo Vmro...NG ko dojde se iscisti...samo sto kaj nas to statut mu dozvoluvase...

Tuka se postavuva prasanje dali vo segasen Sdsm treba i lugjeto da se menat...ili samo do politika e...isto mozi da se postaj prasanje kolku Brankovisti...bez razlika sto to znaci...ima vo organi na Sdsm...

Inaku znam deka BC odi so novi lugje...ama bara i jaki poedinci so ne sdsm orientacija...koi bi gi pribral bas kako sto NG go pribra pola sdsm...
SDS e vo raspadjanje i kozni gace povece ne i pomagaa.:pop:
A SHTO SE ODNESUVA DO BOJATA NAJVISHE IM PRILEGA BELA BOJA.:pred::nesum:

A бе остај ти што било гледај сега дека се најевропјани тоа било поминало сега Бранко е нов човек
idi begaj drug covek ma isto gomno go gledashe ekspozeto koga go izbraa za pret na sds isti govor
kao i onoj za oktopodot (revolucionaren)
il je on tezok idiot ili se idioti tie shto seda vo salata
i cukaa ruke.:tapp:
(ako me izlazesh ednash ti si vinoven -ako me izlazjesh dva pati ja sum vinoven) oviie retardirani li se shto brane gi izlaza sto pati.:nesum:

M

MKEUpatriot

Гостин
Blic prashanje : Zoshto mislish deka kje chekame sovet od tebe i dpBne za toa shto treba da se napravi vo SDSM?
Koj вика дека сакаме да ве советуваме?Човек ова е форум со конкретна тема кадедаваме мислења? Што си агресивен толку? За мене дај боже да Бранко да живее до 100 години и до тогаш да биде лидер на СДСМ.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Смеам ли да го прашам месијата искрено нешто?
Како го доживуваш Боцевски .. од аспект што ете тој бил некогаш „близок“ до СДС .. сега има МНОГУ ВИСОКА улога во Владата на ВМРО? и не е само тој.. ајде ќе допишам подоцна навистина ме интересира неговото мислење на оваа тема.. сепак се очекуваат нови ветришта од СДС-то.. да ги слушнеме.. :)
Bocevski nikako ne go dozhivuvam od prosta prichina shto nikogash i ne sum chul deka bil vo SDSM ni pak sum znael neshto za nego.Samo edno e sigurno da vredel kje imal nekoja funkcija od 2002 godina pa do raspadot na SDSM za vreme Brankovo vladeenje pred da zamine na funkcija drzhavnik.A iskreno chisto sumnjam deka bil blizok do SDSM.
Tocno...IB ne bil clen na Sdsm...nesto kako Vele ili Gjole...no bi bilo dobro novinari da prasaat za mislenje nekoj ko Laze ili Icev...
Боље друга Тита него господина Љубчета бугара

:pos2:
Se ponizuvas i sebe i Srbi...

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Самата опозиција треба да си се направи силна односно да ги тргне досегашните фаци.Власта не тепала никоја и безобразно е таквата импутација,Засилувањето на опозицијата зависи од неа а овие ексурзии со Бранко се губење време.
Vremeto ke pokaze deka Branko Crvenkovski ne e gubenje vreme.
Kolku i da ne vi se dopaga na vas Vmrovcite.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Vremeto veke pokaza deka e gubenje vreme ... celava diskusija e Vie da go svatite istoto.. mene apsolutno mi se dopagja on da bide na celo na SDS-to dozivotno i istoto sega na kongres da go usvoite.. no ke vidime .. navistina odvoivme premnogu prostor i zborovi za licnost koja sto ednostavno gi nema zasluzeno istite i na nekoj nacin mu dadovme na znacaj koj isto taka go nema zasluzano.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
oviie retardirani li se shto brane gi izlaza sto pati.:nesum:
Самата опозиција треба да си се направи силна односно да ги тргне досегашните фаци
Настрана она што БЦ не вреди ништо
Koj вика дека сакаме да ве советуваме?
Soveti od vas za toa koj da ja vodi partijata i kako da ja vodi partijata ne ni trebaat da bideme nachisto.

M

MKEUpatriot

Гостин
Vremeto ke pokaze deka Branko Crvenkovski ne e gubenje vreme.
Kolku i da ne vi se dopaga na vas Vmrovcite.
Што има нас да ни се допага кога на гласачкото тело му се допага со 6%

Прашање до месијата чичко Месија а можеме ли на форумов да коментираме нешто за светецот Бранко Црвенковски

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Прашање до месијата чичко Месија а можеме ли на форумов да коментираме нешто за светецот Бранко Црвенковски
Seedno,kolku povekje go komentirate vaka ili onaka samo mu pravite ushte pogolema usluga na SDSM i Branko.Prodolzhete.

Kajgana Shop

На врв Bottom